Yahu bugün utanmadan bir zat ‘‘Hayal kırıklığını kronik hale getirmek doğru değil. Olur, yani hayat devam ediyor. Yani bir nehir gibi akıyor.’’ demiş.Zamları ağzımıza kürekle vuruyorlar , koltuk sevdan bizi bitirdi be…Ya siyaset yazmayım diyorumda böyle açıklamaları görünce tepem attıyor.Sen bu millete son seçim kaybedersek şöyle olur böyle olur demedin mi ? Milleti paranoyaya sürekledin yalan konuşmuşsun.Ben iki tarafıda hak etmiyorum yazık ya herkese.
Çok haklısınız çok doğru bir tespit. Gerçekten de bu Disney’i, Neksflix’i ve Amazon’u cahil cühela embesiller yönetiyor.
Geçen hafta Disney+’ın genel yayın müdürüyle Bağcılar’daki Esma Sultan Kebap ve Lahmacun Salonu’nda karşılaştım. Dönerimizi beklerken ayak üstü iki çift sohbet ettik. Yahu milyar dolarlık şirketsiniz, koskoca market araştırma departmanlarınız var, halkın nabzını neden yoklamıyorsunuz neden dizi çekip duruyorsunuz dedim. Bu streaming işi yaş, Tiktok videosu çeksenize diye sitem ettim. Hiç ummadığı yerden soru gelince önce bir şok oldu, yüzü düştü. Neyse ki tam o sırada kebapçı Hamdi abi buna dönerinin hazır olduğunu söylemek için tezgahın arkasından bağırdı da toparlanmaya biraz zamanı oldu. Dönerinin parasını ödedikten sonra doğrudan kapıya yöneldi, ama yüzümdeki haklı galibiyetin verdiği sarkastik kibiri görünce birden geri dönüp yanıma geldi. Tam olarak neler söylediğini yazmacağım, zira çok fazla mırın kırın ediyordu ve gözüm açlıktan sık sık yan masada acılı lahmacunları hüpleten bir gence kayıyordu. Ancak şunu söyleyebilirim ki Tiktok’u daha önce duymamış bile, inanabiliyor musunuz? Sandığımdan çok daha kötü bir durumdalarmış, halktan tamamen kopuk bir şirket düşünün. Ee, peki benim önerilerimi kaale alıp kendinize bir çeki düzen verecek misiniz diye sözünü böldüm. İlk işimiz The Mandalorian’ı iptal etmek olacak dedi, dizi pek tutmamış… hıyara bak. En iyi dizilerinin hangisi olduğundan bile bihaber. O sırada Hamdi abi bana seslendi…
Yapılan yorumları şikayet etmekle meşguller ![]()
![]()
![]()
![]()
Ama çok istiyorum umarım babadan zengin aklardan değillerdir. Böyle uzaktan uzaktan oyunlara ,kitaplara bakıp zam gelecek vergi artacak diye bu hafta sonu eve kalıp kalıp aile fertleriyle sabun deterjan vs taşıyorlardır…
Sahilde piknik bu senede yalan olmuş, öğlen tavuk kanat yerine makarna önlerine gelmiştir…
Olsun derler Bayraktar Ukraynada zaferden zafere…
Hikayenizi ve dalga geçiş şeklinizi hayran kaldım üstadım. Sizin gibiler forumdan soğuttu geçmiş zamanda gitmiştim bir daha gelmemek üzere hiç uğramamayı düşünüyorum. Zaten hayat berbat sosyal medyada yeterince Troll var birde sizin gibiler hiç çekilmiyor. Buraya kafa dağıtmaya, edebiyat hakkında konuşmak için üye olmuştum 2020 yılında olmuştum keşke o zamanlardaki gibi kalsaymıştı. Birisi gelir daha yaptığım gönderiyi algılayamazken hakaret eder hiçbir admin, yetkili banlamaz tayfa olduğu için. Diğeride gelir yanıt veriş şeklimle dalga geçer. Afedersinizde siz kim oluyorsunuz? Neyse bu toksik ortamda daha fazla kalamayacağım elveda bardağı taşıran son damla oldu.
