Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Blake Crouch’ın Karanlık Madde dışında bir de Çamlık (Wayvard Pines) adında bir kitabı var dilimizde. Baskısı yok gerçi ama bulabilirsiniz ararsanız. Onu da öneririm.

2 Beğeni

Piranesi nasıldı? Jonathan Strange ve Bay Norrelı okuyup çok sevmiştim. Merak ediyorum cidden.

Bilgi için teşekkür ederim. Ben direkt satış sitelerinde arama yaptığımdan baskısı olmayanları gözden kaçırıyorum.

1 Beğeni

Büyük ihtimalle yılbaşına kadar biraz mola vereceğim için bugünden Aralık ayında okuduğum kitapları paylaşmak istedim. Bir kitabın eski basımı da dahil olmak üzere toplam 6 kitap okudum. Verimli bir ay olduğunu düşünüyorum. Yeni yılda da güzel okumalar yapabilirim umarım. Okuduğum kitaplar;

1. Sapık (1962 tarihli Üç Ruhlu Adam isimli baskısı ile)
  2. İçimizden Biri (Agatha Christie’nin Şahidin Gözleri adlı kitabının 1963 tarihli baskısı)
  3. Esrar-ı Cinayat (Ahmet Mithat Efendi)
  4. Primo Türk Çocuğu (Ömer Seyfettin 2. Cilt)
  5. Karabibik (Nabizade Nazım)
15 Beğeni

Kıyamet sonrası western türünde geçen bir evrende yaşanılan olaylara tanıklık ediyoruz. Başlangıçta olaylar biraz yavaş işleyip, tabiri caizse bilgi bombardımına tutulsakta sonra kurgu gittikçe ivme kazandı. Kurgu güzel, çizimlerde tonlamaya alıştıktan sonra göze güzel geliyor. Eseri beğendim, biraz da bilim kurguya ilgin varsa kesinlikle tavsiye ederim :ok_hand:
Umarım Hickman Marvel yerine İmage gibi bağımsızlarla daha çok çalışır, bağımsızlar sayesinde malun daha özgün - özgür eserler okuyabiliyoruz.

Ben de Jonathan Strange ve Bay Norrelı’yi beğenmiştim ama Piranesi daha da farklı, güzel geldi. Eseri okurken üzüldüm, ürperdim yer yer melankoliğe bile bağladım :sweat_smile:
Sanırım yıllardır okuduğum en iyi ve en orijinal eserlerden biri. Çok sevdim, kesinlikle tavsiye ediyorum :pray:
Alfa’da çevirecek diye aklımda kalmış.

5 Beğeni

Ben henüz okumadım ama Piranesi’yi okuyup da beğenmeyen görmedim, hatta en okunan en iyi kitaplar arasına koyuyor genelde okurlar. Umarım Alfa çevirir.

1 Beğeni

Evet bende Alfa çevirecek diye biliyorum. Siz böyle deyince benim merakım daha da arttı. Bakalım bekliyoruz o zaman…

1 Beğeni

Bu ay 17 kitap okumuşum. Martı ve Ars Poetika’yı kendi kitaplığımdan okudum. Geri kalan kitapları ise Storytel’den e-kitap olarak okudum. Bu abonelik sistemiyle e-kitap okuma işi tam benlikmiş, verdiğim parayı çıkarmak için iyi sömürdüm. 15 günde buradan 15 kitap okumuşum. Aboneliğimin bitmesine daha 2 hafta var, yılbaşından sonra da sömürmeye devam ederim.

image

21 Beğeni

Birkaç gündür ufak bir sağlık durumundan dolayı kitap okuyamadım fakat yine de Aralık benim için hiç fena değildi.

Böylece 2020 yılını 78 kitapla kapatabildim. E arada KPSS vardı, başında askerlik vardı, bir ton badiresi vardı… Bunlara rağmen kişisel adet ve sayfa rekorumu kırmış oldum.

Hadi geçmiş olsun.

41 Beğeni

Bu sene de böyle biter. Normalde ayda 5 kitap ortalamasını iyi kötü tutturdum ama nöro umduğumdan uzun sürdü.

