47500e temas etmiş BTC, umarım liq olmamışsındır hocam.
Ben trade’i bıraktım, genç yaşta yaşlanmak istemiyorum.
47500e temas etmiş BTC, umarım liq olmamışsındır hocam.
Ben trade’i bıraktım, genç yaşta yaşlanmak istemiyorum.
Ben de nasıl bir şans varsa artık 1 haftadır yatayda gezen piyasa buraya yazdıktan 5 dk sonra fırladı
Allahtan ekran başındaydım da pozisyona ekleme yaptım. Spottaki coinlerden kar alımı yapıp pozisyonları büyüttm. Maalesef stop-loss yapacak seviyeyi geçtiler artık piyasanın dönmesini bekleyeceğim.
BNB 436, BTC 52.417 şuan için liq seviyem.
Piyasanın dönmesini bekleyeceğim muhtemelen artık 3-5 gün. Yine bir fırlama olursa spotu sıfırlayıp bu pozisyonları sürdürcem mecbur. Trade kanser bir iş ama özellikle kaldıraç bağımlılık yapıyor
Çok hızlı bir atak geldi buradan kar realizasyonları gelir hocam sizin pozisyon kapanmaz bence çok stresli işler, hep uzaktan ama içte bir ukde ile izliyorum
Bitcoin ATH hayırlı olsun arkadaşlar.
@emegen Hocam sen terste kalmıştın, liq oldun mu yoksa yine ekleme mi yaptın?
48’den altlara koymuştum bir miktar. Hadi bakalım oradan altlara akmaya başlasın da evde dans edeyim.
Merhaba,
Paribu yüklemiştim orada da burada geçen çoğu coin yok, hangisini tavsiye edersiniz.
3-5 sene sonrası için hangi alt coinleri önerirsiniz.
Yatırım tavsiyesi değil, kendim alacağım, aylık 3-5 neyse alıp tutmak istiyorum.
Tr borsası olarak en güçlüsü ve geniş yelpazesi olan BTCTurk, Binance’in de BinanceTr lokal borsası mevcut. Banka hesabından doğrudan TL gönderebiliyorsun. Okex, Huobi, FTX gibi güçlü borsalar da var.
Ben kimseye tavsiyede bulunmuyorum hele ki şu anda neredeyse tüm coin’ler ATH iken tavsiyeler daha riskli. Ama bir sepet yapmanı tavsiye ederim (mümkünse 4-5 farklı coin). Projelerini araştır, takımlarına bak, community nasıl incele ona göre karar ver.
Twitter’da coin shilleyen, 10x 100x yapacak diyen çakallardan da uzak durmalısın. Onlar ponzi gibi çalışırlar çünkü.
Tamam hocam MINA aldım, birazda REEF var.
Yalnız paribu kullanarak almıştım, burada bir zararım olur mu ? Birde yatırımı nasıl yönetmek gerekiyor, aylık düzenli olarak toplayım mı?
3-5 sene dursun, al/sat ile işim yok.
Mina bende de var, hatta bir tek Mina var. Normalde çok güzel stratejim vardı, bir anda esti bozdum stratejiyi bastım Mina’ya. Ya herro ya merro.
Nereden aldığın sadece komisyonu değiştirir. Milyon dolarlık işlem değilse çok da önemli değil. Zaten BTCTurk’te henüz Mina yok. Ben de Binance’ten almıştım.
Eğer benim gibi Mina’yı uzun dönem tutacaksan stake etmende fayda var. Çok basit bir işlem. Auro wallet diye bir uygulama var, onu kuruyorsun. Oradaki hesabına tüm Mina’yı deposit ediyorsun. Sonra stake tabına geçip bir tane node seçiyorsun. Bu kadar. Aylık ortalama 1.5 veriyor ama giderek düşecek bu oran. Şuradaki yönergeleri takip edebilirsin:
Delegator olarak ben piconbello’yu seçtim, komisyon 0. Telegramda da aktif ve kendi grubu var. Bir sıkıntı olursa hemen yanıt veriyor.
Güzel bir yatırım tekniği. Ben BES’e her ay 500 TL yatırıyordum, iptal ettim, her ay 500 TL coin alıyorum. Bunu ister Mina’ya yap ister sepet. Böylece fiyat düştü çıktı umurumda olmadan piyasadan kuyumcu gibi mal topluyorum. Bir sonraki ATH yaptığında da satmayı planlıyorum.
Evet hocam o pozisyonlar liq oldu. 60k maliyetli BTC 12x long açtım, kademeli kar aldım 67k da tamamen kapattım onu da. Bu işlemle kaybettiğimin yarısını kurtardım.
Şimdi de #BTC #SOL #AVAX gibi coinlerde fırsat bekliyorum.
Borsa olarak Binance’yi öneririm. TR Binance üzerinden globale para aktarabiliyorsunuz komisyon olmadan.
Bir de altcoinlerde uzun vadeli yatırım tavsiye etmem. Her sene farklı altcoinler popüler oluyor para oraya akıyor yükseliyor. Yani 2 sene yükselen altcoin 3. senesinde yarı fiyatına düşebilir. Altcoinlerde istikrarlı yükseliş diye bir şey yok maalesef. 0.5 dolardan aldığınız coin 1 yıl sonra 2 dolar olabilir siz de “dursun 2 yıl daha bekleyin 5 dolar olur” derseniz bir bakmışsınız 2 yıl sonra 0.2 ye düşmüş.
Bir çok altcoin şuan ATH seviyesinden çok geride. ATH’a yaklaşabilecekler mi o da meçhul çünkü sürekli yeni ve daha potansiyelli projeler çıkıyor ve para oraya doğru akıyor.
