Gündem

Savunduğunuz şey oyun değildi, “oyuncu kalitesi buraya getirdi” dediniz. Bende sordum ayni oyuncu kalitesi Kuntz’un elindeydi peki o zaman nerdeydi kaliteleri? Bunun elma ile armut ile alakası yok. Sizin savunduğunuz şey için bir soru sordum o kadar. O zaman birde şöyle anlayacağınız dilden sorayım ozaman aynı armut Kuntz’un elindeydi niye yiyemedi?

Terim ile ilgili olarak eğer tüm konuşmalarından sırf kendi görüşünüze destek yaratmak için bir yeri cımbizlayıp buraya koyarsanız görüşünüzdeki samimiyeti sorgularım. Bu da Montella konuşmak değil “Montella karalamak” olur.

İlk ciddi rakipten 3 yedik diyorsunuz. 3 yediğin takım Ronaldolu Portekiz. Kendinizi kaf dağında görmeyin. Biz bir futbol ekolü olan bir ülke değiliz. Tecrubesiz bir takim ile herbiri yilda nerdeyse en az 50 maça çıkmış bir takımla oynuyorsunuz. Sizin takımınızda Avrupa seviyesinde rekabetçi ortamda 30 maçı geçmiş kaç oyuncu var da kendinizi top 10 a rakip görüyorsunuz?

Ayrıca hazirlik maçlarinda alınan skorları ciddiye alıp futbol yorumlamak abesle istigalden başka birsey değildir. Eyyamdır.

Ben size Terim, Şenol Güneş savunuyorsunuz da demedim. 10 yılda 6 tane Montella kadar başarısı olmayan TD değiştirdik sizin kafanızla gidersek bir 10 tane daha değiştirip evimizde otururuz diyorum.

Ben genel resim itibari ile gelen başarıdan memnunum. 16 yıl sonra gelen bir çeyrek final var oturup “ama çeyrekte böyle yaptı şunu yaptı” yada “zaten gelmek kolaydı bende olsam yaparım minvalinde” yorum yapmam yapamam. Bu nankörlük olur.

Sizin ve sizin gibilerin amacı üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek kusurabakmayın. Siz 16 yıl sonra iyi olmuş birşeye neden daha iyi olmadı demek için, tabirimi mazur görün ama “şımarıklık” yapıyorsunuz.

Şimdi yıllar sonra gördüğünüz Çeyrek finali getiren ve o maçta yenildi diye düşmüş bir Montella ya vurma zamanı değil. Onu yerden kaldırıp bir sonraki turnuva için varsa hatalarından ders alarak başarılar dileme zamanı.

Saygılar…

Bir yeri cımbızladığım yok, Ezbere, desteksiz konuşuyormuşum gibi davranıyorsunuz bana.

Bu dünkü maç sonu analizleri.

Bunlar da mesela öncekiler.

Dev aynasında görmüyorum elbette, turnuva başlamadan benim için çeyrek oynamak başarıydı diyordum. Forumun Futbol kanalında da onlarca kez bu görüşümü dile getirdim. Turnuva başlayınca, grup da oyunları gördükçe, ilerledikçe olası rakipleri ve oyunlarını gördükçe iştahlandık. 5 büyüğün 4’ün kötü olduğu turnuvada iştahlanmayıp da ne yapacaktık, şu istatistikleri görünce ah vah edeceğiz elbette.

Barış’ın ele avuca sığmazlığı, Ferdi’nin turnuva istatisklerininde “top” yapması vs vs bunların hepsi oyuncularımızın ne kadar kaliteli olduklarının göstergesi.

Yine örneğin dünkü maç kısa istatistikleri, bu durum tek bir şey anlatıyor, bu takım ofans oynar.

Kooman’ın da dediği gibi Türk takımı defans oynadı ama ataklarında hep tehlike yarattı . Ofans oynadığımız dakikalara bakın ne demek isteğim daha anlaşılır olacak.

Hocanın oyun şablonu yerine doğaçlama ofansa çıktıkça tehlike yarattık. Hollanda - Portekiz gibi takımları birinci bölgede karşılayarak yenemezsin, maçı tekrar izleyin 2. bölge oyuncularımızı neden bu kadar geriye yasladık, neden 3. bölgede sadece kontra atak ile vardık. 3. bölgede topu daha fazla kullanabilseydik, yukarıda paylaştığım istatistik de görülen XG ile bu skor ile bitmeyecekti maç.

