Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

2020 yılını böylece kapamış oldum :slight_smile:

UYARI: Kesinlikle Bluru Okumayın! Seneye görüşürüz o halde :sweat_smile:

40 Beğeni

28 Beğeni

Merhaba, Lovecraft Country nasıldı? Dizisi ile bir kıyas yapabilir misiniz? Birde Yıldız Gezgini için ufak bir yorum rica edeyim.:relaxed:

1 Beğeni

Dizisini izlemedim. O yönde bir kıyas yapamam ama kitaplar genelde daha iyi olur. Dizide çıkartılan ya da değiştirilen yerler olabilir. O yüzden bence önce kitabını okuyun :slight_smile:

Tabii ki :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkürler. (20 karakter)

1 Beğeni

Bu aylık okuma listem. Paul Tremblay ve Adam Nevill gibi yeni korku yazarları ile tanışmak güzel oldu, en azından şu 2020 için güzel hatıralarımın arasında kalacak (özellikle Tremblay). Merak içinde 1 ocak ve Üç Cisim Problemini okumayı bekliyorum…

30 Beğeni

Ekran Alıntısı

Sokak Kızı Maggie - Stephen Crane
Jules Verne - Güney Yıldızı
Sir Arthur Conan Doyle - Dörtlerin İmzası
Orhan Duru - Amerikan Gizli Belgeleriyle Türkiye’nin Kurtuluş Yılları
Uğur Karabürk - Cehennemde Kahvaltı
Giovanni Boccaccio - Decameron I - II
Jules Verne - Ay’a Yolculuk

26 Beğeni

2020 yılının son gününden merhaba arkadaşlar. Aralık ayına Kule kitabı ile başladım yaklaşık 200 sayfa okumuştum ki Korona oldum. 10 gün kadar hasta yattım. Gözüm açıldıktan sonra kitabımı okumaya devam ettim. İş yerinden de bana gelme biraz evden çalış dediler. Yılın son günlerinde okumak için bol bol zaman bulabildim.

Kule : Efsane serinin son kitabı. Kule’ye yolculuk mükemmeldi ancak sonu o kadar da mükemmel değildi. 8.5/10

Türk Mitolojisi : Herkesin kitaplığında 2 cilt olmalı ve okumalı. 10/10

Tahıl Beyin : Hediye olarak geldi. Okudum ancak internette konu ile ilgili öğrendiklerimin üzerine fazla bilgi koymadı. Okumasam da olurdu. 6/10

Büyünün Rengi : Fantastik edebiyata yeni yeni ağırlık veriyorum. Forumdan tavsiye edildi bu seri. İlk kitap çok güzeldi. Yüzümde okurken hep bir sırıtış vardı. Bazı yerlerde kahkaha attım. Ara vermeden 2. kitaba başladım. 10/10

Fantastik Işık : Çok güzeldi. Yarın 3. kitaba başlamayı düşünüyorum. 9.5/10

2021 yılı hepimiz için mükemmel bir olsun. Esenlikler diliyorum.

37 Beğeni

Kasım 2020

Yıldız Gemisi Askerleri

Wolverine Infinity Watch

Harry Potter Felsefe Taşı, 2 aydır doğru düzgün kitap okuyamadım işlerden dolayı. Bu kitaba ayın sonunda başladım tekrar kitap okumaya başlamak için. Hızlı okunan bir kitap. Filmden biraz farklıydı. Sayesinde aşağıdaki kitapları okuyabildim.

Aralık 2020

Üç Perdelik Cinayet, bu sefer katili doğru tahmin ettim. Çok karmaşık olmadığı içindi sanırım.

Harry Potter Sırlar Odası, nedense finalde bütün aksiyonu bir cümlede bitirdi yazar. Filmdeki gibi olmadığı için sanırım sonu kısa geldi bana. Bakalım umarım serinin kalan kitapları ile yazar olay örgüsünü daha iyi sonlandırıyordur. Hızlı okunan bir kitap bu arada, başka kitaplarla bile okunsa 3 günde bitiyor.

