Yıllardır beşikteki bebekten, öğretmene, doktora katlettikleri sayısız masumla dünyanın en önde gelen en pislik terör örgütünü destekleyenler bunlar. Ancak adalet bunların milletvekilleri hapse girince akıllarına geliyor. Sırf Nuray Önoğlunu bu yüzden takipten çıktım.
Sürekli hapisteki hdpli hasta milletvekililinin yaşam hakkını paylaşıyordu, öldürülen binlerce masumu sorduğumda ben anlamam bilmem olaylarına girdi.
İktidarımız ümmet ayağına memleketi araplaştırmakla meşgul, hdp muhalefet ayağına terör ve terörizmi desteklemekle, ana muhalefet ise bunları film seyreder gibi seyretmekle meşgul.
Türkiye’de Türk olmak, bu ülkeyi savunmak suç oldu. Videoda geçen şeylerin hiçbiri yalan değil yanlış değil.
Atatürk’ün gençliğe hitabesini okumayı suç sayıyorlar.
Polis Teşikatı alttaki açıklmayı yapmış. Ben Türk eklemiyorum, çünkü Türk’ü koruyup kollamaktan çok, iktidarın arapları kolladığı bir organa dönüştüler.
Muhalefette birçok namuslu insanın çabalarını takdir etsem de, ilk defa iktidarın arapları ülkeye doldurma amacına taş koyan, bu konuda onları korkutan birisi çıktı.
15-20 yıl önce (belki daha eski) iklim krizinin etkileri nedeniyle Türkiye’nin bir mülteci akınına uğrayacağına ilişkin tahminler okuyordum ama öyle bir kriz yaşanmadan gerçekleşti bu durum.
Ben müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin bilinçli göç akınlarıyla istikrarsızlaştırılması düşüncesindeyim.
Pakistan mükemmel bir ülke değildi ancak Afganistan işgalleri sonrasında gelen göç dalgalarıyla adeta bir cehenneme çevrildiler.
Lübnan Beyrut ortadoğunun Paris’i denilen yer, Filistinden gelen göç akınlarıyla bugün Moratoryum- İflas ilan etti. Ülkede insanı sıkıntı çok, ilaç yok gıda yok.
Irkçıya ırkçı dediğimde acaba iktidar partisi sempatizanı veya vatan haini ilan edilir miyim, diye düşünmeye başladım. İstisnasız her şeyi siyasi ajandaları için kullanıyorlar. İki ucu boklu deynek oldu her şey artık. Hayırlısı…
Vatan haini olmanız çok basit. Herkes vatansever olduğu için, herhangi birinin siyasi düşüncelerine aykırı bir şey söylerseniz kolayca vatan haini olabilirsiniz. Hatta bence ileride bu teknoloji gelişecek, kırmızı ışıkta geçenler bile vatan haini olacak.
Muhattap olduğunuz kişiler, “başkasının ırkçılık yapıyor olması sizinkini meşru kılmaz veya ırkçılık olmadığını göstermez” diyecektir. Onun için çok takmayın insanların ne dediğine. 10 yıl sonra burası daha da yaşanmaz bir yer olduğunda ve arap kültürü daha da baskınlaştığında şu an “ırkçılık yapıyorsunuz” diyenlerin büyük çoğunluğu TR’de olmayacaktır bile. Doktorlar, akademisyenler başta olmak üzere eğitimli ve seküler insanların avrupaya göç ettiğini biliyoruz, bu daha da hızlanacaktır amaçta bu zaten bence. “Giden gitsin” vs. söylemlerini biliyoruz. “Gitmek isteyeni otobüslerle biz götürürüz” dahi dediler, türklerin avrupaya gitmek istemesiyle alakalı. “Doktorlar gitsin, gerekirse yurt dışından doktor getiririz” de denildi.
İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerde kültürel ikilik olmadığı toplumun tamamı seküler yaşamı benimsediği en azından hegomanya kurulduğu için gelen azınlıklar topluma uyum sağlamak zorunda kalıyor. Bizim ülkemizde böyle bir hegomanya yok, toplumun büyük bir kısmı zaten arap kültürünü ve yaşantısını benimsemek ve topluma daha da egemen olmasını istiyor.