Otorite değilim, TFF’nin bir yerinde değilim. Ben dediğim için bir şey değişmeyecek ama bu oyunu oynamayı, izlemeyi, analiz etmeyi seviyorum, oyun taktikleri, maç sonu analizleri konuşmayı seviyorum. Bağcı ile oyun dışında bir derdim yok, şımarıklık da bana yakışmaz zaten.

3 Beğeni

Fatih Terim eleştirdi evet kimse eleştrilemez değildir ama son olarak Montella nin iyi bir hoca ve taktisyen olduğunu kendisini tanidığını ve sonuna kadar da arkasında olduğunu söyledi. Paylaşımınizi eleştirmesem diğer konuşmalarını da yayınlayacakmıydıniz? Terimin söylediklerini bilir kişi gözüyle bakıp burda paylaşıyorsanız yine kendisine güvenip Montella nın da arkasında durmanız gerekir. Elestirdiğinde bilirkişi ama desteklediğinde?? Bu sebeple analizlerinizide eleştirilerinizde gözümde samimiyet bulmuyor kusurabakmayın…

Bu nedir ozaman?? Genel analiz yapıp Montellayı elestiriyorsanız bunu yapamayan hocaların yaptıkları ile Montellayı kıyaslayıp öyle eleştirmelisiniz

Ben lisanslı olarak futbol oynamış çevresinde süperlig emeklisi futbolcular ve TD ler olan birisi olarak oturur sabah kadar anlatır analiz yaparız o problem değil. Genel resmi görmek lazım.

Bu takım ofans oynar ama kaç dakika oynar? Yazdıklarımın bir bölümüne takılıp cevap yazmayın. Bizim milli takımımız fizik olarak belkide turnuvanın en kötüsü. Yine söylüyorum Avrupa seviyesinde rekabetçi kora kor 50 maçı bırak 40 maç oynayan oyuncun yok. Hollanda ya son dakikalarda yaptığın ataklarla kendinizi “ofans oynar” şeklinde kandırmayın son 10dk periyotta rakip istediği skoru almışken hiçbir akıllı takım rakibine saldırmaz. Montella takımın fizik gücüne gore kurgu yapıyor.11 tane Barış’ın vardı da o mu hücum oynatmadı. Kaldı ki bir event bitti. Bir hocayı genel performansı ile değerlendireceksiniz tek maç üzerinden değil. Çünkü kimse yenilmez değil.

Durmadan aynı cevabı veriyorsunuz “oyuncu kalitesi ile oldu hoca ile değil”

Analiz yapmayı çok seviyorsunuz madem aynı kaliteye sahip kadroyu oynatamayan Kuntz ile, bıraktığı enkazı devralan Montellayı neden analiz edemiyor ve kazanç payesini sadece oyunculara veriyorsunuz? Amaç nedir?

Bu bağlamda ;
Ben yine soruma cevap alamadım bu kadar analiz seviyorsunuz sorumu tekrar başka türlü sorayım ozaman ;
Aynı oyuncu grubu ile Kuntz’un yapamadığını bu arkadaş nasıl yaptı. Ayni kadro aynı kalite ile…

Neyse size hayırlı günler…

Emeğe saygısızlık etmiyorum ki dostum. Çocukları da tebrik ediyorum, çok güzel zevkli maçlar ortaya koydular. Sadece bana göre hocanın yanlışlarını söylüyorum. Benim görüşüme göre forvetsizlik büyük bir eksiklik, hadi onu geçtim tamam oyuncu değişikliklerini çok geç yaptı. Bunları da eleştiriyorum. Bence kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik, öyle görüyorum. Ha ben bilir kişi mercii değilim. Benim görüşüm kimsenin umurunda olmaz. Sadece burada kendimizce değerlendirme yapıyoruz :slight_smile:

3 Beğeni

:slight_smile:

Hocam, şurada kendi aramızda konuşuyoruz. Sanki bir şeyleri bir yere kanalize ediyormuşum gibi gizlediniz, paylaşmadınız vs diyorsunuz. O an o denk geldi ben de Fatih Terim’in o sözlerini paylaştım. Buradan nasıl bu anlamları çıkardınız, şaşırdım açıkcası.

Alıntlıladıklarınız da şu kısmı atlıyorsunuz, cümle ayıklıyorsunuz.

