Forumun Kripto Para Borsası

İnsan gerçekten hayret ediyor.

2 Beğeni

Bence hepimiz para olarak metal sikkeler kullanmaya geri dönmeliyiz. :roll_eyes:

edit: Süper coin fikri geldi aklıma. “Timecoin”. İnsanlığın sahip olduğu toplam adamsaate endeksleyelim. İnsan öldükçe coin silelim insan doğdukça coin basalım. Madeni paraya karşı ortaya konulan argümanlara temiz çözüm bence.

edit2: Hatta doğum belgesine eşleştirebiliriz, herkesin doğuştan belli miktarda adamsaatcoini olur. Alışverişlerde bunu kullanir. Ürettiği mal ve hizmet talep görürse saatinin adamsaatcoin karşılığı artar. Bence çok mantıklı. Whitepaper falan yazsak mı :roll_eyes:Her DNA örneği verene istihkakı neyse veririz. Public key’i DNA diziliminin hash’i, private keyi de DNA diziliminin tamami olur. Tek yumurta ikizlerine de bişeyler düşünürüz. Nasıl fikir hocamlar oluru var mı sizce? :roll_eyes:

6 Beğeni

@isos81 Hoca’ma katılmakla beraber elimde shitcoinler de bulunduruyorum. Floki güzel kârlar bıraktı. Kishu ilkin hızlı bir kâr verse de şu sıralar ıkınıyor. Uzun vadeli (3-5 yıl arası) olarak elimde ADX VE dYdX bulunduruyorum. Güzel projeler bence bu ikili.

1 Beğeni

images (10)

4 Beğeni

Recebim dün gece bu alana da göz dikti beyler :smiley:
Nerden komisyon alırız diye yatıp kalkıyorlar

Piyasalar gene allak bullak oldu. :frowning:

1 Beğeni

Coini tutmasa bile senaryosu güzel bence.

1 Beğeni

2 Beğeni

Dün akşam TerraUSD ( UST ) nin patlaması ve sonrasında piyasanın daha da yangın yerine dönmesi hakkında ne düşünüyorsunuz dostlar? Ben çok uzun süredir kripto piyasasından uzağım ama ilgimi çekti :smile: 1 UST = 1 Dolar diye piyasaya çıkıyorsunuz ama bir büyük satış geliyor 0.60 doların altına düşüyor coin :joy: Sonra rezervlerinizdeki Bitcoinleri bir anda satıyorsunuz, herkes yan geliyor falan.

İyi ki uzun süre önce çıkmışım benim bünye kaldırmıyor böyle şeyleri :joy: Yatırımları olanlara da geçmiş olsun Terra Luna %50 civarı düşmüş.

1 Beğeni

Dün ben de ara ara öylesine bakıyordum. Her yer kıpkırmızıydı. Kan görüyorum hocamm vahşet görüyorum diyorlardı forumlarda.

1 Beğeni

Öyle olmuş valla, kan gövdeyi götürmüş :joy: Bu Terra’nın, Terra’yı koruma vakfı gibi bir şeyi varmış. Rezervlerinde bitcoin tutuyorlarmış sıkıntı durumlarda müdahale için. Dün UST patlayınca 1.2 milyar dolarlık bitcoini sattılar falan yazmışlar. Zaten düşüş trendine giren piyasada üstüne bu da gelince tepetaklak olmuş.

1 Beğeni

Evet onu da duymuştum. Ama BTC satmaları neyi değistirecekti ki? BTC bu işin başı değil mi?

Rezervlerinde kötü günler için tuttukları BTC leri satıp, bu likidite ile TerraUSD ( UST ) alıyorlar ki değeri aşırı düşen stable coinlerini toparlayabilsinler. Tabi bu piyasaya güzel bir şok vermiş, arz/talep dengesi tepetaklak olmuş.

UST yi stable coin olarak piyasaya sunmanın mantığında biz bunu 1 UST = 1$ şeklinde tutacağız garantisi var. Bu garanti için sundukları sözleşmeler bulunduğundan bir an önce 1 $ a geri çıkarmaya çalışmışlar BTC satarak. Yetmemiş :smile: Son baktığımda 0.90 lardaydı hala UST. Muhtemelen bir işe yaraması için BTC rezervlerinin bunun 5-10 katı falan olması lazımdı. Zaten UST yi patlatmaya girenler de bunu hesaplamıştır, öyle geçmiştir saldırıya.

Bana asıl garip ve ilgi çekici gelen bunların stable yani sabit coin denen bir enstrüman ile yaşanması oldu. Hem de piyasa hacmi bu kadar büyük olan bir stable coin ile yani, demek ki bu piyasa da hiçbir şeyin güvenilirliği yok. Yarın öbür gün daha büyük bir hareket Tetheri de, Binance coini de patlatabilir.

Pump&Dump yapılan shitcoin den farkı kalmayacaksa ne anladım ben stable coin işinden :joy:.

2 Beğeni

“Ana paramdan sadece anam kalmış” espirisi yapılmadı mı? Ben 50binleri görünce kaçmıştım piyasadan. 2023’e kadar girmem borsaya herhalde.

1 Beğeni

Ben LUNA ath yaptığında çıkartıp başka coine aktarmıştım. Özel de bir sebebi yoktu aslında. İyi denk geldi.

1 Beğeni

Olduğu gibi bırakıp unutup tekrar alım satım döneminde al sat yaparak adet artırmak en mantıklısı en karlısı olacaktır.

1 Beğeni

Şu işe girmediğine çok pişmanım. İlk çıktığında 1000 dolarlık bir sepet hazırlasaydım şimdi bambaşka yerlerdeydim. Hayatındaki bir başka keşkelerden birisi daha. :blush:

Ahah abi bu ne :joy: Ben biraz süre geçtikten sonra toparlarlar diye bekliyordum açıkçası ama bir tur daha patlatmışlar artık her türlü taklaya geliş. Buradan dönebilirler mi bilmem.

image

image

1 Beğeni

Sabit coinden de zarar etmek varmış.

1 Beğeni