Gündem

Sesimizi çıkardığımız her sefer ırkçı mı oluyoruz anlamadım? Gül gibi yaşıyorlar vatanımızda, hatta bizden çok daha iyi koşullarda yaşıyorlar. On tane çocuk yapıp sokağa salıyorlar. Nüfuslarını çoğaltmak için, ölsün ve öldürsün diye yapıyorlar bunu. Onlar için çocuklarının katil olması ya da ölmesi hiç önemli değil ki. Amaçları bu zaten. Biz bir tane çocuğu yapmadan önce yüz kez düşünüyoruz. Her yönüyle tartıyoruz.

Laik ülkemiz Arabistan’a döndü neredeyse. Ohh, ne hükümetten, ne de ana muhalefetten çıt yok. YAZIKLAR OLSUN. Noldu, masum bir öğretmen ayrıldı aramızdan bir tane mikrop yüzünden. Yakında “adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı” diye paylaşım da görürüz. Yazık, o şimdi ne yapacak hapiste değil mi, ülkemizde bir misafir o, olur mu öyle şey efendim?

İçten içe işgal ediliyoruz, ama bir şey söylemeyelim canım şimdi ırkçı oluruz ya :slight_smile: Sınırlarımız süzgeç gibi olmuş; 1 Mayıs’ta olduğu gibi girişler kapatılsa şimdi bunları yaşamazdık. İşçiler eylemlerini yapamadı, ama sınırlardan ipini koparan gelsin sorun yok. Öğretmen öldürülsün, öğrenciler öldürülsün, velileri öldürülsün, yolda yürüyen biri öldürülsün. Can sıkıntısı ya ne yaparsın, onlar da böyle stres atıyor demek ki. DİYECEK SÖZ BULAMIYORUM DAHA.

14 Beğeni

Dokunulmaz derken? Öğretmeni vuran çocuğa kimse dokunmamış mı? Elini kolunu sallayarak dışarda mı?

Şu sözleri Yunanistan’da bir Altın Şafakçı, ABD’de Trumpçı, Almanya’da AfD yanlısı bir dazlak söylese sırıtmaz.

Ben sizi uyarmaya çalıştım, suçun şahsiliği dedim, ırklara bağlamayın dedim. Durup dinlemek istemiyorsanız zorlayamam. Ama yarın biri çıkıp bu ülkedeki herhangi bir azınlığa karşı suç işlerse, bir pogroma kalkışılırsa bunda payınız olduğunu, bu insanları cesaretlendirdiğinizi bilin. Umarım bir gün hatanızı anlayıp utanırsınız. Umarım o gün Araplara karşı işlenen bir nefret suçunun, yeni bir 6-7 Eylül’ün, yeni bir Sivas Katliamı’nın ertesi günü olmaz.

6 Beğeni

Irkçılık bugını iyi bulmuşsun :slight_smile: ABD de Trumpçı deyince haliyle ırkçı olmuyorsun. Trumpçı deyince dazlak deyince ırkçı olunmuyor. Demek ki; Ortadoğulu koyu tenli ve kültürsel-tarihsel farklılığı olan bir grup ülkesinden kaçıp bizde katil olursa desek sorun yoktu.

Bu sözleri şu kişiler söylese sırıtmaz diyerek beni benzetiyorsun. Hedef gösteriyorsun demek ki yarın bir dazlak düşmanı tarafından vurulsam katilime ilham olan sensin. Aynı şeyi kendin yapıyorsun.

Artı abartıyorsun. Bunu yapan TC Anayasasına uygun cezalandırılmalı. TC Vatandaşı değilse buna karşı devlet yasal ve kolluk nezdinde önlem almalı. Kimse bu adamı bulun sallandırın,sıkın filan demedi. Genel olarak kitle işsiz güçsüz eğitimsiz savaştan kaçan ama burada terör estiren insanlara karşı. Biz Suriyeliler Iraklılar toptan öldürülsün, ülkeye hiç gelmesin, burada yaşamasın demiyoruz. Bir Iraklı’nın da bir Ukraynalı kadar turist olma hakkı veya vatandaş, TC olma hakkı var.
O zaman hiç konuşmayalım yani?