Hep kendimi tekrarlıyor oluyorum.

Bu kadar içselleştirecek, kişileştirecek bir mesele değildi, ne ben TFF den bir görev bekliyorum ne de siz TFF, Montella ekibi, çalışanısınız. Kendi doğrularımız etrafında konuşuyoruz.

Neyse hocam, siz haklısınız. Size de hayırlı günler…

2 Beğeni

Sadece sonuca bakan bazı insanlarla futbol konuşmak anlamsız oluyor. Bizler burada futbol adına ne anlatsak da “hayır sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” denilecek :slight_smile:. Başka da bir şey yok.

1 Beğeni

Kazanabileceğimiz maçı kaybedip elenmek, insanı 4-0 5-0 gibi ezici bir şekilde kaybetmeye nazaran daha çok üzüyor.

Öte yandan turnuvadan elenmemizle birlikte artık mide bulandırıcı bir seviyeye gelen, yalama olmuş, cıvık hamasetin bitmiş olmasına da çok sevindim. Bir milletin her haltta etnik kimliğini bu kadar ortalığa saçıp oyuncak etmesinin sonu iyi bir yere çıkmaz.

4 Beğeni

TÜİK enflasyon hesaplamasında kullandığı son fiyatlar imiş.

6 Beğeni

Kirayı anlamadım veya rakam algılarım değişti

3 Beğeni

:fr: Fransa’da seçimleri kazanan sol ittifakın göçmenlere ilişkin politikaları:

• Suçlu göçmenleri sınır dışı eden kuralların yürürlükten kaldırılması
• Sığınmacıların kabulünün iyileştirilmesi
• Belgesiz göçmenler için tıbbi erişim
• İklim değişikliğine dayalı mülteci statüsü
• Vatandaşlığa daha kolay erişim
Telegram: Contact @otekiavrupa

1 Beğeni

Sağ gösterip sol vurmak diye buna denir. :smile:

1 Beğeni

Etnik kimliğimizi her haltta biz mi öne çıkartıyoruz yoksa birilerinin inatla Türk kimliğine yaptığı saygısızlıklar etkiye tepki mi oluşturuyor acaba?

5 Beğeni

Her haltı kimliğimize yapılan saygısızlık gördüğümüz için fark etmiyor. Fransız oyuncu (Mbappe) antremanlarda taktığı üzerinde Fransa bayrağı bulunan maske ile maçlara çıkamadığında ( Why can’t Kylian Mbappé wear a French flag mask against the Netherlands at Euro 2024? - AS USA ) hiçbir Fransız çıkıp “inatla Fransız kimliğimize saygısızlık ediliyor, kendi bayrağımızı kullandırtmıyorlar, yedi cihana inat hepimiz Fransız bayraklı maskelerle gezeceğiz” falan demedi, demez. Çünkü halkın ülkeyi yönetenlere karşı ayaklanmaması için bu tip “herkes bize karşı” gibi absürt argümanlarla yaratılmış sahte düşmanlara güdülmeye ihtiyaçları yok.

3 Beğeni

Açıkçası UEFA’nın giyim kuşam konusundaki kurallarına pek hakim değilim. Bununla beraber oldukça “siyasi” kararlar verdiğini görmemek için kör olmak lazım. Sadece onlar da değil üstelik Almanya maçta Türk tribünlerini göstermeyi bile reddetti. Bugün yine Twitter’da “beyaz tenli” Türklerin aslında olmadığı, DNA’larında mutlaka Türk kanından çok Avrupalı kanının olduğu iddiası üzerine yazılan çizilen tweetler gündem oldu. Ayrıca Mhappe kendi ırkını katleden birileri için forma giyiyor ve göçmenleri istemeyen bir parti Fransa yönetimine geçtiğinde çok gururlu bir Fransız bayrağı taşıyıcısı olmaktan vazgeçebilir.

7 Beğeni

Şuna bir ekleme yapma ihtiyacı hissettim, aslında ne gösterileceğine Almanlar değil UEFA’nın yayın ekibi karar veriyor. Tüm turnuva boyuınca sadece bizi değil çok büyük çoğunlukla kimseyi pek göstermediler. Hatta ellerinden geldikçe saha dışı, topun olmadığı alanları, kulube vs bile göstermiyorlar pek.

