Gündem

Diploması olmayan, diploması olanın diplomasını iptal etmiş :slight_smile:

Tekerleme gibi oldu ama aslında komik değil, vahim.

3 Beğeni

Trump, Putin, Macron, Netanyahu ya da başka başka coğrafyalar, başka başka ülkeler… Yeter ki iktidarlarını korusunlar.

:memo: Amos Harel’in Haaretz için kaleme aldığı analizin detayları
:pushpin: İsrail’in Gazze savaşına yeniden başlaması, Netanyahu’nun asıl amacını ortaya çıkarıyor: Sonsuz savaş yoluyla iktidarını koruma
:pushpin: Bu operasyon bir dizi acil siyasi hedefe hizmet ediyor: Itamar Ben-Gvir ve partisini hükümete yeniden dahil etmek, bütçeyi geçirmek ve koalisyonu sağlamlaştırmak
:pushpin: Bu kez, Netanyahu’nun siyasi olarak hayatta kalması gerçekten Gazze’deki baskıyı sürdürmesine bağlı
:pushpin: Netanyahu açısından İsrailli rehineler, iktidarda kalmasına katkıda bulunduklarını bilerek tünellerde ölebilirler…

(Haaretz: İsrail’in en eski günlük gazetesi olan gazetedir.)

Bu kadarını yapmazlar diyordum ancak şaşırmadım da. Bu haramilerin yapamayacağı hiçbir hukuksuzluk, kötülük yok. Ar damarları çatlamış. Asıl fenası bu kararı destekleyip “Hahaha, iyi oldu.” diyen bana göre akıl fukaraları. Bu akıl ve bunların her kararına sorgusuz sualsiz alkış tutan vicdan fukaralarıyla aynı havayı solumaktan dahi utanıyorum. Bazısı trollük yaptığını sanıyor böyle hahaha hihihi diyerek o daha fena.

Kutuplaşma karşıtı biriyim zaten ülke bu kadar kafayı yemişken. Ama bu haramilere kinli olduğum kadar bunlara destek verenlere de kinliyim. El insaf. Bunun X, Y partiyi tutmakla da alakası yok. Şu kararın ne olduğunu anlayabilmek için sadece beyin organının olması gerekiyor.

2028’de de allem eder kallem eder 2033’e uzatırlar. Yorum yapmayacağım bundan sonra da. Ne haliniz varsa görün.

2 Beğeni

Bok çukuru X 999999999999999999,00

1 Beğeni

Dün aksam nerde okuduğumu unuttuğum (büyük ihtimal ekşi).İstanbul’da polislerin izinlerinin iptal edilmesi adlı başlığı gördüğümde aha buyuk bir şeye hazırlanıyorlar demiştim kendi kendime yanılmamışım :frowning:

Bence tam tersi fırsat bu fırsat deyip yaza seçim derlerse şaşırmayın.

İnsanın doppelganger’ıyla karşılaşması hemen her zaman kaotik ve streslidir, paranoyaya yol açar; ikiziyle karılaşan kişi bütün bunların uyandırdığı hayal kırıklığı ve tekinsizlik nedeniyle hemen her zaman sınırlarını zorlamaya iteklenir.
Ne var ki doppelganger’lar yalnızca eziyet biçimleri değildir. İkizler asırlar boyunca uyarı ya da haberci olarak anlaşılmıştır. Gerçeklik ikizleşmeye, kendisinden yansıtmaya başladığında, bu önemli bir şeyin -kendimizin ve dünyamızın görmek istemediğimiz bir parçasının- görmezden gelindiği ya da inkar edildiği ve bu uyarı dikkate alınmazsa daha büyük bir tehlikenin bizi beklediği anlamına gelir.

Naomi Klein / Doppelganger (sayfa 17)

Savaş kabinesinde amicable Erdoğan’ı ne burjuva ister ne de diğer ülke birlikleri. Asıl olay bazı muhaliflerin İmamoğlu için anayasa değişikliğine kapı aralayacağını açıklaması. Kim kimle saf tutarsa tutsun ne Erdoğan ne İmamoğlu için anayasayı deldiririz, hakaretlerin lüzumu yok. Stockholm sendromu yaşamaktan homoklit kibrine kapılanları ciddiye almayın.

Bu ülkeye bok çukuru diyenlere hak veriyorum artık!

2 Beğeni

Özgür Özel keşke İmamoğlu’nun evinde kalıp gözaltına almaya gelen polislere kırmızı kart gösterseydi.

