Üstat hocaya bu denli saldıran Twitterdaki 3-4 tane yüksek takipçili hesap. Sırf Sergeni hoca yapmak için kasıyorlar, milleti galeyana getiriyorlar. Onun için söyledim.
Teknik taktik olarak herkes yorum yapabilir, ben anlamam, ben başarıya bakarım.
16 yıldır ilk defa çeyrek finale çıkmışız, elemelerde Hırvatistanı deplasmanda yenmişiz. Turnuvada herkesin beğendiği takım olmuşuz.
16 yılda Arda Turan gibi oyuncular kadrolar gelip geçmiş hiçbir hoca bir halt yapamamış.
Bunca zaman sonra başarıyı getiren hocayı hocaya rağmen demek bence yanlış.
Ülkede herkes futbol profesörü ama rezil oluyoruz yıllardır.
Onca yılın ardından başarılı olan hocaya, hocaya rağmen demek haksızlık olur.
Gören de her turnavada yarı final oynuyoruz sanacak
Medya Montella’yı yeme işlemine ufak ufak başlamış. Geçen turnuva Türkiye’nin -10 averaj, 0 puan tamamladığı grubu unutuyorlar sanırım. Cici babalarına bu tavrı hakaretleri yapabilirler miydi acaba : D 16 sene sonraki ilk başarımız. Kaldı ki oynanan oyunu ben de aşırı iyi bulmasam da hiçbir şey yapmadı da değil.
Epey OK bir turnuva idi her şeye rağmen yani yarı final de kıl payı kaçtı.
Hocam 24 takımın katıldığı turnuva ya katılmak bana göre başarı değil, toplasan zaten mesleği topçuluk olan 30 UEFA ülkesi ya var ya yok.
Türkiye zaten kağıt üzerinde, kadro değeri ile UEFA 10-12 arasında, pratikte bu değerlendirmelerle 2-3 sıra daha atlar. Turnuvadaki İspanya dışındaki oyunları gördükten sonra, grup kura şansımız ve ilerledikçe gelecek olası rakipler ile bize zaten bu topçularımız yarı final, final hayali kurduruyordu.
Hocanın oyun planına rağmen yukarıda olan istatikleri bu maçta yapıyor olmamız hocaya rağmen dedirtiyor bana.
Taktik öyledir öyle oynamıştır. Yunanistan defans yaparak Avrupa şampiyonu olmuştu.
Arda konusunda onlarca yalan haber yapıldı, doğru olmadığı ortaya çıktı.
Fransız milli takımında Mbappe var, yarı finaldeler ama akan oyunda sadece 1 golleri var. Ama yarı finaldeler.
Forvetsiz taktik taktik değil bana göre. Orta çekecek adam ama içerde forvet olmadığı için orta atamadık bu yüzden. Belki forvet olsa bugünkü maçı da alıcaktık. Bana göre yine iyi iş çıkardı çocuklar en azından buralara kadar geldik. Forvet olsa yarı final bile görebilirdik.
Üstat turnuva katılımı çok zor değil orada katılıyorum sana ama biz çoğu zaman katılamıyorduk. Bu turnavaya Hırvatistanı deplasmanda yenerek geldi hoca, orada farkını ortaya koydu.
Neden kızdığını da anlıyorum. Hollanda’yı geçsek İngiltere’yi geçme şansımız hayli yüksekti. Hollanda maçında son 20 dakika dayabilsek finale çıkabilirdik.
Takım inanılmaz oynadı, ama takımın tecrübesizliği, hocanın biraz geç kalması yüzünden elendik.
Ben futbolcuların da hocanın da performansını beğendim.
Futbol bu, maçta Semih 60. Dakikada girseydi, şimdi çok farklı şeyler konuşurduk.
Bence hocanın büyük yanlışı turnuva boyunca Kenan ısrarıydı. Küçük yanlışı bu maçta oyuncu değiştirmek ve oyunu soğutmakta geç kaldı. Oyuncuların paniğiyle birleşince bir anda işler terse döndü, elendik.
Ama Kenan ısrarını çözemedim. Juventus’ta takip etmedim. Ama istatistiklere baktım, 27 seri A maçında 2 golü var.
Semih’i 80.dakikada mı ne aldı oyuna. Önce alsa belki yine bir üst tura çıkardık. 2.golü yedik öyle değişikliğe gitti, bence de o konularda hata yaptı. Neyse buralara kadar gelmekte bir şey. Çocuklara diyecek sözüm yok zaten, son dakikaya kadar çok iyi iş çıkardılar. Zevkli bir turnuva izlettirdiler bize.
İşte bence bu ve benzeri durumların nedeni hocanın kafasında tek bir oyun planı, diziliş ve oyuncu tercihi var. Bu konuda çok da inatçı çıktı hoca.
