Gündem

Ülke sirke döndü.Her gün farklı bir kepazeliğe uyanıyoruz.

7 Beğeni

6 Beğeni
2 Beğeni

Eleştiriye açık bir yorum olabilir ama yine de söylemeden edemeyeceğim. DT inançsız olduğu için yorum katmadan okuduğu dümdüz bilgiyi hakaret olarak görenler aynı şeyi bir hacı hocadan duysa muhtemelen fetva veya sünnet olarak görürdü.

Bu konuda sonsuza dek yorum yapmak istiyorum ama Diamond’a yorum yapmadığı halde yakalatma kararı çıkaran hükümet benim yorumlarım yayılsa bana ne yapar kim bilir.

6 Beğeni

Benim bu kadar zoruma gitmesinin sebebi de bu zaten. Sahih olarak geçen, Diyanet’in kaynak olarak kullandığı Buhari’den okudu çocuk, dümdüz info verdi işte. Yediremeyince hemen yakalama kararı, ölüm tehditleri. Bu kadarlar işte.

O zaman Buhari’nin kitabını yasakla, Diyanet’in kaynaklarını sil bu yanlış diye. Hayır onu da yapmıyorlar, beğendikleri hoşlarına giden birkac hadisi alıp devamının mevzusunu açmıyorlar.

Daha da komik olanı bunlar zaten Diyanet’in sitesinde var ve tüm İslam alimleri de söylüyor.

Cidden freakshow.

7 Beğeni

DT nezdinde hukuki süreç ortada dayanak gösterip suçlu ilan edebilecek hiçbir kelime dahi yokken 24 saatte arama emri çıkarttırıp adamın Arnavutluk’tan iadesinin istenmesiyle başladı.

Öte yanda Asrın Tok ve Furkan Bölükbaşı gibi troller şeriat çağrısı yaparak Cumhuriyet ve laik düzeni hiç çekinmeden aşağılamaya devam ediyor. Fıkra gibi. Kaldı ki bu adamların bırak şeriatçıyı, müslüman olduğuna bile inanmıyorum ben. Güpegündüz fonlanan birer projeden ibaretler.

DT için süreç nasıl devam edecek, ne olacak çok merak ediyorum. Bana kalırsa bu konu o kadar önemli ki hukuki anlamda varacağı yer ülkenin gidişatında da insanların bakış açısında da önemli bir şeyleri belirleyecek gibi geliyor bana.

Resmen tarihe tanıklık ediyoruz, konu da ülkenin rejimini 1000 yıl kadar geriye atıp atmayacağımız. Bir güruh buna zemin hazırlıyor bir taraf da aydınlık için mücadele ediyor. Sonumuz iyi olur umarım.

8 Beğeni

Asrın Tok denen eleman, daha yakın zamanda kendini liberal olarak tanımlayan, saçını pembeye, mora bilmem neye boyatan biriydi. Son zamanlarda da şeriatçılığa başlamıştı işte. Yani amacının ilgi çekmek ve prim kasmak olduğu çok belli bir tip. Medya maymunu işte.

Furki zaten apayrı bir dava.

21.yy’da Türkiye’de laikliğe, cumhuriyete saldırabiliyorsun, kurucusuna etmediğin hakareti bırakamayabiliyorsun(Kastım eleştirmek değil.) ama şeriatı savunan bir medya maymununa karşı tartıştığında ülkenin Adalet Bakanı senin hakkında beka sorunuymuş gibi tweet atıp yakalanmanı emrediyor.

Bu cemaatler, tarikatlar ülkeye sanki yakın tarihte yapmadığını bırakmamış, büyük zararlar vermemiş gibi hâlâ hükümet elinden destekleniyorlar.

Mevcut yönetenlerin kafa yapısı ve cehaleti ekonomiden daha büyük sorun.

Ha şunu da söyleyeyim, her seçimde oyumuzu alan muhalefet de üç maymunu oynuyor. Oy kaybetme korkusu uğruna seslerini çıkarmıyorlar. Onlara da yazıklar olsun.

Yarın öbür gün Diamond Tema’nın başına gelenler gayet hepimizin başına gelebilir.

