Gündem

Elimizde büyük bir koz var: sigarayı bırakmak.

1 Beğeni

7 Beğeni

Hava ısınacak dediler bu hafta neredeyse kar yagacak

1 Beğeni

Zamanın birinde 96 veya 97 olması lazım 1 Nisan da Ankara’ya kar yağmıştı. 1 Nisan şakası gibi olmuştu. :slight_smile:

2 Beğeni

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/04/20240427-16.htm

Kafe ve restoranlarda satılan yiyecek-içeceklerden alınan kdv arttırılmış.

Diyanet'in yurt dışı programlarının maliyeti: 794,8 milyon TL.

3 Beğeni

Varolsun diyanetimiz,
Gebersin esnafimiz…
halk bu kaderi kendi sencti.15/20 yil once yapilan uyarilar iste geldi simdi aci faturalar.

Simdi baslarlar şerefsiz simitçi diye…

4 Beğeni

1 mayısta işçilerin Taksim’e çıkmasının engellenmesi için İstanbul’da ulaşım felç edildi.

2 Beğeni

Just sayin’

4 Beğeni

İşte buna kahkahalarla güleriz

3 Beğeni

KPSS başvuruları başlamış. Cüzdanımız aydın. Bu sene her oturum için 350 liracık ödenecek. :crazy_face:

1 Beğeni
1 Beğeni

Yine bana saldırıp ağzınıza geleni söyleyeceksiniz ama bu yaptığınız ırkçılık.

Kayıp Rıhtım’da ırkçılık yapılmasına göz yumuluyor dediğim zaman da itiraz ediyorsunuz. Yarın bir gün aklını yitirmiş bir grup pogroma kalkıştığında sakın utanıp arlanmayın, bu gidişatın son durağı bu.

2 Beğeni

Üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor. Kirli bir iktidarın sırf oylarım artsın, Atatürkçülük zayıflasın, siyasal islam güçlensin diye ülkeye doldurduğu milyonlarca insan ve bunun kaçınılmaz sonuçları.
Bu iş sığınmacı vs. değil. 10 yıllık sığınma olmaz, bu bilinçli bir göç ve demografi değişimi.

Öğretmenimizin de geçinmek için 74 yaşında hala çalışması da ayrı bir üzücü nokta.

13 Beğeni

Audiyanet yine ek bütçe talep etti herhal…

2 Beğeni

Dıj güjler maça gider üstüne bira da içer yemek de yer cüzi bir fiyata ama bizi kıskanırlar. Reisimiz sağ olsun. Şahlanıyoruz.

2 Beğeni

https://twitter.com/OrtaDunyaCom/status/1788563821675573578?t=sBpomWfLlSCa4leZSostOg&s=19

O kadar çekilmeyi bekleyen hikaye varken…

2 Beğeni

16 Beğeni

Öldürülen öğretmen Kürt olsaydı sorun olmayacak mıydı? Veya Türk bir çocuk Türk bir öğretmeni vursaydi tepkisiz mi kalacaktiniz? Neden şimdi katilin ve maktulün ırkına bu vurgu? Irk-çı-lık bu.

Suçun bireyselligi diye bir şey varken öğretmeni öldürmenin suçunu tüm mültecilere, Suriyelilere ve vatandaşlık alanlara dağıtmaya çalışıyorsunuz. Yazık.

4 Beğeni

Öğretmenin Türk veya Kürt olup olmadığını bilmiyoruz. Tek derdimiz, parayla satılan vatandaşlıkla alınan bir katil tarafından öldürülmesi.
Derdimiz öğretmenin etnik kimliği ile alakalı değil. Etnik kökeni Kürt’de olabilir, belki Ermenidir, belki de sefarad Yahusidir. Siz nerden biliyorsunuz Kürt olmadığını?

Kimse ırkçılık falan yapmıyor. Ülkesinin vatandaşlığının ne idüğü belli olmayan tiplere verilmesi. Ve bu tiplerin ülkemizde artık dokunulmaz bir şekilde suç işlemesi.

Ülkesinin vatandaşlığını sırf para ne için ne b.k olduğu belli olmayan insanlara satılmasına ses çıkaranlara ırkçılık demeniz tamamen, ikiyüzlülük.

Türkiye birkaç yıldır gri listede. Uluslararası suçluların merkezi olmuş durumunda. Bu pislik ve rezilliğe ses çıkaranlara, siyasal islamcı iktidar ümmet üzerinden saçmalarken, batılıların fonladığı kuruluşlarda insan hakları üzerinden saçmalıyor.

29 Beğeni

Katılmıyorum.
Onlar bu ülkede dışardan gelen birinin , üstelik vasıfsız birinin bu kadar rahat varandaş olup öldürülmesini katlanamıyorlar.

Bir Kürt, Ermeni olan buranın insanı dışardan gelen, Eurosu ile mülk edinip TC alan bir Rus tarafından da vurulsa benim için aynıdır. Bu olay da aynen Netflix in siyahi algısına dönüştü ota püsüre ırkçılık ırkçılık. Bu metinde ben seninle aynı şeyi anlamıyorum abi.

Ben bu metinden elini kolunu sallayan katillerin, genellikle de hep belli bir coğrafyadan gelen bir grubun Türkiye de cirit attığını anlıyorum. Bu katillerde niyeyse hiç Japon İngiliz vs çıkmıyor. Arap çıkıyor. Aaa yine ırkçılık oldu.Eylem Tok’un ABD ye kaçan çocuğunu da linçliyorduk ama o niyeyse ırkçılık olmadı. Aynı bakış açısı ile pekala o da suçu ABD liye yıkmak olur. Belli bir yazar , elit zengin züreyi zan altında bırakmak olur…

22 Beğeni