Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Aaa ne güzel tıpkı ben. :smiley: Benim kız daha 1 buçuk bu aralar 12yi buluyor. Eşimle oturup çay bile zor içiyoruz.

2 Beğeni

Antik Mısır ve Kral Arthur kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz? Dokuz Diyar’ı okumuştum bu seriden ama iskandinav mitolojisi konusunda biraz yavan kalmıştı. Ya da ben tüm hikayeleri artık ezberlediğim için öyle gelmişti.

3 Beğeni

Ben Dokuz Diyar ve Arthur’u okudum. Arthur’u ne yazik ki hiç beğenmedim. Masal gibi bir anlatımı var, doyurucu değil. Dokuz Diyarda da hikayerin çoğu Gaiman’ın İskandinav Mitolojisi ile aynı olmasına rağmen daha fazla beğendim diyebilirim.

1 Beğeni

Bu ay benim okuduklarım da bunlar. Şafağın Robotları’nı şu son iki günde bitiririm yüksek ihtimal. Okuduklarım hakkında kısaca bahsetmek gerekirse Asimov ve PKD hariç diğerleri ortalamanın bir tık üstünde. PKD Valis biraz sancılı başladı ama sonlarına doğru beklentimi çok yükseltti. Zaten ikinci kitabı da gelecek çok yakında.

Koralin daha çok çocuk kitabıydı benim için.

Karanlık Kitaplıkta en çok Kara Örümceği ve Karanlıkta Fısıldayan’ı sevdim.

25 Beğeni

Valis seri miydi ya ben o kısmı kaçırmışım. :smile:

4 Beğeni

Evet bir üçleme kendisi. :smiley: İkinci kitabı Kutsal İstila yakında çıkar.

4 Beğeni

Zararsız Tek Büyük Şey

Bilimsel Gizemler ve Yalanlar

Yazarlarımızdan Öyküler

Gölgeler İçinde Rusya

Çıkış Stratejisi

Bunu Herkes Bilir

23 Beğeni

Çocuklar olduğu zaman, insanın bütün mesaisi onlara gidiyordur (tabi güzel bir gidiş bu). Benim de iş olarak çok yoğun ama eve geldiğim anda, bir şeyler atıştırıp, kahvemi yapıp, kitabımı alıyorum :slight_smile: En azından çocuklara ya da ailenize zaman ayırıyorsunuz. Bunlar bence bir okur için geçerli mazeretler :slight_smile:

4 Beğeni

Katılıyorum hocam, daha geçerli mazeret olamaz sanırım :slightly_smiling_face:

İnsan yorgunken çocuklar konusunda biraz mırın kırın ediyor ama uyuduklarında öyle masum görünüyorlar ki akan sular duruyor, onlar sağlıklı olsun da başka bir şeye gerek yok diyor. Biz bir de 5 yıl deneme sonrasında çok zor çocuk sahibi olduk, birisi 800 diğeri 700 gram doğdu, uzun süre küvezde kaldılar, çok badire atlattık. Öyle olunca da haliyle ekstra kıymetliler :slight_smile:

Yine de erken uyuyup, geç kalkan çocuklarım olmasını çok isterdim :innocent:

6 Beğeni

Tıpkı Truva İlyada ve Odysseia hikayelerinin özeti olduğu gibi Kral arthur da Thomas Mallory’nin Morthe D’Arthur (Arthur’un Ölümü) kitabının özeti. O yüzden @Gelu aksine ben oldukça beğendiğimi ifade edebilirim, hikayeler açısından doyurucu gelmişti bana. Antik Mısır da aynı şekilde, Mısır mitolojisi hakkında çok kısıtlı bilgim olduğu için kitaptaki hikayeler yine öğretici olmuştu benim için. Serinin açıklamasında olduğu gibi, bilgi vermekten ziyade derleme hikayeleri anlatıyor kitaplar. Mesela sizin Dokuz Diyar’ı yeterli bulmamanız gibi ben de diğer üç kitabın aksine Truva’yı okurken çok sıkılmıştım. O yüzden beğenip beğenmemek biraz kendi bilgilerinize ve ne okumak istediğinize bağlı sanırım :slight_smile:

6 Beğeni

Ben de set olarak alıp Truva hariç okudum, Kral Arthur ve Antik Mısır’ı çok beğendim. Kral Arthur hakkında kitap sayısı zaten az olduğu için çok hoşuma gitti. Antik Mısır için de serinin diğer kitaplarından daha çok bilgi içeriyor gibi hissetmiştim, zaten az da olsa daha kalın. Dokuz Diyar bence de çok yüzeyseldi, Neil Gaiman’ın kitabından sonra okumuştum ve Neil Gaiman’ın anlatımı daha açık ve güzel. Truva’yı okumama nedenim de İlyada’yı zaten okumuş olmam, üzerinden zaman geçince hatırlamak amaçlı okurum diye düşünüyorum.

6 Beğeni

Bu ay çok kötü geçiyor ya… Hiçbir şey okuyamamışım resmen. Neyse 1-2 gün daha var :frowning:

mevzileri terk etmeyim :smiley:

9 Beğeni

…:: MAYIS ’20 ::…

• Jared Diamond - Tüfek, Mikrop ve Çelik
  • Stephen King - Sadist
  • Carlo Rovelli - Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders
  • Richard Dawkins - Gen Bencildir
  • Philip K. Dick - Çığrından Çıkmış Zaman
20 Beğeni

Mayıs ayı yine verimli geçti. Vaizin kalan ciltlerinden devam ediyorum. Ay bitmeden 2.cilt de bitmiş olur.

28 Beğeni

Mayıs ayı okuduklarım.

34 Beğeni

Galeano’dan memnun musunuz? Devamlı okumak istediğim, ama acaba hitap eder mi endişesinde kaldığım bir yazar. Genel olarak değerlendirir misiniz? Çok keyifli bir liste bu arada :slight_smile:
@Erdal_01 sizin de listeniz oldukça eğlenceli görünüyor :slight_smile: güzel seçimler.

6 Beğeni

Teşekkürler :slight_smile: Galeano oldukça beğendiğim bir yazar. Bu kitabı da şahaneydi. Daha hafif bir üslubu tercih etmesi sebebiyle daha da seviyorum kendisini. Hikaye Avcısı kitabı da listemde, yakın zamanda okumayı planlıyorum.

5 Beğeni

Bu ay okuduklarım

30 Beğeni

Soul Hunter
Ben Efsaneyim
Axiomatic
Red Knight
The Fell Sword

27 Beğeni

IMG_20200529_192725

Mayıs ayını da bu şekilde kapattık.
Çizgi romanları yazmıyorum, hangi ay kaç fasikül okudum karıştı artık. Saga’yı bitirdim. Fotoğrafçı ve Arkadaşım Dahmer okuyorum.
Kitapları genel olarak beğendim ama Şibumi beni Go öğrenmeye teşvik ettiği için yeri ayrı.
Tanrıların Tohumu beklentimin altında kaldı, aslında konusu çok ilgi çekiciydi.

26 Beğeni