O zaman markette fiyatlardan yakınan birisini görürsem önce 2023 seçimlerinde kime oy verdiğini sorar, Erdoğan cevabını alırsam kafalarına (hafifçe) soğan atmak suretiyle eleştiririm. Karşılık verirse de onu PKK’lı olmakla suçlarım.
Zira bu 5 yıllık süreç içerisinde insanları eleştirmek için oldukça fazla fırsatım olacak ve eleştirirken asla acımayacağım.
Çok üzgünüm ama benim için de durum aynen böyle. Artık gündemi takip etmeyi bırakıyorum. Sosyal medya hesaplarımdan haber sitelerini takipten çıktım. Siyasi ve gündeme dair olan şeyleri de ayarlardan sessize alıyorum. Öteki türlü akıl sağlığına dair hiçbir şey kalmayacak yoksa bende.
Ben bir süre sosyal medyadan uzak duracağım. Detoks iyi gelir. Tabii bu süre zarfında hiçbir AKP’li tanıdığıma bir şey anlatmayı düşünmüyorum artık. Anlasalardı sonuç tam tersi olurdu. Sülalede teyzelerim ve çocukları AKP’li. Onlarla da olabildiğince az bir araya geleceğim. Zaten ilk turda yaşadığım stres yüzünden kafamda egzama çıktı yeniden. Sağlığım daha önemli. Yaşadığı sinir harbine değmez.
Karşısına Yavaş, İmamoğlu ya da Akşener gelse KK’dan daha yüksek oy alacaktı. Koltuğu bırakmasına sebep olabilecek 20-25 şeye karşılık sunulan 2-3 şeyden birisi bu.
Temiz mücadele etmiyorlar bu kabulle strateji kurulmadı. Oy verecek mülteci sayıları istatistik verilerine rağmen azımsandı. Olmasaydılar ve keşkelere göre başarılı addedmeyelim. 11 seçim kaybedip kendi adaylığına zorlamayı aklayan düşüncelerden birisi bu.
Sığınmacılar oy verecek bu çok tehlikeli yüksek bir yüzdeye sahip olabilirler dendiğinde ‘dede’ nin elemanları yok yahu ne olacak diye üstünü kapattılar. Ekmeleddin + Demirtaş kadar anca oy almış. Burada savunulacak hiçbir şey yok.
Bu konu başlığında bile ben 1 - 1.5 sene önce bu konuları söylemişken bunları siyasetçilerin düşünmediğini söylemek mantıklı olmaz. Bunlar komple ayrı bir evrende yaşıyorlar ya da çok ağır bir kötülükle bilerek seçimi kaybettiler.
Tüm dünya ülkeleri ayağa kalktı biz kalkamadık. Çok kötü günler bekliyor. 3 m suriyeli ile seçim zor kazandılar, 2028 de o rakam 8 m olur. Atatürk’ün kemikleri sızlıyor.
Muhalefete suç bulmuyorum. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama maalesef olmadı. Kemal Kılıçdaroğlu çok fedakârca işler yaptı, süreci çok iyi yönetti. Bu ülkeye böyle temiz insanlar 5 beden büyük gelir zaten. Ama şu var ki bundan böyle yoksula hayatta üzülmem, kendi işime gücüme bakarım, sizler de işinize gücünüze bakın, boşverin.
Immortal bomba gibi albüm yapmış. War Against All. Demonaz muhteşem vokal valla. 2023 yılındayız ve Black Metal çatısı altında hâlâ umut vadeden albümler görüyoruz.
Evet bu albümlere bakıp metal müzik için umutlarımı taze ve güçlü tutuyorum.
Ne seçimi yahu! Bu ülkeye dair umutlarım yok ki benim. Bu saatten sonra da hayatıma aşırı bencil bir Wax olarak devam edeceğim.
