Gündem

Hayır hocam, iki Hüdaparlının yerine bir YSP, bir İyi parti el değiştirdi. Belki sizin dediğiniz başka bir yerdedir, bilmiyorum. Dediğiniz yer Isparta mı?

@Leingrad Türkiye çapında 20.000 sandıktan söz ediliyor. Sizin sandıkta problem olmayabilir yani.

Bunun gibi yüzlerce örnek var.

3 Beğeni

Pardon ben şaibeli olarak yapılan işlemi kastediyorsunuz sanıyorum. Siz sonuca kavuştuğu söylenilen hali belirtmişsiniz.

2 Beğeni

Benim tahminim oy oranlarının İnce’nin çekilmesinden önce %47, %47; çekildikten sonraysa beklemesem de bir umut %48’e, %46-47 olacağını tahayyül ettim. 49.5 ile 46 arasındaki 3.5’luk oyu çalıntı olarak kabul edip 57 milyon oya oranlarsak 2 milyona yakın oy eder. Çalınabilecek bir oran.

Toplam sandık sayısını yaklaşık olarak 192.000 sandık alırsak ve sanıklarda oy kullananların sayısı 300 ila 350 arasında değişiyorsa ortalamasını 325 kabul edelim.

Sandıkların 9.6’sında şaibe var demektir. 325 x 20.000 = 6.5 milyon oy, bununda ortalama %70’i çalan partilere gitmiş. 4.550.000 milyon oy eder bu da oyların %8’i eder. RTE’nin oyu %41.5 olur.

20.000 çok farazi bir rakam, deprem bölgesinde ne olup bittiği de muallakta ama en üstte yazdığım daha makul bir senaryo bence ya da tahayyülüme saplanıp kalmışım. İlginç dedikleriniz.

2 Beğeni

Seçmenlerden sonra sıra belediye de yorumsuz…

1 Beğeni

Bununla ilgili ben de video gördüm, çok vahim bir durum.

2 Beğeni

Hocam valla ben de Twitter’da paylaşılan yüzlerce tutanak ve ekran görüntüsüne göre tahmini rakamları yazdım. Rakamlar bizzat bana ait değil. 20.000 olmaz, 10 olur, 5 olur. Önemli olan toplamda kaç oy çalındığının belirlenmesi. Sandık numaralarına kadar paylaşan hesaplar var. 6 değil belki ama tahmini 2,5-3 milyon oydan söz ediliyor. Bakalım yarın bazı şeyler biraz daha netleşir.

1 Beğeni

Belediye açıklama yapmış, büyük ihtimal gözünüzden kaçmıştır. Umarım depremzedeleri vahim halde olup sık sık yangınların çıktığı çadırlara mecbur bırakmazlar.

1 Beğeni

Çok tepki toplayınca açıklama yapmaya çalışmışlar. Çalışmışlar diyorum çünkü bunun açıklanacak bir tarafı yok. Tepki gelmese çıkıp açıklama dahi yapmayacaklardı. Zaten açıklamanın elle tutulacak tarafıda yok. Yaptıkları otellerden çıkın dışarıda ne yaparsanız yapın demekten başka bişey değil. O insanların durumunu tepki gelmeden önce düşüneceklerdi. Ne açıklama yaparlarsa yapsınlar yaptıklarının savunulacak bir tarafı yok ne yazıkki.

1 Beğeni

Tabii ki. Bir kaç ay önce İzmir depreminden sonra konteynerlerden çıkarılan aileler de vardı, onların da nereye gittiği belli değil. Ama onları belediye kovmamıştı, kim kovmuştu acaba. Bu konularda çok hassas olduğunuz belli, o haberi paylaştığınızı görmedim, kaçırmışım belki.
Keşke depremde bu kadar ev dağılıp binalar yıkılmasaydı da insanlar böyle otellere mecbur bırakılıp sonra da çıkarılmasaydı. Hala da şaşırıyorum neden acaba bazı binalar dağılmadı ama öbürleri dağıldı. Bunlara hiç açıklama yapılmadı.
Fırtınadan dağılan konteynerler, su altında kalan çadırlar, su sorunu, bu haberleri de paylaşın bence, insanlar farketsin, bilinçlensin. Eminim yaptığınız çoğu kişinin işine yarıyor.

7 Beğeni

Bu konuyu araştırdım. Bazı haber siteleri depremzedelerin röportajını vermiş. Fakat valiliğin açıklamasını vermemişler. Az araştırma yaparak valiliğin açıklamasını veren haber sitelerinide buldum.

Valilik: Bunların dışında kalan 166 konteynerde kalan vatandaşlara tahliye için günler öncesinden tebligat gönderdiklerini anlatan Üner, “Konut hak sahibi olan aileler kendilerine evleri teslim edilene kadar merkezde kalmaya devam edecek. Önümüzdeki günlerden itibaren Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören vatandaşlarımızı buraya yerleştirmeye başlayacağız. Buradan ayrılan vatandaşlarımızı devletimiz hiçbir şekilde açıkta bırakmıyor. İzmir’in Bornova ve Balçova ilçelerinde bulunan yurtlarda istemeleri halinde kalmaları sağlanıyor. Oralara naklediyoruz.” dedi.