10 Beğeni

Ülkeye ne şekilde girdiği belli olmayan insanlar tarafından işlenen suçların istatistikleri üzerinde kasıtlı olarak oynamalar yapılıyorsa bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı pogrom olmuyor mu?
Ayrıca bu konuyu öldürelen öğretmen yok Türk değildr Kürt olsaydı diye alt kimlik meselesine çekmek kadar saçma bir şey olamaz burada herkesin bahsettiği Türkten kasıt Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunu sizde bizler kadar iyi biliyorsunuz ama işinize gelmediği için bu tarz mikro oyunlarla laf çeviriyorsunuz.
Bu gelenlerin arasında gettolaşma var ve suç oranları çok yüksek. Ülke Türk olduğu söylediğinde ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan birine karşı çıktığınızda hemen ırkçı, faşist gibi damgalarla yaftanıyorsunuz. İnsanlar almış eline bir damga sağa sola basıp duruyor.
Gelen insanlar ülkenin etnik, kültürel ve ekonomik yapısını bozuyorlar.
Savaşsa savaş kalmadı. Burada olmalarının tek sebebi bazı sömürgeci patronların ucuz iş gücü sağlamak ve bazı insanların ülkenin etnik ve kültürel yapısını bozmak başka hiç bir amaçları yok.

Evet ülkemde göçmen, kaçak göçmen, sığınmacı, mülteci istemiyorum.

Ülkemin refahını ve geleceğini, çocuklarımın geleceğini düşündüğüm için bunu istemiyorum ve kabul etmiyorum. Kendi halinde dersaneden dönen bir kız çocuğunun başına taşla vurup tecavüz etmeye kalkan ve öldüren vahşilerle bir arada yaşamak istemiyorum. Okulda düzeni bozduğu için okuldan atılan ve öğretmenini öldüren ne olduğu belli olmayan bir suç makinesine ülkemin vatandaşlığının satılmasını istemiyorum.
Bunu istemediğim içinde ırkıçı olarak kabul ediliyorsam da gurur duyarak, göğsümü gererek söylerim;

BEN BİR IRKÇIYIM.

Ama bana bu yaftayı yapışrantıranlarda sömürgeci emperyalist patronların köleleri, ülkemin etnik ve kültürel yapısını, ekonomik düzenini bozmaya çalışanların, sessiz işgali yavaş yavaş hazılayanların uşağıdırlar.

12 Beğeni

Hepimiz biliyoruz ki sosyal medyadaki tepki biter bitmez salıverilecek.

Ama ben sorumun cevabını alamadım. Öğretmenin Türk olduğunu, öldürenin de Kürt olduğunu nerden biliyorsunuz? Yoksa katilin ve maktulun ırkıyla ilgilenen bir etnik faşist misiniz?

Neden işi etnik faşizme çekiyorsunuz. Neden ırklar üstünden demogoji yapıyorsunuz. İnsanlara ırkçı demeden aynaya bakın. Irkçısınız, çünkü derdiniz vurulan bir emekçi değil, Türk Kürt gibi ırklar üzerinden taraf tutup, duygu sömürüsü yapmak. Kendi söylediğinizin saçmalığına bakmadan, masum bir öğretmen öldü diye üzülen insanlara ırkçı diyorsunuz.
Ailemin yarısı Türk, yarısı Kürt kökenli. Ama sizin gibi masum insanların kanı üzerinden ırkçılık yapanlardan iğreniyorum.

Zaten Türkiye ne çekiyorsa böyle onu bunu gereksizce suçlayanlardan çekiyor.
Hiçbir ülke 10 milyon mülteci kaldıramaz diyorsun, ırkçı diyorlar. Sokaklarda 10 milyon köpek olmaz hergün bir çocuk ölüyor diyorsun, hayvan düşmanı diyorlar.

