Gündem

Benim orada ne demek istediğimi gayet iyi anladın. Kim böyle bir durumdan memnun olabilir ki? O yüzden yaşanan bu tarz olaylar münferit olaylardır ve medya bu tarz olayları göz önüne çıkartmaya bayılır. Hangi kurumda yaşansa da. Tabi ki böyle çirkin durumlar ifsa edilmeli. Her yerde, her durumda. Ben 33 yaşındayım, hayatım boyunca dindar bir çevrede büyüdüm, yaşadım değişik görüşte çevrelere de girdim ama böyle sapkın durumlar ile hiç karşılaşmadım. Bu arada dediğinize katılıyorum ama sen inançsız birisi olarak özünde böyle sapkınlıkların köküne karşı duran dine de sanki böyle şeyleri sürekli, heryerde yapıyorlarmış gibi de göstermen hiç hoş olmaz. Nerede böyle sapkınlık oluyorsa cezası kesilmeli. Ama yaşadığımız ülke minvalinde eğitimin, adaletin, kültürsüzlüğün bu denli yok sayılan bir ülkede maalesef ki böyle çirkinlikler olacaktır. Umarım daha fazla karşılaşmayız.

6 Beğeni
  1. Benim aldığım haberlerin medya kaynaklı değil direkt taciz edilen kişilerin aileleri ve yakınları tarafından olduğunu belirttim. Aynı şekilde bu konularla ilgili medyada haber yasağı olduğunu belirttim hangi noktayı anlamakta güçlük çektiğinizi anlayamadım.
  1. Sizin çevrenizde denk gelmemeniz bu durumların yaygın olmadığını göstermez.
  1. Yukarıda anlattığım üzere bu tipteki insanların yaptıklarına malum kurumlar göz yumup üstünü kapatmaya çalıştıkları için ve yine olaylar üstte anlattığım gibi gerçekleştiği için ne yazık ki yayılan bir durum.
    Son olarak ben hiçbir zaman kapatılsınlar demedim siz dediniz. Çözüm olarak bu kurumların 15. yüzyıldan kalma sistemlerle doğru düzgün kayıt bile tutulmayan “kör topal” bir biçimde değil de daha sistemli ve kayıtlı bir şekilde yürütülmesi düşünülebilir. Böylece herkes ayağını denk almış olur. Bu gibi kurumları görenler bilir ki burada giren çıkan belli değildir, X kişisinin yeğeni iyi Kur’an okuyormuş gelsin o öğretsin bazı günler gibi durumlar çok sık. Sonra bu insanlar nasıl böyle kolay izlerini kaybedebiliyorlar deniyor, kişi zaten kayıtlı değil ki o kuruma adının doğru bilindiği bile şüpheli.
4 Beğeni
2 Beğeni

Bunların eğitimli olanlarını Avrupa almıştı değil mi?

5 Beğeni

Hz. Tayyip (rahmetullahi aleyh) kendisini insanüstü konumda sayıyor yine.

3 Beğeni

Türk halkının din merkezli bir yaşamdan kurutulması çok zor çünkü 1000 yıldır hayaltarının her yerinde din var. Et tırnaktan ayrılır mı ayrılmaz. Ayrılırsa da o yerde tekrardan tırnak biter. Atatürk o kadar dini kullanan insanlarla mücadele etti de ne oldu daha 100 sene geçmeden tekrardan ortaya çıktılar. Bu şahıslar Arapçayı kutsal dil kabul eder hatta Arapları sırf İslam dinini getiren Hz.Muhameddin soyundan geliyorlar diye kutsal ırk bile kabul ediyorlar. Türkler her daim İslam dini diye Arap kültürünün etkisi altında kalıp asimile olmuştur. Şimdi de düzensiz orta doğulu göçmenlerle, ümmetçilik adı altında son 100 senede çağdaşlaşmış Türk milletini eski Arap kültürü etkisi altında kalan bir topluma çok güzel dönüştürüyorlar. O Arapça tabelalar böyle videoda ki toplumsal sapma hep Türkiye’nin Orta Doğululaştırma’nın fragmanları.

6 Beğeni

Siyasal islamcıların böyle olduğunu hiç sanmıyorum. Onlar işin ticaret ve çıkar kısmındadır. Siyasal İslamcılar ile Dindarlar arasında büyük bir fark var bunu ıskalamamak gerekiyor.

