Hayır, HDP doğrudur demedim. Ama açıkçası çizgilerinden sapmamaları takdire şayan. Bazıları gibi omurgasız hareket etmiyorlar, terörse terör. Bir gün koynunda yattığına ertesi gün terörist demiyor. Aşağıda Mustafa Şentop isimli kişinin paylaşımını yapmışsınız. Kendisi “Biz 70’lerden bugüne Hocaefendi’nin kasetleriyle büyüdük” demiş birisi. Bir düşünün (yapabilirsiniz) terörist bir ismin fikirleriyle dolu bir zihinle, yıllarca ülke meclisinde yer almış bu zat. Önüne hocaefendisinin istekleri düşmüş ve bu da onaylamış. Yani şimdi bu adamın HDP hakkında söz söyleme hakkı var mı? Meclis başkanı olan adam, bir cüppeli teröristin isteklerini kanun saymış, ama başka birinin isteklerini (yine terör) reddediyor. Komik olmayın. Bu isteklerini meclise sunanlar meclisten atılacaksa ilk kendinden başlaması gerek. Hodri meydan desinler mesela, tüm meclistekilerin dokunulmazlıkları kaldırılsın, görelim Hanya’yı Konya’yı.
Size algı üzerine oynadığınızı söylediğimizde kızıyorsunuz. Ama durum apaçık ki öyle. Araştıran, okuyan biri bunu yoruma açar mı Allah aşkına?
İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz. Tartışmaya girmek istemiyorum. Kaçmışım gibi düşünmeyin. Çünkü çok uzar. Tartışmayı daha fazla ileri gitmeden bitiriyorum. İyi forumlar.
Adamların liderinin yakalandıktan sonra, uçakta yapmış olduğu omurgasızlıkları her izlediğimde gülerim. Hâlâ bu adamı da liderleri olarak görürler. Şimdi bunlar mı omurgalılar?
10 yıl önce başbakanla beraber iş tutup beraber aynı politikalara mecliste alkış tuttular. O politikaların ülkeyi ne hale getirdiği ortada ve sanki hiç o yasa oylamalarına destek vermemiş gibi hareket ediyorlar. Hdp(bdp) mi omurgalıymış! Hehehe
Farklı fiyat tarifesi uygulanması şaşırtmadı beni. Aynı uygulansaydı şaşırırdım hatta.
Benim anlamadığım nokta niye arapça yazma gereği duyuluyor. Bırakın adamlar Türkçe öğrensin. Şimdi Ukraynalılar içinde onların dilinde mi tarife içeriği oluşturulacak? Kürt vatandaşlarımız içinde Kürtçe tarife oluşturuluyor mu acaba? Bu arabın üstün tutulması olayı canımı sıkıyor hep. Tek dil düsturuna ne olmuş oldu şimdi? Hadi ülkelerine gönderemeyecek iktidar, bari bizim kurallarımıza uygun hareket etmeleri için gayret içinde bulunsa keşke. Tek çocuk kanunu falan getirilse, göç ederek gelen ve burada doğmuş tüm çocuklara eğitim verilse, anası babası bir baltaya sap olamamış ama çocukları bari bir şeyler vaat edecek hale gelse. Yarın bir gün ülkelerine döndüklerinde ülkelerini ileri götürseler ve biz de Suriye tarafından emin olsak falan olmaz mı yani? Bu kadar yılı her şeyde olduğu gibi bunda da boşa geçirmiş olduk. Gerçi daha kendi öğrencisine bile doğru düzgün eğitim veremeyen sistemden de pek hayırlı Suriyeli çıkmazdı büyük ihtimalle.
Ellerinden gelse Anayasa’nın T.C’nin resmi dili Türkçe’dir kuralını bile değiştirirler de yapamıyorlar işte. Yavaş yavaş adım adım gıdım gıdım bir şeyleri değiştirmeye çalışıyorlar. Neyse insanlar(!) bi 100 sene daha yaşayamayacağı için içim biraz rahat bu konuda.
Halklara olan şeyin anılmasını neden bu kadar tepkiyle karşılıyorsunuz? Ermeni milliyetçilerinin yaptıkları ortada ve katledilen Türk ve Kürt halklarının kayıpları bariz ama Ermeni bir sürü insan da katledildi. Bu soykırım adı altında anılmadan geçmişle, halkların katliamı ile yüzleşerek ölen bir sürü insanı anarak gayet de dile getirilebilecek bir şey. Bu topraklarda bu olaylara dahil olmayıp milleti farketmeksizin yakınını kaybeden bir sürü insan var. Soykırım veya değildir tartışmasını bırakıp ölen herkesin anılması gerekiyor, insanlık bunu gerektirir. Ermeni milliyetçi gruplarının katlettiği Türk ve Kürt insanlara olduğu kadar ölen masum Ermeni insanlara da saygı duyulmalı. O zaman topraklarda yaşanan şeylerin haklılığı, haksızlığı veya soykırım oluşu, olmayışı umurumda değil. Sistematik ve karşılıklı hale gelmiş bir durum var ve ölen insanların anılarına saygı duymadan ne soykırım etiketi kalkar ne başka bir şey.
Milliyetçilik akımından etkilenen erkeğinin aldığı kararlar yüzünden katledilen kadın ve çocuklar bir yana bunlara karşı olan Ermeni insanlar da var demek istiyorum. Türk ve Kürt katliama uğramış ne kadar masum insan var ise diğerlerini görmemek olmaz. Milletlerin etiketlerini bir yana koyup halklara olanı yad etmek gerekir.
