Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Benim için çok garip bir ay oldu. Hem sınavlarım vardı, hem gezdim, hem de sağlık problemlerimle uğraştım. Yeri geldi hiç okumadım, yeri geldi halim yokken kindledan devam ettim. Bazen spor aralarında okudum. (1.5 dk veriyorum o zamanlar) Baya eğlenceli bir okuma oluyordu sanki zamanla yarışıyor gibi. Bazen de hiç okuyamadım, süründü gitti elimde. Bknz: Uğultulu Tepeler/ 16 günde okuma. Her şeye rağmen güzel kitaplara denk geldim. Kilden Ayaklar ve Ben, Efsane hâlâ yarım. Ama yetişecek gibi.

28 Beğeni

Spor aralarındaki 1.5 dk’yı bile kitap okuyarak değerlendiren yüce gönüllü Ged! Önünde saygıyla eğiliyorum zira ben o 1.5 dk’yı 5 dk’ya çıkartıp nabzımı düşürmek için nefes almaya çalışarak harcıyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

Evreni ben kurtaracağım gibi hissettim. :roll_eyes::grin: Aslında amaca uygun dinlenme var. Güç kazanmak için 45 saniye. Kardiyo araları için de bu geçerli ama kas açısından yapılanmak için 3 dk verilmesi gerektiğini okudum bir makalede. Hatta yapılan araştırmalarda bunu destekliyor. Tabi benim sabrım gelmiyor ve 1 saati aşamamaya çalışıyorum. Ve teşekkür ederim :relaxed::slightly_smiling_face:.

2 Beğeni

Hangi uygulama bu acaba? Daha önce sorulduysa kusura bakmayın.

Est. Uygulama LibraryThing.com. Uygulamada etkileşim sıfır, en azından bende sıfır. Okuduğum kitapları takip etmek için kullanıyorum (goodreads ve 1000kitap ile birlikte).

1 Beğeni

Haziran 2021
Değersiz Bir Hayat beni çok yordu :frowning:

28 Beğeni

Bu ay fazla kitap okuyamadım. Savaşçı’yı dinledim, diğerlerini ise okudum.

21 Beğeni

Final ayı olduğu için pek okumaya kendimi veremedim. Genel olarak bu şekilde bu ay.

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz 8/10 (Henüz bitmedi ama gidişata göre verdim bu puanı)
Suç ve Ceza 8/10
Hüyükteki Nar Ağacı 10/10 :star:

Illuminae Dosyaları’nı iki kategoride değerlendirdim. Genel değerlendirme;
Konu bakımından içerik: 4/10
Görsel bakımından içerik: 9/10

Gerçekten çizimleri harika idi. Özellikle Illuminae’deki Çığlık tablosu sayfası en hoşuma giden sayfalardan oldu. Ara ara açıp bu sayfalar incelenebilir bile. Arada bir çizgi roman edası da hissedilmiyor değil. Ancak konu olarak gerçekten zayıf. Dosyalarda ki konuşmalar karakterlerin yaşı gereği aşırı ergence ve bu beni inanılmaz rahatsız etti. Hiç bana göre gelmedi. Fakat o karakterlerin yaşında ki insanlar için bu yazışmalar rahatsız edici gelmeyebilir diye düşünüyorum.

24 Beğeni

Bir geçen aya bakın bir de bu aya bakın :roll_eyes:

30 Beğeni

Haziran ayı nispeten güzel geçti.:relaxed:

• Old Boy ve İkigamiler gayet güzeldi, hem baskı kalitesi hem içerik olarak tavsiye ederim.

• Green Worldz’de ağır ağır ilerliyorum.Bu ay 4.cilt bitti, bu yavaşlığımın sebebi serinin gerçekten ortalama altı bir kalitede olması ama finali halen merak ettiğim için inatla devam ediyorum.

• DC’s Year of the Villain Special #1 ve Ultimate Comics Thor çerezlik düzeydeydi.