25 Ağustos 1983 ve diğer öyküler, Burges denildiği gibi okunması gereken bir yazar. Tüm öyküleri beğendim. Can’ a geçmiş olması telifin diğer kitaplarına erişimi sağlayacağı için 2021’ de bol bol Burges okuyabileceğimiz için ayrı bir mutluyum. İki tane için oldu. Oblomovluğum geri gelmeden hızlıca bitireyim yorumlarımı.

Yıldız Güncesi, yer yer terimlerle okumayı güçleştirse de okuması keyifli bir yolculuk oldu benim için. Genel olarak burada kitabı yorumlayanların beğendiği öyküleri ben de beğendim. Kitaba geçen ay başlamıştım ama terim bombardımanı yaptığı öykülerden birinde (dindar robotların gezegeni) takılı kaldığım için kitaba ara verdim biraz o sebeple bitirmesi bu ayı buldu. Favori yolculuğum zamana müdahale edildiği yolculuktu.

Lovecraft tüm öyküleri, haziran ayında başladığım Lovecraft yolculuğum nihayet üzülerek de olsa bu ay bitti. Genel olarak öyküler iyiydi. Yer yer King’in kitaplarıyla bağlantılar kurdum. O’ daki “‘Lanetli’ Ev”, kara adam, kule, Diriliş’ e kaynaklık eden öykü gibi. Kitabın kendi içindeki ortak kavramlar nedeniyle kitaptaki okuma sırasına göre okuyunca öyküler hep üstüne koyarak ilerliyor gibi. Bazı öyküler birbirinin devamı niteliğinde. Poe’ yu ilerde tekrar okuma planımın yanına Lovecraft’ ı da ekliyorum.

Sevimsiz Öyküler, gerçekten sevimsiz öyküler var içinde.

Rocannon’un Dünyası, 10/10

Kıyamete Bir Milyar Yıl, ne yazsam bilemedim. Diğer kitaplarını okuduktan sonra bir kere daha okuyacağım bakalım anlayacak mıyım?

Mahşer ile Galaksi Şeytanları ocak ayına kaldı artık.

Hocam sizin temenni eksik olmuş, Oblomovluğum tuttu sonlara doğru bu yüzden aynı temennide “yıl” kelimesini ekleyerek bulunuyorum. :grin::grin::grin:

16 Beğeni

O zaman düzenleme yapmıyorum mesajda. Okuyanlar bulmacanın parçalarını birleştirsin :grinning:

1 Beğeni

Yerdeniz’den Tehanu’yu okudum. Atuan Mezarları ile birlikte serideki en sevdiğim kitap oldu diyebilirim.
Karanlığın Sol Eli ise inanılmaz güzel bir kitaptı. Etkisinden çıkabilmem uzun sürdü.
Okuduğum tüm kitapları çok beğendim fakat benim için aralık ayının incisi Sevgili Ursula oldu. :slight_smile:

40 Beğeni

2020 yılını üstad Ahmet Ümit’in 1996’da yayımlanan ilk romanı Sis ve Gece ile bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İlk roman için çok çok iyi ve doyurucuydu.
Ölümün Sonu seriyi soru işareti bırakmadan tamamladı ve okuduğum en iyi bilimkurgu serileri arasında yerini aldı.
Hüsnü Arkan’ı arkadaşım hediye etmişti, yazarı ilk kez okudum ve beğendiğimi söyleyebilirim. Kitap başladığından çok farklı yerlere gitti.
Karanlık Kitaplık serisine biraz mesafeliyim ama Cehennemlik Yürek önceki okuduklarıma göre daha hoştu.
İthaki Modern’den okuduğum iki kitaptan Düş Yakamdan Şeytan’ı daha çok beğendim. Sütçü anlatmak ve vermek istediği mesaj açısından önemli bir kitap olabilir ama okuması biraz zor.
Gulyabaninin Bahçesi bazı sitelerde çok eleştirilmiş fakat ben okurken çok rahatsız olmadım ve psikolojik çıkarımlar yapılabilecek bir kitap.

