Gündem

Trump mevzuunda iki gundur VF (Vanity Fair) gonderi yorumlarinda “tiyatro, sahtecilik vb.” gorusleri okuyorum. Bize donup Eksi Sozluk’e bakiyorum: Komplo teorisinden bahsedenleri asagilamaktan çekilen pozlarin tarih yaratacagina varana kadar iddialı yorumlar… Adam burada secime girmeliymis, yanlis yerde dogmus.

1 Beğeni

“Fikirleriniz” ne oldu değişti mi merak ettiğim için bir gündem takibi yapayım dedim?

1 Beğeni

Ayrıca Euro 2024, Trump’a çakma suikast falan derken kaynamasın, gündem -en liberallerimiz için bile- budur:

1 Beğeni

Doğru bir tepki , bilmem. İngiltere tüm o onurlu şeyler için mi yoksa dünya hâkimiyetini kaybetmemek için mi savaştı. Diğer taraf gerçekten çok kötüydü o ayrı.

1 Beğeni

Kişisel fikir değil ki o değişsin, basit bir gerçek. 2+2’nin 4 olduğu zaman geçtikçe değişiyor mu :slight_smile: Hala paylaştığım tablodaki gibi son 70 yılda nüfusu sürekli katlanarak artmış olan bir coğrafyada, bu yıllar içinde sürekli bir soykırım faaliyeti yürütüldüğünü idda etmenin, eğer bundan bir çıkarınız yoksa ya soykırımın ne olduğunu bilmeyecek kadar cahil olmakla ya da siyasal islamın gazıyla hareket edecek kadar şuursuz olmakla mümkün olabileceğini düşünüyorum.

Hele ki radikal islami terör örgütlerinin festivalde dans eden, çoğunluğu israilli bile olmayan gençlerden tutun otobüs bekleyen 80 yaşındaki yaşlılara, pazarda alışveriş yapan kadından tutun evinde oturan çocuğa kadar kurşuna dizmesi gibi terör eylemlerini “haklı başkaldırı” olarak meşrulaştırabilmek için paylaştığım tablodan da gayet net bir şekilde anlaşılabileceği gibi hiçbir veriyle örtüşmeyen, yıllardır yeşil sermayeye her para lazım olduğunda ısıtılıp ısıtılıp kamuoyunun önüne konan soykırım argümanlarını öne sürmenin, alenen potansiyel teröristlik olduğunu da düşünüyorum. Keza gidip pkklı teröristlere sorsanız, hepsinin 40 çocuğu olmasına rağmen “tc bize soykırım yapılıyor” deyip köyde öğretmenleri katletmelerini “haklı başkaldırı” olarak meşrulaştıracaklardır.

1 Beğeni

:smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

El Fetih’in önderlik ettiği FKÖ grupları ile HAMAS’ın şu son dönem önderlik ettiği ve içlerinde sosyalist - komünist örgütlerin de yer aldığı savaş ittfakının uzlaşması bence her zamankinden çok daha önemli.

El Fetih’in yer yer ihanete varan tutumları, Hamas’ın ise tertörist israil’in “toprak temizliği” dediği terör saldırıları döngüsünü kırabilmesi için Filistinli siyasi ve savaşçı grupların Filistin halkının mücadelesini ortaklaştırmaları gerekiyor.

Hamas’ın hükümet içi veya dışı kalıp kalmamayı bir müzakere koşulu olarak sunmuyor oluşu da bence olumlu bir adım.

Hamas ve El Fetih’ten iki üst düzey yetkilinin Reuters’a verdiği bilgiye göre, aralarında Hamas ve El Fetih’in de bulunduğu Filistinli gruplar, uzlaşı için bu ay Çin’de görüşecekler.

Hamas ve El Fetih, şubat ayında ’ortak Filistin hükümeti’ kurulmasını görüşmek üzere Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmişti. Taraflar Nisan ayında da Pekin’de görüşmüş, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, “İki taraf, siyasal uzlaşmanın diyalog ve istişare yoluyla gerçekleştirilmesi yönündeki siyasi iradesini beyan etti, birçok spesifik konu üzerinde görüşmelerde bulundu ve cesaret verici ilerlemeler kaydetti” ifadelerini kullanmıştı.

Filistinli iki ana grup, Hamas’ın 2006’da parlamento seçimlerini kazanmasından ve 2007’de Gazze’nin yönetimini ele geçirmesinden bu yana anlaşmazlık içinde. Hamas, 17 yıldır Gazze’yi yönetirken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın başında olduğu El Fetih ise Batı Şeria ile Doğu Kudüs’ü yönetiyor. Mahmud Abbas Hamas’ı savaş nedeniyle eleştirirken, Hamas Abbas’ı İsrail’in tarafını tutmakla suçluyor. Mısır başta olmak üzere iki grup arasında arabuluculuk yapan ülkeler bugüne kadar başarılı olamadı.

Çin’de devam eden müzakerelerin Gazze’nin yönetimi ile ilgili olduğu belirtiliyor.

