Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Sokrates’in savunması da neymiş peh :sweat_smile:

3 Beğeni

Vallahi öyle, çok üzüldüm.

Aslında bu kitap tekrar baskı. İlk basımı 20 yıl olmuştur, aynı çeviriyi kullanmışlar, herhangi bir güncelleme de yapmamışlar demek ki. Aynı şeyi Jean Baudrillard için de yaptı Doğu Batı. Yayın haklarını aldı ama gözden geçirmeden eski çevirilerle kitapları bastı, yayıncılık dünyasında bir fark yaratamadı.

1 Beğeni

Evet kesinlikle hocam. Özellikle Oğuz Adanır’ın çevirilerine dümdüz devam ettiler. Üstüne bir şey koymadan basmaya devam ediyorlar. Valla bahsettiğim kitabın orijinali ile alakası yok. Abi metin, görsele atıf yapıyor. Ama bil bakalım ne yok, görsel yok. :slight_smile: Müthiş değil mi?

1 Beğeni

Şubat //10 Kitap

Beğenmediğim bir kitap olmadı fakat gönlümde taht kuran “Silmarillion” çok başkaydı. Ömrüm yeter ise yine okurum :))
Ama Fareler Uyurlar Geceleyin ve Sarıyaz; içlerinde kasvetli öyküler barındıran bu iki hikâye kitabını da sevdim.
Mister Pickwick’in Serüvenleri yazarın ilk romanıymış. Tam bir serüven kitabı. Klasik kitap sevenler mutlaka okumalı. Don Kişot’tan esintiler de varmış ayrıca. Bir ön okuma oldu benim için.
Kazuo Ishiguro her kitabında farklı bir evrene ve hayata götürüyor zaten. Burada kitap içinde yer alan ejderhanın bazı hareketleri ve kurgu biraz Tolkienvari gibi geldi bana :)) Daha çok hoşuma gitti bu nedenle.
At Çalmaya Gidiyoruz ve Ardından kitaplarının sonlarını okur tamamlasın diye bir anda yazmayı bırakmışlar gibi bitirmişler. Böyle olması kitapları gözümde kötü ve anlamsız kılmadı tabii ki. Benim için önemli olan kitabı okurken hissettiklerim. Ve beğendim bu durumu.
Steinbeck yine şok yaşatmayı seven bir kurguyla donatmış Kaygılarımızın Kışı’nı. Her anlamda mükemmel bir yazar olduğunu kanıtlıyor :))
Dune Mesihi’ni bir gün içinde okuyup bitirdim bol entrikalı ve heyecanlıydı bana göre.
Shakespeare oyunlarını zaten seviyorum:))

Savaş çıkmasaydı sonu güzel biten bir ay olabilirdi fakat öyle olamadı. Ne yazık ki.

Puanlamalarım da 1000kitap.com/sultiderler hesabımda. Teşekkürler.

32 Beğeni

27 Beğeni

31 Beğeni

Bu ay tek kitap o da Malazan :smiley: Kısıtlı boş vakit ile birkaç ay daha böyle kurak geçecek sanırım ya da başka hiçbir eyleme girişmeyerek bu kısıtlı vakitlerde kitap okumaya zorlayacağım gibi. Bakalım Mart nasıl geçecek :thinking:.

6 Beğeni

Hocam kök-1 ne anlama geliyor? Matematikte i’ye eşit, Biz’de neye eşit?

1 Beğeni

Bir ayı daha geride bıraktık, şubat ayım ehh işte seviyesinde geçti. :grinning_face_with_smiling_eyes:

• What Great Paintings Say ve Van Gogh hem baskı hem içerik olarak oldukça doyurucuydu.Taschen bu işi gerçekten iyi yapıyor.Harry Potter Sırlar Odası MinaLima ise tatlı mı tatlı bir baskı, seriyi seviyorsanız muhakkak almalısınız.