1 Beğeni

Bu tip uluslararası etkinliklerde siyasetten bağımsız karar alamazsınız, bu gayet normal. Her alınan kararın kendi alehine olduğunu düşünmek anormaldir.

Örneğin Hindu tapınaklarında Swastika sembolü bulunur. Binlerce yıldır yüzerce farklı kültür tarafından kullanılmıştır.

Hindular üstünde swastika olan bayrakları uluslararası bir organizyonda “Bu bizim kimliğimiz” diye açmaya kaltıklarında engellenirler, açarlarsa onları da göstermezler. Bu tüm dünyada “hindufobi” olduğu veya yedi cihan hindulardan nefret ettiği için değildir. Bir hindunun çıkıp o organizasyonu siyasi kararlar almakla eleştirmesi haliyle absürt olur. Amerikada Superbowl’da veya NBA maçlarında konfederasyon bayrağı açarsanız onu da televizyonda göstermezler. Geçen Nascar’da da yasaklandı vs. vs. vs.

Twitterda dünyayı kertenkelelerin yönettiğinden tutun, aşıların insanı gay yaptığına kadar birçok şey gündem oluyor. Twitter gündemi bir gerçeklik değil.

Öte yandan hepimiz Haçı seferlerinde müslümanları katletmiş, osmanlı zamanında köylerimizi kılıçtan geçirmiş, kurtuluş savaşında ülkemizi bifiil işgal etmiş olan ülkelere yaşamaya ve onlar için çalışmaya gidiyoruz. Bu şekilde bakmamak lazım.

3 Beğeni

Bu bilgiden emin olamadım. Varsa kaynak paylaşır mısınız? Ben ev sahibi yapıyor sanıyordum. Kuralları merak edip baktım ve 47.maddede ilgili kurallar var. İngilizceden çok iyi şekilde çeviremedim, çevirici kullandım ama ev sahibinin yayımlamaması gereken şeyleri yazmışlar. Bu durumda onlar çekiyor diye düşündürttü.

https://documents.uefa.com/r/Regulations-of-the-UEFA-Nations-League-2024/25/Article-47-Screens-and-footage-of-matches-Online

1 Beğeni

Kusura bakmayın ama insanların fırınlarda pişirildiği bir iktidarın edindiği sembolü birçok milletin kendi mitlerinde sahip olduğu ve maçlarda gösterdiklerinde sorun haline getirilmemiş hayvan sembolleriyle bir tutmayı fazlasıyla komik buluyorum. Türk milli takımının oyuncularından biri sevinç gösterisi olarak bozkurt sembolü yaptığında bunu ilk olarak ayrıştırıcı bir siyasi sembol olarak görmek fazlasıyla problemli. Zaten söz konusu siyasi grup bu sembolü Türkleri temsil edeceklerine inandıkları için edindi. Yani kendileri uydurmadı, hali hazırda olan bir şeyi edindiler. Her barış işareti yapana da terörist muamelesi yapmıyoruz nihayetinde.

Twitterın gerçeklik olmaması noktasına da katılmıyorum. Milletleri, grupları, ülkeleri vs.zorbalayacak ve insanların fikirlerini yönlendirecek kadar gerçek. Nefret yayma aracı olarak çok aktif şekilde kullanılıyor.

Mhappenin tercihini eleştirmek için söylemedim aslında. Kendisi onu tercih ediyorsa edebilir. Ama Fransa’da aşırı sağ iktidar olursa göçmen olan Mhappenin onu istememe sebebi ile göçmen olmayan bir Fransız’ın istememe sebepleri arasında fark olabilir derinde. İlkinin ilk reddetme sebebi sahip olduğu göçmen kimliği iken diğerinin ki başta bunun insani ve adil olmadığı olabilir.

2 Beğeni

Bild, Tayyip Erdoğan ile ilgili RTL’ye sorduğu soruda UEFA karar veriyor demişlerdi.

Bu akşam da örneğin Fransa İspanya maçında çok nadir anlar ve maç sonu dışında türübünleri görmedik.

2 Beğeni

Bence ayrıştırıcı siyasi sembol olarak görmek çok problemli değil çünkü insanların fırında pişirilmesi ile Madımak’ta otel odasında pişirilmesi arasında bir fark göremiyorum. Sandığınız kadar cicili bicili bir hayvan sembolü olmayabilir.

19

2 Beğeni