Gündem

Millet iki uygun paraya SUV ve jeepe binebildi diye kudurdular, kendileri ultra lüks araçlara binerken uyguna alınabilen çin malını bile halka fazla gördüler.
Bunlara oy verenede, bunlarada hakkım helal değil.

Araba almak günah, hapis cezası var falan desinlerde hiç almayalım bari yetmez bu vergiler ve fiyatlar.

Yazıklar olsun her gün tonlarca rezil haber okumaktan tecavüzü, enflasyonu, adaletsizliği, cinayeti ve bunca şeye rağmen hala devlet “adamlarının” pişkin açıklamalarını ekranlarda izlemekten bu topraklarda yaşamaktan soğudum. Ülkemden soğudum be valla. Okumuş etmiş insanım kurumsal bir firmada çalışıp ithalat ihracata katkı sağlıyorum, illallah ettim ya nasıl hayrım dokunabilir bu vatana böyle bezdirilmiş halde? Ha faydam dokunsada bunlara olcaksa varsın olmasın, üretmeyim, geliştirmiyim, sermayede zerrecik bile payım olacaksa olmasın. Yaşayabilmek için bir insan çalışır mı? Sadece var olabilmek için? Vatana en büyük ihanet bu geldiğimiz haldir zaten dışarda aramaya gerek yok. En büyük düşman içimizde, dışarıdakileri sonra düşünürüz.

Okumuş, görmüş, bilinçli insanları doğurma fikrinden bile uzaklaştırdılar. Çevremde tonlarca evli arkadaşım var bir tane planında çocuk olan yok hepside arkadaşlarım diye demiyorum düzgün saygılı insanlar. İnsanlar üremiyor bile ya, enflasyondan ülkenin içinde barındırdığı tehlikelerden dolayı. Türkiye’nin gen havuzu ve popülasyonu önümüzdeki 25 yıl ( evet bu kadar kısa süre ) içerisinde gerçekten çöplük olacak.

Biraz içimi dökmek istedim kusura bakmayın.

10 Beğeni

Çıkıyor muymuş? Ben Ziraat Bankasından alıyorum zaten. :smiley:

1 Beğeni

Bu vergilendirme en çok kime yarayacak, KOÇ’a.

Pazarın neredeyse yarısı KOÇ’un. Sorarsan hükümet ile araları kötü.

Elbette Çinli üretici gelsin, yatırım yapsın, burada üretip, Avrupa’ya öyle pazarlasın ama herşeyin bir kişinin iki dudağının arasında olduğu ülkeye yatırımcı mı gelir.

5 Beğeni

Ülkemizdeki aptal futbol fanatiklerini ne kadar sevmiyorsam marşı da o kadar sevmedim, bence olmuş. Olmamışsa bile hitap ettiği kesime layık bir iş olmuş.

4 Beğeni

Ben geçen sene arabamı satıp üstüne, 600 bin TL kredi çekip bu araçlardan aldım, borcunu hala ödüyoruz. Kesinlikle fiyatına göre çok iyi araçlardı. Rakip markalarda bomboş arabaların fiyatına dolu ve konforlu araçlar sattılar.
Ama Türkiyedeki bu rezil ortam halka izin vermedi.
Kocaman ülkemiz var, ucuza sebze meyve yiyemiyoruz, çünkü kabzımalları doyuramıyoruz.
Et zaten yiyemiyoruz.
İnşaatçıları, emlakçıları, taksicileri, minibüscüleri doyuramıyoruz.
Tekstilci hiçbir katma değer katmadan çinden aldığı kumaş ve boyayla ürettiği tişörtü ihraç etmek için dolar 45 lira olsun istiyor.
85 milyonluk ülke 3-5 milyon zenginlik içinde yaşasın diye çalışıyoruz kahır çekiyoruz.

11 Beğeni

Bunu sadece bizim yönetim olarak bakmamak lazım. Avrupa birliği de Çin menşeili arabalar tüm piyasayı alt üst etmesin diye ek vergi getirdiler. Mercedes tarzı firmaların bunlarla yarışamayız açıklamaları vardı birkaç ay önce.

2 Beğeni

Çin malı dendi mi maalesef konuya haksız rekabette giriyor ve buna göre yaptırım yapıyorlar doğru fakat ben oradan yola çıkarak genel sitem etmek istedim aslında :smile: Sonuçta evet yaptırım geliyor da zaten gariban bir tek SUV diye bine bine bir tek buna binebiliyordu o da gitmiş oldu kısmından yola çıkarak genel eleştiri :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

:man_dancing: :dancer:

1 Beğeni

İnanılmaz kitlemişler. Diğer sağlayıcılarda buna göre zamlanacak. İki senedir turknetle çaresiz kiracı gibi senelik kontrat yapıyorum yıl ortasındaki zamlardan etkilenmemek için. Bakalım bu yılbaşı ne yapacaklar.

3 Beğeni

Çok haklısınız. Bu kadar yüksek vergi verdiğimiz ürünlerde adamakıllı bir araç ve üstüne sıkıntı çıktığında yardımcı olmayan teknik servisleri canımı çok sıkıyor.

2 Beğeni

3 Beğeni

https://x.com/aydinlanmacilik/status/1800293354078392482?s=46

9 Beğeni

Bundan ne çıkarmamız gerekiyor?

1 Beğeni

2 adet gönderi şu konuya taşındı: Rıhtım Kamarası

Attığım linkte bulunan şahsın hakkındaki suç iddialarını okursan oradan ne çıkarman gerektiğini anlarsın.

2 Beğeni

Tamam da ne alakası var? Onu soruyorum.

1 Beğeni

Maltepe - Kadıköy - Üsküdar Tramvay projesi İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

2 Beğeni

Hayır her şey bir yana aydınlanmacı despotizm de ne oluyormuş öyle?

1 Beğeni

Mizah. Bana bir yol gösterebilir misiniz? Adım adım hangi sitelere girmeliyim ve oralarda neler yapmalıyım? Ayrıca telefondan da Instagram ve X grupları arıyorum. Bu konuda neler önerebilirsiniz? Teşekkürler…

2 Beğeni

Harbiden yazıklar olsun bu ülkeye. Çocuğun tek yaptığı sahih hadislerde geçen bilgileri okumaktı. Dümdüz info verdi lan çocuk. Bir sorununuz varsa inandığınız dine kızın, çocuğun ne suçu var? Yorum bile katmadı anasını satayım.

13 Beğeni