• Lone Wolf serisini bu ay bitirmeyi planlamıştım ama inanın bitirmeye kıyamadım.Elimde sadece 3 cilt kaldı ve sonrasında bu efsane seri bitecek, bu yüzden bir hayli duruldum.Büyük ihtimal mart ayında bitireceğim, her cildi gerçekten çok iyiydi bu yüzden insan hiç bitmesin istiyor…

• Yokyer’in özel baskısı ve Klaus özel baskısı içerik ve baskı olarak son zamanlarda okuduğum en iyi çizgi romanlar değiller ama ortalamanın üzerindeler diyebilirim.Klaus’un şömizi olsaymış baskıyı daha çok sevebilirdim.Ek olarak sonunu pek tatmin edici bulamadım.

• Sonunda Blacksad’ı aldım ve aldığım gibi çıkmış ciltleri bitirdim.Çok güzel bir deneyimdi, kesinlikle tavsiye ederim.

• Bitirdiklerime ek olarak ayın son günlerinde Nausicaa’ya başladım.Alalı neredeyse 1.5 yıl olacak ama bir türlü başlayamamıştım.Önümüzdeki ay bitirmeyi planlıyorum baskı ve içerik olarak gerçekten muazzam bir set.Dilimize muhakkak çevrilmesini istiyorum.Sandman serisine başlamıştım 3. cilde geçtim ve Barok Döngü serisine başladım.Ama 3-4 aydan önce bitirebileceğimi sanmıyorum.2 yıldır bitiremediğim Mahşer kitabı yüzünden hacimli kitaplarda ara ara sorun yaşıyorum. :sweat_smile:

25 Beğeni

Kitap matematik üstüne kurulu. Kök -1 ise bizim karakterin hastalık olarak gördüğü bir terim. 1984’ü okuduysan hocam oradaki 2+2=4 'e denk geliyor denilebilir.

4 Beğeni

Bir sözelci olarak okuyabileceğim en korkunç kitap sanırım. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Ben de sözelciydim ama keyifli bir kitap, seversin bence. Özellikle 1984’ü falan okuduysan ve beğendiysen bunu da seversin. Karakterler sayılardan ibaret D503, O65 vs karakterlerin gülüşleri bile üçgene, ağzı x’e vs benzetiliyor, inşa ettikleri yapının adı İntegral :grinning:

3 Beğeni

Evet 1984’ü beğenmiştim, sen böyle yazınca ilgimi çekmedi desem yalan olur.Listeme ekledim, uygun fırsatta muhakkak alırım.Matematik konulu kitaplar görünce ister istemez korkuyorum, belki bununla aşarım. :smiley:

1 Beğeni

Havuz problemi çözdürmüyorlar ya :joy: Yukarıda yazdığım şeyler nedeniyle öyle dedim. Beğenirsin büyük olasılıkla :slight_smile:

2 Beğeni

Toplama, çıkarma, çarpma ve bölme harici terimler bize ters. :rofl:

2 Beğeni

28 Beğeni

Ocak

Batman Year One, acemi Bruce’u da sevdim. Ben Batman hayranı oluyorum git-gide galiba.

What if Spider Man had joined the F4?
What if Hulk had the brain of Bruce Banner?
43 fasikülden oluşan seri 1970lerin muhtemel marvel evrenlerini anlatıyor. İlk iki fasikülle ilgili yorumum, there is nothing happening important when spidey joined the F4 and Hulk had the brain of BB, just casual things like webbing, running, catching, smashing, not smashing etc. To be continued.

Avenging Spider Man, ben 24 fasikül okudum ama ilk 15 fasikül Avenging Spiderman iken kalan 15.1. fasikül ile 8 diğer fasikül Superior Spiderman’e ait. Bazı fasiküller güzeldi, bazıları değildi. Avenging Spiderman’e çeşitli marvel kahramanları eşlik ediyor. Bunlar Captain America, She-hulk, Hawkeye, Captain Marvel, Red Hulk, Deadpool, Devil Dinosaur. Fasikülün birinde de Peter, Ben Amcanın ölümünden duyduğu pişmanlığı dile getiriyor. En iyisi Deadpool’un eşlik ettiği idi. Captain Marvel’ın olduğu fasikül de güzeldi. Superior Spiderman spoiler içeriyor. Benim konusuyla ilgili bilgim olduğu için okudum fasikülleri. Peter’ın tutuk yanını, iki arada kalmışlığını yeni Spiderman’de görmüyoruz. Bam bam bam. Diğer karakter de bir şeyler öğreniyor tabi. Güzeldi.