Siyasal İslamcılar dini, duyguları, inançları, milliyetçiliği ve hemen hemen her şeyi kendi çıkarları için bir araç olarak kullanabilirler. “Dinin güncellenmesi gerekiyor” da diyebilirler, “her türlü milliyetçiliği ayağımın altına alıyorum” da diyebilirler, sonrasında da bunların tam tersini söyleyebilirler. Siyasal İslamcıların tutarlı olmak gibi bir kaygıları yoktur. Dindarlardan en büyük farkları bu. Kendi çıkarları için her şeyi yapabilirler ve bu dindar olmadıklarının en büyük kanıtıdır.

Gerçek bir dindar inancı doğrusunda haraket eder ve inançlar kısa sürede değişmezler. Pragmatik değillerdir genelde bir şeyler alan değil veren taraftırlar. Ülkemizdeki inanan insanların çoğunluğunun bu grupta olduğunu düşünüyorum.

Siyasal İslamcılar her zaman küçük ve ciddiye alınmayan, muhattap kabul edilmeyen bir azınlıktı. Zaten o yüzden “gömlek değiştirdik” siyasal islamı bıraktık diyerek Akp’yi kurdular. ABD’nin desteğini aldılar, daha başbakan seçilmeden beyaz sarayda ağırlandılar. Muhattap kabul edildiler vs.

6 Beğeni

Açıklamanız için teşekkür ederim. Ben biraz kısa kesmiştim ama üstte belirttiğiniz yazıda Siyasal İslamcıları kast etmemiştim birazcık karışık bir cümle olmuş.

1 Beğeni

Atatürk de yeri gelmiş meclis açılışını Perşembe yerine Cuma’ya ertelenmesine oy vermiş, hutbeler oku(t)muş ama bazen de tam tersi hareketler yapmış. Din, dil, mit, ırk, mezhep vs. halkı yönlendirmede en büyük araçlardır. Bugün Atatürk’ün manevi şahsı da bu yolda kullanılan bir araç haline gelmiştir.

5 Beğeni

Saygısız.

4 Beğeni

Mazot 28 TL oldu. Artık zamlar 1 1 değil 2 2 gelmeye başladı.

5 Beğeni

Devlet

Devlet bazen zam yapar.

5 Beğeni

Parçalanırken bile ayakta duran, halk ayaklanması ile dünyanın en büyük ordularına karşı bağımsızlığını kazanan Türklerin devleti, üç beş çöl faresinin, vahhabi köpeğinin eline maskara oldu ya yanarım da ona yanarım.
Şerefli Türk subaylarının çocukları köle olmasın diye yırtık çizmelerle kurduğu bu devlet üç beş araptaparın oyuncağı oldu.

12 Beğeni

Forum kuralları gereği devam ettirmeyeceğim çünkü tüm değerlerine küfür etmek istiyorum bizi bu hale getirenlerin.

2 Beğeni

İşin ilginç yanı kimse bir şey yapmıyor bu duruma. Gemi batıyor ama biz sadece kendi aramızda bu durumdan yakınıyoruz. Tarihin bizi atalarımız gibi şanlı bir unvanla yazacağını düşünmüyorum.

3 Beğeni

Valla hocam bize vaktiyle soruldu; sorulmadı değil. Çoğumuz tam olarak böyle olsun dedi ne yazık ki. Heyhat.

2 Beğeni

image
image

image

3 Beğeni

“Bazen” zam yapan devlet Guatemala’dır. Türkiye gibi dünya devi ülkeler her gün zam yapar.

3 Beğeni

Şimdi bütün ev sahiplerinin oğlu evlenecek, evler boşalttırılacak :confused: Serbest piyasaya yapılan her kısıtlama başka yerden çıkar bu ülkede ya bakalım neler duyup göreceğiz bu karardan sonra. Ev sahibi-kiracı ilişkileri çok karışacak.

2 Beğeni

Kiracılar eskisi gibi korumasız değil. Kira sözleşmesi olanlar için pek sıkıntı olmaz gibi. Zaten evlerini astronomik kiraya verenler verdi.

1 Beğeni