Gündem

Buna pek katılmıyorum. Ancak fikrimi açıklayacak mecalim de pek yok, twitter da alev alev zaten şu an iyice başım şişti. Bu toplumun en son ihtiyacı olan şey neoliberal soslu gerici garabet bir tayfa olacak olan yeni bir “Akil İnsanlar” oluşumu.

Ülkenin halkını iyi tanıyan halktan birilerine ihtiyacı var. Elitistlerden çokça var zaten her yerde. Halkı anlamadıkları için sürekli ‘değişim’ diyorum. Ama bu değişimi her yerde istiyoruz. Sadece ülke olarak değil en küçük siyasi partiden tutun da en üst bürokrasiye kadar.

@GKS ve @Seroo elitistlerden kastım; Naci Görür, İlber Ortaylı, Celal Şengör tarzı insanlardı. “Akil İnsanlar” oluşumunu şakşakçılardan ibaret görüyorum.

Edit: Sadece KK değil Oğan’da adaylıktan çekilse referanduma gidilir ve seçim tekrar edilirse ne oluru tartışıyorduk arkadaşlarla.

Yani şöyle bir düşünüyorum da en başından beri her şey hatalıydı. Geçmiş yıllarda ana muhalefetin etkili bir siyaset yapamaması, Cumhuriyet Halk Partisinin Halk isminin hakkını verememeleri. Daha çok CHP’nin okumuş, aydın kimseleri temsil etmeleri. CHP’nin logosundaki bir tane ok olan Milliyetçiliği pek fazla lanse edememeleri HDP seviciliği yapmaları, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin PKK çamurundan kurtulamamaları, yanlış aday seçimi. Kemal Kılıçdaroğlunu halk sevmiyor arkadaş geçmiş yıllarda dediği birkaç cümle için halk sevmiyor yani adam zamanında S400’e karşı çıktı bize kim saldıracak tabii AKP’de bu S400 meselesini berbat ettiler f35 programından atıldık, paramızla rezil olduk orası ayrı bir konu. Yani İsrail’in Demir Kubbesi olmasa şimdi İsrail dümdüzdü. Hava savunma her şey hava savunman yoksa savaşı kaybedersin her neyse altılı masa diye saçma sapan bir ittifak kurulması eeee noldu şimdi CHP sayesinde 20 tane siyasal islamcı daha meclise girdi zaten parlamenter sisteme de geçilecekmiş artık AKP, Hüda Par, Yeniden Rafahla falan dost olur bunlar, altılı masanın içerisindeki bazı zatlar.
Peki seçim sonrası ne oldu hiçbir şey seçim sürecinde ne oldu yine hiçbir şey. Bir defa Kılıçdaroğlu çıkıpta bir kez bile konuşmadı. Yavaş ile İmamoğlu’nun arkasına saklandı gece üçte çıkmış saçma sapan bir şeyler diyor bugünde masayı vuruyordu vallahide billahide şekline bir şeyler söylüyordu. Yani senin Muharrem İnce’den ne farkın kaldı halk senden bir açıklama bekliyor bekliyordu seçim akşamı. Bu halk öyle naif insanları sevmiyor işte kardeşim çıksana canlı yayına sesini yükseltsene doğru düzgün kaynaklarla bunların açıklarını birbir söyletsene ya da Davutoğlunu konuştursanıza daha ne duruyorsun be adam bu halk Twitter falan bilmez hanımcılığı kalp yapmayı bilmez sen çıkacaksın bağıracaksın çağırtacaksın bütün yolsuzlukları söyleyeceksin mutfakta canlı yayın yaparak olmaz bu işler. Dünya daha o kadar sanal bir aleme dönüşmedi dünya hala realist dünya. Her neyse ya bu şekilde devam edilirse bu seçim kaybedilir ama Altılı masadaki diğer dört üye çıkarılıp isimlerini söylemeye bile lüzum görmüyorum İnce ve Sinanoğlu bunlara katılırsa ve o çok güvendikleri HDP seçmeni yerine Milliyetçi, Atatürkçü seçmenim oylarını önemseseler bu seçim kazanılır.