36 Beğeni

Yılın son ayını da geride bırakmak üzereyiz. Ayın son iki günü belki bir kitap daha okurum, bilmiyorum. Bu ay da çok keyifli geçti. Özellikle Cuma Karası çok süpriz oldu benim için, bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum. Yine Vakıf Ve İmparatorluk, Galaksi Şeytanları ve İktidar Mahkumları en sevdiklerim oldu. Karanlık Madde sanırım biraz beklentilerden ötürü hayal kırıklığı sınıfına girmiş oldu kendi adıma. Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu yeni yıllar diliyorum.

43 Beğeni

Bu sene de böyle bitti.

38 Beğeni

Ve böylece 2020 yılı bitti…Cyberpunk yüzünden oldukça az okuyacağımı düşünüyordum ama oyuna 80 saatimi gömdüğüm halde yine de beklentimin üzerinde bir ay oldu.

Gelelim kitaplara, Punisher Max gerçekten denildiği kadar varmış, muazzam bir seri.Şiddet kullanımı üst seviyede, diziyle karşılaştırılmayacak kadar fazla, beklentimin çok üzerinde çıktı.Bone ise şimdilik iyi gidiyor, tatlı mı tatlı bir seri.Bu seriyle Marmara Çizgi bir kez daha gönlümü çaldı.Yengeç Gemisi ise Yordam’ın manga versiyonlarından, bu seriyi çok beğendim.Diğer kitaplarını da indirime girdikçe almayı düşünüyorum.Gülen Adam ve Joker benim için ortalama çizgi romanlardı, özellikle Joker’i daha iyi bekliyordum ama yine de tatmin etti.

Ahh ve Ruhlar Dükkanı ile Kara Kule Silahşor…King’e yine hayran kalmama yol açtılar.Kara Kule’nin giriş kitabını başarılı buldum, her ay seriden 1 kitap okuyarak haziran - temmuz gibi bitirmeyi düşünüyorum.Ruhlar Dükkanı ise tek kelimeyle müthişti.Bir Korku Ağı ve IT değil ama bana onlara yakın bir deneyim sundu.2020’nin açık ara okuduğum en güzel kitaplarından birisi Ruhlar Dükkanı.

2021 umarım her açıdan daha verimli ve güzel bir yıl olur. :relaxed:

38 Beğeni

Yılın son ayı çizgi roman ağırlıklı olarak geçmiş gözüküyor. Sadece 4 kitap okumuşum ki birinin halen yarısındayım :confused:

37 Beğeni

12 güzel kitap ile bu yılı bitirdim.

33 Beğeni

Çağrı, Kujo ve Hayatı Emen Karanlık kitaplarına gönderme varmış diye biliyorum. En azından Kujo’yu okuyup ben de bu kitabına başlamak istiyordum. :slight_smile: Bu konuda bilginiz var mıydı? Ya da bilgisi olan var mı? Diğer ikisini biraz daha ötelemek istiyorum çünkü.

@Who_Sametto Belki hayatı emen karanlığı da okurum ama bilmiyorum. Sürpriz oluyor hangi kitabı okuyacağını bilmemek. Aynen öyle yapayım. :buyucu: teşekkür ederim.

2 Beğeni

Kujoyu okumadan, Ruhlar Dükkanını okumayın.Aynı hatayı ben yaptım, maalesef Kujo’nun finaliyle ilgili bilgiler var.Ben sırf bu yüzden Kujoyu okumayı 3-4 ay sonraya erteledim belki aklımdan çıkar umuduyla…:sweat_smile:

En makul seçenek.:raised_hands:

1 Beğeni

Ruhlar Dükkanı’ nda Kujo harici yok diye kalmış aklımda. Okuyalı çok oldu ama okuma sıramda bir boşluk oluşturmadı diye kaydetmişim. Çağrı kitabına gönderme Şeffaf’ ta var. Ben HEK’ i Ruhlar Dükkânı’ ndan sonra okudum bir gönderme yokmuştu. ( her iki kitapta geride kaldığı için bu zamanı kullandım.) Konusu açılmışken Şeffaf’ ta 5 kitabına gönderme vardı.

1 Beğeni

Adam nasıl yazıyorsa her kitabını okumalıyız gibi oluyor. İlmek ilmek… nasıl bir şey ya harika biri.
Şeffaf kitabından tırsıyordum zaten. 5 kitap diyince biraz daha ötelemek de fayda var. Teşekkür ederim. :slight_smile:

Benim okuma sıram hep önceki kitaplara gönderme olacak şekilde denk geldi. O yüzden King’ i daha bi severim, hep taşlar yerine oturdu.