Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Malesef son zamanlarda fazla kitap okuyamıyorum. İnönü ve Bayar’lı Yıllar adlı kitabı okudum ve taraflı, az belgeli (hatta direkt olarak kaynak olarak gösterilen belge görmedim bile diyebilirim) ancak farklı bir bakış açısı olarak yorumluyorum. Bunun haricinde Felsefeye Giriş- Uygarlık Tarihi- Bilinçaltı kitaplarını mayıs ayında bitiremedim ana yine de paylaşmak istedim.

13 Beğeni

Bu ay okuduklarım:

Bunlara ek olarak Storytel’den Kuyucaklı Yusuf’u dinledim. Bu ay benim için verimli geçti.

Felsefenin Kısa Tarihi: Hayatında şimdiye kadar felsefeyle ilgili doğru düzgün iki cümle bir şey okumamış biri olarak oldukça beğendim ve kesinlikle felsefeye olan ilgimi artırdı diyebilirim. Anlatım oldukça akıcı ve keyifli. Felsefe’ye giriş için tam bir başlangıç kitabı. 8/10

Büyünün Rengi: Hem mizah içermesi hem de absürt kurgusuyla tam benlik olduğunu biliyordum ve öyle de çıktı. Okurken eğlendim ve beni işin, evin vs. kaygısından uzaklaştırıp götürdü. 8/10

İhtiyarlara Yer Yok Bu ay belki de en beğendiğim kitap oldu. Sürükleyici olması ve ters köşeleri dolayısıyla elimden bırakamadım. Üstüne filmini izledim. Kitaba neredeyse %90-95 oranında sadık kaldığı için beğendim. 8.5/10

Aden: Uydurulmuş bilimsel kelimelerin fazlalığı ve hiçbir şekilde hayalimde canlandıramadığım betimlemeler nedeniyle ilk başlarda kitaptan soğudum. Ama okudukça böyle olması mantıklı geldi. Sonuçta hiç bilinmeyen farklı bir dünyada ve zamanda geçiyor. Dünyada gördüğüm ve bildiğim şeylerle kıyaslayarak bilimkurgu okumanın saçmalığından vazgeçince zevk aldım. 7/10

Yabancı: Kısa bir kitap ama insanda bıraktığı etki enteresan. Bitirdikten sonra beş dakika boş boş perdeye baktım. 8/10

Kuyucaklı Yusuf Türk edebiyatına verdiğim uzun bir aradan sonra çok iyi gitti. Yabancı’nın ve Kuyucaklı Yusuf’un kesinlikle okunması gerektiğini düşünüyorum. Diğerleri için bunu diyemem. Bu iki kitap için aklımda birçok düşünce var ama nedense yazıya dökemiyorum. 8/10

24 Beğeni

Bu ay verimli geçti. Savaş ve Barış ile Monte Cristo Kontu gibi iki tane hacimli kitabı bitirebildim. Geri kalan kitapları okumak yerine Sefiller’i de araya sıkıştırsaydım güzel olurdu, o da artık başka bir bahara kaldı.

29 Beğeni

Mayıs ayı benim için dopdolu ve okuma olarak harika geçen bir ay.
Her gece 1-2 masal okuyarak Binbir Gece Masalları’nın ilk cildini bitirdim, baskısı ve ebatı sebebiyle biraz zor okunsa dahi keyif aldım. İkinci cildine başlayacağım.
Kapak Kızı bu ay içinde okuduğum en iyi kitaptı, Yeşil Peri Gecesi’nin bitmesine çok az kaldığı için buraya da eklemek istedim.
Tarihte Toplumsal Cinsiyet okuması zor bir o kadar da bilgilendiriciydi. Yazarın bölümlerden sonra önerdiği makaleleri de okuyarak edindiğim bilgileri oldukça yukarıya çıkardım.
Göçmüş Kediler Bahçesi Bilge Karasu’nun en sevdiğim eserlerinden biri oldu. Oldukça farklı. Masal şeklinde ilerliyor.
Bozkırkurdu son zamanlarını sıkılarak okusamda oldukça etkilendiğim felsefik bir roman.
Türlerin Kökeni illüstrasyonları ve içinde olan bilgileri eşsiz bir okuma zevki sundu bana.
Geriye kalan kitapların incelemelerini zaten sizlerle paylaşmıştım.

Bu ay beni en çok Kapak Kızı ve Barbarın Kahkahası etkiledi. (Toplam 4.151 sayfa olmuş🙆🏻‍♀️ yemek yaparken bile okursam böyle olur tabii…)

37 Beğeni

Bu ay bu şekilde geçti, Görünmez Kentler ve Karamazov Kardeşler’in yanına bir kalp ekliyorum. Hepsini çok beğendim. :slight_smile:

33 Beğeni

Mesai, 2 çocuk ve bitmek bilmeyen hanım isteklerine (bulaşık makinesini boşalt, çamaşırları as, çocukları uyut vb.) rağmen fena geçmeyen bir ay olmuş.

