Bu ay İthaki Modern’e biraz ağırlık vermek istedim. Bakınca en kısa kitapları okumuşum aslında. James Joyce’a Dublinliler ile giriş yaptım. Joyce okuma sebebim aslında ikinci bölümdeki bir çizgi romandan dolayı.
Vakıf serisine ikinci kitapla devam ettim. Serinin gideceği noktadan umutluyum.
Yıkıma Giden Adam’ı çok beğendim. Bester tarihteki ilk Hugo’yu bu ilk romanı ile kazanmış. BKK içerisinde okuduğum en iyi romanlardan biri.
Korkma Ben Varım, Menteş’in yazdığı ikinci benim okuduğum son romanı. Şiir kitabı hariç tüm eserlerini okumuş oldum. En beğendiğim romanı bu oldu.
Aylak Adam’ı ay bitmeden bitiririm diye düşünüyorum. Giriş - Kış- bölümü biraz zorlu olsa da okudukça açıldı. Yarısını bir günde okuduktan sonra biraz ara vermek durumunda kaldım.
Geçen ayki kidega YKY indirimi ile aldığım tüm çizgi romanları okumuşum.
All Star Superman mükemmel bir eser ama maalesef berbat bir baskı ile dilimize kazandırılmış durumda. Bu konuda şurada biraz veryansın etmiştim: https://1000kitap.com/gonderi/134457021
Wonder woman Yeni Dünya’yı YKY’nin seri içerisinde boyut değiştirmesinden dolayı uzun zamandır almak istemiyordum. İndirim bahanesiyle alıp okudum. En azından birinci kitap küçük boy olarak ikinci baskı yapsa da hepsi bir boyda olsa.
Tek kişilik birlik neden bastıklarına pek anlam veremediğim vasat bir hikaye. https://1000kitap.com/gonderi/133947262
Hal Jordan ve Green Lantern Birliği Rebirth dönemi, eski Green Lantern Corps serisinin yerini almış, harika çizimlere sahip bir eser. Maalesef devamı basılmayacak gibi gözüküyor.
BlackSad’i genel olarak beğendim. Umarım devam kitapları bir ana önce seri şekilde basılır: https://1000kitap.com/gonderi/135288606
Mezarlarına Tüküreceğim Boris Vian’ın aynı adlı eserinden çizgi romana uyarlanmış, cinsellik ve şiddet dozu yüksek bir intikam hikayesi. Okuduktan sonra İthaki Modern içinde yer alan bu ve başka bir Vian kitabını daha aldım ama okuma fırsatım olmadı henüz.
Babalar ve Kızları mini bir otobiyografi ve biyografi karışımı. Yazar Mary Talbot kendi babası ve geçmişi ile James Joyce ve kızının geçmişlerini anlatarak kadının toplumdaki yerini sorguluyor. Bu çizgi romanı okuduktan sonra Joyce okumak isteyip Dublinliler’e başladım.
Gabo ise Gabriel Garcia Marquez’in biyografisinin çizgi roman formatında anlatımı. Güzel bir eserdi. Beğendim ve daha fazla Marquez okuma isteği uyandırdı içimde Önümüzdeki ay okurum umarım.
Son olarak Jupiter’in Mirası serisini okudum peş peşe. Bu serinin bu şekilde yayınlanmasını ve okunmasını tam olarak doğru bulmuyorum aslında. Netflix dizisi çıkmasıyla 2020 yılında İthaki’nin şuan çıkardığı formatta ciltler sıralanmış ve yayınlanmış. Collected Editions | Jupiter's Legacy | Image Comics Ama orijinal çıkış sırası farklı. Zamanında Lal kitap ithaki’nin çıkardığı 3. cildi Jupiterin Mirası 1 şeklinde basmıştı ki doğru olan da o şekilde idi. Fasikül formatında Önce Jupiter’s Legacy - Jupiter’in Mirası adı ile 5 fasikül basılıyor 2013-15 yılları arasında. Sonra 1.ve 2.ciltte yer alan altın çağ dönemi kahramanlarımızın geçmişini anlatan Jupiter’s Circle serisi 6şar sayılık iki seri olarak basılıyor. Sonrasında Jupiter’s Legacy vol 2 ile günümüzde geçen gençlerin dönemine dönüş yapıyor hikaye. Releases | Jupiter's Legacy | Image Comics
Netflix’in yeni versiyonu - İthaki’nin yayınladığı hali- ile sanki bana Watchmen okumadan Before Watchmen okuyormuşum tadı verdi, ki henüz Watchmen başlangıçları okumuş değilim
Sonuç olarak oldukça beğendiğim bir seri. Yıllar sonra İthaki bastığında seri yine Lal kitabın bıraktığı en heyecanlı yerde kaldı. Hem bu seri hem de Planetary serisinin son cildinin bir an önce çıkmasını bekliyorum. İthaki ilk 3 ciltlerini hızlı bir şekilde çıkarıp son cilt için uzun ara vererek yine sabır sınıyor galiba.