Arkadaşlar hepinize esenlikler dilerim. Kurum yemekhanesinde çalışan 2 personelde corona ciktiktan sonra hastalık dalga dalga yayılmaya başladı. Bu durumla başa çıkamayan yönetim evden çalışmak için hepimize izin verdi. Sabah 9 akşam 6 olacak şekilde hafta içi 5 gün çalıştım. Oğlumla ilgilendim. Akşamları ise düzenli olarak kitap okudum. Eylül ayı boyunca iki bölüm dizi izlemişim. 1 gün de hastaydım. Onun dışında istisnasız kitaplarıma gömüldüm. Her gecem rüya gibiydi. Çok mutluydum güzel kitaplarımla. 16 kitap bitti.
Cesur Yeni Dünya : 3 sene önce okumuştum. Unuttuğumu fark ettiğim için tekrar okudum. Çok güzel bir bilimkurgu klasiği. 9/10
Kırılgan Şeyler : Yazarın sadece Yokyer isimli eserini okumuş ve beğenmiştim. Bu kitabı sevemedim. Birkaç öykü dışında zorlama geldi. 4/10
Calla’nın Kurtları : Stephen King hayranı olduğum için ne desem taraflı olacak 10/10
Altı Diriliş : Trendyol’da kargo dahil 10 TL olduğu için aldım. Konusu ilgi çekiciydi ama kitabın dili, çevirisi inanılmaz kötü. Son 100 sayfaya geldiğimde sinirden sivilce çıkarttım. Tavsiye etmiyorum tamamen zaman kaybı. 1/10
Deşifre : Kitabın önüne arkasına baktım konu hakkında pek bilgi yoktu. Sıfır beklentiyle başladım. Su gibi aktı kitap ve çok etkilendim. Biyografi tarzı bir kitap. Deha seviyesinde Çinli bir matematikçinin gerçek hikayesi. Konu biraz ilginizi çektiyse tavsiye ederim. 7.5/10
Kaplan! Kaplan! : Merak ediyordum. Sonunda okumak nasip oldu. Özellik kitabın son bölümleri inanmaz bir deneyim yaşattı. Bitirir bitirmez tekrar ilk sayfadan okumaya başladım. Hala devam ediyorum ara ara. Çok çok sevdim. 10/10
Dune Mesihi : İlk kitaba hayran olmuştum. Bu da mükemmeldi. Seriye başlayan zaten okur. 9/10
Tanrıların Tohumu : 100 yıl önce üstad mükemmel bir konu belirlemiş ve harika ön görüsüyle yazmış. Ancak çeviri felaket. Berbat, iğrenç! Yazık etmişler kitaba. Bu baskısını okumayın.
Resimli Adam : Güzel öyküler vardı. Türü seven okuyabilir. 7/10
Geliştiren Anne Baba : Eşimin tavsiyesiydi. Pek okumadığım tür ama güzeldi. Altını çizdiğim not aldığım çok yer oldu. Tavsiye ederim. 8.5/10
Böylesi Bir Günde : Yıllar önce ilk nokta hediye olarak göndermişti. Değişik bir şeyler okumak için başladım ama kitap oldukça sardı beni. Güzel bir İskandinav filmi izler gibi sakin sakin başladı ve bitti. Bulursanız okuyun bence. 7/10
Güzel bir aydı benim için. Bir daha böyle bir fırsat geçmez elime. Son kez tekrar edeyim, zamanım vardı ve neredeyse tüm vaktimi okumaya harcadım. Doyamadım. Keşke hergün sabahlara kadar okusam. Hepiniz sağlıkla kalın. Esenlikler…