“Erdoğan’a memleketi dar edeceğim” demişti birkaç ay önce, ne kadar basiretli, iradeli, söylediğini yapan bir insan.

6 Beğeni

Whatsapp bile kapanmış. İşimizi gücümüzü yapamaz hale geldik.

1 Beğeni

Yazmak istediğim şeyler kurallara aykırı olduğu için yazamıyorum. İşin tuhaf yanı ben hala şaşırıyorum yani olan bitenlere. Aptal mıyım ne? Bu kadarını da yapamazlar artık dediğim her şeyi yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. İnanamıyorum hala. Bıktım artık. ‘‘İmamoğlu ile YKS’ye birlikte girelim hehehe’’ yapanlar suspus olmuş. YKS’ye birlikte giriyorsunuz madem gözaltına da birlikte alının. :slight_smile: Yok ama klavye başından anonimliğe devam.

2 Beğeni

Yok, demek istediğim bir dönem daha kalırlar her türlü anlamındaydı.

Borsa İstanbul A.Ş., 19 Mart 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Morgan Stanley Menkul Değerler A.Ş.’nin Borsa üyeliğinden çıkarıldığını duyurdu.

Açıklamada, Morgan Stanley Menkul Değerler A.Ş.’nin faaliyet izinlerinden tamamen feragat etmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunduğu ve bu başvurunun olumlu karşılanarak sahip olduğu Dar Yetkili Aracı Kurum Belgesi’nin iptal edildiği belirtildi.

Bu gelişmenin ardından Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nun 12 Mart 2025 tarihli kararı doğrultusunda, Morgan Stanley Menkul Değerler A.Ş.’nin (Üye Kodu: MSI) Borsa üyeliğinin sonlandırıldığı ifade edildi.

Morgan Stanley Menkul Değerler A.Ş., uzun yıllardır Türkiye sermaye piyasalarında faaliyet gösteren bir aracı kurum olarak hizmet veriyordu. Şirketin faaliyet izinlerinden feragat etmesi ve üyelikten çıkarılması, yabancı yatırım bankalarının Türkiye piyasalarındaki varlığı açısından dikkat çeken bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

2 Beğeni

Muhalefetin böyle pasif, ezik, omurgasız olmasının acısını ne yazıktır ki tüm ülke çekiyor.

Adamların 25 yıldır yaptığı her hukuksuzluk her anayasal suç yanlarına kar kaldı. Öyle ki karşılarında ülke elden giderken dalga geçer gibi kırmızı kart göstermekten başka bir halt yiyemeyen ezik bir güruh bulunduğu için işledikleri suçları gizleme veya inkar etme gereği bile görmeyecek duruma geldiler.

İşte böyle pazar eziği gibi takılırsan bugün belediye başkanını tutuklarlar, yarın idam kanunu geçirip genel başkanını asarlar. Ağlayıp zırlamayacaksın…

10 Beğeni

İdam geri gelirse Avrupa Birliğine girme hakları gider. Zaten asma kesme işi yönetenler ordudan olunca meydana geliyor.

Yani ne Meral Akşener sahada kalıp ağırlık koydu, ne Kemal Kılıçdaroğlu krizi fırsata çevirdi, doğru hareket etti. İkisi de silinip gittiler güncel siyasetten. Tek gerçek ve doğru olan şey o dönem yazdığım yazıdan “Doğal Aday” kaldı. Yalnız artık bambaşka bir savaş veriliyor, diploma olayı, demokratik haklar daha sayılabilecek bir sürü şey. İnsanlar sokaklara dökülüyorlar, ok yaydan çıktı hiç bir zaman denmez, daha önce Gezi parkı eylemlerinde olanlar ve sonuçları ortada. Muhalefet tek bir şey üzerinde kanalize olmak zorunda: Mağduriyet her zaman kazanır bu ülkede. Umarım bu sefer gerekli mücadele verilir ve artık mutlu nefes alınacak bir pazartesi gününe uyanır ülkem…

Kemal Kılıçdaroğlu iktidarın planları yolunda giderse CHP’nin başına tekrar geçecek gibi. İktidarın sosyal medya tetikçileri burayı işaret ediyor.

Kılıçdar siyasi olarak mevtadır. :slight_smile: Fatihası okundu, helvası kavruldu. İstanbul il örgütü her zaman belirleyici oldu, onu aşamaz.

KK mevta ama iktidar değil. Kuklayı koymaya çalıştılar :d

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
‘Bu haftaiçinde biz başvuru yapmasaydık bugün mesai bitimine doğru bir kayyum ataması yapılarak önseçim sandığımızı elimizden almaya çalışacaklardı’