Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Zar zor bir kitabı bitirebilmişim :confused:. Aralıkta bu vakitsizlikten kurtulup daha çok okuyabilirim umarım.

4 Beğeni

Kapaklar:

20 Beğeni

Çeviriyle ilgili olabilir mi? Mit elden geçirecekti Mieville kitaplarını, çevirir baya sıkıntılı diye kalmış aklımda. Elçilik Kenti elden geçti mesela, sanırım şimdilik sadece bu var.

@Vordue Drizzt okumadığın için Yvonnel curse atmış olabilir hocam. :joy:

1 Beğeni

Çeviriden değil ya, çeviriden yana sıkıntım yok. Şu anda 3 kitapta aynı durumu yaşıyorum. Seviyorum ama bir türlü devam edemiyorum (Perdido, Yakınlaşmalar ve Tatar Çölü).

1 Beğeni

Yvonnel mi curse ledi daha yakınımızdan başka birileri mi bilemiyorum artık :joy: Açıkçası okumaya konsantre olamıyorum, sabahtan akşama ekonomi falan takip edip kim ne yaptı, gene kim ne konuştu, dolar ne oldular ile kendimi strese sokup yanlış yatırımlar falan yaptığımdan okumaya kafa veremiyorum :confused: .

Keyif bırakmadılar ya :roll_eyes:.

2 Beğeni

Kasım ayı verimli geçti diyebilirim.

Hayal kırıklığı olan kitaplar: Alvin Schwartz, Aziz Nesin, Edip Cansever

Daha önce okumadığım için pişman olduğum seri: Kaos Yürüyüşü

Arkadaşlar vakit bulsam çok detaylı inceleyip aşırı bir şiddetle tavsiye ederdim ama bu ay çok yoğunum. Fırsatı olan varsa okusun. Fırtınakıran Yabancı çevirisini beğenmemişti. İnceleme şansım olmadı ama yolum düşerse mutlaka bir karşılaştırma yapacağım. Eski baskıları bazı yerlerde ucuza bulabilirsiniz. Ben ilk kitabı sahaftan 8 liraya, geri kalanları da bir kırtasiyeden 10 liraya aldım. Post-apokaliptik temelini oluştursa da seride yok yok. Savaş, politika, güven, terörizm, uzaylılar, gerilim, virüs… Vallahi övmeye başlasam bitmez. Kaos adının hakkını veriyor.

Diğerlerine de inceleme yazabilirsem yazacağım ama bu ay ciddi çok yoğunum. Ekstra sormak istediğiniz varsa ses etmeniz yeterli.

Ekleme: İlginç Zamanlar’da İkiçicek yine karşımıza çıkıyor ve tabi evrenin en büyük büyücüsü Rincewind. :joy: Seride en sevdiğim kitaplarda ilk beşte yer edindi.

23 Beğeni

9 yıllık bir okuma serüvenim arkadaşlar dün itibari ile ‘‘şimdilik’’ son buldu. Sabahattin Ali ile başladım, dün Özdemir Asaf - Delta baskısını bitirdim, kendimce notlar da aldım. Sait Faik’i normal okudum, ama bir gün elime geçerse Delta’dan bir kez daha okuyacağım. :slight_smile: Evliya Çelebi’nin tamamını normal baskıdan okumuştum, buradan da bazı yerleri Delta’dan baktım, ama tabi cilt sıkıntısı sebebiyle çok bakamadım. 9 yılda büyük acılar ve sevinçlerle aldığım Delta serisini bitirdim. Kendime inanamıyorum:)

37 Beğeni

Kasım’dan Aralık’a sarkan 4 kitabım oldu. Yüzüklerin Efendisi’ni (tek cilt baskısı) yarıladım. Diğerlerinde de son düzlükteyim. Artık Aralık istatistiğine eklenecekler.

13 Beğeni

Yer Açın! Yer Açın! 5/5
Houston, Houston Duyuyor Musun? 5/5
Büyülü Dağ 3/5
Goriot Baba 4/5
Tehanu 5/5
Kraliyet Suikastçısı 5/5

30 Beğeni

Tez zamanda keyfin yerine gelir umarım hocam, curse bozdururuz orası kolay, yapan belli. :innocent:

3 Beğeni

Bu sene dergi ve ebatlı kitaplara fazla vakit ayırdım, skorerliğim zeval gördü. Kasım sonu itibariyle daha 86 kitaptayım. Aralıkta ince kitaplara yükleneyim de 100 olsun bari. :grinning:

19 Beğeni

Kasım - Aralık arası okuduklarım :slightly_smiling_face: 8 kitap :partying_face:

41 Beğeni

3’ü de 5 yıldız. :smiley:

