Gündem

Niye gündem olmadı acaba İzmir çok gelişmiş, çok medeni bir şehir (!) olduğu için mi ??

5 Beğeni

Oldu aslında ama ne değişecek, Twitter gündemi ile ülkede adalet arıyor olduk.

Bu ülkede kim, hangi sorumlu kuruluş sorumsuzluğunun hesabını verdi. Belediye, Valilik, elektrik idaresi… Şimdi bir iki şef, 3-5 çalışanı tutuklarlar, 5-6 ay sonra sorumlulukları yokmuş diye serbest bırakırlar.

Daha iki hafta önce elektrik idaresinin kusurundan dolayı çıkan yangında Güneydoğu da çok sayıda insan yanarak öldü.

7 Beğeni

Beş sene öncesi bir gazeteci arkadaş tam da iki vatandaşın hayatını kaybettiği yerde elektrik akımının yoldan geçenleri çarptığını ve buna karşı önlem alınması gerektiğini yazmış cidden şaka gibi. Afganistan ve Pakistan ayarındaki ülkelerde bile bu kadar ihmalkarlık yoktur.

6 Beğeni
1 Beğeni
4 Beğeni

Türk solunu PKK davar güder gibi güdüyor diyince kızıyorlar. Bu salaklar yüzünden ben kendime solcu diyemiyorum.

Everest kitap Türk okuru dememek için kıvırtmış. Türkçe okuru diye saçma bişey bulmuş. Ben de size Everest değil Embesil yayınevi diyeyim.

13 Beğeni

Sayfanın arama kısmına Türkçe yazınca bu tarz birkaç rezillikle daha karşılaşabiliyoruz. Reziller.

En son attıkları tweette bu. :clown_face:

2 Beğeni

Söyleyecek çok şey var da söylesek ne fayda. Türk’e olan alerjileri belli bir kesimi öyle bir konuma getirdiki kendi akıllarıyla dalga geçiyorlar. Öyle ikiyüzlülerki Alman Edebiyatı, Fransız Sineması derken Türk Edebiyatı, Türk Sineması diyemiyorlar.

7 Beğeni

Ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum ama benim anladığım kadarıyla; Türkçe olarak ilk defa okurlarıyla buluşuyormuş. Yani kitap ilk kez Türkçe’ye çevriliyor anlıyorum ben.

1 Beğeni

Ben de senin gibi düşünmek istedim ama orada “olarak” yazmadığında hatalı oluyor. Zaten Everest geçmişte de bu konuda vukuatlıydı. Türkçe Edebiyat, Yerli Edebiyat gibi garip tanımlamalar kullanıyordu.

4 Beğeni

Bu konuya 2021 yılında attığım mesaj. O zamanlarda da “Yerli Edebiyat” olarak kullandıkları için Twitter’da gündem olmuşlardı.

2012 yılında da, 2021 yılında da ve hatta

2022 yılında da aynılarmış. Hep aynı şekilde devam ediyorlar. Değişen hiçbir şey yok.

2 Beğeni

Bende bu söylemlere karşıyım ama ‘‘Türkçe okuru’’ o kelimelerden çok daha anlamsız geldiği için acaba ‘‘olarak’’ ı yazmayı unuttular mı diye de düşünüyor insan. Bilemedim.

1 Beğeni

:slight_smile:

Çin ve Rusya 'nın benzeri açıklamalar yapmasını beklerdim. :slight_smile:

4 Beğeni

4 Beğeni

İspanya kazandığı için sevindim. İngiltere kaybettiği için daha fazla sevindim.
İspanyollar bize karşı diğer Avrupalılar kadar iki yüzlü değiller.
Ayrıca Filistin meselesinde sesini çıkaran ender ülkelerden.

8 Beğeni

Çocukların oyunu bittiyse sahneye Messi çıkabilir, son büyük kupa için bugün sahada.

1 Beğeni

Gerçekle kurguyu artık ayırt edemez duruma geldiğinizde kitlesel şizofreni kaçınılmaz sonuç olur.