17 Beğeni

Suçun bireyselliği konusunda kısmen size hak veriyorum. Suç bireyseldir ve suç işleyen bir insanın mensup olduğu milliyeti üzerinden ülkesine söz söylemek çok doğru değil. Suç işleyen Türkler de yok değil çünkü. Ancak biz ülke olarak zor durumda olan insanlara yardım [(!) yardım adı altında Avrupadan maddi destek almamız apayrı bir konu] ettiysek bu onların ülkemizde her türlü suçu işleyebileceği anlamına gelmemeli. T.C. vatandaşlığı mültecilere verilmemeli bu onlara alt sınıf muamelesi yapılması gerekiyor anlamına gelmiyor elbette. Ancak onları bu kadar yüceltip el üstünde tutulmasına da bir anlam veremiyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti ise her konuda öncelik Türk vatandaşlarında olmalıdır. Kendi vatandaşını aşağı çekerek “ama onlar savaştan geldi, yazık…” gibi sözlere benim pek tahammülüm yok. Aynı şekilde parayla Avrupa’ ya vatandaşlığın satılması da çok saçma. Bu beni bir ırkçı da yapmaz.

Irkçılığın tanımı: kendi ırkını öteki ırklardan üstün sayma ve siyasal tutumunu buna dayandırma eğilimi.

Ben kendi ırkımı her koşul ve durumda üstün saymıyorum. Ben Türk ırkını (kürt, laz, alevi, sünni…) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde belirli koşullarda daha öncelikli olması gerektiğini düşünüyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti çünkü mülteci cumhuriyeti falan değil. Aynı şekilde Almanya’ da, Arabistan’ da, Amerika’ da, Bulgaristan’ da vs. Dünyanın herhangi bir ülkesinde bulunduğum taktirde ben de orada oranın vatandaşlarından öncelikli sayılmak bir yana onlarla eşit tutulamam. Bunu da kabul ediyorum.

Bu olaya gelecek olursak burada diğer mültecileri hor görmüyorum ancak genel olarak mülteciler suç işliyorken bunu çok da bireyselliğe indirgeyemiyorum. Bu konuda bir art niyet arıyor ve çok sert cezalar ve önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Yine bu cezaların belli bir mülteci grubuna karşı değil de bireysel olarak kişilere uygulanması gerekiyor bence. İdamdan falan bahsetmiyorum ama bu cezalar öyle bir şekilde düzenlenmeli ki diğer mülteciler açısından daha caydırıcı olmalı.

2 Beğeni

Zaten öyle oluyor. Her toplum bunu kendine göre yedirmiş yasal yollarla. Libyada, Irak’da okul bitirip, Türkiye’ye Master’a gelmiş öğrenciye, yahut kariyer için gelip BEKO da çalışan üretim müdürüne, futbolcuya basketçiye Pis Arap, Katil Ermeni, Aşağlık Çekik filan demiyoruz ki?

Hele hele şunun gönüllerdeki yeri hepten ayrıdır
image :smile: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

4 Beğeni

Olması gerektiğinin diğer ülkelerde yapıldığını ve öyle olduğunu biliyorum zaten asıl değinmek istediğim bu ülkede neden böyle yapılmıyor? Hadi devletin çıkarı var, maddi destek vs. alıyor da vatandaş nasıl bunu savunabiliyor onu anlamış değilim.

1 Beğeni

Söylediklerinizde haklısınız ancak reel durum biraz karışık. Kavimler Göçü kadar büyük bir göç bu ve bunun bütün ceremesini Türkiye çekiyor. Avrupa sınırlarını kapalı tutmak için tekne bile batırıyor. İngiltere göçmenleri Ruanda’ya süreceğini söylüyor, vs. Bu işin tek bir çözümü var sınır kapılarının açılması. İsteyen istediği yere gitsin modern dünya öncesinde olduğu gibi.

