Sjack geldi, muhtemelen ortamı yumuşatmak istiyordur. Şimdilik sessiz kalıyorum. (Gittiği zaman haber verin )
Düğmesine bastım kapandı Kidega Kodçusu gel gel.
Twitter’daki bir gündemi paylaştım. Bu başlıkta gündem olduğuna göre paylaşmam da normal değil mi?
Benim belirtmek istediğim kısım indirimle ilgili kısım değildi. Sadece %136 dan indirilmesi kısmıydı. Belirtmek istediğim kısım anlaşılmadığı için bundan sonra dikkatli atacağım.
Herkes kendi tarafını savunduğu için sizin dediğinize göre o zaman buradaki herkes trol.
Doğru düzgün tartışacağımız yerde hemen bir trollükle suçlama bir mağduriyetle suçlama.
Belediyeler ülke ekonomisinden bağımsız değildir efendim, bu zammın haber değeri taşıması için Eko Başkanın seçimi kazandığı zaman var olan ekonomik tablonun şu anda da görülmesi gerekir. Belediyeler ülke ekonomisinden bağımsız değildir. Olabilir ekonomidir düşer kalkar, bunu genel olarak haber yaparsınız mesela. Mesela kesilen ağaçları da haber yapabilirsiniz. “Çözümü var mıdır?” diye “sol zihniyeti” köşeye sıkıştırabilirsiniz. Ya da ülke genci sefalet içinde dolanırken “yurtdışına çıkın gezin” diyen kişinin söylemini eleştirin. Ya da patates almanın hesaplarını yapan halkına karşı (üstelik 83 milyonun lideri, belediye başkanı falan değil ha) dalga geçercesine “manda yoğurduna yulaf ezmesi ve kestane balı karıştırıp tüketin” diye dalga geçercesine konuşan kişiyi eleştirin. Ama bağımlı konuları cımbızlamayın.
Ben merak edip baktım. 2019 su fiyatı seçimden sonra %10-20 civarı düşmüş. O fiyattan bu zamana yaklaşık %40 lık bir zam gelmiş. Konut sularıyla karşılaştırdım. 2019 dan beri türk lirası 3’te 1 değerine düştü sanırım pek anormal bir zam gibi gelmedi benim gözüme.
Burada belirtmesem de pahalılıktan ve zamlardan memnun değilim ve karşıyım. Bunu dile de getiriyorum. Fakat her kesimin yaptığı zamları da eleştirmek gerekiyor. Sırf sizin düşüncenizde olmayan birisini de trollükle itham etmeniz akla ve mantığa sığmıyor.
Üstelik daha Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmamışken Reis çıkıp “belediyeler batık, bu ekonominin sorumlusu benim” dedi. Haşa siz Erdoğan’a yalancı mı diyorsunuz?
Batık ekonominin sorumlusu “kendi söylemiyle” Erdoğan ise İmamoğlu’nu neden suçlayalım?
Burada belirtin, her yerde belirtin hatta. Pahalılık ülkenin tek gündemi olmalıyken saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz maalesef.
Zamlara karşı olduğumu daha öncede söylemiştim. Size söylemiyorum. Ama mesajlarımı okumayıp trollükle suçlanmak ne kadar doğru?
Şunu yazmaktan utanıyorum fakat enflasyonun %141 olduğu bir yerde muhalefet belediyelerinin yaptığı toplu taşıma, su vs. gibi bilimum zamlara laf etmek ortaokul çocuğunun bile yapmayacağı bir şey. Enflasyon %5 olur belediyeler %40 zam yaparsa eleştirilebilir. Diğer türlüsü ya kör cahillik ya da trollüktür.
Söz konusu twitter hesabına bakarsanız şu tiplerin yönettiği bir hesap olduğunu görürsünüz. Bu tip yerlerden haber paylaşımı yapmayı ben pek iyi niyetlilik olarak görmüyorum.
İşte bu cahilliktir. Aklı ve mantığı olan bir insan bu cümleyi kurmaz.
Haberi paylaşmamın sebebi Twitter gündeminde ve büyük şehir olmasıydı. Şunu biliyorumki İstanbul ya da Ankara Ak Parti’nin elinde olsaydı ve zam gelseydi burada paylaşılırdı. Kimse de bir şey demezdi.
Şunuda bir düzeltelim de, hükümeti de biz savunmuş olalım. Yüzde 136 zamdan yüzde 40 a gelme durumu yoktur. Bakanlık yüzde 32 teklif etmiştir.
Yüzde 136 zam yazısı sadece sabah gazetesi ve bir iki sosyal medya troll paylaşımda yer almaktadır. Sabah’ın 136 rakamı haber başlığında yer alıp içerikte gecmemekte olup, su dahil, gaz dahil bir çok kalem dahil diye de ucu açık bırakılmıstır. Yani ayrı ayrı 5,6 kalem toplarsan 136 oluyor diyor. Bunun içinde ulaştırma da var diyor. Haberi okursanız her tarafı ayrı oynuyor.