Kaynak: Depremzedeleri ağırlayacak İzmir'deki konteyner kentte hazırlıklar sürüyor

İzmir'deki konteyner kent depremzedeleri ağırlayacak - Sayfa 4 - Son Dakika Haberler .

Bazı konularda elbette yanlışlıklar oldu. İnkar etmiyorum. Keşke yanlışlışa yanlış diyebilseniz. Görüyorumki yanlışa yanlışla cevap veriyorsunuz. Tekirdağ belediyesinin yaptığının savunulacak bir tarafı yok ama yine de siz bilirsiz.

1 Beğeni

Savunduğum cümleleri hangileri mesela? Ben öyle şey yazmadım, siz nasıl okudunuz? Yanlışa yanlış diyebiliyorum, yanlış olan şeylerin nedenlerini de düşünebiliyorum. Lütfen zekamızı hafife almayın.

Verdiğiniz kaynaktaki ilk siteyi açamadım, sahte site olabilir diye uyarı verdi. İkinci site zaten Sabah gazetesiymiş. Güvenirliğine pek emin olmadığım bir kaynak. Ve İzmirdeki depremzedeler de protesto etmişler, sizin verdiğiniz kaynaktaki bilgi doğru olsa bile ki doğru olmasını çok istiyorum, bu tedbir neden insanlar protesto ettikten sonra gelmiş mesela. Sizin dediğiniz gibi herhalde tepki gelmese çıkıp açıklama dahi yapmayacaklardı belki de.

1 Beğeni

Yanlışa tepki göstermeden yanlışa yanlışla cevap verdiğiniz için öyle bir izlenim aldım. Belirttiğiniz için teşekkürler.

Mynet adlı site onda da valiliğin açıklaması var. Mynet’in haberi 14 Martta oluşturulmuş. Depremzedelerin tepkilerini haber yapan sitelerde 13-14 Martta oluşturulmuş haberler. Yani şöyle diyebilirizki valilik tahliye edilmeye başladığında zaten açıklama yapmış. Fakat muhalif haber siteleri haberinde paylaşmamış.

1 Beğeni

Haber paylaşıldığı zaman karşı tarafın cevap hakkı da oluyor. Belediye açıklama yapmış, bu onların cevap hakkı, onu da paylaşmak daha doğru olurdu, ama gözünüzden kaçmış olabilir diye yazdım. Haber ya da cevap yalan ya da doğru olabilir, bu başka konu.

Dediğim gibi ilk siteyi açmadı benim telefonum. Valilik tahliye etmeye başladığı zaman açıklama yapılmışsa insanlar neden ellerinde protesto pankartları ile toplaşmışlar, merak ettim. Genel olarak da medya bağımsız ve tarafsız olmalı. O yüzden gazetelerin yazdığına değil, olayın içinde olan insanların dediğine bakarım, inanırım. Keşke tüm tedbirler çok daha önceden alınsaydı da insanlar bu zorlukları hiç yaşamasalardı.

Beni çok üzen bir konu olduğu için uzatmak da istemiyorum. Forum için güzel katkılarınız var, hayatınızda her zaman layık olduğunuz yerde bulunmanızı tam samimiyetle dilerim. Hepimiz için bunu dilerim.

2 Beğeni

Maalesef günümüz şartlarında tarafsız habercilik imkansız gibi. Hatta gibi değil direkt imkansız.

Dediğiniz gibi uzatmamak hepimiz için daha iyi olacak.

Ben de aynı şekilde sizin ve hepimiz için dilerim.

2 Beğeni

Tekirdağ Belediyesinin yaptığını -her ne olursa olsun, önlemini almalıydı- savunacak kimse olacağını zannetmiyorum.

Burada sıkıntı şu 1000 tane olumsuz olay var, felaketin öncesi ve sonrası ile siyasi iktidar çok kötü sınav verdi. 3-5 müteahhit dışında kimseye dokunulmadı. Kızılay başkanı aylar sonra lütfeder gibi istifa etti. Vs vs… Bütün bunlara ses çıkarmayan kitle hatta gerçeği eğip bükerek algı yapan kitle bir belediyenin aptallığını “tüm kötülüklerin anası” gibi anlatıyor.

Buna tepki gösteriyoruz.

17 Beğeni

https://www.instagram.com/tv/CsRC7Kzhu4T/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

1 Beğeni

Seçimlerde usulsüzlükler var deniyor. Islak imzalarda tonlarca yanlışlar var deniliyor. Ama bence bunların hiç biri değil. Yanlışlar olsada ufak tefektir, seçimin sonucunu değiştirmez. Ama asıl olan şey bence; iktidar ile muhalefet anlaştı. Bizleri çok güzel kekliyorlar. Kokusu sonra çıkar.

