Savunduğunuz şey oyun değildi, “oyuncu kalitesi buraya getirdi” dediniz. Bende sordum ayni oyuncu kalitesi Kuntz’un elindeydi peki o zaman nerdeydi kaliteleri? Bunun elma ile armut ile alakası yok. Sizin savunduğunuz şey için bir soru sordum o kadar. O zaman birde şöyle anlayacağınız dilden sorayım ozaman aynı armut Kuntz’un elindeydi niye yiyemedi?
Terim ile ilgili olarak eğer tüm konuşmalarından sırf kendi görüşünüze destek yaratmak için bir yeri cımbizlayıp buraya koyarsanız görüşünüzdeki samimiyeti sorgularım. Bu da Montella konuşmak değil “Montella karalamak” olur.
İlk ciddi rakipten 3 yedik diyorsunuz. 3 yediğin takım Ronaldolu Portekiz. Kendinizi kaf dağında görmeyin. Biz bir futbol ekolü olan bir ülke değiliz. Tecrubesiz bir takim ile herbiri yilda nerdeyse en az 50 maça çıkmış bir takımla oynuyorsunuz. Sizin takımınızda Avrupa seviyesinde rekabetçi ortamda 30 maçı geçmiş kaç oyuncu var da kendinizi top 10 a rakip görüyorsunuz?
Ayrıca hazirlik maçlarinda alınan skorları ciddiye alıp futbol yorumlamak abesle istigalden başka birsey değildir. Eyyamdır.
Ben size Terim, Şenol Güneş savunuyorsunuz da demedim. 10 yılda 6 tane Montella kadar başarısı olmayan TD değiştirdik sizin kafanızla gidersek bir 10 tane daha değiştirip evimizde otururuz diyorum.
Ben genel resim itibari ile gelen başarıdan memnunum. 16 yıl sonra gelen bir çeyrek final var oturup “ama çeyrekte böyle yaptı şunu yaptı” yada “zaten gelmek kolaydı bende olsam yaparım minvalinde” yorum yapmam yapamam. Bu nankörlük olur.
Sizin ve sizin gibilerin amacı üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek kusurabakmayın. Siz 16 yıl sonra iyi olmuş birşeye neden daha iyi olmadı demek için, tabirimi mazur görün ama “şımarıklık” yapıyorsunuz.
Şimdi yıllar sonra gördüğünüz Çeyrek finali getiren ve o maçta yenildi diye düşmüş bir Montella ya vurma zamanı değil. Onu yerden kaldırıp bir sonraki turnuva için varsa hatalarından ders alarak başarılar dileme zamanı.
Saygılar…