Gündem

Gayet umurumda ve destekliyorum. İsrail saldırıları sonucunda Gazze’de sakat kalan on binlerce genç, yaşlı, çocuk, erkek ve kadından en fazla yedi bininin tedavisini Türkiye üstlenecekmiş. Protez kol, bacak takacaklarmış.

Umarım vicdanınızca yargılanmazsınız ve bir gün muhtaç duruma düşerseniz arkanızdan kahkahalar atan olmaz.

4 Beğeni

Gündem açılmış ama nafile. Şu anda yastayız. Devletimiz öyle diyor. İranda, binlerce kişiyi sebepsiz yere astıran bir molla ölmüş. Devletimiz üzülün diyor, lütfen üzülün.

13 Beğeni

Müstahak bizim arap vb sevicilere müstahak. Birde biz bulduk diye yalakalık yapmaya kalktılar, adamlar yalanladı.

Tarihin en rezil en haysiyetsiz dönemini yaşıyoruz

4 Beğeni

Muhtemelen yine bir yalan haber daha, Aykırı pek güvenilecek bir haber sitesi değil.

5 Beğeni

Haber doğruysa İran’ın bu yaptığına şaşırmıyorum. Onlardan beklenecek hareket. Aslında Türkiye’yi sevmemesi ve yok sayması normal. Bizim milli yas ilan etmemizde yanlış ve bir o kadarda saçmaydı.

Bu konuda ise İHA’nın ısı kaynağı bulduğu görüntüler mevcuz. Yabancı medya dahil birçok kaynakta Reisi’yi bulmakta Türkiye’nin büyük payı olduğu yazıyor. İran’ın da bizi yalanlaması bir o kadarda normal karşılanacak bir şey. Orta Doğu’da tek başına hakimiyet kurmak isteyen bir ülkenin Reisi’yi bulmakta Türkiye’nin çok yardımı dokundu diyecekleri hali yok ya. Tabii ki kendi başarıları gibi gösterecekler. Elimizde görüntüler varken bunlara mı inanacaksınız şimdi? Neden Türkiye’yi yalanladıklarını neden Türkiye’yi görmezlikten geldiklerini anlamamak zor olmasa gerek.

2 Beğeni

Valla inşallah yalandır ama değilse yediğimiz ne ilk ne son tokat…

3 Beğeni

Şimdi kontrol ettim, evet yalan.

https://x.com/Iran_GOV/status/1792669376161910802

7 Beğeni

Evet şimdi baktım yalan habermiş. Ancak dediğim gibi doğru çıksa hangimiz şaşırtacaktır ki… O yüzden atladım bende…istisna ve kaide meselesi gibi.

5 Beğeni

Yalan olduğu ortaya çıktı ama yapsalardı da yine de şaşırmazdım. Çünkü İran böyle bir ülke.

1 Beğeni
2 Beğeni

Merkez medyamızın durumu zaten rezalet bir de bu yeni nesil medyacılar türedi, gazetecilik değil de algı mühendisliği, etki ajanlıgı yapıyorlar.

7 Beğeni

Yorumlarına baktımda. Tüm yapılan yalan haberdeki gibi insanımızın araştırmadan soruşturmadan bu etkilişim meraklılarına istediklerini vermesi tuhafıma gidiyor. Ve bu tarz yalan haberlere inan insanların birçoğu da gerçeğin ne olduğunu bilmiyor. Bir yalana tutunuyorlar. Gerçek karşılarına çıkmadığı sürece ona tutunup kalıyorlar. Günümüzün en büyük sorunlarından biri bu bana göre.

2 Beğeni

Bu haberin doğru ya da yalan olması İran’a bakışımı değiştirmedi.

6 Beğeni

https://www.president.ir/fa/152024
İşin garip tarafı Farsça orjinal metinde yok. Dışarıya yaptıkları haberde eklemişler gerçi o da günümüz bayrağı değil. Gerçi her durumda İran İrandır. Ne olduğunu hepimiz biliyoruz.

6 Beğeni

Bence bu tavır doğru değil. İran hakkında istediğiniz gibi düşünmekte serbestsiniz ama “doğru çıksa sasirmazdim” demek, direkt bu yeni nesil etki ajanı haberciligin eline oynamak oluyor. Yani, “Senin yalan söylediğini biliyorum, görüyorum ama olsun sasirmayacagim, kolay inanacagim bir yalan söylediğin için sorun değil,” demiş gibi oluyoruz. Yalan haberden ötürü aklımızda cezalandirdigimiz taraf yalancı gazeteci değil, yine yalandan ötürü mağdur olan taraf oluyor. Oysa yalan haberi cezalandırmak, engellemek, buradaki yalancıyi daha fazla ifşa etmek bence daha doğru bir tavır olurdu.

Elbette yine de siz bilirsiniz.

7 Beğeni

Bölgedeki her ülkenin en sevmediği (düşmanı) ülke Türkiye’dir. 1000 kez olsa 1000’inde de İran, İsrail’e saldıracağına Türkiye’ye saldırmayı tercih eder. Bunun sebepleri de Atatürk ve mezhep farkıdır. Bu haberin yalan olduğu ise çok belliydi. Ama bu gerçekleri değiştirmez.

5 Beğeni

Doğru olabilir. Ben de baskıcı rejimi, insan haklarını hiçe sayması gibi sebeplerle İran devletine olabildiğince uzağım. Sadece yalan haberlere verilen tepkinin, yalan haberi yapan yerlerin işine yaramayacak bir biçimde olması gerektiğini düşünüyorum.

3 Beğeni

Benim bahsetmek istediğim olayın yalan haberle alakası yok. Zaten yalan olsa olmasada İran’ın Türkiye’yi sevmediği çok açık. Yukarıda da bahsettim. İran Orta Doğu’da tek başına hakimiyet kurmak istiyor. Ama kuramıyorlar. Çünkü Türkiye var. İnanınki fırsat bulsalar İran’ın ilk saldıracağı ülke Türkiye olur. Çünkü Orta Doğu’da bizi istemiyorlar. Bu sebeple Reisi olayında da yalan haberde olduğu gibi olsaydı İran’ın yaptığına şaşırmazdım. Çünkü Türkiye’yi yok sayması beklenecek bir hareket olurdu.

Twitterdaki bu tarz hesaplara inanmıyorum. Takipte etmiyorum. Yazdıklarının neredeyse çoğu yalan haber oluyor. Ama konu İran olunca yalan olsa da olmasa da gerçekleri değiştirmiyor. Yani demem o ki yalan haberdeki İran aslında gerçekteki İran.

Hiçbir zaman bu şekilde düşünmedim. Gördüklerimde dikkatimi çeken ve yalan olduğunu düşündüğüm tüm yaptıkları haberlerin doğru mu yalan mı diye araştırıyorum. Foruma yorumumu yaptıktan sonra İran haberine bakarken forumda doğrusunu attılar. Benim İran konusunda neden bu şekilde yazdığımı anlamışsınızdır. Konunun yalan haberle ya da yalan habere inanıp inanmamakla alakası yok yani.

2 Beğeni

:trophy: :lion:

14 Beğeni

:trophy:

10 Beğeni