• Pelerin, Pelerin 1969, Usagi Yojimbo Cilt 1 ve Usagi Yojimbo Cilt 2 bu ay benim için en başarılı kitaplardı, hem baskı kalitesi hem içerik olarak bir hayli beğendim.Özellikle Pelerin ve Pelerin 1969 bir hayli güzeldi, güzel bir deneyim sundular.Usagiler keşke şömizli olsaymış hala aynı düşüncedeyim ama sert kapak olarak da gayet iyiler. :sweat_smile:

• Gel gelelim ayın son kitabına, Kami no Kodomo…Yıllardır okuduğum açık ara en kötü kitaplardan en kötü mangalardan birisi oldu…Biraz fazla nasıl desem rahatsız edici, iğrenç ve saçma…Öylesine okumuştum ama bu kadar kötü olmasını beklemiyordum.Tavsiyem okumayı düşünüyorsanız okumayın, zamanınıza yazık. :grimacing:

Temmuz ayında görüşmek üzere! :drooling_face:

22 Beğeni

Dune Rahibeler Meclisi ile seri tamamlandı ve Dune evrenini bir süre için geride bırakıyorum.
Houston, Houston Duyuyor Musun? BKK içerisinde çok beğendiğim kitaplardan biri oldu.
Korudaki Gümüş ile İtahki Kapsül’den çıkmış büyün kitapları okumuş oldum. Beş kitap içerisinde sıralama yaparsam İçerinin Haritası’nın önünde 4. sırada yer alıyor ancak.
Dune bitince artık Vakıf’a gireyim dedim. Başlangıç olarak Sonsuzluğun Sonu’nu tercih ettim. Yarısına geldim sayılır. Ay sonuna kadar biter. Vakıf ile nasıl bir bağlantısı var -yada var mı- henüz bilmiyorum. Aynı zamanda okuduğum ilk Asimov kitabı…
Topladığım seriler içerisinde tamamını okuduğum bir diğer seri de Kronik Kitap’ın Osprey Büyük Komutanlar serisi. Çıktıkça almaya ve okumaya devam edeceğim.

Kitaplarını hiç okumadığım Ahmet Ümit’e girişi çizgi romanları ile yapmış bulunmaktayım. Öykü uyarlarmalarının ilk iki kitabı İsmail Gülgeç, son kitap ise Abdülkadir Elçioğlu tarafından yapılmış. İlk iki eseri daha başarılı buldum, hem çizim hem anlatım yönünden.
Bu ay en keyifle okuduğum eserler kesinlikle Turgut Özalp’ın Betamax Video serisi. Eski kült filmlerden sahneler -çizimler- ve bilgiler içeriyor.
Presstij’den çıkan çizgi romanlardan Kızıl Ana, Rom 1 ve 2, Pelerin ve Pelerin 1969’u okudum. Rom ve Pelerin ilk ciltleri daha önce okumuştum ama yeni ciltler öncesi hatırlamak istedim. Rom’un ilk Marvel versiyonunu çok daha fazla beğeniyorum. Pelerin ise her iki hikaye de çok iyi, ayrıca çizimleri de çok yakışıyor hikayeye.
Son olarak Guy de Maupassant’ın Horla öyküsünden Guillaume Sorel tarafından uyarlanan aynı adlı çizgi romanı okudum. Öykünün çok bir olayı yok ama Çizimlere bayıldım.

29 Beğeni

Ben de Haziran ayında bu kitapları okudum. İşte Tanrılar umduğum gibi değildi. Scalped’a tekrar başladım, dilimize çevrilmiş underrated serilerden biri.

32 Beğeni

Şeytanın Günlüğü nasıldı acaba? Yazarın Kızıl Kahkaha’sını çok beğenmiştim.

2 Beğeni

Yazarın ilk okuduğum kitabıydı ama çok beğendim, kesinlikle tavsiye ederim.

1 Beğeni

Bu Ay Okuduğum Kitap:

H. G. Wells - Doktor Moreau’nun Adası 3.5/5

hqdefault

Bu ay da geçen ayki gibi yoğundum. Finaller, taşınma, çeşitli turnuvaları izlememden ötürü kitaba pek vakit ayıramadım. Umarım bu düzen diğer ay sona erer de kendi ortalamam olan 4 5 kitabı bitirebilirim.
Kitaba gelecek olursak okurken bazı yerlerde sıkıldım, betimleme de fazla gibi geldi. Bunun bu kitabı bile çok bölük pörçük okumam ile bir alakası olabilir. Genel olarak hikayeyi sevdim ama. Ortalama bir puan veriyorum.

20 Beğeni

Bu ay elimde başka kitap olmadığı için sadece 3 kitap okuyabildim.
"Hangi Kitabı Okuyorsunuz" başlığına Göz ve Vejetaryen ile ilgili düşüncelerimi yazmıştım. Buraya da kısaca Kopyalanmış Adam ile ilgili bir şeyler yazmak istiyorum. Ben daha önce Enemy adlı filmi izlediğim için konuya hakimdim. Bu hikaye görsel olarak beni daha çok etkiledi.

