… dedikçe her açıdan daha fazlası oluyor.
Galata’da kendini yakan adam, Bebek’te cinsel ilişkiye girenler, Esenyurt’ta çocuklara cinsel istismarda bulunan yabancı uyruklu, ekonomi ilk çeyrekte büyümüş diyen Cem Küçük…
Eskiden televizyonda kaygısizlar isimli bir dizi vardi. Küçüktum izledigimde ama hatirladigim kadariyla bir çift vardi, kendi hallerinde yaşayan. Evlerine o çiftin tanıdigi ya da akrabalari bir adam geliyordu, kalacak yere para vermemek icin. Çok eşliyli. Çift haneli sayida çocugu vardi. Ve evden bir türlü gitmiyorlardi. Diziyi pek sevmemekle birlikte ülkenin hali o diziye döndü. Evli çift sinir stres olmustu kendi evlerinde ama evlerine gelen “geniş aile” için sorun yoktu. Güzelce yaşayip gidiyorlardi.Ve ne zaman eski halimize döneriz diye bekliyordu çift.
Bugün olanlar midemi o kadar bulandırdı ki biraz düşündükten sonra bu ülkeyle alakalı hiçbir motivasyonumun kalmadığını, “Bu zamanlar kötü ama ülkemiz için mücadele etmeliyiz” gibi bir düşünceden kopalı çok olduğunu fark ettim. Artık herhangi bir kötü habere, ne derece utandırıcı, çirkin, iğrenç olursa olsun yalnızca “Bu halka, bu ülkeye mübahtır” diyorum. Yalnız kötüler değil, en adalet savaşçısı, doğrucu insan bile gözüme sirkin başka bir parçası gibi görünüyor…
Erdoğan, fatih sondaj gemisinin Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptığını söyledi.
Böylece Karadeniz’deki toplam gaz keşfinin 540 milyar metreküpe ulaştığını ifade eden Erdoğan, “Amasra-1 kuyusunun çevresindeki yeni aranma ve sondajlama çalışmalarımız sürüyor. Durmak yok yola devam, inşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.” dedi.
Müjdeli haber ;
Çok mutlu oldum, gece gece bu haberle içim huzurla doldu
Yüksek ihtimal temmuz ayında elektriğe çok büyük zam gelecek.
Haydi Hep Beraber Söyleyelim!
Beraber üşüdük biz bu yollarda
Beraber yaktık zamlı doğal gazı yağan yağmurda
31 Mayıs ne kadar korkunç, dayılar bile birbiriyle neler neler yapmış kamuya açık alanda bu kadarı şimdilik benim için yeterli.
Kullandığımız elektrikte kıymetlendi… Bereketli olsun… (!)
Kiralar 5 bine geldi, market desen ateş pahası, akaryakıt keza, doğalgazı, elektriği… bırakın oy verenler iyice bir ezilsin, ceplerinde kuruş kalmasın. Bunlar ancak bundan anlar. Bırak tatili, köye bile giremediklerinde göreceğim onları…
Bu durumda bize ne olacak o kısmı da var.
Çok sevdiğim bir akrabam var. Ne kadar mantıklı anlatırsanız anlatın , bütün bunların Türkiye ve hükümete karşı bir savaş olduğunu, hükümetin yanında durmamız gerektiğini savunuyor.
Kendisi emekli astsubay, hem doğuda hem de güneydoğuda yıllarca teröre karşı mücadele etmiş birisi. Mesela sınırlar delik deşik oldu diyorsunuz, İran sınırı dağlık diyor. Urfa sınırı dümdüz diyorum, orada da tren geliyor, sınırdan içeri giriyor sınırı koruyamıyoruz diyor.
Yani bütün bu rezilliklere rağmen destekleyenler aç da kalsa destekleyecekler malesef.
Zaten çocuklara tecavüz eden vakfı, tarikatı koruyup, bir de bu vakfı korumakla övünen insanların, ekonomi kötü diye vazgeçmesini bekleyemeyiz. Temelde vicdanı ve ahlaki bir eksiklik var çünkü.
Futbol takımı tutar gibi parti tuttuklarından oluyor. Fanatiklik. Bence biraz da o yüzden anlamıyorlar.
Hocam haklısınız ama iş paraya gelince işler değişir, bizim millet parayı sever. Demirel’ in dediği gibi boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur. Zaten bir kısmı döndü ve en büyük eleştirenlerden oldular, kısım kısım parçalanacaklar.
O adamlara göre Türkiye’nin başına gelen sıkıntıların tek nedeni müslüman olmamız, kıskanılmamız, süper güç olmamız.
Umarım dediğiniz gibi olur. İnsanlar artık akıllı vicdanlı tercihler yaparlar. Sadece alım gücümüzün düşmesi sorun değil. Çalışanlar olarak gitgide köle haline geliyoruz.
Çalışan ücretlerinin payı gitgide düşüyor.
Benzine 1.22, motorine 1.49 zam bekleniyormuş gece.
Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor hocam, sadece ekonomi değil ki, tarım da berbat, toplum da, eğitim de, durduk yere ortaya çıkan mülteci sorunu da.
Güzel olan hiçbir şey yok ama ahaber’ e bakarsanız İsviçre gibiyiz.
Kendi kendini bitirecekler.
Yalnız bir tane herkesin benimseyeceği aday çıkmıyor, 10 parti bir adam çıkartamıyor sorun bu.