Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

20 Beğeni

Vay be, yine ne kitaplar okunmuş :slight_smile: Sırf bu başlığı büyük ekranda doya doya okumak için telefondan bakmadım, tatil bitene kadar bekledim, iyi ki de öyle yapmışım :slight_smile:

Hangi Kitabı Okuyorsunuz başlığında yorumlarımı yazdığım için burada tekrar etmeyeceğim. Temmuzda 4 kitap okumuşum.

19 Beğeni

Bir ay daha böyle geçti. Kozmos’u halen okumaktayım, bu ay sonuna anca biter.

…:: AĞUSTOS ’20 ::…

• Milton Hatoum - Eldorado Öksüzleri
  • Leonid Andreyev - Yahuda İskariot
  • Adam Hart Davis - Pavlov’dan Günümüze Deneylerle Psikoloji
  • Brandon Sanderson - Sissoylu #1 Son İmparatorluk
  • Timothy Snyder - Tiranlık Üzerine
  • Scott Lynch - Locke Lamora’nın Yalanları
  • Ann Druyan - Kozmos Yeni Dünyalar
26 Beğeni

Güzel bir yazı arkamda bıraktığımı düşünüyorum.
Bu yıl serilerle geçti gibi ama olsun, baya eğlendim çok şey de öğrendim. Harika kitaplar okudum bu ay. Bu kitapları okul döneminde okuyamayacağımı bilip daha çok ağırlık vermiştim. İyiki de öyle yapmışım. Melez Prens bugün yarın biter. Bu ay bitmeden bitecek gibi. Seriye veda etmenin ve geç tanışmanın hüznü dışında iyiyim. Herkese iyi forumlar.

@ozgurs59 tabiki :slightly_smiling_face:.

Içinde bulunduğumuz karantina günlerini çok iyi anlatan bir kitap diyebilirim. Babası King gibi güzel yazmış ve onun diline benziyor. Kasvetli şeyler ararsanız okunacak güzel bir kitap puanım 8/10

“Bir Kültür Romanı” . Ursula Le Guin’in ekumen döngüsü gibi düşünebiliriz. Okunması çok kolay bir kitap değil ama eğlenceli. Yazarın yeni ve orjinal fikirlerini sevdim. Serinin kitapları da sanırım Ekumen Döngüsü gibi. Aynı evren farklı olay kitapları diyebilirim. Ona da puanım 8/10. :))

34 Beğeni

İtfaiyeci ve Phlebas’ı Hatırla kitaplarını kısacık da olsa değerlendirirseniz sevinirim. Bir zamandır okuma planımda olan kitaplar ama sürekli erteleyip araya başka kitaplar aldım. :face_with_raised_eyebrow:

Cevap için teşekkür ederim.
İtfaiyeci’ye başlayabilirim o zaman. Karanlık kitaplığa vermiş olduğum ara da son bulur.
Ian M. Banks’in Eşekarısı Fabrikası kitabını okuyup pek beğenmemiştim. Onu ertelemeye devam :smile:

2 Beğeni

Üç 'ün Çekilişi için çeviri kaynaklı okuması zor yorumları yapılıyor siz okurken böyle bir şey yaşadınız mı?

Hayır yaşamadım. Ama serinin kitapları diğer King kitaplarına göre çok farklı bir tada sahip.
Garipseyerek okuduğum bir seri oldu.
Sansür falan diye duyum vardı sanki ama sansür de yoktu. :slightly_smiling_face:

@ozgurs59 rica ederim. Seveceğinizi düşünüyorum. Şimdiden keyifli okumalar. :smiley:

2 Beğeni

@_Ged Zeynep, zaman çarkı 5-6-7-8 kitaplarının temposu nasıl sence? Mesela 3. kitaba göre temposunun nasıl olduğunu söyleyebilir misin?

Ben 3’ü 1. ve 2. kitaptan daha çok sevmiştim. 4 3’den daha güzeldi. 5 ve 7, 6’dan daha iyi. Bu üçlü birbirine ardına bağlanmış zincir gibiydi sanki. Biraz 3’e göre bir tık ağır gidiyorlar. 8 beni tatmin etmedi. 8 de biraz sıkıldım ama diğer ciltler çok daha iyiydi. Eğer iyi olsaydı hızımı alamayıp 9’u bitirirdim. Diğer aya kaldı gibi. Bir de 5’den hemen sonra “Yeni Bahar” araya alınsa iyi olur. :thinking:

@Artorias 4. İle daha geniş topraklara yelken açıyorsun. Evet bir tuğla kadar ama seri baya şekilleniyor. Hoşuna gideceğini düşünüyorum :slightly_smiling_face:

Valla hiç de o kadar değil 600 sayfa çok uzatılmıştı ama Jordan ne yapıp edip okuttu😂

Bu konuda türlü kehanetler var. Ama ben okuduğuma pişman değilim iyiki okumuşum. Çünkü 5.cilde kadar kafamda olan boşluklar doldu. Diğer kitaplarda o karakterleri görünce bana ön hazırlık oldu. Temkinli ilerledim. Tabi yine araştır :smiley: ben duramadım okudum.