Herkes 2028 de bu kadro daha deneyimli olacak falan diyor da, 2028 de kura şansımız ve bu rakipler olmayabilir. Bizim için bu sene iyi fırsattı ne yazık ki hocanın inadı yüzünden kaçırdık.
Bir de ben Twitterda tarihin en kötü Hollandasına elendik diye gerzekçe birşey gördüm.
Bu Hollandanın neredeyse aynı kadrosu 2 yıl önce Dünya Kupasını alan Arjantine yarı finalde penaltılarla elenmişti.
Bende çok güzel bir turnuva geçirdiğimizi düşünüyorum.
Milletimize güzel şeyler yaşattılar.
@alper üstat 2028den önce ben 2026 dünya kupasına katılmayı isterim çünkü hayatımda 1 tane dünya kupası gördüm. O da 22 yıl önceydi Katılsak da yeter bana.
Tüm suçun hocaya yüklenilmesine karşıyım. Önceki maçlarda kızdığımız bazı şeylerin siyasi arkaplanı olduğu ve bunun teknik direktörü aştığını düşünüyorum. Turnuvanın başından beri defansımız pek iyi değildi ve ismini zikretmeyeceğim bazı oyuncuların bu takımda yer almaması gerektiğini düşünecek kadar kötü oynadığını düşünüyorum.
Ben de fikrimi yazıp çekileyim Birilerini yemeye, birilerini de de milli takımın başına getirmeye çalışmıyorum. Benim için Türk olmuş, yabancı olmuş fark etmez. İyi futbol oynatsın isterim.
Montella’nın aşırı defansif anlayışını ve santrforsuz (yanlış oyuncuyu santrfor oynatması da diyebiliriz buna) oynatmasını beğenmiyorum. Çok iyi oyuncularımız var. Bu oyuncularımızla (defansif önlemleri de ihmal etmeden) hücumu iyi oynayabileceğimizi gösterdik, ki bu zaten bildiğimiz bir şeydi. Futbolda an’lar çok önemlidir. Takımın yorulduğunu geç fark etmeniz, oyuncu değişikliklerinin zamanını ayarlayamamanız olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Kişisel olarak bu kadronun zaten gruptan çıkmayı bırak, tur atlayacağını da tahmin ediyordum. Hollanda eleyebileceğimiz bir takımdı, yazık oldu.
Turnuva’nın en büyük favorileri İngiltere ve Fransa bile ne top oynadı ki? Hatta Almanya ve İspanya dışı kim “müthiş” top oynadı bilemiyorum. Fransa’nın akan oyunda kaç golü var?(Ya da var mı?)
Türkiye en azından güzel, keyifli maçlar izletti. Çok iyi bir futbol ortaya koyamasa da tüm dünya’nın beğenisini ve sempatisini kazandı.
Takılmışsın forvetsiz oyuna başarı geliyorsa forvetli olsa ne olur olmasa ne olur? İtaly, Hırvatistan vs gibi futbol ülkeleri forvetli oynadı ne oldu? Kuntz doneminde aynı oyuncular vardı ve forvetin vardı ne oldu? Şenol Güneş doneminde elinde forvetli sistemin yanında Türk duvarın vardı şampiyonada rezil bur futbolla kepaze olarak geri döndün ne oldu? Sizleri anlamak mümkün değil ortada 16 yıl sonra, bak 16 yıl diyorum başarıyı getiren bir hoca var biraz emeğe saygı göstermek lazım
@alper Aynı oyuncu gurubunun büyük çoğunluğu Kuntz döneminde de vardı. O zaman kaliteleri nerdeydi?
Aynı Fatih Terim Montella’ ya koşulsuz destek verilmesi gerektiğini ve kendiside yürekten desteklediğini söyledi keşke o söylediklerinide paylaşsaydınız…
Hocam kusura bakmayın ama elmalar ile armutları toplayıp bunlar mandalina diyorsunuz.
Sondan başlayayım. Terim defansif oyunu, tek oyun anlayışını eleştiriyor bizi de şu an için ilgilendiren bu zaten. Şu şöyleydi bu böyleydi diye tartışmıyoruz ki, oyunu, oyun dizilişini, oyun taktiğini konuşmaya çalışıyorum.
Burada Şenol Güneş, Kuntz, Terim savunuyormuşum gibi bir durum yok. Turnuva öncesinden bu yana aksayan bir oyunumuz vardı, grubu, olası rakipleri gördükçe iştahlandık ama ne yazık ki aynı aksayan oyunla ilk ciddi rakipten 3 yedik.
Ne bileyim oyun konuşacaksanız Avusturya 'dan neden 6 yedik sonra neden eledik konuşabiliriz ama yok Terim le prim krizi, Şenol’la sıfır… Bunları 2016, 2020 de çok konuştuk, şimdi Montella konuşma zamanı.