3 Beğeni

Bahsettiğiniz insanlar çakma cumhuriyetçi tipler. Onlardan bir şey çıkmaz. Naci Görür hariç, onla ilgili bir görüşüm yok.

Bir çok kişi KK ekstrem bir şeyler yapmalı yok gemileri yakmalı felan. Maalesef bu iş bitti. 5 yıl daha sabredeceğiz.

1 Beğeni

Aynen bunlar olabilir. Ama CHP içindeki kokoş teyze ve çok bilmiş dayılara ihtiyacımız yok. Örneğin; Ayşenur arslan denen soytarı… Bu soytarı yüzünden en az yarım puan kaybettik. RTE bunu bütün mitinglerinde bağıra bağıra anlatacak ve son ses izletecektir. Bu tür soytarıların ne medyada ne de partide tutulması gerekiyor. Sağ seçmene cahil, aptal diyen bu kişilerin sesleri acilen kısılmalıdır.

Ayrıca KK. denen şahıs da acilen adaylıktan çekilmeli ve seçim referanduma dönüşmelidir. İşte o zaman RTE ağır zortlayacaktır. Bunu yapacak kadar vatansever mi göreceğiz. Aksi takdirde hezimete uğrayacaktır. En az 55-60 arası oy alacaktır RTE.

2 Beğeni

YSK verilerinde tutarsızlıklar varmış. Ne düşünüyorsunuz?

Sehven yanlış girilen veriler var ve ilginçtir ki hiç muhalefet lehine sehven hatalı veri girişi olmamış. 21 yıllık bir iktidarın değişmesi hiç kolay değil ne yazık ki.

İYİP İzmir’deki itirazlara ret oyu veriyor mesela. İlginç şeyler oluyor genel itibariyle ama şaşırtıcı mı, değil tabii ki. Aparat partiden çok da bir şey beklememek lazım.

Masadan kalkarak Yavaş ve İmamoğlu ile geri dönmese, KK alacağı oy sanıyorum %30-35’di.

5 Beğeni

Ben durumun o şekilde gerçekleştiğini düşünmüyorum ancak kendilerinin derdinin hiçbir zaman iktidar olmadığını, kavgalarının hangi "ülkü"ye hizmet ettiğine dair fikirlerim var ama ihtiyacım olan son şey buradaki gerginlik. O yüzden ad hominem yerine hangi partiden olursa olsun yurttaş oyuna sahip çıkmak adına yapılan girişimlere engel olmamasını talep etmenizi isterdim. İktidar partisi için bile durum bu. Demokrasinin gerekliliği neyse uygulanmalı, ufak tefek çıkar için buna zarar verilmemeli. İktidarda da, MHP’de de, İYİP’de de, YSP ve TİP’te de bunun böyle olması gerektiğini düşünüyorum. CHP hangi sularda bilmiyorum. Başkanlık aday tartışmaları farklı bir konu olduğu için serzenişte bulunduğum şeye vurgu yapmaya çalışıyorum yoksa Millet İttifakının bütün olarak izlediği seçim politikasından tutun aday seçimine ve verilen tavizlere dair benim de söylemek istediğim çok şey var tabii ki.

Aparat parti cümlesi için yazdım. Deva, gelecek, sp, dp dörtlüsüyle aynı kefeye koymanın haksızlık olacağını ve sandık itirazlarına tabii ki karşı çıkılmaması gerektiğini düşünüyorum.