3 Beğeni

Ben de şimdiye kadar en çok 3. kitabı beğendim. Henüz 4. kitaba geçmedim. Diğerlerinden daha kalın olduğu için biraz ara vereyim dedim. Sen 4. kitabın daha iyi olduğunu söylüyorsun, şahane bir kitap beni bekliyor o zaman. :slightly_smiling_face: 8. kitaba baktım da şimdi neredeyse yeni bahar kalınlığında. Kötü çıkarsa en azından çabuk bitecek diye avuturum kendimi. Bu arada yeni baharı 10. kitaptan sonra okuyun diyorlardı. Sende 5. kitapta okunursa iyi olur diyorsun. Bunu biraz araştırayım ben.

2 Beğeni

Feel kelimesi duyumsamak, need kelimesi gereksinmek olarak çevrilmiş ve kitapta sürekli bu sözcükler geçiyor. Benim canımı sıkmıştı ama Kara Kule okumak için katlanılır. Devam kitapları mükemmel.

Kitaptan rastgele örnek bir cümle ;

Eğer onu duyumsarsam olmayan bir şeyin üzerine elimle vurmuş, kapıyı çalmış olacağım diye düşündü. Bu da ölmeden önce yaşadığım ilginç bir deneyim olacak.

3 Beğeni

Bir kaç aydır bir ay kurgu, bir ay kurgu dışı şeklinde kitap okuyorum. Bu ay kurgu dışı eserler okudum.
agustos-kurgu-disi
Kısa Birinci Dünya Savaşı Tarihi
1948 Arap - İsrail Savaşı
1967 Arap - İsrail Savaşı
Kozmos
Tarih Bizi Çağırıyor

Kısa Birinci Dünya Savaşı Tarihi kitabını çok beğendim. 1. Dünya savaşı tarihini iki yüzyıl öncesinde Avrupa ve Balkanlarda oluşan durumlar, öncesi ve sebepleri ile ele alıp, cephe cephe anlatıyor. Çok keyif alarak okudum.
Arap İsrail Savaşları, İlgi Kültür Sanat’ın saatlik tarih serisinden kısa özet kitaplar. 1 saatte okunacak şekilde hazırlanmışlar zaten. Birinci Dünya Savaşı kitabı arasına bunları sıkıştırdım.
Tarih Bizi Çağırıyor kitabı da diğer çok beğendiğim kitap oldu. İçeriği haricinde baskı kalitesi, sayfa türü ve renkli görselleri ile çok güzel bir kitap

Tabi kitaplar harici bu ay da oldukça fazla çizgi roman okuma şansım oldu.
Ciltli Kitaplar:
Star Wars Darth Vader - İmparatorluk Makinesi
Star Wars Doktor Aphra - Aphra
Star Wars Darth Maul - Dathomir’in Oğlu
Black Panther - Ayaklar Altında Bir Ulus 2
Doktor Strange 3 - Havdaki Kan Kokusu
İhtiyar Logan 9 - Avcı ve Av
Inhumanların Ölümü
Venom 3 - Sudaki Kan-Doğum
Amazing Spider-Man: Venom INC.
The Amazing Spider-Man - Öze Dönüş
Spirou ve Fantasio 5-6

Fasiküller:
Wolverine - Çıkış Yaraları
Wolverine & Captain America: Weapon Plus
Başkabiryer - Sayı 4
Rick and Morty 19-20-21-22
Conan The Barbarian 3-4
Superior Spider - Man Team - Up 7-8
Marvel Action Spiderman 1-2-3
Marvel Action Avengers 2-3

32 Beğeni

34 Beğeni

• Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf 4/5

• Barış Müstecaplıoğlu - Merderan’ın Sırrı 3/5

• Frank Herbert - Dune Mesihi 4/5

• Alix Christie - Gutenberg’in Çırağı 4.5/5

• Jan-Philipp Sendker - Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler 4/5

21 Beğeni

Nasıl oluyor da herkes bu kadar kitap okurken ben aya bir kitap zar-zor bitiriyorum, çapraz okumayı mutlaka uygulamam gerek. :smiley:

Çapraz okuma şart değil aslında. Üç günde bir kitap bitirsen ayda on kitap oluyor.

3 Beğeni

Aslında ders çalışmaya bir süreliğine ara verdim, daha fazla okurum ama yine de 3 güne bir kitap, sanmıyorum. :smile:

1 Beğeni

Ben de çok az okudum.

1. Zaman makinesi - Herbert George Wells
  2. Yaşlı adam ve Deniz - Ernest Hemingway
  3. Yeşil yol - Stiven Kinq
    Bu kitapları bu ay okudum. Önümüzdeki ay daha fazla okumaya çalışacağım. :slightly_smiling_face:
25 Beğeni

Çok güzel kitaplar okuyorsun Melisa, seni ilgiyle takip ediyorum. Önümüzdeki ay neler okuyacaksın merak ediyorum. Ama sakın söyleme, sürpriz olsun. :slight_smile:

4 Beğeni

Teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:
Ben “Hangi kitabı okuyorsunuz” konusunda sizin ve birkaç kişinin yorumlarını ilgiyle okuyorum. :blush:

3 Beğeni