36 Beğeni

2021 Aralık // 13 Kitap
Uzaktan Kumandalı Kız kitabı idare ederdi. Diğerlerini ise severek ve keyifle okudum. Üç Silahşörler’le vedalaşmak ise çok zordu benim için. Keşke seriye başladığım ilk güne dönebilsem 🥲

18 Beğeni

Bu ayın okumaları. Sefiller son 200 sayfam kaldı, bitti bitecek :sweat_smile:

34 Beğeni

Ek olarak Bin Dokuz Yüz / Alessandro Baricco ve Canterbury Hikayeleri. Arkadaşıma verdim o da okusun diye. Gerçekten çok beğendim.
Kaputt ve Yeşil Bambu kitabını hâlâ okuyorum. Yıl bitmeden biter diye ümit ediyorum. Son bir haftadır yaşananlardan dolayı hayattan pek tat alamadığım için daha fazla kitaba elim gitmiyor. Umarım güzel bir yıl bizi bekliyordur.

25 Beğeni

Aralık ayında okuduğum veya daha önceki aylarda başlayıp okumayı tamamladığım 9 kitap içerisinde “Silsile” ve “Öncü” beğenmediğim kitaplar oldu.

“Silsile” kitabında olan öyküler yarışmada derece alan öyküler olmasına rağmen okurken keyif alamadığım öyküler oldu.

Seray Şahiner kitapları ile yeni tanıştığım bir yazar ve okuduğum 3 kitabını da çok beğendim.

Robert Fisk’in Büyük Medeniyet Savaşı kitabını yaklaşık 2.5 aylık bir okuma süreci sonunda bu ay tamamlayabildim.

Yiğit Bener’in “Acı Portakal” ını okuyacaklar az da olsa marksist terminoloji biliyor olmanız iyi olabilir. Kurgunun bence tek olumsuz tarafı anlatıcı ile kızının diyalogları inandırıcılıktan uzaktı ama kurgusu ve sorguladıkları ile beğendiğim bir kitap oldu.

İnci Aral’ın “Kıran Resimleri” bir öykü kitabı ama bu öykülerde anlatılanların, acıların hepsi ve çok daha fazlası 1978’de Kahramanmaraş’ta yaşandı.

31 Beğeni

Rosewater hariç diğer kitapları severek okudum.

Bir de Peyami Safa - Sözde Kızlar’ı dinledim.

17 Beğeni

Vezir Gambiti’ni dinledim, diğerlerini ise okudum. Sahiden Hikâye geçen aydan yarım kalmıştı.

image

22 Beğeni

Bu ay işlerin yoğunluğundan okumaya çok zaman ayıramadım.
5 tane kitap okumuşum sadece. İki tane çizgi roman cilt. Diğerleri fasikül. Bir de Nippon var kadraja sığmayan.

Gökteki göz okuduğum ilk P.K. Dick kitabı oldu. Zor bir giriş sonrasında çok sevdim. On civarı kitabı mevcut elimde. 2022 içinde okumaya devam edeceğim.

Forumda etkinlik ile okumaya bağladığımız Jonathan Strange ve Bay Norrell’ı da beğendim. İkinci kitap çok ilginç bir şekilde sonlandı. Çok bekletmeden ocak içerisinde üçüncü kitap ile birlikte seriyi tamamlamayı düşünüyorum. Yazarın elimde olan “Grace Adieu Hanımları ve Diğer Öyküler” ile “Piranesi” kitaplarını da okuma düşüncem var.

Peyami Safa’nın daha önce Fatih Harbiye kitabını okumuştum. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu’nu o kitaba nazaran daha çok beğendim.

İhsan Oktay Anar çok beğendiğim yazarlardan. İlk kitabı ve başyapıtı olan Puslu Kıtalar Atlasını üniversite yıllarında okumuştum. Daha sonra yıllar sonra çizgi roman formatında çıkınca o şekilde de okudum. Efrasiyab’ın Hikayeleri ve Amat romanlarını da üniversite - askerlik dönemlerimde okumuştum ama hiç bir şey hatırlamıyorum içeriklerine dair - 15 sene geçmiş üzerinden. 2021 de Puslu Kıtalar Atlasını hem roman hem de çizgi roman formatlarında yeniden okudum. Ustanın külliyatını çıkış sırasıyla okuma düşüncem oluştu. Kitab-ül Hiyel yazdığı ikinci kitap. Puslu Kıtalar Atlası ile aynı dönemde geçiyor ve ondan tanıdığımız karakterler de içeriyor. Efresyab, Amat, Suskunlar vs şeklinde yeni yılda kitaplarının tamamını okumayı düşünüyorum. Yeni kitabının geliyor olması da sevindirici bir haber oldu.

Yeni yılda mutlu, sağlıklı ve bol okumalı günler geçirmenizi diliyorum.

23 Beğeni