İyi olur umarım diyeyim ben de, ne diyeyim.

6 Beğeni

Evet, Asrın Tok hep dalga konusuydu zaten. En aklımda kalan gönderi ise şeriatçı olduktan sonra bir programda şişeden bardağa su dökerken bardağı eğip yavaş yavaş düzelterek dökmesi. Bira döker gibi yani. Ya kendisi de inceden inceden dalga geçiyor ya da ‘dine dönmesine’ rağmen tonlarca bira tükettiği için alışkanlık olmuş.

Furki’nin attığı tweetleri (özellikle askılı bluz giyen kız arkadaşının şeri düzende barınabileceğini söylediklerini) her gördüğümde IQ’m düşüyor, kendi o şekilde nasıl hayatta kalabiliyor acaba. İncelenmesi gereken bi vaka resmen.

Şöyle ifade edeyim, yönetenler ve buna muhalefet olma meziyetini gerçekleştiremeyenler yüzünden ülkede eğitim seviyesi inanılmaz düştü. Bu kadar eğitimsiz yetiştirilen insanlar da bunları seçmeye devam ederek mevcut ekonominin de hakkın hukukun da içinden geçti. Çok klasik olacak ama resmen temelden çürüttüler yani, her köşe başına üniversite açarak, her sene eğitim sistemini değiştirerek. Öğretmen atamamak suretiyle çocukları 40 kişilik ahırdan hallice sınıflara tıkıp nitelik geteken yerde niteliğe nicelik gereken yerde niceliğe ket vurarak.

DT en iyi yönetim şekli hangisidir sorusuna şu minvalde bir yorum yapmıştı: bütün yönetim biçimleri temel gerekliliklerini sağlayan şeyler mükemmelse mükemmeldir, monarşi gelen yönetici çok iyiyse iyi bir düzen olabilir, demokrasi onu yönetecek kişiyi eğitimsiz bir halk seçiyorsa en kötü düzen olabilir.

Bu yorum bakış açımı genişletti ne yalan söyleyim. Halkı eğitimsizleştirerek kendi celladını seçtiriyorlar senelerdir.

Sonuç olarak bunlara müstehak ama kurunun yanında yaş da yanıyor.

6 Beğeni

İçki içiyor, sevgilisiyle yarı çıplak pozlar veriyor, akademisyen, olabildiğince seküler bir hayat yaşıyor. Ama sorsan şeriat istiyor, Atatürk tü kaka, “laik zihniyet” falan filan. Yani çok net fonlanıyor ve tek amacı koparabildiği kadar kopartmak. Ekşi’de trollük yeterli gelmemiş ülke çapında yapıyor.

Fatih Altaylı kanalını takip ediyor veya ciddiye alıyor musunuz bilmiyorum ama bu konuda epey dolu olduğunu görmüştüm. Yorumluyor kısmında defalarca yeni Milli Eğitim Bakanı’nın bu ülkenin gençlerini, çocuklarını aptallaştırma, şu bahsettikleri "Yaratılış temelli biyoloji felsefesi"nin ve dahasının Dünya’daki eğitim sisteminden kopma ve çocuklarımızı bitirme projesi olduğundan bahsediyordu. O geldi aklıma.

Demokrasi’nin pek çok falsolu, açıkları olan tarafı var. Ancak Diamond Tema orada şöyle bir şey de söylüyor: “Gücü kendi çıkarları için kullansalar dahi elit sınıfı yönetmeli…”

E öyle olacaksa bunun ne farkı kaldı demokrasi içerisinde batmaktan?

Kendisine katıldığım konu şu: Gerçekten “insan” çarpık bir canlı türü ve onun olduğu hiçbir sistem “mükemmel” olamaz. Bunu da zaten yıllardır kendim düşünüyordum.

3 Beğeni

Özellikle takip ettiğim kimse yok. Fatih Altaylı’ya nötr bir bakış açım var, bahsettiğiniz programı izleyeceğim. DT’yi de takip etmiyorum, bu muhabbet patlayınca fikir edinmek için kendini tanıttığı, bireysel röportaj verdiği ve malum videoyu izledim sadece.

