Benim kapasitem belli ama kim bilir, bakarsın işler değişir ve daha çok zamanım olur kitap okumak için. Ayda senin yarın kadar okusam yeter bana.
Felsefeye giriş kitabını nasıl buldunuz hocam? Bende 2021 yılında okumayı planlıyorum.
Hep birlikte görelim.
@abkaen bence harika bir giriş olur. Bu zamana kadar okuduğum felsefeye giriş kitapları içinde en yalını buydu. Bu kitapla birlikte artık kafamda tam bir felsefe şeması oluştu. Tavsiye ederim. İyi bir tercih olur
BKK’yı çıktığı sırayla okumaya çalışıyorum(Dune tamamlansın diye bekletmiştim.O hariç) sıra tam da Andromeda Nebulası’na gelmişken Dune tamamlanınca Seriye başladım. Dune 6 kitaptan sonra Andromeda Nebulası’nı okuyacağım ama hakkında bazı olumsuz yorumlar gördüm. Sizin yorumunuzu merak ediyorum. Kitap hakkında görüşlerinizi paylaşabilir misiniz acaba?
BKK’ni değil, BKK’yı olmalı.
Kısaltmalar okuduğumuz şekilde kesmeyle ayrılıyor.
Forumda bazen denk geliyorum da, senin mesajına denk geldi kusura bakma. Gözüme batınca yazasım tuttu.
Düşündürücü, akıcı ve kurgusu güzel bir eser. Biraz sonlara doğru tek düze ilerliyordu, ta ki finalde beklemediğim bir hamle yaparak beni mutlu etti. Beklentisiz okuyunca daha iyi seveceğinizi düşünüyorum. Olumsuz yorum yapanlar ismi dolayısıyla yıldız savaşları gibi bir ortam düşünmüş olabilirler. Yazıldığı tarihe göre bence çok ileri görüşlü bir eserdi. Ve ayrıca, hakkı verilen bir bilimkurgu kitabı okuyorum ya, demiştim.
Bu seride birçok kitap için bu tür yorum yapanlardan dolayı o kitapları ertelediğim oldu. Sonra okudukça çoğunun yersiz olduğunu ve birkaç abartılmış kitaptan daha iyi olanlarını gördüm.
Bu kitap için de aynı durum olacağını tahmin ediyordum açıkçası. Tek endişem Rus bilimkurgusunun diliydi ama yorumunuzu dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
Bence bodoslama okur kendi dalmalı kitaba. Çok iyi ve çok kötü yorumlarla, benim de okurken hayallerim yıkılıyor ya da neden erteledim diyorum.
Rica ederim. Bu arada Arkadi ve Boris kardeşleri ben çok severek okuyorum. Üsluplarının biraz farklı olduğuna katılıyorum ama benim çok hoşuma gidiyor. Eğer öyle bir korkunuz varsa (ki varmış) bu kitapta o tarz bir üslup ve anlatış yok. Bu konuda da rahat olabilirsiniz. Umarım siz de beğenirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar.
O zaman BKK’yı değil BKK’yi olmalı Türk Dil Kurumu’na göre zira büyük k harfi Ka değil Ke olarak okunmalı (diye hatırlıyorum).
Teşekkür ederim. yordamın kendi sitesinde set halinde kutulu bu ay %50 indirimle satılıyor. Ordan edineyim o zaman.
Doğru. Fakat ana sorun anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Kısaltmalara göre kesme yanlış çünkü.
Ben uzun halini tamamlıyorum hep. Bunun yanlış olduğunu bilmiyordum valla. Yeni bir bilgi daha kazanmış oldum. Teşekkür ederim
Listeyi yazdıktan sonra üstüne iki tane daha bitirdim. Kendimden korkmaya başlıyorum.
Siz en iyisi aynanın karşısına geçip ben ne yapıyorum ya diye kendinizi bir sorguya çekin. Az kaldı Okumama Etkinliği düzenleyeceğiz. Belki fayda eder.
@_Ged’in okuduğu hızda kitap yazan bir yazar olmasa çok hızlı okuyor derdim ama Stephen King’in varlığı bu işi bozuyor xd (sebepsiz bir nefret ediyorum bu adamdan niyeyse xd)
East of West’e ocak ayında başlamayı düşünüyorum, buradan görmem çok iyi oldu.Genel olarak seriyi beğendin mi? Yorumunu merak ediyorum.