Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Yüzüklerin Efendisi 9/10
Kent 8/10
Yazgı ve Gazap 9/10
Yaşlı Adamın Savaşı 7/10
Suikastçının Arayışı 10/10

36 Beğeni

Kendi açımdan kayda değer olduğunu düşündüğüm için şubat ayı içerisinde okuduğum kitapları paylaşma gereksiniminde hissettim kendimi :slight_smile: Aslında biraz da şey gibi, durumu kabullenene kadar (içimden atana kadar) rahat olamıyorum sanırım.

Gayet sürükleyiciydi, hikaye sizi içine çekip acaba ne oldu, acaba ne olacak, diye düşünürken ana karakterin sizi kitabın sayfaları arasında beklediğine inanıyorsunuz. Serinin hiçbirinde ana karakter yok, Ana karakterler var diyebilirim. Şu karakter olmasaymış olmazmıymış diye düşünmeye bile gerek yok, David Eddings tüm karakterleri olması gerektiği gibi yazmış. Biraz daha az sinir bozucu veya biraz daha mantıklı olsalarmış eksikliği hissedilirmiş :joy:

Belgariad biter bitmez malloryon serisine başladım. Belgariad serisinin devamıymış. İki seriyi de idefix’ten aynı anda satın almıştım. Toplam 10 kitap 144 lira gibi bir miktara tekabul ediyordu fakat indirimler, cashbackler derken biraz daha uyguna denk gelmişti.

Ha ayrıca ; belgariad serisinin üçüncü kitabının içinden harita çıkıyor, duvarıma astım aramızda kalsın :shushing_face::face_with_hand_over_mouth:

23 Beğeni

Vasatın altında kaldı şubat. Ay Bahçeleri ve Seveneves marta sarktı.

Kapaklar:

image

18 Beğeni

Hayaletin Kaderi bugün akşam biter. Hedefimin bir çimdik gerisinde kaldım ama sorun yok. Mart ayında toparlarım. Okuyup yarım bıraktığım kitaplar oldu bu ay.

Steve Erickson - Sıfırkent

Benim kesinlikle okuyabileceğim bir kitap değil. 60 sayfa kadar direndim ama olmadı. Sinemaya ilgi duyanlar için çok uygun. Ben çok takip eden bir insan değilim. Ne okuduğuma dair hiç fikrim yoktu. Bu yüzden bir şans daha vermeyi düşünmüyorum.

30 sayfasını okuyup bıraktığım 3-4 kitap daha oldu ama sonra yeniden okuyacağım onları. Kafam dolu ve yorgun olunca ilerleyemedim.

Yakarış Çemberi, On Bin Kapı neredeyse beğenmediklerim arasında.

Terry Pratchett çocuk kitabı zaten. Kafamı dağıtsın diye genelde çocuk kitaplarını okurum Terry’nin. Pasta tadında bir kitaptı.

Ursula, Erikson, Zola, Woolf ve Delaney beğendiklerim arasında.

Yaban Kazı akıcıydı, güzeldi ama çok tatmin etmedi. Japon kitaplarındaki havaya çok uygun ve durağan bir hikayeydi. Ortalama bulduğum bir kitap desem yeridir.

25 Beğeni

Bu hangi kitap? Bulamadım.

Benim hatam. Kent bitişik olacakmış.

4 Beğeni

Güzel bir seçki ve keyifli bir ay olmuş. Bu arada bir bina yaptırmak istiyorum. Yaptığınız binaları gördüm, ilgimi çekti.

1 Beğeni

Çok teşekkürler…Forumdaki üstatlarımız kadar olmasa da elimden geldiğince okumaya çalışıyorum.

1 Beğeni

Şubatta pek kitap okuyamamışım. Haftanın çoğunda evden çalışıyor olmamın etkisi var bunda biraz.
Katilbot Günlükleri 5. kitap, Malazan Yitikler Kitabı 1. kitap ve Jonathan Strange ve Bay Norrell 3. kitap. Sonuncusu henüz bitmedi. Ay Bahçeleri ve Şebeke Etkisi kitaplarını çok beğendim. Serilerin devamını bekliyorum.

29 Beğeni

Verimli bir ay oldu, özellikle Memleketimden İnsan Manzaraları ve Somon Balığıyla Yolculuk kitaplarını çok beğendim.

30 Beğeni

Şubat, 2022

Top5 listesi de yapayım:

1.Argonautika - Rodoslu Apollonios
2.Philoktetes - Sophokles
3.Hiçbir Yerde - Christa Wolf
4.Yarat Ey Sanatçı - Goethe
5.El Cid - Pierre Corneille

33 Beğeni

Son 10 gündür elime aldığım her kitap yarım kaldı, Ocak’tan yarımlarla beraber bekliyorlar, yine de fena okumadım Şubatta. :slight_smile:

35 Beğeni

31 Beğeni

34 Beğeni

Şubat ayında bu üç kitabı okuyabildim. İkinci Dünya Savaşı ile ilgilenen kişilere Çöküş kitabını tavsiye ederim gayet doyurucu bir kitaptı. Geçen hafta okumaya başladığım Malazan’ı ise yarıda bıraktım maalesef. Recaizade Ekrem’in Araba Sevdası da Mart ayına sarktı.

30 Beğeni

Ay Bahçeleri olmasa bu ay mükemmel geçebilirdi ama taşıması çok zor :sleepy:.

29 Beğeni

Yoğunluk ve rahatsızlıklar sebebi ile bu ay daha az verimli geçti fakat okuduklarımdan çok keyif aldım. Enlerimi işaretleyerek belirttim. Hepsi benden tam puan aldılar.
Vadim O Kadar Yeşildi Ki, diğer klasik eserlere göre daha geri planda fakat en sevdiklerim arasında girdi. Zola okumayı sevenler bakabilir, özellikle de Germinal’i.

Ian McEwan gerçekten çok farklı bir yazar, anlatıcıyı fetüs olarak seçmesi beni kitaba çeken bir etmendi. Beni gene şaşırtmadı, bayıldım.

Rüzgarın Gölgesi, çok güzel bir serüven. Diğer kitaplarını da edindim. Okuduktan sonra genel bir yorum yapmak istiyorum.

Rüya Sakinleri, ayın hatta tüm okuduğum kitapların arasında çok farklı bir yer edindi. Murdoch ile tanışmalısınız, Rüya Sakinleri başlangıç için uygun olabilir fakat Ağ ile onu tanımanız daha güzel olacaktır.

Barbarları Beklerken, ruh daraltıcı ve gerçekleri yüze çarpan bir roman. Coetzee okumaya devam edeceğim, dili çok hoşuma gitti.

Sigmund Freud külliyatında epey yol aldım. Cem Yayınevi’nden okumadıklarımı topluyorum. Kendi çağının ilerisinde bir doktor.

Okuduklarımı çok sevdim, diğer aylar daha mutlu ve umutlu geçer umarım bizler için. Keyifli okumalar :blush:

31 Beğeni

şubat-2022

34 Beğeni

:slight_smile:

32 Beğeni

Kitapların fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Şehir dışında olduğumdan sadece video linki paylaşabiliyorum şu anda. Bir de 1000k dan destek alayım.

27 Beğeni