Kaldı ki bu olayın patlama sebebi Ayşe’nin yaş olayına günümüz kafasıyla yaklaşılması. 6-7. yüzyıldaki olayı günümüzdeki rıza ve reşitlik kavramlarına göre değerlendirmek çok doğru değil. İnsan hakları yok, reşitlik kavramı yok, bitirilmesi gereken zorunlu bir eğitim yok, insan ömrü kısa. Bu çağlarda bütün toplumlarlarda erkekler de kızlar da ergenliğe girince evlendiriliyordu. Bir taraf “Muhammed pedofili, kızın rızası yok, kız reşit değil” diğer taraf da tarihi farklı yorumlayarak “Hyr Ayşe 50 küsür yaşındaki Muhammed’le evlendirildiğinde 17-18 yaşlarındaydı.s” diye durumu kotarmaya çalışan ve MS 500 yılından bahsettiklerini unutan insanlarla dolu.

Suç duyurusu olayını hukuksal olarak çok önemli olduğunu düşündüğüm için takip ediyorum. Onun dışında takip etmediğim tanımadığım kimseye donanımlı görünüyor diye kefil olamam.

Becerebildiğimce yanlışa yanlış, doğruya doğru diyip haksızlığı tolere etmeden yaşamaya çalışıyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

Bunu kast etmemiştim hocam öyle anlaşıldıysa kusura bakma.

3 Beğeni

Valla daha saçma ne olabilir dedikce daha beteri geliyor ülkede ya. Tam absürdiya gibi bi ülkeye döndük

3 Beğeni

Estağfurullah, öyle anlamadım. Genel bakış açımı sunmaya çalıştım, yanlış anlaşılma olduysa siz kusura bakmayın. :slight_smile:

3 Beğeni

Kadınlar voleybol olimpiyat grupları kurası çekildi;

Ben 2. grubu tercih ederdim ama 3 te 1. den iyidir :smiley: .

2 Beğeni
  1. grup daha tehlikeli değil mi hocam? Brezilya ve Japonya var. 3. grupta ise İtalya iyi bildiğim kadarıyla. Bence iyi bir kura olmuş.
1 Beğeni

Ben biraz stratejik baktım, 2. grupta olsak VNL in en formda takımı Brezilyayı grupta geçersek finale kadar karşımıza gelmez ve madalya getirir. Kenya da olimpiyatın en zayıf takımı, 3 maçtan birinde rotasyon ve nefes alma imkanı verebilirdi. Şimdi 3 rakibe de tam kadro ve iyi oyunla oynamak lazım, çerezlik maç yok :smiley: .

3 grubun ilk ikisi ve üçüncü olanların en iyi iki tanesi çeyrek finale çıkacak. En kötü senaryoda ( Brezilya ve Japonya yenilgilerinde ) bile en iyi 3. olup yine gruptan çıkılırdı yani. Bir de Brezilya’ya son yenilgi bir ateş harlayabilirdi belki.

Bu grupta ilk gruptan güzel :smiley: En kötü senaryo diğer rakipler kim olursa olsun 4. torbadan Sırbistan’ın gelmesi olacaktı çünkü :smiley: .

2 Beğeni

C grubunda ikinci olmak varken bence B grubunda en iyi üçüncü olmak riskli bir durum olurdu hocam. Bakalım hayırlısı olsun :slight_smile:

2 Beğeni

Diamond Tema’yı halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekle suçlayanlar, suçlamalarıyla halkı daha fazla kin ve düşmanlığa sevk ettiler.

Ülkede öyle insanlar var ki kin ve düşmanlığa sevk olmak için hazır bekliyor gibiler; ellerinde taş, birisi onlara hedef gösterse de onlar da atsa diye bekliyorlar.

6 Beğeni

Maç sonu dönecek drama… Umarım kazanırız da yaşanmaz diyelim.

1 Beğeni

Bir önceki maçta gol atan topçuları çıkarmışlar. Garip bir karar gibi geldi bana. Geçenki maçta da takımın iyi oynadığı söylenemez. Bu maçta Portekiz bizi biçer gibi geliyor.

2 Beğeni