Bu kadar büyük nüfus değişimlerinde haliynen kültür de değişir bu değişime direnç de oluşur.

Tabii biz burada bir şekilde bu göç dalgasının -ki iklim değişikliğinin etkileri vurunca daha da azacak- etkilerini yaşayan öncü bir ülke olmuş oluyoruz. Burada, bu konuya dair üreteceğimiz tartışma ve pratikler önemli. Dünyanın geleceği için de önemli.

Fakat bir yandan LeGuin, Asimov falan okuyup pratik her kendini gösterdiğinde “Irkçıyım Ben” +1 +1 diye Ümit Özdağ’ın arkasına sırlanmak da… En hafif tabirle olacak iş değil. Soykırım zihniyetidir bu arkadaşlar. Kendinize gelin.

Bir çoğu burada doğmuş büyümüş bu kadar insanı mancınıkla fırlatamayacağınıza göre en basitinden bir takım entegrasyon çalışmalarının yapılması gerek. Ve tekrar söylüyorum, asıl çözüm sınır kapılarının herkese açılmasıdır, bunun gündeminin oluşturulması lazım.

5 Beğeni

Her ikisinin de ırkını ve milletini bilmiyorum. Açıkçası ilgilenmiyorum da. Benim için hiç önemli değil. Tartışmanın başlarındaki metne göz atarsanız, orada görebilirsiniz: t24’ün haberinde “Öğrencisi tarafından vurulan okul müdürü” deniyor. Irka hiçbir referans vermeyen bir haber başlığı. Hemen üstündeki yorum ise “dileyen ‘ırkçı’ diyebilir ben bir Türk öğretmenin vatandaşlık satın alan bir Iraklı…” diye devam ediyor.
Benim de buna cevabım:

Şeklinde oldu. Katilin ve maktulün ırkının bir önemi olmadığını belirtmek istedim. Buradan nasıl bir ırkçılık yaptığımı düşündünüz, açıkçası anlamadım. Ama bana karşı bir önyargı oluşturup öfkeyle yazdınız diye tahmin ediyorum.

2 Beğeni

Siz biraz daha kitap okuyun bence, teşekkürler :partying_face: Anlamadığınız bariz belli çünkü.

Cevap da vermiyorum artık yazılıp çizilenlere. Mesele işgal edilen bir ülkenin sessiz çığlıkları haline geldi. Anlamayana da ANLATMAYA gerek yok. Herkese iyi forumlar :bouquet:

8 Beğeni

Hayır siz çok kolay ırkçılıkla itham ettiniz insanları.

İktidarın kontrol ettiği medyada bu olaylarda özellikle gizleme yapıldığı için insanlar ıraklı olduğunu belirtmiş. Sonra da siz Kürt ve Türklük diyerek ırçılıkla itham etmişsiniz.

Ben de buna binaen yazdım. Hatta son mesajımda da belirttim. İnsanları ırkçılıkla suçlamak çok kolay diye. Aksine sevmediğim birşey. Ama siz çok kolay insanları ırkçılıkla itham edince ben de sizi ırkçılıkla itham ettim.

Benim görüşüme göre ülkemizde artık kanser haline gelmiş bu bilinçli göç/sığınmacı politikasını eleştirenleri ırkçılıkla itham edenler 3 kitle ve neden.
1- İktidardaki siyasal İslam iktidarının toplum demografisini değiştirmeye çalışması. Oy hesabı.
2- Aptalca woke hareketi
3 - Avrupa ve Almanya destekli fonlar. Türkiyeyi sığınmacı deposuna çevirmeye çalışanlar.