Infinity Countdown ve akabinde okunan Infinity Wars serisi varmış. Aşağıdaki fasiküllerden oluşuyor.
IC Adam Warlock (1)
IC Prime (1)
Infinity Countdown (5)
IC Captain Marvel (1)
IC Daredevil (1)
IC Darkhawk (4)
IC Champions (2)
IC Black Widow (1)
IW Prime (1)
Infinity Wars (6)
IW Ironhammer (2)
IW Soldier Supreme (2)
Thanos Legacy (1)
IW Arachknight (2)
IW Sleepwalker (4)
IW Weapon Hex (2)
IW Ghost Panther (2)
IW Infinity Warps (2)
Fallen Guardian (1)
Taşlar tekrar belirmeye başlıyor evrende ve gizli bir düşman da taşların peşine düşüyor.

Şampiyonların Kahvaltısı, tabak gibi kunduzlar. Yine güzel bir kitaptı.

Yaratık, büyük ihtimalle ben abartıyorumdur ama hep diğer kitaplarındaki karakterler geldi aklıma kitabı okurken. Çılgınlığın Ötesi, Diriliş, O. Ayrıca, “Billy, seni serseri!” sözü ile King nereye gönderme yapmaktadır. Tak’ın yaşadığı yer Pennywise’ın yaşadığı yeri hatırlattı. Son kısımda Şeffaf’a gönderme var. Bir kitaba daha gönderme var ama çıkaramadım. Kısacası güzeldi. Sonu çok güzeldi.

Şubat

Avengers Disassembled, marvel çr evrenine bu eserle giriş yapılması tavsiye ediliyor, ben de bu doğrultuda evrene giriş yaptım. Halihazırda filmlerden bir çok şeyi bildiğim ve daha önceden de marvel evreninde geçen çr okuduğum için bilmediğim bir şey okumadım açıkçası. Buna en büyük katkıyı Wandavision dizisi yaptı diyebilirim. Eser Avengers serisinin 500-503. sayılarını kapsıyor. Güzeldi. Astonishing X-Men ile devam edeceğim evrene.

Rick and Morty, bu ayın sürprizi diyebilirim. 15 fasikül okudum, güzeldi.

Cehennemlik Yürek, bir günde biten güzel bir hikâyeydi. Dokudünya’nın aksine yazı puntoları normal olduğundan, olay da ilgi çekici olunca hemencecik okudum.

Kozmik Kuklalar, yer yer Yaratık kitabının devamını okuyormuşum gibi hissettim. Güzeldi.

Kıyamet Gösterisi, Dauglas Adams hariç İngilizlerin mizahına bayılıyorum. Kitap su gibi akıyordu okurken. Terry’nin üslubuna Diskdünya’dan alışkınım ama Gaiman’ın üslubunu bilmiyordum. Fena bir ikili olmuşlar. Acaba hangisi Aziraphale hangisi Crawley? Terry kesin Crawley olurdu. Sonda röportajları var yazarların. Orayı okumadım, belki cevap vermiştir T.

Malazan, hala okuyorum. Kopup gideceğim ama hep bir iş çıkıyor yapmam gereken. Bu yüzden martta bitirebileceğim. 1. kitabı bitirdim. Şunları söyleyebilirim. Beklediğime değecek gibi. Bitirince başlığına da yazacağım. Okuyan arkadaşların yazdıklarını da merak ediyorum ama şimdilik başlıktan uzak duracağım. 5 güne bitirmeye çalışacağım.

Herkese bol okumalı bir ay dilerim.

Ekleme: Ve Morty.

14 Beğeni

36 Beğeni

Hacı Komünist’i dinledim, diğerlerini okudum.

26 Beğeni