Meme coinlerden uzak durmanızı da tavsiye ederim.
coinmarketcap sitesinini kullanarak coinler hakkında bilgi alabilirsiniz. Coinler için en önemli faktörlerden birisi maksimum arz adedi. Maksimum arzına yaklaşmış ve coin yakma (burn) planı olan coinleri seçerseniz coin enflasyonunun fiyatı düşürmesinden korunabilirsiniz. BNB mesela coin yakma programı olan bir token, Binance’e ait
Buradan toplam arzı ve arzın ne kadarının şuan dolaşımda olduğunu görebilirsiniz.
NEO toplam arzı 100 milyon, dolaşımdaki NEO miktarı 70 milyon. Yani max arzın %70’i piyasada
SRM toplam arzı 10 milyar, dolaşımdaki SRM miktarı 133 milyon. Yani max arzın %1.31’i piyada dolaşımda.
SRM ve NEO örneklerini rastgele seçtim, örnek vermek amaçlı.
SRM’ye uzun vadeli yatırım yaparsanız ve dolaşımdaki arz miktarı artarsa gelecekte büyük zararlar edebilirsiniz. XRP’ye bu şekilde yatırım yapanlar olmuştu geçmişte, aynı şekilde büyük zararlar ettiler. 4 yıl önce XRP 3.84 dolardı, şuan ise 1.15 dolar. Piyasa yükseldiğinde tepeden XRP bastılar piyasaya bir daha da fiyat belini doğrultamadı.
Bunlar benim coin seçerken baktığım faktörlerden sadece birkaçı. Hepsini yazmaya çalışsam saatlerce yazmam gerekir muhtemelen.
Dikkat edilmesi gereken çok fazla nokta var, bir de ben genelde maks 3-4 günlük trade odaklıyım onun için uzun vadeli yatırımın tüm püf noktalarını bilmiyor olabilirim.
Çok teşekkür ederim.
Stake nedir bilmiyorum hocam, bir bakayım.
@isos81
@emegen hocam çok teşekkür ederim. Konu hakkında herhangi bir bilgim yok. Anlattıklarınıza göre çok da derin konular var. Kripto para nedir onu bile bilmiyorum, ekran kartı kazıma aşamasında kaldım Çok bilmediğim içinde 3-4 sene eline geçeni buraya atayım dedim. Reef aldım mesela, 0,28 lira mı öyle bir fiyatı var, Mina aldım yukarda bahsettiğim gibi, hem uzun vade, hemde deneme amaçlı buradayım gibi.
Mina coini için hedef ne olur mesela, izleyip takip ederek trend bozulunca çıkmamız mı gerekiyor.
Uzun dönem yatırımcılar, ellerindeki coinleri stake ederek gelir elde edebiliyor. Faiz gibi düşün ama faiz değil. Aylık %1.5 civarı getirisi var. Eğer al/sat yapmıyorsan borsada boş boş beklemesindense stake’te durması çok daha iyi.
Hocam biraz kafan karışık belli ki. Aktif trader’mı olmak istiyorsun yoksa al/tut’çu mu? Önceki yazdıklarına göre kenara parça parça atayım, trade ile uğraşmayayım istiyorsun diye düşündüm. Trend’i izleyip çıkma aktif trader bilgisi gerektirir. Onu da pek tavsiye etmem, gözün sürekli fiyatta olur, fiyat düşünce panik olursun, yükselip satarsın sonra fiyat yükselmeye devam eder pişman olursun. Trade işi yaşlandırır kısaca.
Mina potansiyelli bir coin. Use case’leri de iyi. Söz verdiklerini yaparlarsa 1-2 yıla iyi yerlere gelirler.
Sepet yapmanı bir kez daha öneririm. Sepete hep potansiyelli coinler koyma ama, atıyorum %30 sağlam coin olsun (ETH gibi). Geri kalanı da kendi risk iştahına göre orta riskli ve yüksek riskli olarak bölebilirsin.
Teşekkür ederim hocam, anlıyorum.
Uzun vadeciyim, Mina’yı 2 yıl beklerim, 3 de olur. BIST yanında ufak birikimleri buraya aktaracağım. Bist de yüzümüz zor gülüyor, belki burada olur.
Birkaç ay önce biraz para kaybetmiştim. Kaybettiğim miktarı bizim para cinsinden sıfırladım şuan kur artışından dolayı. Trajikomik.
Hocam bu stake ‘ in belli bir saati var mı ? Yetersiz bakiye diyor, birde buradan kazanacağımız coinleri kendi hesabıma nasıl atabilirim ?
Stake saatli değil. Epoch üstünden verir, o da 14 gündür. Ama şöyle bir durum var, diyelim şu an stake ettin. 2 epoch bekler 3. epoch’tan sonra ödül vermeye başlar. Ama paranı çekersen 2 epoch daha ödül alırsın. Yani geç girer geç çıkarsın, kaybın olmaz.
Yetersiz bakiye dememesi lazım. Minalar nerede, auro wallet ta mı?
Mina az yükseldi şimdi düzeltmeye mi gidiyor?
Genelde düşünce düzeltme yapıyor denir. Şu an biraz artış var, yükselen trend’e girmiş olması muhtemel.
Hocam shiba nasıl ? Ben anlamam da popüler görünüyor baya, çok da ucuz milyon milyon alınıp atılır mı kenara ?
Köpek coinleri tamamen şans. Hiçbir alt yapı şu bu yok. Alan vezir de olabilir rezil de.