Bu vesile ile herkese nice sağlıklı, mutlu yıllar dilerim.

35 Beğeni

Bu ayın ortalarına gelene kadar hiç okuma yapmadım. Hatta yarısından sonra okuduklarım da çok az ama yine de bu başlığı (yani bir bakıma okumayı da) Ekim’den beri ihmal ettiğim için yılı kapatmadan önce buraya bir belge bırakmak istedim. “Ölmedim, 2 aydır okumuyorum ama 2021’de sahalara döneceğim. (inş)” belgesi. :smile:

Bu yıla iyi başlamama rağmen özel hayatımda sonbaharda başlayan yoğunluklardan dolayı uzun süre kitap okumayı canım istemedi. Üstüne üstlük böyle bir tıkanma döneminde elime 750 sayfalık Üç Silahşör’ü alınca daha da tıkandım. Okunmayı bekleyerek bir süre süründü elime. Ama gerçek anlamda başladıktan sonra da bırakamadım. :joy: Dilerim yeni yıl herkese huzur ve sağlık getirir -tabii olağan şartlarda bu ne kadar mümkünse.

Okuduklarım hakkında yorumlarımı burada paylaşıyorum genelde.

29 Beğeni

Bu seneyi Dune ile kapatıyorum, daha iyi bir kitapla bitiremezdim herhalde. Herkese sağlıklı bir yıl diliyorum.

36 Beğeni

Bu ay da böyle geçti. Umarım 2021’de daha çok kitap okuyabilirim. Herkese mutlu yıllar. :kalp:

İncelemelerimi ve puanlamalarımı şöyle bırakayım: :slightly_smiling_face:

Keskin Bıçak: 5/5

Kehribar Dürbün: 5/5

Hırçın Kız: 4/5

Sirke Kız: 3/5

Yeni Hayat: 5/5

Verilen Söz: 4/5

34 Beğeni

Bu ay da iyi okuduğum kanaatindeyim. Özellikle Dune okumaları benim için ayın en özel okumalarıydı.

Ayın en zayıf kitabıysa Kadınlar Ülkesi’ydi. İncelememde de bahsettiğim gibi bir Bilimkurgu olduğunu düşünmüyorum ve kitabın adından beklediğimi bulamadım.

Yaban Diyarlarda Yabancı ise yine çok sevdiğim bir kitap oldu.

Tanrıların Tohumu yine Wells ustadan tüyler ürpertici bir bilimkurgu.

Kadınlar Ülkesi

Yaban Diyarlarda Yabancı

Tanrıların Tohumu

Dune

Dune Mesihi

Dune Çocukları

36 Beğeni

Aralık ayında okuduklarım:

Kitapları Kurtaran Kedi-Sosuke Natsukawa
Krizantemler-John Steinbeck
Talihsiz Serüvenler Dizisi 2: Sürüngen Odası-Lemony Snicket
Kiracı-Javier Cercas
Macbeth-William Shakespeare
Ahmet Hamdi Tanpınar: Zamanın İçinde-Kadire Bozkurt
Şair Evlenmesi-İbrahim Şinasi
Fener, Gece ve Yıldızlar ve Ölümünden Sonra Yayınlananlar-Wolfgang Borchert
Yanlışlık-Albert Camus
Yalnızız-Peyami Safa

2020’yi böyle kapattık :slight_smile: Favorilerim Kitapları Kurtaran Kedi ve Yalnızız.

14 Beğeni

Kasım, 2020

Aralık, 2020

39 Beğeni

Alttaki iki tanesi bir önceki aydan olmak üzere son okuduklarım bunlar.
En Sevdiklerim
İrade Terbiyesi
Atilla’nın Atını Çalan Çocuk

Hoşuma Gitmeyenler
Hızlandıkça Azalıyorum
Cam Kent

30 Beğeni

Akıllı yatırımcıyı nasıl buldunuz?