- Karamazov Kardeşler - Fyodor Dostoyevski
- Seçilmiş Eserleri - Süleyman Sani Ahundov
- Leyla - Alexandra Cavelius
- Satranç - Stefan Zweig
- Seçilmiş Eserleri - Celil Memmedguluzade
- Dağlar Arxasında Üç Dost - İlyas Efendiyevv
- Sineklerin Tanrısı - William Golding
Bu ay okuduğum kitaplar.
- Harry Potter ve Ateş Kadehi - J.K Rowling
- Hamlet - William Shakespeare
- Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı - J.K Rowling
Yine çok okuyamadık. Yine psikolojimiz bozuk.
Stanley G. Weinbaum - Bir Mars Destanı 5/5
Rick Riordan - Kırmızı Piramit 4/5
Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes’un Anıları 5/5
Alexandre Dumas - Siyah Lale 5/5
Bu ay nispeten boş olmam dolayısıyla kitaplarıma vakit ayırabildiğimi düşünüyorum. Bir Mars Destanı gerçekten çok güzel ufuklar açtı bana. Öykü kitaplarını oldum olası severim. Tabii ki bilim kurguyla birleşince ortaya çok güzel bir iş çıkmış. Yazar keşke daha fazla öykü veya roman yazabilseydi.
Kırmızı Piramit biraz gençlerin okuyabileceği fantastik macera türü bir kitaptı. Çerez niyetine okudum. Buna rağmen çok beğendiğimi söyleyebilirim. Seriye devam edeceğim.
Sherlock Holmes… Pek söze gerek olduğunu düşünmüyorum. Hakikaten çok güzel hikayeler okudum. Hepsini çok sevdim. Keyifli bir okumaydı.
Dumas’ın kalemini gerçekten seviyorum. Tarih kitabı okur gibi ancak içinde her daim macera var. Üç Silahşörler serisi kadar olmasa da bu kitap da Dumas’ın kalitesine yakışır şekilde güzel bir romandı. Herkese tavsiye ederim.
Herkese keyifli okumalar.
Lobo / Road Runner, kısa çr.
Gelecek Seneyi Bekle, 10/10. PKD usulü zaman komplosu.
Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana, yorumumu okuduğum kitaplar kısmına bırakmıştım. Kısaca beklediğimi vermedi.
Joker vs. Duffy Duck, kısa çr.
Planet Hulk Omnibus, içerisinde F4 533-535, Incredible Hulk 88-105, Giant Size Hulk, What if Planet Hulk, New Avengers: Illuminati ve Amazing Fantasy 15 var. Genel olarak iyiydi. Türkçe baskıda da yabancı baskıda okuduklarım var mı bilmiyorum. En iyi kısmı What If kısmıydı. Birkaç görsel eklesek fena olmaz sanırım.
Şeytanın Günlüğü, baştan yavaş ilerledi, sonlara doğru açıldı. Verdiği mesajlar açısından iyiydi. Şeytan biraz fazla saf geldi bana. 10/10
Yaprak Fırtınası, roman olsa daha iyi olurmuş sanki. Onun haricinde 10/10
Amber Yıllıkları cilt 1 bitti. Güzel başladı. Tempoyu düşürmeden devam eder umarım. Anlatımı oldukça akıcı. Pdf olarak okuyorum.
Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri, öyküler okuduğum kadarıyla iyiydi, şimdilik favorim yok. Kalite olarak hepsi aynı düzeydeydi. Ters Evrim bi tık öne çıkıyor diyebilirim. Belirtmeme gerek yoktur sanırım pdf olarak okuduğumu. Şu öyküleri okudum:
Poul Anderson- Bana Joe Deyin
Robert A. Heinlein- Siz Zombiler, bu öykünün filmi de var, Predestonation. Film güzeldi, öykü kısalığına oranla güzeldi.
Lloyd Biggle, Jr.- Ezgibent
Theodore Sturgeon- Yalnızlığın Uçan Dairesi
Isaac Asimov- Robot Rüyaları
Edmond Harnilton - Ters Evrim
Arthur C. Clarke- Tanrı’nın Dokuz Milyar Adı
Gelecek ay bundan daha iyi olur umarım. WWH’ a başlamak istiyorum ama internetim az. Azınlık Raporu ile sürpriz yapabilirim basılı eserlerde. Herkese keyifli, bol okumalı bir gelecek ay diliyorum.