Hal böyleyken yapılmak istenenin ülkenin ortadoğulaştırılması, arap kültürünün ve inanç temelli yaşam tarzının hakim kılınmaya çalışılması olduğunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok.
Durum böyleyken ülkesine ve yaşamına sahip çıkmaya çalışanlara “ırkçı” denilmesini, 12 Eylül anayasa referandumunda “yetmez ama evet” diyenlere benzetiyorum. O gün de “bakın burada büyük bir oyun var fetöcülerle birlikte yargıyı ele geçirecekler” dediğimizde “12 Eylül darbesini mi destekliyorsun, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı geliyor, özgürlükler artıyor, evet diyeceksin yoksa darbecisin” diyorlardı. Şimdi geldiğimiz nokta herkesin malumu, kültürünün, yaşam tarzının yok edilmesine ses çıkarmayacaksın yoksa “ırkçısın” ne kadar benzer değil mi? Yetmez ama evetçilerin de bugünkü durumu ortada…
Çok güzel açıklamışsınız,elinize sağlık. Referandum örneğinde olduğu gibi ergenekon davası açıldı, masum insanlar hapislerde öldü, sonradan yok efendim öyle birşey yokmuş denildi.
İnsanlar devletin içinde tarikat cemaat olmaz dediler. İktidar devleti Fetöye tapu etti. Sonradan çıkar kavgasıyla birbirleriyle kavgaya tutuştular.
Başkanlık sistemi gelecek ekonomi uçacaktı, uçtuk ama uçurumdan aşağı kanatsız uçtuk. Çok fena çakıldık.
Örnekleri çoğaltmak mümkün, sürekli bir kaypaklık sürekli bir yalan mevcut.
Şu andali yabancı işgal meselesinde de birileri gelip evin ortasına patlamaya ayarlı bomba bırakıyor.
Biz bomba var çözmek lazım diyince suçlu oluyoruz, ırkçı oluyoruz
Komik ama gerçek bir karikatürü özellikle eklemek isterim.
Yok, ben şuanda da vatan haini sayılıyorumdur o yüzden bünye alışık. Benim demek istediğim, herkesi bir şey ilan ediyorlardı şimdi bir de üstüne ırkçılık eklendi. Hal böyle olunca, ülkede olup bitene endişe duyan herkes ırkçı ilan edilince, temelde gerçekten ırkçı söylemler halini almış şeyleri konuşamaz hale de geleceğiz. İnsanlara laf anlatmak iyice zor hale gelecek/geldi. Bana göre gündemdeki birçok şey ırkçılık denilerek kestirip atılacak şeyler değiller, bana göre ırkçılık olan 7-8 yaşındaki ilkokul çocuğuna yapılanlar. Annem öğretmen, ordan biliyorum yapılanları. Yoksa geri olan şeyleri eleştirmek tek başına ırkçılık kisvesiyle damgalanacak şeyler değil elbette. Ben o noktada da “İnsanı zorla milletin gözünde ırkçı hale getiriyorlar.” diye bakarım çoğunlukla. Yoksa, zaten olanlar ortada. 10 senedir olacağı söylenen şeyler oluyor, kültürel ve toplumsal katliama uğratılıyoruz. Yarın öbürgün hiçbir şeyi konuşamaz hale geleceğiz. Üstüne bir de tüm söylemleri işgal ettiler, çoluğu çocuğu ırkçılığa uğrayınca tartışamayacağız. Her açıdan gittikçe kötü hale geliyor her şey. Endişesini dile getiren veya 20 senelik sistematik şiddetin her türlüsüne dikkat çeken ırkçı olacaksa, ki temelde ırkçı demek de yine bir seçenek ama doğru değil, asıl ırkçılıkları nasıl konuşacağız acaba.
Biraz eski model yarı akıllı bir televizyonum var. Arkadaşın netflix hesabını açtık güncelde ne var diye. Bir belgesele bakalım dedik. Genelde çok orjinal dil takıntım yoktur. Dublaj seçeneklerine baktım. Türkçe, ingilizce, suriye yazıyordu. Nasıl yani dedim? Tamam app biraz eski bir app ama beni niye arap kategorisine almış ki arkadaş?
Edit : Varsayılan diller olarak geçen dillerden bahsediyorum. Başka dillerde dublajı mevcut.