31 Beğeni

Küçük bir operasyon geçirdiğim için mayıs ayının son 10 günü herhangi bir okuma yapamadım, ama bunu bilerek önceki günlerde bunun acısını nispeten çıkarmıştım.

• Lone Wolf serisine sonunda başladım.Geçen sene almıştım ama tamamlanmasını beklemeye karar vermiştim.Hazır seri tamamlanıyorken başlayayım dedim.Ve beklediğim gibi bir başyapıtla karşılaştım.Vagabond, BOTİ vb. ölçeğinde kaliteli, muazzam bir seri.İlk 4 cildi okudum ve ziyadesiyle memnun oldum.Şimdiden sonraki ciltleri okumak için sabırsızlanıyorum. :drooling_face:

• İto, Smashed ile beni kendisine hayran bıraktı.Aynı diğer kitapları gibi çılgınlık dolu bir kitap olmuş.

• Boichi’nin Dr. Stone ve Sun-Ken Rock serisine başladım.Şimdilik gayet başarılı buldum.Özellikle Sun-Ken Rock çok iyi gidiyor lakin şu yerli yersiz komik sahneler olmasa ve o sahnelerde daha ciddi olunabilse gerçekten çok daha iyi olabilirmiş.Yersiz komik sahneler ciddiyeti bir hayli bozuyor…

• Atatürk Kaynakçası kitapları çerezlik kitaplar, bir göz atılabilir.Green Wordz’de ortalama / ortalama altı bir seri, finali merak ettiğim için okumaya devam ediyorum.

• Ikigami ise gerçekten çok beğendiğim bir seri oldu.Devam ciltlerini çıktıkça almaya devam edeceğim.Elimdeki 5 cildin kalitesini oldukça güzel buldum.Hikaye ve çizim kalitesi de gayet başarılı, diğer mangalarda olduğu gibi kesinlikle tavsiye ederim.

29 Beğeni

Adım adım bir serinin sonuna doğru gidiyorum (adım adım Moiraine’e doğru da diyebiliriz) ve bu durumdan oldukça memnunum -belki bir miktar üzüntü duyuyor olabilirim- . Fırtına Toplanıyor seride okuduğum en akıcı kitaplardan birisiydi. Bunun nedeni her bölümde farklı bir karakteri okumuş olmam olabilir.
Hilal Şehir’e gelecek olursak: kitap ne beklediğim kadar iyiydi ne de beklediğim kadar kötüydü. Okunur mu, okunur. Ama kitaptaki olayların bir çoğu tahmin edilebilir olduğunu söylemekte fayda var. 6,5/10
Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese iyi aylar ve sağlıklı yıllar dilerim.

30 Beğeni

Mezuniyet yaklaşıyor, kafam cam kırıklarıyla dolu, pek okuyamıyorum ama yine de Sapiens ve Vakıf hatırına paylaşayım dedim. Vakıfın 4.kitabı seriye çağ atlatıyor, Sapiens ise ufuk açıcı. Tavsiye ederim.

22 Beğeni

8 kitap okuduğum yılın en verimli okuma ayıydı. Goodreads sayesinde alabildiğim istatistiklere göre bu ay 2587 sayfa okumuşum. Tess Gerritsen’leri Kindle’dan okudum.

23 Beğeni

Pek okuyamadım bu ay ama yine de okuduklarım arasından beni hayal kırıklığına uğratan da olmadı. Un Lun Dun ayın yıldızı benim için :star:

22 Beğeni

Bu ay daha önce okuduğum çizgi romanları okumaya devam ettim. Yeni olarak da Disney Kitabı ve Hayvanlardan Tanrılara Sapiens’i okudum.

26 Beğeni

39 Beğeni

Pek verimli bir ay olmadı.

31 Beğeni

Şimdilik böyle ://

26 Beğeni

Bu ay da ortalamamın üstünü tutturdum.

35 Beğeni

Bir ayın daha sonuna geldik.

34 Beğeni

Hayal Kırıklığı , Define Adası
En Beğenilen, Yol
Okuması En Zor Ama Bir O Kadar Da İlginç ve Ufuk Açıcı olan, Gog

Ahmet Mithat Efendi okumayı gerçekten seviyorum, bu kitap da beğenimi kazandı.

Hannibal Doğuyor serinin bütünlüğü açısından önemliydi, en son okumakla doğru yaptığımı düşündüm.

Çölde Kutup Ayısı, sadece kapağı güzel desem :slight_smile:

36 Beğeni

20 aylık minik kızıma rağmen, sadece uyuduğu saatlerde okuyarak beklediğimin biraz altında bir performans ile ayı kapattım. Önümüzdeki aylar çok daha iyi bir okuma performansı göstermeyi diliyorum.

32 Beğeni

Efsane bir okuma mıydı, hayır. Ama benim için muhteşemdi, birçok yeni yazar deneme fırsatım oldu. Üstüne biraz daha katarak devam etmek istiyorum.

En sevdiğim Ara Perde veya Şahbaz’ın Harikulade Yılı 1979 diyebilirim. En sevmediğim de Naipaul’lar oldu.

31 Beğeni