3 Beğeni

Ekolojik Çıkarım yöntemi ile elde edilen analizler sonucunda aşağıdaki tespitler öne çıkmaktadır:

• 2023’te Milletvekili seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’ne oy veren seçmenlerin yüzde 95’i, Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin içerisinde olduğu Cumhur İttifakı’nın adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi. 2023’te Milletvekili seçiminde AK Parti’ye oy kullanan seçmenin yüzde 4’ü (yaklaşık 0,8 milyon kişi) Sinan Oğan veya Muharrem İnce’ye oy verdi.
  • 2023’te Milletvekili seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ne oy veren seçmenlerin yüzde 96’sı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin içerisinde olduğu Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi. 2023’te Milletvekili seçiminde CHP olarak oy kullanan seçmenin sadece yüzde 3’ü (yaklaşık 0,4 milyon kişi) Oğan veya İnce’ye oy verdi.
  • 2023’te Milletvekili seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ne oy veren seçmenlerin yüzde 93’ü, Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP’nin içerisinde olduğu Cumhur İttifakı’nın adayı olan Erdoğan’a oy verdi. 2023’te Milletvekili seçiminde MHP için oy kullanan seçmenin yüzde 6’sı (yaklaşık 0,3 milyon kişi) Oğan veya İnce’ye oy verdi.
  • 2023’te Milletvekili seçiminde İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerin yüzde 81’i, Cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti’nin içerisinde olduğu Millet İttifakı’nın adayı olan Kılıçdaroğlu’na oy verdi. 2023’te Milletvekili seçiminde İYİ Parti’ye oy verenlerin yüzde 16’sının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyip Oğan veya İnce’ye oy verdiği görülmektedir. Yaklaşık 0,8 milyon İYİ Parti seçmeninin Oğan veya İnce’ye oy verdiği tahmin edilirken bu istatistik ile analize konu partiler arasında Oğan ve İnce’nin en fazla miktarda oyu İYİ Parti seçmeninden aldığı tahmin edilmektedir.
  • 2023’te Milletvekili seçiminde Yeşil Sol Parti (YSP)’ye oy veren seçmenlerin yüzde 97’si, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy verdi. 2023’te Milletvekili seçiminde YSP’ye oy verip Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen seçmenler arasında Oğan veya İnce’den ziyade Erdoğan’ın öne çıktığı tahmin edilmektedir. Erdoğan YSP seçmeninin yüzde 2’sinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu aldı.
  • 2023 Milletvekili seçiminde AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve YSP dışında bir partiye oy veren seçmenler arasında Cumhurbaşkanlığı seçiminde en fazla oyu yüzde 54 ile Erdoğan, yüzde 35 ile Kılıçdaroğlu aldı. Bu seçmen grubunda Oğan veya İnce’nin toplam payı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti.
  • Oğan veya İnce’nin diğer partilerin seçmenlerinden aldıkları oylar açısından en yüksek oranda geçişin İYİ Parti’den (yaklaşık 830 bin kişi) olduğu görülmektedir. Milletvekili seçimlerinde AK Parti’ye oy veren yaklaşık 794 bin kişinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Oğan veya İnce’ye oy verdiği tahmin edilmektedir. 2023 Milletvekili seçiminde AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve YSP dışında bir partiye oy veren seçmenler arasında Cumhurbaşkanlığı seçiminde Oğan veya İnce’ye oy veren kişi sayısının yaklaşık 604 bin kişi olduğu tahmin edilmektedir.
  • Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi eş zamanlı olarak gerçekleşse de sandığa giden bazı seçmenlerin Milletvekili seçimlerinde geçersiz oy veya oy kullanmama tercihinde bulunurken 295 bin kişinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a, 174 bin kişinin Kılıçdaroğlu’na oy verdiği görülmektedir.
1 Beğeni

tüm deprem bölgeleri için geçerli değildir, ancak Hatay özelinde seçim sonuçları ile ilgili yorumlarımı paylaşayım:

Hatay kozmopolit kelimesinin hakkını dolu dolu veren bir şehirdir,

Ve

Hatay’ ın komşu ilçeleri arasında neredeyse düşmanlığa varacak kadar husumet vardır.

Demem o ki Hatay şehrini bir bütün olarak almak yanıltıcı olacaktır.

Depremde en büyük hasarı alan yerler defne, antakya, samandağ ve arsuz.

buralarda taş üstünde taş kalmadı, ve bu bölgeler alevi - arap vatandaşlarımızın yani muhalif oyun geldiği alanlardı.

dörtyol, kırıkhan, reyhanlı ve yayladağı ise daha muhafazakar kesimin yaşadığı yerler

dün akşam herkes gibi elimde telefon twitter da cirit atarken chp il başkanının bir açıklaması benim kafamı karıştırmıştı. İl başkanı seçim katılım oranları gösteriyor ki hataylı memleketinin geleceğini boş bırakmamış, 300 bin göç eden kişi şehrine oy kullanmaya gelmiş dedi

küçük bir şehre 300bin kişinin oy kullanmak için geri dönmesi normal koşullarda o kenti felç etmez mi? hele ki tüm altyapısının ve üstyapısının çöktüğü bir süreçte

sorumun cevabı bende de yok, ama kafam karışık açıkçası…

2 Beğeni
2 Beğeni