Genel olarak çok doyurucu bir aydı. Dublinliler dışında zaman kaybı olarak değerlendirdiğim bir kitap olmadı. Kızıl Nehirler bir tık beklediğimin altındaydı. Her yerde en iyi kitabı olarak gösteriliyordu ancak Siyah Kan bundan fersah fersah önde diyebilirim.
Yine de ayın favorisi Azkaban Tutsağı idi.
Bu ay yoğundum. :(( Sadisti çok beğendim. Kitabın içindeki kitabı da… Çok akıcıydı. Baş karakterle bütünleşmek çok çaresiz hissettirdi.
Güngezginine aşık oldum. 100.
Son Erkek’e devam ediyorum. Sonunu merak etmeme rağmen sonraki cildi okuyamadım hala.
Mart, 2021
Top 7:
1.Huzursuzluğun Kitabı - Fernando Pessoa
2.Kara Kitap - Orhan Pamuk
3.Abelard ve Heloise - Ronald Duncan
4.Vadideki Zambak - Honore de Balzac
5.Sırça Fanus - Sylvia Plath
6.Soneler - William Shakespeare
7.Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk
Ananemin bana her çalışıp kitap okuduğumda söylediği şey geldi aklıma “Yavrucuğum o gözlerinin hesabını nasıl vereceksin sen?” . İyi okumalar.
Çok haklı. Zaten gözlerim bozuk, okuyup izleyerek daha fazla yük bindiriyorum. Sonumuz hayrolsun.
Ankara’da vaka sayıları iyice arttığı için iş yerinde kimseyle muhatap olmamaya başladım. Öğle yemeklerinde ve mesai bitimine yarım saat kala kitap okuyorum. 20 günde 1500 sayfadan fazla Brandon Sanderson okumuşum.
Üstad Skyward kitabında aksiyon dozu yüksek bilimkurgu denemesi yapmış. Beklentiyi biraz düşürüp olaylara kaptırırsanız su gibi akıp gidiyor.
Steelheart ve Firefight ise The Rockoner serisinin ilk iki kitabı. Gayet akıcı, güzel kitaplar. Kitaplar biter bitmez ara vermeden sonraki kitaba başladım. Bir ara ikinci kitabın sonlara doğru heyecandan nefes nefese kaldım. Tavsiye ederim.
Kujo: Çok çok güzel.
Türlerin Kökeni: Bilimi kökten değiştiren bir şaheser ancak kitabın yarısını cahilliğimden anlamadım. Biyoloji bilgim artınca tekrar okuyacağım. Evrim mekanizmalarını öğrenmeye devam.
Kült: Orkun Uçar’ı severim. Sıkmayan, eğlenceli kısa bir kitap. Okunabilir.
Toplum Sözleşmesi: Fransız Devriminin esin kaynağı. Sakin kafa ile tüm algılarım açık okudum. Anlamadığım yerleri araştırdım. Seneye tekrar okuyacağım.
Kralın Dönüşü: Söylenecek söz yok. Mükemmel.
Nisan ayı part #1 Ayın ilk yarısını manga ve çizgi roman okuyarak geçirmek istedim. Ve evet kutulayıp kaldırdım.

Pan’ın Labirenti nasıldı filmle paralel miydi acaba ?
Evet, kitapla paralel ilerliyor. Okurken gözümde canlandı.
Keşke ben de çekebilseydim. Sürdürülebilir bir dünyaya en azından destek olabilmek ve evimdeki metrekare azlığından dolayı okuduğum kitapları sahafa satıyorum. Keşke başka türlü bir dünya mümkün olabilse.
Benimde okduğum kitaplar şunlar bu ay içerisinde;
-İlahi Komedya - Araf - Dante Alighieri
-Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar
-İlahi Komedya - Cennet - Dante Alighieri
-Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk
-Sütçü - Anna Burns
Erken atıyorsunuz geriliyorum arkadaşlar yapmayın.
Zaten koskoca 30 günlük aylar 3-4 günde geçiyor (eminim ama kanıtlayamam) anlamıyorum bir şey. Biri zamanı durdursun.
Nisan ayı benim için çok verimli geçti.
Jean Genet - Balkon ve Chuck Palahniuk - Gösteri Peygamberi bu ayın en iyileriydi.
Nelly Arcan - Fahişe bu ayın en kötüsüydü. Zaman kaybı.
Son bir kaç ay için iyi, genel olarak ortalamanın biraz altındaydı. Çok ağır kitaplar okumadım. Çünkü şu online eğitim belirsizliğinde gerçekten ağır denebilecek şeylere mental olarak odaklanamıyorum. Mayıs’taki sınavlar da olsa bitse de rahata ersem düşüncesindeyim artık. Önümde kafa rahatlağıyla geçireceğim son yazım var. Ondan sonrası ateş.
En sevdiğim hangisi diye düşünecek olursam, Zamanımızın Bir Kahramanı ve Ölümcül Kimlikler’i oldukça sevdim. Yine Tek Yön ve Dik Bayır’da oldukça hoştu.
Sevmediğim tek kitap Orhan Kemal’in Arkadaş Islıkları’ydı.
Nisan ayında çok az kitap okuyabildim. Teselli olan aylık Dune okumalarım aksamadan devam etti. Önümüzdeki ay son cilt ile evreni arkamda bırakacağım bir süre.
- Dune Sapkınları - Frank Herbert
- Merhaba Söğüt - Yavuz Bahadıroğlu
- Son Kuşlar - Sait Faik Abasıyanık
Ay başı ve sonuna doğru epey çizgi roman okumuşum:
- Justice League Cilt 1 - Soy Tüketme Makineleri
- Justice League Cilt 2 - Salgın
- Justice League Cilt 3 - Ebediler
- Justice League vs. Suicide Squad
Justice League’in Rebirth serisi hikayelerini hiç beğenmedim. Çizerliğini de çok sevmediğim Bryan Hitch yazar olarak çok kötü bir iş çıkarmış. Her ciltte hikayeler birbirinden kötüydü. İlk kötü arc sonrası editörlerde bir şey dememiş mi sen ne yapıyorsun diye.
- Black Panther Cilt 3: Ayaklar Altında Bir Ulus 3
Black Panter’in Ayaklar Altında Bir Ulus hikayesi üçüncü cilt ile neticeleniyor. Bu seriden bir kaç cilt daha çıkacak ama bu hikaye tamamlanmış oldu. Ta-Nehisi Coates’in hikayesi ve anlatımını beğendim.
- Star Wars: Darth Vader Cilt 2, Mirasın Sonu
Bunlar da fasikül olarak okuduklarım:
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, Özel
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, Anakin Skywalker
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, Obi-Wan Kenobi
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, Padmé Amidala
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, Qui-Gon Jinn
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, Kont Dooku
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı - Darth Maul
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, General Grievous
- Star Wars: Cumhuriyet Çağı, Jango Fett
Star Wars Cumhuriyet Çağı fasikülleri hakkında da burada bir şeyler yazmıştım: http://1000kitap.com/gonderi/118437841
- Secret Origins / Gizli Kökenler Sayı 1 (Superman - Robin - Supergirl)
- Secret Origins / Gizli Kökenler Sayı 2 (Batman - Aquaman - Starfire)