Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Aynen öyle! Genelde Madde-22 için de aksiyon yok tarzı yorumları gördüğümden (favori kitaplarımdandır) belirtme gereği duydum.

2 Beğeni

Kabul ediyorum biraz az bitirdiklerim. Aynı anda birden fazla kitap okumaya çalışınca bitmeyenleri buraya ekleyemedim gelecek ay düzgün okuyacağım. Umarım sanırım galiba :slight_smile:

14 Beğeni

Bu ay benden bu kadar…

İncelemeler için bu taraftan lütfen…

25 Beğeni

Ek olarak Nimona adlı İngilizce bir çizgi roman ve Yaşlı Adamın Savaşı’nı okudum.

19 Beğeni

Vampir’i okumadığım için bir şey diyemiyorum fakat diğer kitapları beğendiğinizi düşünüyorum. :smiley:

2 Beğeni

Evet evet hepsi etrafımdakilere gözüm kapalı tavsiye edebileceğim, birbirinden güzel kitaplar. Özellikle de Sonsuzluğun Sonu. :grinning: :grinning:

2 Beğeni

Bu da benden gelsin sol haziran sağ temmuz. Karamazovu bitirip geldim bi saat için ağustosa atmaya kıyamadım :smile:

27 Beğeni

Böyle olmaz Karamazov’un bir saatlik kısmını yırtıp Ağustos’a koymalısın. :joy:

7 Beğeni

Tamam ağustosa o kısmı eklerim o zaman bu şimdilik dursun :joy: nasıl yırtılmadan bitirdiğimi hala aklım almıyo zaten normalde kitapların bölünmesinden hiç hoşlanmıyorum ama iki cilt olsaymış bilek sağlığı açısından iyi olcakmış :smiley:

1 Beğeni

:smiley: Bu tip kalın kitapları okurken çevremdekiler strese giriyor. O yüzden kimsenin olmadığı zamanları kolluyorum çünkü onların yersiz stresi beni de geriyor. Bugüne dek hiç kalın kitap okurken sorun yaşamadım ameliyat haricinde. Ben gayet rahat okuyorum. :smiley:

2 Beğeni

Ben de insanların gözlerini büyüterek verdiği tepkilerle çok eğleniyorum aslında ama bunu evden çıkarmadan okudum çantada falan başına bi iş gelmesin diye bu kalınlıktaki karton kapaklı kitaplardan yersiz bi şekilde korkuyorum sanki biraz sert davransam dağılıp elimde kalcakmış gibi geliyo neyse ki sorunsuz kitaplığa yerleşti artık rahatım :joy:

3 Beğeni

Vesvese yapmışsın sen rahat rahat oku bir şey olmaz. (İkiye ayrıldı…) Ne bileyim ben hem çok pimpirikli hem de akıl almaz savruk insanımdır ama daha parçalanma yaşamadım. Zaman Çarkı’yla 2000 km gezdim. Yağmur, çadır, deniz, kum, rüzgar her şeyi gördü ama çizik yok. Zaten böyle zamanlarda olmaz ama yanlışlıkla kitabı tam kitaplığa koyarken düşürürsün o zaman ters düşer ve sağı solu yamulur. İnsanın en hazırlıksız olduğu anda geliyor alametler. :joy:

3 Beğeni

Goodreads sağolsun:
1- Hazar Sözlüğü/Milorad Pavic
2- Cajambre Nehri/Armando Romero
3- Auggie Wren’in Noel Hikayesi/ Paul Auster
4- Küçük Adam Büyürken/Roald Dahl
5- Neva Caddesi/Gogol
6- Op Oloop/Juan Filloy
7- Smith&Wesson/Alessandro Baricco
8- Beş Gün Beş Gece/Manuel Tiago
9- Kayıp Bayan Finch Davasının Ardındaki Gerçekler/Neil Gaiman
10- Keçi Zlate ve Başka Öyküler/Isaac B. Singer
11- Oğul/Andrej Nikolaidis
12- Ağaçkakan/Tim Robbins
13- Otomatik Portakal/Anthony Burgess
14- Öğle Yemekleri/Evelio Rosero
15- Ordular/Evelio Rosero
16- Bobo/Serkan Altuniğne
17- Kadın Dedektif/A. McCall Smith
18- Aslan Diz Çöktü/Osvaldo Soriano
19- Kuyucaklı Yusuf/Sabahattin Ali
20- Rakip/Emmanuel Carrere
21- İnfazcı/Kevin Hearne
22- Lizka ve Erkekleri/Alexander İkonnikov
23- Minotauros/Benjamin Tammuz

Bu yılın en verimli ayı oldu. Bu sayıya ulaşmamda tatilin etkisi büyük.

11 Beğeni

İlk defa roman okuyamadığım, zamanımın çok kısıtlı olduğu bir ay sürecinden geçtim. Geçen ay Homeros destanlarıyla eski Yunan Edebiyatı altyapısını oluştururken, bu ay da çoğunlukla yine Yunan Edebiyatı’na dair oyunlar ve iamboslar ile kısıtlı vaktim, birçok değerli kelamlarla süslendi. Kitaplar ise şöyle:

24 Beğeni

Fotoğraflara baktıkça bekarlık sultanlıktır demekten kendimi alamıyorum. Maşallah kitaplar okunmamış adeta yenmiş. Bu da benim Temmuz’um. Gerçi bu ayı tek kitapla geçirmiş olmam evlilikten ziyade 10 günlük tatile çıkmış olmama da bağlı. :roll_eyes:

21 Beğeni

19 posts were merged into an existing topic: Rıhtım Kamarası

Benimde bu aylık bu kadar, Paul Auster - Cam Kent ve Ramtha - UFOları sahibine geri verdiğim fotoğrafta yok.

15 Beğeni

A post was merged into an existing topic: Rıhtım Kamarası

Ben de bu ayı 4 kitap ile geçirmişim. :slight_smile:

1. Vakıf ve İmparatorluk - Vakıf Serisi İkinci Kitap.
  2. İkinci Vakıf - Vakıf Serisi Üçüncü Kitap.
  3. Ölü Gezegen - Robot Serisi Birinci Kitap
  4. Güle Güle Dünya - Isaac Asimov’un Öykülerinden oluşan bir derleme.

Bu ay da büyük ihtimalle 5-6 kitap okurum diye düşünüyorum.

13 Beğeni

Çift haneli sayılara ulaşan arkadaşlara gıpta ile bakıyorum. Gelin görün ki benim için ayda 5 kitap okumak iyi sayılır.

1. H.P. Lovecraft - Cthulhu’nun Çağrısı
  2. Ursula K. Le Guin - Güçler
  3. Raymond E. Feist - Sürgünün Dönüşü
  4. G.R.R.M - Vahşi Kartlar
  5. Ann Leckie - Adalet ( gerçi bu kitabın son bir kaç sayfasını bugün okuyup bitirdim ama o kadarı da olsundu.)
11 Beğeni