Kızımın 2 yaş krizi ile çok da verimli bir okuma süreci geçiremiyorum. Bu ay günde sadece 1 saat okumaya ayırabilecek vaktim olduğundan ve de dikkatimi veremeyeceğimi düşündüğümden manga ve çizgi roman okudum. Herhangi bir kitabı okusaydım bu kafa yorgunluğuyla muhtemelen okuduğumu anlamazdım.
Death Note : Ünivetsite yıllarında animesini bayılarak izlemiştim. Aradan epey zaman geçtiği için genel olarak konuyu anımsasam da detayları okumak keyifliydi. 10/10
Ve Öyküler: Güngezgini’nden aldığım tadı bunda bulamadım. 7/10
Mezarlarınıza Tüküreceğim:Vermek istediği mesaj güzel ama yöntem çok yanlış ve irrite edici geldi bana. Sitelerde satışı yapılırken muhakkak +18 ibaresi koyulmalı diye düşünüyorum.
Kulağımda Dünyanın Sesi: Konu güzel fakat sonu biraz aceleye gelmiş gibiydi. 7/10
3üz: Farklı bir konusu var, hoşuma gitti fakat muhteşemdi diyemiyorum 7/10
Jüpiterin Mirası cilt 3: İlk iki cildi okuduktan sonra devamını merak ettiğimden aldım ve okudum. Diğer ciltleri almam muhtemelen beni etkilemedi. 6/10
İşe başladığım için bu ay okuduğum kitap sayısı çok azaldı. Anadolu Efsaneleri’ni dinledim, diğerlerini de okudum.
Daha iyisi olabilir elbette, bu da iyidir ama. En sevdiğim Tepetaklak oldu. Veba, Uzayda Piknik ve Okuyucu da diğer favorilerim. Gülmekten Ölmek, Canavar ve İyinin Egemenliği okumasam da olur dediğim kitaplar. Ağustos ayında da aynı hızda devam etmek istiyorum.
Kaç zamandır yazmak istedim. Okuma alanınızın ceşitliliğini gıpta ile takip ediyorum. Kitap yorumlamalarınızı çok beğeniyorum. Sağlıklı günlerde hep okumanızı dilerim.
Bu ay daha iyi okumayı dilemiştim ama Rüyaların Yorumu beni hayal kırıklığına uğrattığı gibi çok oyaladı maalesef. 10 günden fazla elimde süründükten sonra 260. sayfada yarım bırakmaya karar verdim çünkü ne ilgi çekici bir yanı vardı ne de akıcıydı. Sık sık tekrara düştüğü için maalesef yarım bıraktım.
Büyülü Sözlük @ilydious’un “Sana bu kitabı getirdim, okumanı istiyorum.” demesi üzerine okuduğum bir kitap oldu, oldukça güzel ve bilgilendirici ve bir o kadar da akıcıydı. Özellikle Death Metal terminolojisine (? böyle bir şey varsa şayet, başka nasıl ifade ederim bilemedim ) ilgi duyan varsa daha da keyif alacaktır okurken.
Umarım Ağustos daha iyi bir ay olur, akıcı kitaplar okumayı çok özledim.
Sana bir şu ikisinin farkını öğretemedim. Black Metal olacak o, Black… Tamam brutal vokal sevmiyorsun da isimlerini karıştırma bari.
Affına sığınıyorum… Bu Old School’cuyu affet.
Merhaba,
Sevgi Soysal okuyan var mıdır?
Temmuz ayında 5 kitap okudum. Her ne kadar benim açımdan yeterli olmasa bile, son 2 yıldır (kişisel sebepler) doğru düzgün kitap okumadığımı düşününce (bu yıl sadece 16 kitap okuyabildim) harika bir sonuç olduğunu söyleyebilirim. Umarım yılın geri kalanında daha çok okuma yapabilirim.