1 Beğeni

Aparat ifadesini kullanma şeklim partinin çıkış noktası ve belirli bir ideolojiden mütevellit kendi ajandasına sabit kalarak demokratik haklara zarar verecek aksiyonlar almaları. Hala ülküdaşı adayın, eğer varsa, MVliği düşme ihtimaline dayanarak sol ile olan kavgasından dolayı içinde bulunmadığı ittifakın işlerine alet oluyorlar. Stratejik oy safsatasını da yine kendileri fonladılar. Meclise ve kendilerine verdiği zarar ortada. Ondan da tepkiliyim. Onun haricinde de dediğiniz gibi diğer bahsettiğiniz partiler benim gözümde ne ifade ediyorlar onu burada yazarsam forum kurallarına aykırı olur. :smile:

1 Beğeni

Tam olarak bu yüzden yorum belirtmeden adlarını anıp geçtim :slight_smile:

1 Beğeni

Son iki yılda gördüğüm en büyük tokatçılık ring o power dizisi yapımcılarının amazonu dolandırması sanırdım yanılmışım adamlar yüzde SIFIR oyla 75 yaşındaki bir adamı dolandırmışlar meclis için…

3 Beğeni

Bir toplum hasta ve hasta anne babadan doğan ve onların yetiştirdiği zorla başı kapatılan çocuk iyi bir üniversiteye gidince kendi isteğiyle başını açıyor doktor, mühendis, avukat vs. oluyor tiyatro izlemekten zevk alıyor, kitap okuyor, sanatla ilgileniyor, yabancı dil öğreniyor, Erasmus’a gidiyor, sosyalist veya sosyal demokrat oluyor. Yok mu hiç böyle tanıdığınız birisi?

Vay be hastalığa bak. Üniversiteye gidip yaşadığın çevreni değiştirdiğinde hastalık yok oluyor dünya vatandaşı oluyorsun.

Bu forumdaki herkesin mi anne, babası, dedesi, ninesi chpli? Tüm akpli anne, babanın çocukları akpli mi? Anne babası kökten akpli olduğu halde kendisi muhalif olan hiç kimseyi tanımıyor musunuz? Hiç mi yok bu mesajı okuyanlar arasında anne babası kökten akpli olan?

Bence öfke, hayal kırıklığı vb. yoğun duyguların akılcı düşünmenize engel olmasına izin vermeyin.

Çağımızdaki hemen hemen tüm ülkeler gibi Türkiye’de medeniyet seviyesini arttırmaya yolunda ilerliyor ve ilerleyecek, bunun kaplumbağa hızında olduğu doğru, sebebi de ülkeyi yönetenlerin insanların eğitimsiz kalması, sorgulamaması için dünya üzerinde var olan tüm yöntemleri kullanıyor olması ve gerek ülkedeki hakim dinin ve kültürümüzün de buna meyilli olması.

1 Beğeni

Twitter’ı takip ediyor musunuz arkadaşlar? Seçimde öyle böyle değil, acayip bir oy hırsızlığından söz ediliyor. Islak imzalı tutanaklarla sisteme girilen veriler birbirinin tersi. Diyelim ki bir sandıkta KK 200, RTE 50 oy almış; bunu KK 10, RTE 240 gibi acayip farklarla yazmışlar. Birçok yerde de MHP lehine oylar çalınmış. Binlerce sandığa YSP itiraz etmiş. Birkaç milletvekilliği Cumhur’dan alınıp YSP ve İYİ Parti lehine el değiştirmiş. Ben seçim akşamından beridir RTE’nin kaybettiğini söylüyorum ama kurumlar onun elinde. Ben gerçek oy oranının %40-42 olduğunu düşünüyorum. Yani o kadar kaybetmişler ki Tayyip çok küçük bir orana itiraz dahi etmemiş, karşı tarafa da “yahu bak neredeyse adam kazanıyormuş, ikinci tura kaldığı iyi oldu” algısını yutturmuş. Acayip şeyler dönüyor. Başka duyumlarım da var ama şimdilik dursun. Bakalım neler olacak.

2 Beğeni

Herkes buradan oy verdiği ıslak imzalı tutanağın fotoğrafına bakıp tutanak verileri ile ysk verilerini karşılaştırabilir.

Tutanak;
https://tutanak.oyveotesi.org/

YSK verileri;

Bizim sandıkta bir problem görünmüyor.