Katılıyorum, bu Abraxas benim de çok canımı sıkıyor. Gerçekten hıyarto bir şahıs, üstelik de ukala. Banlansa da kurtulsak.
Buraya Disney’in hisselerindeki dikey çakılışı, Amazon’un bilmem kaç yüz bin çalışanını işten çıkardığı veya Netflix’in kaybettiği üyelerini içeren haberleri paylaşmak isterdim de işte, arayan bulur çok da zor değil.
Star Wars’ın, Marvel’ın düştüğü vaziyetten veya Rings of Power skandalından haberiniz olmayabilir elbette. Yahut Disney’in pazar gecesi CEO kovma vakalarından filan. Yorum yaparken de bilgiye dayalı yorum yapmak lazım. Atıp tutması kolay yoksa değil mi?
Bu yayın şirketleri elbette Z kuşağından ve bu kuşağın neyle zaman geçirdiğinden haberdar. Spesifik olarak bu kuşağı hedefleyen sözde modern, özde aşırı politik içerikler çıkarmalarının nedeni de bu. Buna rağmen çıkardıkları içerikleri asıl takip edenler yine X kuşağı, milenyum nesli vs. Yeni nesli yakalayamayıp yine de o nesle oynamaları ve bu esnada asıl kitlesini kaybetmeyi göze almaları zaten bu kadar eleştirilen şey. İşin içinde bir tezat var yani.
Evet milyarlık şirketleri de kifayetsiz, kalibresi olmayan insanlar yönetebilir. Sonuçta işe alırken hangi standartları gözettikleri de sır değil. Koca Lucasarts’ın, Primevideo’nun başında kimler duruyor görüyoruz senelerdir.
Büyük şirketlerin, hele Amazon ve Disney gibi yüz binlerce çalışanı olan devasa şirketlerin x senesinde on bin çalışanını işten çıkarması, y senesindeyse yirmi bin yeni iş olağanı yaratması alışılmadık bir olay değil. Microsoft, Amazon ve Meta gibi borsada son 10 yılda gayet istikrarlı bir şekilde hissedarlarını uçuran şirketlerin işe alım ve işten çıkarma istatistikleri ortada.
Serbest piyasa ve sermaye ne buyuruyorsa o yapılıyor.
Amazon’un The Rings of Power’da çuvallaması Amazon Prime’ın yöneticilerinin başarısız, alternativ platformlardan veya gençlerin hangi içeriği tükettiklerinden bihaber olduğunu göstermez. Hele aptal olduklarını hiç göstermez.
Disney’in CEO’sunu kovması da kovulan CEO’nun geri zekalı olduğuna kanıt değildir.
Amazon, The Rings of Power’da çuvallar ama o sene içinde çıkardığı diğer 10 diziyle başarılı olur. Evet, Netflix’in, Amazon’un, Apple’ın ve Disney+'in birbirinden berbat onlarca dizisi var, ancak aşırı çekişmeli bir ortamda rekabet etmelerine ve büyük sayılar yasasının etki alanına çoktan girmelerine rağmen kârlılık sonuçları ortada.
Belki de asıl önemli olan seçtimiz sözcüklere dikkat etmek, detaylarını bilmediğimiz milyar dolarlık işler hakkında abartılı yorumlar yapmamaktır. Herkes her şeyi bilmese de olur, gerçekten sorun değil.
Bu arada The Rings of Power rezaletini tartıştığımız konuya göz atabilirsin
:
Ekemek arası makarna ve soğan… Ak menü.