Benim görüşüme gelince;
Her türlü zam kamu artı özel bu ekonomide normaldir. (bknz Netflix kısmındaki açıklamalarım.) Normal olmayan bunca uyarıyı dinlemeyip bu hale sokanlardir. Hani nerede Çin modeli? Nerde marttan iyi olacak Nisan. Hani nerede doların 8 olacak 9 çok bekleyenleri? Nerede Nas? Mübarek ayda NAS a uyup çeksen ya banka kredisini sıfıra? Kredi çekip ev araba alsak… Şu ixxxne CHP belediyeleri’nin zamlarını H.bankası halkın bankasindan yüzde sıfır krediyle ödesek… Alsalar derslerini.
Biz bizi bu hale getirene öfkeliyiz. Dinlemeye dinlemeye bu hale getirip bir de savunanlara. Ben bu hükümetten nemalanip sayesinde zengin olana, makam sahibi olup, mülk alana bile saygı duyarım. Sonuçta çıkar meselesi. Adam bir karar vermiş , faydalanmış şimdide savunuyor.
Ama hayatında bir kez yurt dışına çıkamamış, en büyük hayali Mercedes olan, ne mercedesi Passat, 2 artı 1 ev olan, yapamadığı göremediği şeyleri yapan insanlarla övünen insanlara öfkeliyim.
Hani hiç değilse kaliteli kalemleri okuyunda temeli olan yazılarla gelin, örnek: Bakanlık 32 derken Ekrem 40 yaptı gibi… İnsan sadece kendi paylaştığı yandaş haberi şeyi okusa bunu çıkarır oradan.
Allah herkese hakettiği hayatı yaşatsın. Misal yarın işten cikarmalar başlarsa bu politikaları benimseyenler ben hakettim deyip istifalarını basabilsinler…
Dış güçler mesajımı genel olarak yazmıştım. Dikkatli okursanız “eleştirilseydi” diye yazmıştım. Yazımın sonunda içim şiştiği için yazdığımı da belirtmiştim. Benzin kısmı sizle alakalıydı.
Şu zamana kadar belediyenin yaptığı zama verdiğiniz tepkiyi başka hiçbir mesaja vermediniz. Bugün ki tavrınızın yarısını başka bi’ zam haberine vermediniz. Verdiğiniz tepki komikti. Konunun büyümesi de aslında tepkinizle alakalı.
Son olarak özgürlük saçmalığını bi’ kenara bırakın. Herkes istediğini yazıyor. Tepki veriyoruz biz de size.
Saygısız.
Arada bu haber de güme gitmiş. Ne güzel.
Bu arada diyanet kürsü dokunulmazlığı gibi minber dokunulmazlığı istemiş. Haklı…
Üniversite de öğrenci, prof hak diyecek dayak, göz altı…
Emekli asker motrökorunsun diyince göz altı.
Millet vekiline bile kursude konuştu diye yargı yolu…
Ya imamlarimiz da cuma hutbesinde siyaset yaptı diye içeri alınırsa? Allah korusun…
Verdik😄
E ama bu yüzden dolar arttı,
E ama aramız açıldı, öyle bir açıldı ki Müslüman ülkede Türk döneri Yunan döneri diye satıldı …
O yok ona girme.
Ah bu ben
Tam metin gemide AA heee ona göre ;
https://www.aa.com.tr/tr/gunun-basliklari/cumhurbaskani-erdogan-kudusteki-islam-mirasinin-izlerini-silemeyeceksiniz/1339015
Kimse yazıp cizmiyor, bu kısmı hiç konuşulmuyor ama İstanbul’da berbat bir konut fiyatlanmasi var. Çok sürmez yaza insanlar sokağa dökülür. Kadıköy’de en kotu ev 3+1 10.000 kirası tuzlaya doğru en fazla 7.000 e düşüyor.
Çoğu köpek bağlasan durmaz yerler. Dahası ev sahipleri 2 den 3’den giren insanlara baskı yapıyor.Bugun iş yerinde 3. bir kişi ev sahibi çıkın dedi diye anlattı.
Dahasi fiyatlarda 2 +1 ve 3+1 de 80 90 metre kare ev için 1.5M den başlıyor.
Çok ciddi bir kriz bekliyor.
Bahsetmişlerdi bana da. Bir evin 40 tane talibi çıkıyor, sürekli fiyat artıyor diyorlardı ki bunun yabancı uyruklu dövizle kazananı da var imiş. Onlar direkt fiyat neyse 2 katını vereyim tarzı yaklaşıp kapıyorlarmış.