Washington, savaş sonrası dönemde Gazze’nin kontrolünün “yeniden yapılandırılmış” Filistin Yönetimi’ne verilmesini istiyor. Haziran ayında Reuters’a konuşan Hamas’a yakın bir kaynak, savaş sonrası kurulacak düzende Hamas’ın Filistin topraklarında uluslararası alanda tanınan yeni bir hükümetin parçası olamayacağını kabul ettiğini söylemişti. Hamas’ın üst düzey yetkilisi Basim Naim, kaynağı doğrularken, daha geniş kapsamlı bir siyasi anlaşmanın parçası olarak “Fetih’in Batı Şeria ve Gazze için yeni bir teknokrat yönetimi kabul etmesini istediklerini” söylemişti.

Naim, Hamas’ın Gazze’nin geleceğine yönelik duruşuna dair şunları söylemişti: “Filistin’i yeniden yapılandırmak için siyasi ortaklık ve birlikten bahsediyoruz. Hamas’ın hükümetin içinde olması ya da dışında kalması, bizim ana taleplerimiz arasında değil. Bunu herhangi bir uzlaşma için koşul olarak da görmüyoruz.”

2 Beğeni

Pembe yanaklarıyla gülümseyen şirin emojilerinizin altında faşizm var. Basit bir vicdansızlık değil bu, daha ziyade izansızlık. Faşizmin rahlei tedrisatından geçerken gördüğünüz her palavrayı içselleştirmişsiniz. Tarih sizin gibileri de yargılayacaktır çünkü soykırımın inkarı soykırıma katılmaktır.

2 Beğeni
2 Beğeni

Falan… (20 karakter)

1 Beğeni

Son zamanlarda Bkm üzerinden alışveriş yapıp sıkıntı yaşayan oldu mu? Bazı kitaplara bakıyorum da çoğu yere göre çok ucuz duruyor. Ona göre sipariş vereceğim

1 Beğeni

İki hafta önce sipariş verdim ben. Kargoya vermeleri 7-8 gün sürdü ama çoğu yeni çıkmış kitaplardı. Süre dışında sıkıntı yaşamadım.

2 Beğeni

Ben de bilgisayar siparişi vermiştim 9 gün önce. İki gün önce kargoya verildi diye mesaj geldi ve söylenene göre dün de teslim tarihiydi. Kargoyu yanlış dağıtım merkezine götürmüşler, dün de kaynadı arada. Yarına bekliyorum bakalım hayırlısı.

Rusya Anayasa Mahkemesi, sokak hayvanlarının uyutulmasını ‘sadece insanlar için tehlike arz etmeleri durumunda mümkün olan istisnai bir tedbir’ olarak değerlendirdi.

Dava, Buryatya Yüksek Mahkemesi’nin talebi üzerine ele alındı. Mahkeme, 2023 yazında kabul edilen ‘Hayvanlara Sorumlu Muamele’ federal yasasında yapılan değişikliklerin anayasaya uygunluğunun kontrol edilmesini talep etti.

Novaya Gazeta‘nın haberine göre değişiklikler, federal yönetimlere sokak hayvanlarına dair tedbirlerini münhasıran belirlemesine izin veriyordu.

O tarihten bu yana 12 bölgenin yetkilileri, ‘başıboş’ hayvanlar da dahil olmak üzere sahipsiz hayvanların öldürülmesine izin verdi.

Söz konusu yasayı ilk kabul eden Buryatya’da köpeklerin yakalandıktan bir ay sonra uyutulmasına izin verildi.

Ocak 2024’te Buryatya’da yetkililerin izniyle 18 köpek öldürüldü. Hayvan hakları aktivistleri, hayvanları başka bölgelere tahliye etmeye başladı.

Aktivistler yüzden fazla hayvanı dışarı çıkarmayı başardı ve ‘başıboş’ hayvanların öldürülmesine yönelik tedbirin hukuka aykırı olduğunun kabul edilmesi için mahkemeye başvurdu.

Rusya Anayasa Mahkemesi’ne müracaat eden Buryatya Yüksek Mahkemesi, yasayı askıya aldı.

Sokak hayvanlarının uyutulmasına izin veren yasa tasarısına hayvan hakları aktivistleri ve halk aktif olarak karşı çıktı.

Rusya’nın onlarca şehrinde protestolar düzenlendi ve Moskova’da protestocular birkaç kez başkanlık yönetim binasının yakınında toplandı. Yasa karşıtı bir dilekçe 140 binden fazla kişi tarafından imzalandı.

Federal yasa halen sokak hayvanlarının tedavisine yönelik bir program öngörüyor.

Yunanlı şarkıcıyı davet etmek de özel ve seçkin bir gerizakalılık olsa gerek.

9 Beğeni
1 Beğeni

Kelime dağarcıkları sadece 20-30 kelimeyle sınırlıyken eldekini böyle utandırıcı bir besteyle ucube gösterisine dönüştürmeleri takdire şayan.

4 Beğeni

3 Beğeni

Yaşayan büyük efsanelerden biriydi, Allah rahmet eylesin. :bouquet:

1 Beğeni

Syrian President Bashar Al-Assad to meet Turkish Precident Erdogan in Moscow. (Daily Sabah)

The meeting might happen in August per the source, a very important visit for the region. Looking forward to