Burada halklar anılmıyor. Anılsa bırak Ermenileri biz Türkleri anarlar. Ermeniler hep bir ağızdan bizden nefret ettiklerini söylerken neredeyse tüm dünyayı Ermeni soykırımı yalanı ile kandırmışken ne yapalım onları mı analım?
Şu dönemde bizim yanımızda olan Ermenilerde var. Ama o dönemde birlik beraberlik vardı. Yani tüm Ermeniler biz Türklere karşı savaştaydı.
Onlar bizi rahat bırakıp insanımızı öldürmeseydi. Biz de onlara karşı bir şey yapmazdık. Siz o dönemde kendi insanınızı öldürenlere karşı elleriniz kollarınız bağlı şekilde duracak mıydınız? Siz de belli bir süreden sonra karşılık vermek zorunda kalırdınız. Biz de karşılık vermeseydik daha fazla insanımız orada ölecekti. Zaten Ermeni soykırımını yapsaydık şu anda seslerini bile çıkartamıyor olurlardı.
Yani bu yaptıkları halkları anıyoruz adı altında Ermeni soykırımını anmaktır.
Çok böyle polemiklere dahil olmayayım diyorum ama bazen gerçeklerin egilip bükülmesi nedeniyle 3-5 cümle yazmak zorunda kalıyorum.
Ermeni soykırımı yoktur diyen ( bunlardan biriside benim) kadar vardır diyenin de konuşmaya, kamuoyuna açıklamaya hakkı var.
Doğu Perinçek İsviçre davasında “yok demek suç dedikleri” için mücadele ettik. Yok diyen de var diyen de “hain” sıfatları ile işaretlenmeden bunu söylebilmeli. Doğu Perinçek ve Talat paşa komitesi AIHM’de bunu savundu ve davayı kazandı.
Avrupanın herhangi bir yerinde Ermeni soykırımı yoktur, emperyalist bir yalandır dediğimiz için artık bizi mahkeme karşısına çıkaramayacaklar.
Şimdi kalkıp tam tersini diyenlere “diyemezsin, hain” dersen…
Kaldı ki bugün milleti sırf “var” dedi diye hain ilan edenlerin 2-3 yıl önce “beraber yürüdük biz yollarda” şarkıları ile “okyanus ötesini” selamladıkları günlerde “var” tweet’leri, açıklamaları hala duruyor, rüzgar başka yöne esince yine aynısını diyeceklerdir.
Bir Ermeni ya da Türk olamayan bir insan dese bunları anlarım. Benim anlamadığım biz Türklere atılan iftiraya Türk olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan insanların yalan bir soykırıma “var” demesi.
Yahu, dünyadan bahseden kim. Dünya da ne dünyaymış, Ermenilere bak hemen kandırmışlar. Dünya artık bunu tartışmıyor, soykırımı tartışmıyorum ben haliyle. Burada bahsettiğim şeyin insani açıdan nelere karşılık geldiğini ifade etmeye çalışıyorum. O dönemde birlik beraberlik olduğu fikrine nasıl vardığınızı bilmiyorum, Milliyetçilik akımı ülkenin doğu kısmına en son ulaştı ve haliyle nasibini tüm halklar aldı.
Dediğim gibi soykırımı konuşmuyorum, karşılıklı yapılanların yansımalarının her tarafa zarar verdiğinden ve bunu yad etmeden de hiçbir yere varılamayacağını söylüyorum. Tarihsel süreci bizim penceremizden anlatmanın yolu bundan geçiyor, diye düşünüyorum.
Üstte bahsettiğim gibi zaten onlar bunu ‘‘tartışmıyorlar’’. Bir sonuca varmışlar. Biz kendi aramızda birbirimizi yerken de halkları anmayıp birilerini hain ilan etmek yerine eğrisi doğrusu nedir bunu konuşup ölen insanları yad etmeliyiz. Ben böyle hareket ediyorum en azından. Öbür türlü de bu şekilde de zaten onlar bir şeyi ‘‘tartışmıyorlar’’.
‘‘Olmadı.’’ değil de ‘‘Olmadı çünkü…’’ denilmeli veya ‘‘Oldu çünkü…’’ denilebilmeli. Bunlar da etraflıca oturulup konuşulmalı. Kimse de hain ilan edilmemeli.
Sözde Ermeni soykırımını kabul etmek fon ekmeği yemekten farksız. Biz kendi arşivlerimizi açıp bu konunun düzgünce çözüme kavuşmasına çalışırken bazı ırkçı ve çıkarcı Ermeniler bu sözde soy kırımı uluslararası ilişkilerinde bir reklam malzemesi haline getiriyor. İnternetin büyüklüğü sağ olsun pek çok Ermeni kökenli insanla konuşma fırsatını da yakaladım. Kendi vatandaşları bile bu konunun reklam olarak kullanılmasından memnun olabiliyor. Ermenistan Dramı oldukça düşük değerli ve insanlar bizden bile daha çok sıkıntı çekiyor. Bu yüzden bunun gibi büyük bir iddia ile gündemde kalma ihtiyacı hissediyorlar. Ve yaptıklarının doğruluğunu kanıtlayamayacaklarını, bu konuda zararlı çıkacakları için çok agresif bir politika izliyorlar. https://twitter.com/seanpcsmyth/status/1518485115659247617?s=20&t=NbSgIDfYGY19U8uRDnNlSw
Ve bu konuda detaylı bilgiler edinmek isteyenleri özellikle Türk Tarih Kurumu’nun youtube kanalına yönlendirmek isterim güzel içerikler var. https://www.youtube.com/c/ttkgovtr/videos