17 Beğeni

Oo asıl aradığım başlık buymuş, görüp görüp ibret almalık tam :smiley: Helal valla çok iyi okuyan arkadaşlar var, sizleri kıskançlıkla takip moduna geçip alttan alttan salyaları kontroldeyim efendim. Sanırsam ki 2-3 kitap da ben bitirdim bu ay ancak kontrolünü sağlayamadığım şimdi. Hele ki herkes görselli ve ufak yorumlu paylaşmış kitaplarını, çok çok çok hoşuma gitti. Temmuz ayına kendimi hazırladım şu an :grinning_face_with_smiling_eyes:

6 Beğeni

26 Beğeni

Bu ayım çizgi romanlarla geçti ve Yerdeniz serisine kocaman bir adım attım çok sevdiğim biri sayesinde.

Ursula K. Le Guin’in bir öykü kitabını okumuştum. Dilini ve hayal gücünü çok sevmiştim. Yerdeniz hem tatlı, hem korkutucu, hem edebi hem de sadece büyücüler değil tüm evren çok ilgi uyandırıcı. İsim kuralı için bile okunur. Çok akıcı ve güzel ilerliyor.

Golyat ise Golyat ile Davut hikayesinin Golyat’ın bakış açısından bir yorumu. Gerçekten dokunaklıydı. Çok kısa 15-20 dk’da okunabiliyor.

Ölüm , çok az eklemelerle sandman-sis mevsimi cildinin aynısı. Bilseydim okumazdım. Tek katkısı japon dream’i tanımak oldu. :smiley:

Jupiterin Mirasını ilknoktanın çekilişinden kazandım. :smiley: İlk defa bir çekiliş kazandım :’) The Boys gibi konusu. İlk ciltte güzel bir karakter tanıtımı olmamış gibi geldi. Ama ikinci cildi beğendim ve sonraki cildi merak ettirdi.

Monster’ ı zaten çok merak ediyordum. Çizerin Billy Bat’ini okumuştum. Konusunu ve karakterlerini çok sevmiştim. Burda da öyle oldu. Spoilersız anlatamam herhalde. Sadece sayfaların ilerleyişinin çok hızlı olduğunu söyleyebilirim. Çok akıcı ve merak ettiriyor.

Gogol-Palto’da ana karakterin bu kadar ezik olmasını beklemiyordum. Hikaye başlı başına şok ediciydi. 60 sayfalık bir şey zaten. Daha sonra bu eserin çözümlemelerini okudum o daha uzundu. :smiley:

Genç Werther’in Acıları… Yani Werther’e üzüldüm gerçekten ve depresif bir yazım şekli var. Ancak eski dönem aşkları mantıklı bulmadığım için etkilenemedim. Buna rağmen birinin gözünden sevdiği kişinin ne kadar yüceltilebileceği gerçeği bazen hoş bazen korkutucu geldi.

Son Erkek’i bitirdim sonunda. Sonunu çok merak ediyordum. Sonuna bayıldım diyemem ama beğendim yine de. Akışa uygun bir sondu. Sadece biraz aceleye gelmiş gibi her şey oldu. Bu ciltlerde seri ismiyle alakalı çok güzel detaylar da vardı. :smiley: Yine de bir sona geldiğim için hüzünlüyüm.

30 Beğeni

Önceki aylarda yaptığım gibi hepsini üst üste dizip fotoğrafını çekmek isterdim ama bu ay halk kütüphanesinden dört, e-kitap olarak da iki tane okuduğum için parça parça olmasın hepsini 1000kitap’tan atayım dedim. Neyse, 14 kitap okumuşum. Oldukça güzel bence. Kolay kitaplar da vardı, zor kitaplara da. Edebi kitaplar arasında en sevdiğim Dava oldu. Çavdar Tarlasında Çocuklar ve Bir İdam Mahkûmunun Son Günü’nü de baya beğenmiştim. Kurgudışı eserler içinde de Özgürlük’ü baya sevdim. En beğenmediğim kitap Muhteşem Gatsby olsa gerek.

Bu hızda okumaya devam etmek istiyorum yıl sonuna kadar.

24 Beğeni