Tövbe estağfurullah bu nedir ya.
Aah ah! Allah’ ım o balmumu heykelini iki saniyeliğine hareket ettirseydin keşke. 
Dün
Bugün
Bunları özellikle, kendi dahil oldukları savaşa bizi de çekmek, cepheyi genişletmek için yaptıklarını düşünüyorum.
Ukrayna da gazla çalışan bir millet olduğumuzun farkına varmış. (Silmişler tweeti)
https://mobile.twitter.com/MKA__ATAM/status/1497928835890884614
Ne oldu yahu, İlber Ortaylı uzun yıllardır size pek ses çıkarmayınca ne güzeldi. Şimdi sizin fesli delinize laf edince hemen kaybolmuşsunuz.
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşında milli basınımız olsun diye kurduğu Anadolu Ajansı bir avuç hainin elinde. Ne desem bilemiyorum.
Seninki tarafsız gerçeklik (gerçekçilik olacak herhal) falan değil düpedüz mağara adamı seviyesi. Türkiye’nin Yunanistan’ı işgal ettiği senaryoda ülkesi toprak kazanıyor diye sevinirmiş. Bak sen!
Kılı kırk yaran moderasyon bu söyleme izin veriyor mu yani?
Her ne kadar sosyopatça da olsa fikrini belirtmiş; moderasyonun ne yapması gerektiğini düşünüyorsunuz, bilmiyorum.
Tavsiyem, Kayıp Rıhtım’da huzurlu bir zaman geçirebilmek için ‘kullanıcıyı/konuyu engelle’ özelliğini sıkça kullanmanız. Acımadan engelleyiniz, tek yolu bu.
İnsanlık ahlaki olarak aşsa da fizyolojik olarak hala mağara adamı seviyesini aşamadı, o zaman da homo sapiens’tik şimdi de öyleyiz. Bu bakımdan etkileri toplumun geneline ancak 2. dünya savaşından sonra sirayet edebilmiş hümanist bakış açısını bir kenara bırakırsanız, dünyadaki neredeyse tüm ülkelerin diğer ülkelere baskın çıkmak adına güçleri ölçüsünde vahşet sergilediklerini görebilirsiniz. Çünkü ülkeyi yönetenler hala mağara adamlarının ilkel güdülerine sahip; “Ele geçir, zorla kendinin yap, daha güçlü ol…”
Belirtmek isterim ki insan yaşamına duyulan saygının tüm insanlığı koruyacak ve geliştirecek bir tutum olduğuna inanıyorum, ve sebepsizce kimsenin acı çekmesini istemiyorum. Bununla birlikte ben bencil bir insanım, çıkarıma olduğu sürece gayet bu tür düşüncelerde çifte standart uygularım. O yüzden evet; bana ve sevdiklerime fayda sağlayacaksa ve ahlak kuralları çerçevesinde şekillenecekse düşman olarak addettiğim birilerinin zarar görmesinden mutluluk duyarım.
Şimdi tekrar Putin gözlüğünü takalım ve bakalım. Ukrayna ne? Amerikan kontrolüne girmeye müsait ve benim ülkemin kıyısındaki bir ülke; potansiyel tehdit. Bu tehditi ortadan kaldırmalı. Nasıl? Kendi tarafına çekebildiklerini çek, geri kalanını gücünle ele geçirmeye çalış.
İşte cevap bu, en ufak bir karşı argüman belirtmeden karşındakini mağara adamlığıyla suçlamak değil.
İlgili tweetler güldürdü
![]()
Ülkemiz toprak kazandığı zaman ne oluyor? Ne geçiyor elimize? Nüfusunun tamamı Yunanca konuşan, farklı bir kültürden, dinden, soydan, anlayıştan gelen Yunan adalarının tamamını ele geçirsek ne olacak? Binlerce insanı öldürecek katiller miyiz? Asimile mi edeceğiz? Nasıl? Sürekli ayaklanma çıkmasını nasıl engelleyeceğiz? Durduk yerde yeni bir terör akımıyla mı uğraşacağız?
Ben 21. yy’da toprak kazanmak için savaşmanın pek bir anlamının kalmadığını düşünüyorum. Suriye çölü kadar bir toprağı ülkeye katmaktansa on tane yazar, yüz tane sporcu, bin tane yazılımcı yetiştirmek (rakamlar ve meslekler afaki şekilde yazılmıştır) ülkenin çok daha hayrına olur bence. Ekonomik getirisi daha fazla. İmparatorluklar kalmadı veya daha doğrusu evrim geçirdi. Bugün gelişmiş ülkeler toprak kazanmaktansa daha ziyade beyin göçü sayesinde ayakta kalıyor ve gelişiyor. Yani aslında toprak değil insan kazanarak gelişmeye başladılar.
Ülke büyüyor, vatandaşların olanakları artıyor.
Adadalarda Türkler çoğunluk olacak şekilde nüfus düzenlemesi yaparız. Geri kalanları İsrail’in Filistinliler’e yaptığı gibi zorla sindiririz. En olmadı Çin’in Uygurlara yaptığı acımasız ama etkili asimilasyon politikasını deneyebiliriz.
Türkiye terör konusunda deneyimli bir ülke. Terör olaylarının altından kalkabilir.
21.yy Amerika’nın politikaları nedeniyle bu şekilde, Amerika en ufak güç kaybetmeye başladığında -Ukrayna örneğinde de olduğu gibi- Rusya, Çin gibi diktatörlerce yönetilen ülkeler yeni topraklar işgal etmek için hazırda bekliyorlar.
@sultiderler O insanlara o gün istediklerini yapma özgürlüğünü verdiğimiz için bugün bu haldeyiz.
Gündem başlığında niye böyle bir şey paylaşma ihtiyacı hissettiniz onu anlamadım. Gündemde böyle bir haber mi var ?
Twitter’a girerseniz #28Şubat etiketini görebilirsiniz.

Bugün 28 Şubat olduğu için paylaşmak istedim. Twitter gündeminin ilk beşinde yer almayan konular hakkında görüşlerimizi bildiremiyor muyuz?