Gündem

Ama bunlar da insan, bunların da ülkemizde kalma, vatandaşlık alma hakkı var. Yaşasın hümanizm :cry::cry:

9 Beğeni

26 nisan 2022 e-ticaret düzenlemesi - #136693684 - ekşi sözlük.

Arkadaşın öngördüğü gibi araçlarda olan durum gerçekleşirse, bu saatten sonra artık en fazla balkondan hava alınır.

2 Beğeni

Alenen pandemi dönemi sonrası gelirleri düşen malum partiden olan AVM sahiplerini ihya etmek için hazırlanmış. Öte yandan kur korumalı mevduat garabeti için de para lazım olduğundan ordan buradan üç beş tırtıklamaya çalışıyorlar. Tabi bunlar hep bizde patlıyor. Hepsi Express Trendyol Express gibi şirketlerin kendi kargo firmalarına kısıtlama gelmiş. Hepsipay, Trendyol Cüzdan vs. kalkıyor.

Tek işe yarar gördüğüm madde reklam bütçelerine kısıtlama gelmesi. İstisnasız her yerde Trendyol reklamı görmekten midem bulandı.

6 Beğeni

Az önce markete uğradım biberin kg 30, domatesin 39…

Ülke hızla ve korkunç biçimde kaosa sürükleniyor. Söylemek istediğim birçok şey var… galiba bir süre sonra umudu kesiyor insan. Söylemekten de vazgeçiyor… Ama işte konuşsan olmuyor sussan gönül razı değil durumu… Keşke ülkeden gidebilmemin bir yolu olsa. Gelecek kaosu düşünmek bile istemiyorum. İlerleyen haftalar, aylar daha da zor olacak gibi görünüyor işin acı tarafı düzelmesi için de bir umut yok.

İçime biraz olsun huzur veren şey ise bu durumda payı olan “vatandaş” ların da aynı krizi yaşıyor /yaşayacak olması. Eğitim dedik, anlamadılar. Refah dedik anlamadılar… Gelişmiyor ülke üretim yok dedik… Toplumun ekseri kendisi zaten düşünce yapısı olarak korkunç, tahammül edilemez bir durumda bunun düzeltilmesi gerekiyor dedik… Bakalım şimdi kaçı domatesin kilosunu 40 biberin 30 liradan alabilecek ve bunu ne kadar sürdürebilecek…

Partilere üye olup 3,5 getiri sağlarım diye ülkenin geleceğini yiyenler… Ben size söyleyeyim ilk feda edilenler sizler olacaksınız. Gelir gününüzde abileriniz ablalarınız telefonlara cevap vermeyecek.

2 Beğeni

O vatandaşlara hiçbir şey olmaz. Her defasında hayat kalitelerini düşürür, peynir diye kireç katılmış küflü sütleri, bal diye bayat glukoz şurubunu, sebze diye elalemin “kanser yapıcı madde” diye sınırdan çevirdiği şeyleri yer, yine de oturur şükreder, köprü yaptık diye elalem bizi kıskanıyor der.

Pazar sonrası çürük sebzeleri toplayan, ucuz ekmek kuyruğunda bekleyen, bedava yiyecek için birbirini ezen insanlara sorun hemen hepsi ülkenin ekonomisinin ne kadar iyi olduğunu söylecektir.

Herhangi bir kriz bu insanları hiçbir zaman vurmaz, belli bir hayat standartı dahilinde insan gibi yaşamak isteyen insanları vuruyor.

12 Beğeni

Dün eşimin çalıştığı okulda iftar daveti vardı. Okulun evimize uzaklığı 6.5 kilometre. İki sivil, bir öğrenci için dolmuşa, gidiş dönüş için ödediğimiz ücret neredeyse 60 TL idi. Bir de dolmuşa sığınmacı bir aile bindi. Çocukları çok hastaydı, hastaneye gidiyorlardı, maske de takmıyorlardı. 30 TL seyahat ücreti karşılığında bir de çocuğumuzu da hastalık riskiyle karşı karşıya bırakmış olduk. Market fiyatlarına zaten değinmek istemiyorum ama ulaşım ücretleri de çok rahatsız edici. Bulunduğum şehir Sakarya’da, toplu taşıma araçları kısa mesafelerde bile çok fazla ücret alıyor yıllardır. Şimdi durum iyice çığrından çıktı.

9 Beğeni

Maalesef bir yerden bir yere gitmek lüks oldu artık. Gerçi lüks olmayan da bir şey kalmadı.

3 Beğeni

Bende izmitte yaşıyorum neredeyse aynı lokasyon ama burada toplu taşıma daha yeni zam gördü ve fiyatlar şöyle; şehiriçi otobüs 5tl, tramway 4tl. Tam fiyatlar bunlar. Baştan sona bakınca 15 20km mesafeyi kapsıyor bu lokasyon. Ama adapazarı ilçeler arası otobüsler kooperatife bağlı olması lazım. Onlar biraz fazla.

4 Beğeni
7 Beğeni

Yapılan toplantıların kokusu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Biraz daha başlarını kaldırsınlar bakalım o zaman neler oluyor görürler.

2 Beğeni

Mantıklı :smile::smile:

1 Beğeni

Zaytung haberi mi? diye soramıyorum. Her şey Zaytung başlığı gibi artık.

1 Beğeni

Evet zaytung haberi. Her gün girip günlük dozumu mutlaka alırım. :smile:

1 Beğeni
1 Beğeni

2 Beğeni

“İtibardan tasarruf edilmez.”

2 Beğeni

Şampiyonluk kutlamalarımız bile ayrı bir psikopatlaştı. Kavga itiş kakış hep olurdu ama böylesini ben ilk kez görüyorum. Her açıdan çökmekte olan bir toplumu izliyoruz.

https://twitter.com/fiftyfifthstr/status/1520514189596495872?s=21&t=Hq2DIQXRe2j30cHEm31LUw

6 Beğeni

Futbol diye bir şey mi vardı? En son 1 sene önce ölmüştü diye hatırlıyorum.

5 Beğeni

4 Beğeni

Hayatımda gördüğüm en korkunç çarpıtmalardan biri.

3 Beğeni