Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Mayıs ayı önceki ayım gibi çizgi roman ağırlıklı bir ay oldu :grin:

18 Beğeni

Bu ay BKK serisinden ilerledim. Okuduklarımla beraber toplamda 22 adet klasiği okumuş oldum ve özellikle bu ay içerisinde okuduklarımdan hepsi kendi alanında çok iyi kitaplardı.

Seriden okuduklarımdan en çok hangisini beğendim diye düşünürken şöyle bir liste çıktı. Paylaşmak istedim.

1-Çocukluğun Sonu (Arthur C. Clarke)
2-Ay Zalim Bir Sevgilidir (Robert A. Heinlein)
3-Zaman Makinesi (H.G.Wells)
4-Maymunlar Gezegeni (Pierre Boulle)
5-Yıldız Gemisi Askerleri (Robert A. Heinlein)
6-Bitmeyen Savaş (Joe Haldeman)
7-Kaplan! Kaplan! (Alfred Bester)
8-Mars Yıllıkları (Ray Bradbury)
9-Ben, Robot (Isaac Asimov)
10-Pazartesi Cumartesiden Başlar (Arkadi ve Boris Strugatski)
11-Su Adamı (Aleksandr Belyaev)
12-Görünmez Adam (H.G.Wells)
13-Uzaktan Kumandalı Kız (James Tiptree)
14-Yıkıma Giden Adam (Alfred Bester)
15-Dr. Moreau’nun Adası (H.G. Wells)
16-Arcturus’a Yolculuk (David Lindsay)
17-Frankenstein (Mary Shelley)
18-Resimli Adam (Ray Bradbury)
19-Sürgün Gezegeni (Ursula K. Le Guin)
20-Cesur Yeni Dünya (Aldous Huxley)
21-Işık Tanrısı (Roger Zelazny)
22-Kıyamete Bir Milyar Yıl (Arkadi & Boris Strugatsky)

28 Beğeni

Benim standart hızım 100 sayfa 2 saat. Tabi sayfa boyutları ve kitaptan alınan haz çok etkiliyor. Ama genel olarak hızım böyle ve biraz yavaş olduğunu itiraf etmem gerek.

Saatte 100 sayfayı istesem de basaramam sanırım :blush:

3 Beğeni

Benim okuma hızım saatte 20 sayfa ile 40 sayfa arasında. (örneğin yky kazım taşkent 20 aşağı yukarı, ithaki bkk 40 civarı) biraz puntoya, satır sayısına, kitabın ilgi çekiciliği ve akıcılığına göre değişmekle birlikte, önemli olan okuduğumuz kitap sayısı ya da sayfa sayısı değil, aldığımız keyif ve kazandıklarımızdır diye düşünüyorum. (Lakin saatte 80 90 sayfa okuyanlara da helal olsun diyorum tabi ki) Woody Allen’ın meşhur sözüyle;

“hızlı okuma kurslarına gittim ve savaş ve barış’ı yirmi dakikada okudum, galiba rusyadan bahsediyor.”

Yani okumaya devam :slight_smile:

12 Beğeni

Saatte çok sayfa okumaları genelde sakin kitaplarda oluyor. Mesela Wardstone Günlükleri harika hızlı okunabiliyor ve çok da keyif veriyor. Hatta okuma hızım heyecanıma yetişmiyor. YKY Kazım Taşkent ilgimi çeken bir yazar değil. Muhtemelen senede 30 sayfa ancak okuyabilirim. Zaman Çarkı saatte 55 sayfa rahat okuyorum. Nasıl keyif alırsam o şekilde okuma tarzım değişiyor. Kahve yapmışsam daha yavaş okurum hangi kitap olursa olsun. Önemli olan anlayabilmek. Eskiden saatte 30-35 sayfa ancak okurdum. Sanırım kpss, ales filan derken okuma hızı ve anlama yetisi geliştirmeye çabalarken bir aşama atlamışım.

4 Beğeni

Kazım Taşkent serisinden bahsetmiş galiba. Yazar değil.

4 Beğeni

Bu ay yine her ay olduğu gibi bir Zaman Çarkı kitabı bitirdim. Yaklaşık 27 günde okumuşum. Kitabın ilk 500 sayfasını 25 günde okurken son 500 sayfasını ise iki günde okudum. Zaman Çarkı ile paralel Ursula K. Le Guin kitaplarını okumaya başladım. Karanlığın Sol Eli ile Gethen’e bir elçi olarak başladığım yolculuğuma, Yerdeniz kitapları ile de bir büyücü olarak devam ettim. Ve biraz önce Ufkabakan’a atlayıp denize açıldım. Güzel bir aydı :slight_smile:

30 Beğeni

Ben de bu ay bu kitapları okudum :framed_picture: bunların dışında yarım yarım okuyup da henüz bitirmediğim bir bu kadar var o yüzden bu aydan itibaren aynı anda birden fazla edebi okuma yapmamaya karar verdim, haziran ayı yarım kalanlara öncelik verecegim bir ay olsun :first_quarter_moon:

19 Beğeni

Ben de seriden bahsediyorum aslında. :sweat_smile:

3 Beğeni

Benim de önceliğim keyif almak ve dediğiniz gibi, kahve ya da başka bir içecek mutlaka hazırlamışımdır. Bir de aşırı keyifçi okuduğumu şimdi farkettim, böyle uzanarak, kahvemi yudumlayarak, ağır ağır tadını çıkararak. Bak şimdi canım kitap okumak istedi, iyisi mi kahvemi hazırlayayım. :slight_smile:

5 Beğeni

Bu ay hiçbir şey okumadığımı zannediyordum ama fena değilmiş yine.