Bakın öğretmenimizin cenazesinde bile saçmasapan göçmen vs diyen imam da vakıf/fon bağlantılı çıktı.
https://twitter.com/Metruk_Haber/status/1788666251134304324?t=CH3J_jtvO5vfSneJWmxQNw&s=19

7 Beğeni

Ülkenin işgal altındaymış gibi bir durumu olduğu ortada. Da bu durumda okuan eden, hele ki bilimkurgu gibi sistemi sistematik inceleyen bir alanda okuyan eden insanların hizalanacağı mevzi “bu ırkçılıksa ben IRKÇIYIM arkadaş!” mıdır? Bir soru.

2 Beğeni

Aynen öyledir. Aslında bilinç altını yansıtıyor ve düşünceni o kişinin cümlesi öyleymiş gibi yansıtıyorsun.

Sağlıklı yaşamak suçsa ben suçluyum demek kadar basit bir cümle. O kişi aslında ben ırkçı değilim diyor, sen bunu ırkçılık olarak adlandıracaksan kafandaki kategoride benide buraya koymanı umursamıyorum diyor.
Gayette bilimkurgu okuyana uygun bir cümle. Ne yapabilir ki yani karşı taraf hayır sen busun diye diretiyorsa.

Biri çok güzel izah etti ortada Türk ırkı üstündür diye bi durum dönmüyor. Arap neden özel okulda öğretmen demiyor. Ortada bir ırkçılık yok.

6 Beğeni

İlle de Türk ırkı üstündür diye bir durum dönmesine gerek yok. Bu insanlar burada. Bir yere gidecekleri yok. Kim ki aksini söyler arkanızı kollayın. Normal olarak aralarında katiller de var, hırsızlar da var, tecavüzcüler de var, sanatçılar da var, biliminsanları da var. Her toplulukta olduğu gibi. Tekil örnekleri belli bir topluluğa mal etmek her şeyden önce suçun kisişelliğine aykırıdır ve bal gibi de ırkçı bir davranış olabilir. A Haber bilincinden konuşmaya gerek yok çünkü her şeyden önce ille de konuşmaya gerek yok. Biraz tefekkür. Tekrar söylüyorum, bir yere gidecekleri yok, bu durumda ne yapılacak onu konuşalım varsa bir fikriniz.

1 Beğeni

Valla hocam boş yazıyor dolu tutmaya zorluyorsun. Ben gitmekle ilgili birşey demedim. Hala kafanda bir konu var onu yaşayıp oradan yansıtıyorsun olayı.
Al ozaman:
Sen niye A haber yazıyorsun? A haber bilinci ne demek? Niye o kanalı izleyen insanları kategorize ediyorsun? Bilimkurgu okuyan A Haber izlemez mi? Bu yaptığın ayrımcılık… Ayrıca kin ve nefret söylemi barındırıyor.

6 Beğeni

Pes (ah 20 karakter, vah 20 karakter).

1 Beğeni

-1 Ben ırkçı değilim. Toplumun yapısının değiştirilmesine de karşı değilim. Bunun bu kadar beceriksizce, bilinçsizce, plansızca, yangından mal kaçırırcasına yapılmasına karşıyım.

Not: Ülkede ırkçılığın, sığınmacı karşıtlığının artmasını destekliyorum. Bilinçsizce alınan kararlara yine bilinçsizce alınan karşı refleksler verilsin ki denge sağlanabilsin.

Gönül ister ki herkes mantıklı kararlar alıp çoğulun iyiliği için çalışsın ama öyle olmuyor işte.

Her neyse şu Ortadoğu’ya iki tane atom bonbası sallayalım da akıllarını başlarına alsınlar; bir daha öğretmenimizi, çobanımızı öldürmeye cesaret edemesinler.

1 Beğeni

https://x.com/brcnyldrmb/status/1789117575558742280?s=46&t=RIG645iL3c-LYVpKELiwPA

3 Beğeni

Ama siğz ırkçılığk yapıyoğrsunuss rerere rörörö diyen tatlı su liberallerinin umrunda olmayacaktır. Aynen Altın Şafak, Trump, AfD falan filan. :joy:

4 Beğeni