Gündem

Bir şey yazmayayım diyorum da iyice çocuk işine döndü bu durum. Ne yazarsan yaz seninle tartışmaya girmeyeceğim. Umrumda da değilsin. Okuyup geçiyorum sadece. Engellenen mesajlarının hiçbirini şikayet etmedim. Yetkililerde onaylayacaktır. @SJack Bir şeyi ortaya atarken önce doğruluğunu sorgula sonra yaz ne yazıyorsan.

Birinin arkasından bunu yazmak ne kötü ama hakkında konuşulan kişi leş olunca bir rahatlama gelmiyor değil. Bereket versin, benzer haberleri daha çok görürüz umarım. Darısı müritlerinin başına diyelim. Ülkenin kanser hücrelerinden biri daha eksildi şükür.

1 Beğeni

Nahid Sırrı Örik’in Everest baskı Toplu Öyküler 'e Serdar Soydan’ın yaptığı eleştirilere Bahriye Çeri cevap vermiş.

1 Beğeni

Zamanında desteklediğiniz bu iktidar sizi de yutar demiştik. Ya ne olacaktı saray yalakası. :smiley:

2 Beğeni

“Bugüne kadar yapılan tövbeler iptal oldu.” ne demek? Bu adamlara tövbe yetkisini kim veriyor, kim paylaştırıyor? Bu insanlar tarikatlarında Kuran yerine FRPG kitapları mı okuyorlar?

6 Beğeni

Hocam bunlar tarikatı cemaatten ayıran şeyler. Tarikata girilirken tövbe edilir, kişi geçmiş günahlardan pişman olunduğu ve tarikatın liderini kendisine şeyh kabul ettiğini belirtir.

Şeyh öldüğü için tarikat mensuplarının yeni şeyhlerini seçip ona göre tövbe etmeleri gerekiyor çünkü tarikatın hatme, zikir, rabıta gibi temel ritüelleri şeyhin kim olduğuyla doğrudan bağlantılı.

FRP kitaplarını aratmayacak fantastik olaylar tüm din kitaplarında fazlasıyla var, şeyhin keramet(bir nevi mucize) yapabildiğine inanıldığı için tarikatlarda da var tabii. :smiley: :smiley:

3 Beğeni

Benim bildiğim camiler diyanet işlerine bağlı kamusal alan değil mi :smiley: Dededen kalma tarla gibi miras taksimi yapılması da hoş detay olmuş, imam ve müezzinlerin maaşını devlete kitlemeseler bari :smiley:

Neyse tövbe edip halledilmeyecek konu değil, takılmamak lazım :smiley: .

1 Beğeni

Çark dilediği gibi dokur.

Prophet Moiraine.

1 Beğeni

https://twitter.com/dedaluskitap/status/1679852936527060992?s=20

1 Beğeni

Tam “maks. 4k token limitli aletlerle kitap çevirisi mi yapılır, süreklilik bağlam istikrar aynı kalemden çıkma hissi vs yalan olur” diye laf edecektim ki insanüstü yoğunlukta nerdeyse beleşe çalışan çevirmenlerimizin eserlerini de sıklıkla bu konulardan eleştirdiğimiz aklıma geldi.

İşe yarıyorsa kullansınlar ne diyelim. :roll_eyes:

Akaryakıtta ÖTV zamları açıklandı:
Benzin litrede 7,52 TL.
Motorinde litrede 7,05 TL.

https://twitter.com/yirmiucderece/status/1680326552498626560?s=20

2 Beğeni

1-2 lira da kesmiyor artık.

Yeni ÖTV tutarları ile Motorin ve Benzine 5TL, LPG’ye 4 TL zam geldi. KDV tutarı ile birlikte 6 ve 4,80 TL yansıyacak pompa fiyatına…

2 Beğeni

Az önce sela okunuyordu camilerden, hemen hemen aynı saatlerde 5 liralık bir zam geldi akaryakıta… Sela 15 Temmuz içinmiş öyle diyorlar ama bence ölen ekonomi için okundu o.

2 Beğeni

14 mayıs gecesi her şey bitti aslında.

Pandemi dönemi yaşananlar seçim döneminde gündeme gelmediği gibi şuanki zamların da bir sonraki genel seçimde gündem olmayacağını çok iyi biliyorlar.

Cari açığı düşürmek için telefon, bilgisayar, araba vs ye ek vergi gelirse şaşırmayın.

2 Beğeni

:melting_face:

3 Beğeni

Sonuna kadar reisçiyiz. Gerekirse depoyu kuru soğan ve ekmekle doldurur yine vazgeçmeyiz.

8 Beğeni

Bu sefer zamları haber vermediler. Bir gecede çat diye geçirdiler.

“Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğalgazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır. Sm3’te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir! Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğalgazdaki KDV oranı da %20 olmuştu.”

https://twitter.com/ozanbingoll/status/1680473925531189249?t=QzWFRwCOJ_0g5GELwoJScg&s=19

Demin ezan okundu, google maps den baktım kudüs de düşmemiş. Enhandübillah herşey çok iyi, şükürler olsun.

Üç beş kuruş zam için ortalığı yangın yerine çeviren zavallı allahsızlar asıl yangını öbür tarafta görecekler :wink:

5 Beğeni
2 Beğeni

Gerçekten hiçbir şey alamayacak hale geleceğiz. Kendi adıma (kitap açısından) 2021’den bugüne az okuma ama çılgınca alım politikasını benimsediğim için mutluyum. Allah yardımcımız olsun.

6 Beğeni