Bilmiyorum bende çok uzun süre siyasetle ilgili hiçbir yorum yapmayacağım galiba, aslında farklı fikirde olsam da insanların fikirlerini dinlemeyi severim. Çocukluğum, gençliğim farklı fikirdeki arkadaşlarımla konuşarak geçti, bende onlardan çok fazla şey öğrenmişlerdir onlarda benden. Siyaset sadece mecliste ve saraylarda yapılan bir şey değil sokakta, evde, işte yapılabilen birşey ve bu günkü anladığımız anlamda yapılabilen bir şey değil. İnsanların dünyaya bakışına birşeyler katabilmek, etkileşim kurmak önemli olan. Ülke ben doğmadan çok önce dindarlık, milliyetçilik, mezhepçilik ayrımında siyasi kutuplara itilmeye zorlanmış birileri daha zengin ve daha güç sahibi olsun diye. Bu ülkenin eğitimli ve bu bu eğitimlerinden paralarını kazanan doktorları, hukukçuları, mühendisleri, eğitimcileri çok büyük oranda Tayyip Erdoğan’ı reddetti, seçim sırasında önümdeki teyze bellimi yoksuldu bana laf attı reise basacağız ya diyede tepeden tırnağa da süzdü avukat olduğumu duyunca, hiçbir tahsili olmayan milyon dolarlık ihaleler alan müteahhitler galiba bana duyduğu bu tiksintinin dışında. Kitap okuyorlar mal mal diyen insanlarda duydum bu ülkede. Gerçektende emekçi yoksul insanların ülkesiyiz biz sol bir seçenek kendini doğru ve o halka yakın hissederek güçlü bir biçimde var olabilmeli.Türk milliyetçiliği bu seçimin en ağır kaybedeni aslında 10 milyon Arap ve Afgan geldi bu ülkeye anlaşılan vatandaş yapılacaklar, Türkiye’de yaşayan Arap asıllı vatandaşlar bu ülke için can ve emek verdi ve bu ülkeyi sevdiler, onlar öyle değil. Son olarak hiçbir zaman siyaset bu ülkede bir insanın burnunun kanamasına değmez önemli olan mutlu insanların ülkesinde yaşamak.
1946-47 itibariyle CHP’nin, Atatürk’ün partisi olma sıfatı Atatürk’ün kurduğu parti sıfatına düşse de halkın asla CHP’ye güvenmemiş olduğu söylemi abesle iştigaldir.
Sizin nasıl bir geçmiş anlayınız var! Ne kastediyorsunuz?
Kaybettiğini kabul etmek en büyük erdemlerden birisidir. Kaybettiğini kabul edersen neden kaybettiğini bulabilir ve bir dahaki seçime kazanabilirsin.
Mücadelemize devam edeceğiz demek yaptığımız şeyleri yapmaya devam edeceğiz anlamına gelir. Aynı şeyleri yaparak kazanmanın mümkün olmadığı da ortada.
KK’nın siyaset tarzını hiçbir zaman beğenmedim ve bunu da yazmıştım daha önce. Kampanya döneminde yapabileceğinin en iyisini yaptı bence ama bu iş kapasite meselesi KK’nın yaptığı tarzda siyasetin kapasitesi bu maalesef.
Altınızdaki arabanın ibresi 200 gösteriyor rakibinizinki 220. Potansiyelinizi %100 yakalasanız bile geçme ihtimaliniz yok, arabayı değiştirme vakti geldi de geçti. Seçmeni Chp yönetimi yüzünden daha fazla tiksinmeden biran önce değişim gerçekleşmeli İmamoğlu partiyi devralmalı.
Ben KK’yı tanıyorsam hiçbir şey olmamış gibi davranır zamana yayar unutturur, sündürür bu devran da böyle devam eder. Zaten 6 ay sonra belediye seçimlerini konuşmaya başlarız.
İmamoğlu her an siyasi yasak yiyebilir. İstanbul yerel seçimlerinde ne olacağı bile meçhul. Belki tekrar aday bile olamayacak. Böyle birinin başa geçmesini hiç istemem.
KK elinden geleni fazlasıyla yaptı ama bu millet anlamıyorsa KK daha ne yapsın.
Bende kesinlikle suç bulmuyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğim için de oy verdiğim için de zerre pişman değilim. Bu süreçte kendisini daha iyi tanıma fırsatım oldu. Keşke başkaları da tanıyabilseydi.
Haklısınız, Kemal Kılıçdaroğlu elinden geleni yaptı ama en baştan kazanma potansiyeli yok diye itiraz edildi zaten.
Her ankette Recep Tayyip Erdoğan karşısında daha fazla kazanma şansı olan 2 adayı sırf yerel yönetimler kaybedilmesin gibi saçma bir nedenle kabul etmeyip seçime 2 ay kala bir anda kendini aday gösterdi.
Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir insan iyi bir bürokrattır, itirazım yok ama oy sadece muhalefetten değil karşıdan da oy alınarak kazanılır.
Çok yanlışlar da yaptı ama yukarda arkadaşlar güzelce anlatmış zaten tekrar yazmayım.
Ekleme: Belki istifa ederek muhalefete yeni bir soluk kazandırır dedim ama yapmadı. Ekrem İmamoğlu gibi daha dinamik biri olabilir. Davası var var diye endişe etmek gereksiz, bu saatten sonra her an herkesin yerine kayyum gelebilir.