Trump’a yönelik suikast girişiminden sonra, pek çok destekçisi sosyal medyada bunun bir “yalnız çılgının” eylemi değil, Amerikan “derin devleti” tarafından düzenlenen bir operasyon olduğunu öne sürmeye başladı. Çatıda silahlı bir kişinin varlığını bildiren kişilerin polis tarafından görmezden gelindiğine dair hikayelere veya polis keskin nişancısının saldırganı vurmak için onun ateş etmesini neden beklediğine dair sorulara işaret ediyorlardı. Bu tür teorilerin ortaya çıkması bekleniyordu ve önümüzdeki günlerde ve haftalarda bu teorilerin hızla yayılmasını bekleyebiliriz.

Daha şaşırtıcı olan ise, saldırının hemen ardından ABD’de “staged” [kurgulanmış] kelimesinin trend olmaya başlamasıydı. Görünüşe göre, Demokrat/Trump karşıtı çevrelerde yaygın olan bu inanç, Trump’ın popülaritesini artırmak için bu olayın bizzat kendi tarafından planlanmış olabileceği yönündeydi.

Bu kulağa deli saçması gibi gelebilir, ancak bizi şaşırtmamalı. Bu, Batı ülkelerinin, özellikle de ABD’nin bütünüyle oligarşikleşmesinin zehirli meyvesidir. Çoğu insan, seçimlerin bir aldatmaca olduğunu ve perde arkasında ipleri çeken, cinayet de dahil olmak üzere amaçlarına ulaşmak için hiçbir şeyden kaçınmayacak görünmez güçlerin varlığını rasyonel veya bilinçaltı düzeyde anlıyor; yalnızca bu güçlerin kim ya da ne olduğu konusunda hemfikir değiller.

En kötüsü de bu insanların tamamen haklı olmaları; perde arkasında ipleri tutan kötü niyetli güçler —ister ulusal güvenlik devleti, istihbarat teşkilatları, askeri-endüstriyel kompleks, Wall Street, vb. olsun— bariz biçimde var. Tıpkı kitle medyasının sunduğu sahnedeki gerçekliğin de bariz bir şekilde sahte olması gibi.

Bunun kaçınılmaz sonucu, şu anda Amerika’da tanık olduğumuz kolektif zihnin parçalanmasıdır. Gerçekle kurguyu ayırt edemediğinizde —Trump’ın ikonik yumruk kaldırma fotoğrafının Hollywood filminden çıkmış gibi göründüğünü düşünen insanları gerçekten suçlayabilir miyiz? — ve yaşadığınız söylenen gerçeklikle [demokrasi/oligarşi] rasyonel veya içgüdüsel gerçeklik algınız arasındaki uyumsuzluk çok sarsıcı hale geldiğinde, kitlesel şizofreni kaçınılmaz sonuç olur.

Kasım ayında kim kazanırsa kazansın, Amerika’nın bundan nasıl kurtulabileceğini görmek zor

1 Beğeni

İspanya aynı gün hem Euro 2024’ü kazandı hem de Wimbledon’ı.

3 Beğeni

Almanya da kurumsallaşmış ırkçılık yükseliyor, bu habere ek olarak son yıllarda Alman sanayisinin üretiminin bir kısmını silah üretimini.artırmaya ayırdığını da eklemek gerekiyor.

1 Beğeni

Trump suikasti Diversity olaylarını alevlendirmiş haklı olarak bizim ülkedeki cemaatçi tayfanın kadrolara uygunsuz şekilde yerleştirilmesi gibi. Kimberly Cheatle adlı ablamız kadın olduğu için başkanlık koruma görevine getiriliyor ve olay gerçekleşiyor.Bununla kalmıyor durum daha fazla kadın koruma ekliyor koruma ekibine.Olay sonrası videolarda görüyoruz ki hanım ablalar ne fiziksel nede eğitim olarak uygun değil.

Boyu Trump tan kısa kaldığı için açıkta kalıyor.

En son video ise bayağı etkilişim almış belki karşınıza çıkmıştır :slight_smile:

Yazının sonunda şunuda eklemek isterim kadın düşmanlığı değilim yada fırsat eşitliğine karşı değilim nasıl cemaatçileri yada vasıfsız partilleri dolduruyorlarsa benzerini batıda cinsiyet eşitliği,ırklar yada cinsel kimlik üzerinden gidiyor.

1 Beğeni