26 Beğeni

Murderbot serisi dizi gibi devam ediyor, onlar çok özel şeyler değil ama diğer ikisini gerçekten çok beğendim… Ve ikisi de bence Türkiye’de kapak kurbanı…

Serçe: gelecekte geçen ve içinde uzay yolculuğu olan bir kitapta bu kapak nedir? Anlamak çok zor… Kitap çok güzel, çok enteresan… Gelecek ay devam kitabını da okumayı düşünüyorum… Herkese tavsiye ederim…

Kalite Ülkesi: bunun Türkçe kapağı da daha çok bir distopya ile karışık genç yetişkin romanı gibi… Ama bu da çok enteresan bir kitap… Başlangıçta Black Mirror klişelerinde dolaşan bir sistem eleştirisi gibiyken sonradan çok eğlenceli bir macera ile absürt komediye dönüşüyor… Bunu da tavsiye ederim… Sadece bu kitabın çevirisinde, normalde ana dünyada köklü değişiklik yapmayan bir kısa bir bölüm silinip yerine ana dünyayı da etkileyen, alakasız bir bölüm eklenmiş… Konuyu epsilon yayınları soru hattına attım, cevap bekliyorum… (bu sırada cevap geldi, orjinalde kitabın 2 versyonunda(siyah-beyaz) bu haberler farklıymış ve Türkçe çevirisinde hangi haberlerin olacağını yazar seçmiş. Sonuçta Türkçe versyonunda tüm haberler beyaz versyondan alınmışken tek bu haber siyah versyondan gelmeymiş, o da yazar tercihi)

17 Beğeni

Bu ay 2 adet kitap okudum. Ondan dolayı fotoğraf koymayı gerek görmedim. :slightly_smiling_face:

Sapiens - Yuval Noah Harari (Bazı yerlerinin sıkıcı olması dışında beğendim. Bu ay beni oyalayan kitap buydu.)

Dune Mesihi - Frank Herbert (İlk kitabın bayağı gerisindeydi. Bazı diyaloglar sıkıcıydı. Bazı yerlerde anlattığı şeyleri gözümde bile canlandıramadım. Ama bir baktım kitap bitmiş.)

14 Beğeni

Mayıs ayında okuduklarım. 27’sine kadar final ödevleriyle uğraştım ama mezun oldum gözüküyor :partying_face:

Tam gaz okumaya devam.

Goodreads’te kısa kısa yorumlarım var: Tamarix (tamarixreads) (434 books)

18 Beğeni

Gerçekten Wardstone Günlükleri çok hızlı okunuyor. Ders çalışmaya ara verip azıcık kitap okuyayım diyorum, o kısacık arada bile bir sürü sayfa okuyorum daha da okumak istiyorum zor firenliyorum kendimi.

3 Beğeni

17 Beğeni

Bu ay kendi rekorumu kırdım diyebilirim :blush: 14 kitap okudum. Hemen hemen hepsini çok sevdim özellikle Hawking kitaplarını ve A’mâk-ı Hayal’i.

18 Beğeni

36 günlük bir sürecin sonu:

23 Beğeni

Mayıs 2020 okumaları:

resim resim resim resim resim resim

14 Beğeni

Uzun zamandır buraya pek bakmamıştım gaza gelmemek için, o yüzden 1000kitaptan bakıp yılın ilk beş ayı okuduklarımı toptan yazıyorum :slight_smile:

Ocak 2020;
Gölgesiz Matiz - Bülent Ayyıldız
Nil’de Ölüm - Agatha Christie
Kılıçlar Kenti - R.J. Bennett

Şubat 2020;
Bozkurtlar Diriliyor - H.N. Atsız
Yalanın Erdemi - Joachim Zelter

Mart 2020;
Beyaz Eldiven Sarı Zarf - Celil Oker
Ruh Adam - H.N. Atsız
Gök Cennetin Altında - Guy Gavriel Kay

Nisan 2020;
Kirli, Paslı, Bozuk - Alican Ökmen
Hasbüyü - Terry Pratchett

Mayıs 2020;
Mathilda - Mary Shelley
Kesişen Yazgılar Şatosu - Italo Calvino
Dövmeli Adam - P. V. Brett

Benim için bu aya damgasını vuran Dövmeli Adam oldu. Serinin ilk kitabı beklentimi karşıladı diyebilirim. İkinci kitabı hemen okumamak için kendimi zor tutuyorum.

Mathilda, akıp giden bir kitaptı, anlatılan konuya yabancı olsam da karakterin ruh halini aktarmada çok başarılıydı bence.

Kesişen Yazgılar Şatosu, tarot kartları üzerinden öyküler anlatan bir kitap ama Calvino’nun nasıl söylesem düzenli yazım dili tarotlar hakkında pek birşey bilmeyen beni bile kitaba çekebiliyor. Bazı öykülerde biraz sıkılmıştım yine de laf arasında göndermede bulunduğu eserlerin pek azını biliyordum.

16 Beğeni