Ekmek 8 Tl yarim yiyicez 4 Tl
Makarna 10.90 Tl çeyrek paket yesek 2.75 Tl
Tek sogan 1.25 Tl
İcim tere yag 1 kg 220 tl biz 15 gr kullansak 3.3 Tl
Doğal gaz tam bağımsız türkiye olmamiz sebebiyle sıfır sayılır.
Su 20 litre damacana en ucuzu 45 Tl ama biz yarım litre ile kaynatiriz 1.12 tl
12.42 TL şu güzellik.
Üstelik salçanın fiyatınıda hesaba katmadım. Hemde resimde daha az makarna koymuş rakip firma.Nankörsünüz oğlum siz… Nerede var böyle fiyata böyle güzel yemek…
Yaparsa ak gezenler yapar. Verdik yetkiyi görüyoruz etkiyi ![]()
Allah rahmet eylesin.
Yusuf ile İzzet’in sevişmediği,
İsveç’ in natoya girdiği
Ooooo dünyanın geri vitesleri
Bu söz Kılıçdaroğlu’na gelsin. Önce kendi partisine demokrasiyi getirsin, sonra ülke demokrasisine laf söylesin ![]()
Star Wars’un nasıl yapıldığını anlatayım mı…
Set Çalışanı Jon: Abi seyirci eskileri görmek istiyor. Biz buradan verelim gazı izlenir bak.
Set Çalışanı Bon: O zaman Han Soloyu getirelim.
Set Çalışanı Jon: Onu getirdik abi hatta öldü bile.
Set Çalışanı Bon: He doğru ergen oğlu öldürdü onu demi ![]()
Set Çalışanı Jon: Yeahhh. Luke getirelim abi. İneğin memesinden süt içer hem. komik.
Set Çalışanı Bon: Tamam getirin. Ama son film de bir kişi daha lazım bize. Düşün eskilerrrr eskilerrr…
Set Çalışanı Jon: Vader?
Set Çalışanı Bon: Yok o olmaz bir filmde iki alfa Sith sithmez.
Set Çalışanı Jon: Palpatine dönsün o zaman. Mentör Sith hem, oyuncaklar satmadı Snog gitti. Palpatine iyidir. Ağır nostalji. Pure evil. yeahhh…
Set Çalışanı Bon: Nasıl dönecek adam paramparça olmuştu.
Set Çalışanı Jon: Bilmem. Somehow dönsün
Set Çalışanı Bon: Nasıl yani?
Set Çalışanı Jon: Somehow
Set Çalışanı Bon: Somehow??
Set Çalışanı Jon: Somehow…
‘‘PALPATİNE SOMEHOW RETURNED’’
Dıdıdıtı dıııı dııı tıtıtı dııı tııı dıdıdı dııııııı tıııııı dıdıtıtııııı dı dı dı tııııııııııııııııııııııı
Palpatine’nin içinden Voldemort çıkacak diye korkuyorum. Harry’in elinde ışın kılıcıyla bi anda çıkıp Vader’a ben seçilmiş kişiyim derse tamamdır. İşte hikaye dediğin böyle yazılır.Bu gidişle JKR ile GL el ele premier yaparken göreceğiz. ![]()
Haziran ayının tamamlanmasının ardından elde edilen verilere göre Haziran ayında toplam 35.093.479 adet kitap üretilmiştir. Geçen yıl Haziran ayında kitap üretimi 44.475.960 adet olarak kayıtlara geçmişti. İki yılın Haziran ayı verileri karşılaştırıldığında kitap üretiminde % 21 oranında bir küçülme olduğu görülmektedir. Bu küçülmenin en önemli sebebi Haziran ayının son haftasına denk gelen bayram tatilinde kitap üretiminin yapılmamasıdır. Aynı durum 2022 yılının Temmuz ayında da yaşanmış, tatil sebebiyle üretimde küçülme yaşanmıştı. Temmuz ayında yaşanan bu küçülmenin Ağustos ayında telafi edileceği öngörülmektedir.

Sevindirici bir haber. Darısı ona benzeyenlerin başına.