Gündem

CB, Devlet Denetleme Kuruluna konuyu inceleme talimatı vermiş.

1 Beğeni

Çalınan sorular başka kurumları da etkiler.
Örneğin bankalar kpss puanı ile sıralama yapıp kendi sınavlarına alıyor. Bir sürü kurum var; TCDD gibi sınav açacak olan. 1 yıl önceki göre puan sıralaması yaparlar diyebilirsin ama korkunç sayıda mezunu karşısına alır. Bu grup oy verme yaşında olan bir kesim. O kadar aptalca oynamazlar diye düşünüyorum

1 Beğeni

O eski güzel gazeteciler, o güzel atlara binip gittiler…

1 Beğeni
1 Beğeni

ÖSYM başkanı görevden alınmış. Son dakika geçiyor haber kanalları.

4 Beğeni

İyice komediye döndük. Bu sınava girenlere, daha doğrusu gelecek umudunu buna bağlayıp emek harcayanlara üzülüyorum gerçekten.

Önce ÖSYM çıkıp twitterdan hayır böyle bir şey yok diyor. Sonra cumhurbaşkanlığından talimatla bu iş soruşturulacak deniyor ( yoksa kurum kendi içinde soruşturmayacak anladığım ). üstüne de başkan görevden alınıyor.

Soruşturmayı daha yeni başlatıyorsun, başkanı neden görevden alıyoruz? Başkanı hemen görevden alacak kadar görevi suistimale dayalı deliller varsa sınavı da neden hemen iptal etmiyoruz? Diyelim ki soruşturma sonucu temiz/takipsiz vs çıktı o zaman başkanı neden aldınız olmaz mı? Ya da sonrasında sınav iptal edebilecek miyiz? Eğer işini yapamayan/süreci yönetemeyen bir başkan olduğu için görevden alınıyorsa zaten neden orada oturtuyorduk? Ya da böyle bir yönetimin gerçekleştirdiği bu yılın daha önceki sınavlarının şeffaflığına nasıl güvenilecek?

Soruların özel çekirdek gruplara elden ele dolaştığı dönemlerde gençliğini bu sistemlerde harcamış biri olarak çok üzülüyorum. Ben bu nedenle hayatımda ne devlete girerim ne de kpss ye diyerekten büyük yemin etmiş biri olarak gene de bu sistemlerde aylarını, yıllarını, geleceğini heba eden insanları gördükçe umutsuzluğum daha da artıyor maalesef.

6 Beğeni

Kim nasıl yetiştirebilir, kim nasıl 95 üstü alabilir ki böyle sınavdan diyorduk bir de xd

2 Beğeni

KPSS iptal edilmiş arkadaşlar.

4 Beğeni

Aynen ben de yeni öğrendim. Sonraki sınavlar da iptal olmuş. Yani öabt de iptal.

4 Beğeni

Dün boşa kızdırdılar beni demek :smile: Başkanı çat diye görevden alıyorsak bu şaibenin üstünde kaldığı bir sınavı da kabul etmemeliydik. Bence bir gün gecikmeli de olsa doğru karar oldu.

Tabi bu sınavlara girecek arkadaşların üstüne bir sınav stresi daha binmiş oldu :confused: . Şimdiden kolay gelsin.

3 Beğeni

Sınavın tam tarihi ne zaman olur gerçekten çok merak ediyorum. Çünkü bütün planlarımızı sınavın sonrasına göre hazırlamıştık. Mesela ben nişanım için bu sınavı bekliyordum. :unamused: Neyse ekstra stres olacak biliyorum ama verilen ikinci şans diye iyice yüklenip halletmek de benim elimde. Öğretmenliğin buna bağlı olması üzücü hele ki bir de bunun mülakatı var. Karara da şaşırmadım. Zaten o kadar yaygaraya ve görevden alınmaya bakınca kaçınılmaz bir sonuçtu. Onu geçtim ne kadar eleman lazımsa o kadar öğrenci kontenjanı aç. Her yere üniversite açma mantığın nedir? İlk bu soru sorulmalı.

5 Beğeni

17 Eylül’de başlayacak sınavlar…

1 Beğeni

Hayır 17 Eylül’de başlamıyor. Akademik takvim o zaman yayınlanacak. Bunun kurulu var, komisyonu var soruları hazırlaması var. En erken Eylül gibi olur.

3 Beğeni

ÖSYM Başkanı Ersoy: “Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.”

1 Beğeni

Okuduğumu anladım ama süreç öyle işlemiyor. Bunu çoğu kişiyle de konuştuk. Belki siz yanlış anladınız. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Soruların saçmalığından belliydi bir şeyler olduğu. Ösym formatına kesinlikle uymuyordu. İyi oldu iptali ama şimdi de önceki sınavların durumu soru işareti oluşturuyor.

5 Beğeni

Takvim yayınlandıktan sonra sınavlar olur yani o tarihte olmayacak aslında. Bütün sınavlar şu an iptal edilmiş ve 17 eylül tarihinde hangi tarihlerde yapılacağı açıklanacakmış. En iyimser tarih 2 ay sonra deniliyor…

3 Beğeni

Yanlış anlamışım evet :sweat_smile: bu yüzden KPSS’ye girmedim. @yelz evet Zeynep Hanım yazınca tekrar bir göz attım.

Ayrıca bu olayı da Fetö yaptı demişler :joy::hot_face:

2 Beğeni

Sungun Babacan’ ın vefat haberini gördüm biraz önce. Adını bilmeyenler sesi duyunca tanıdık hissedeceklerdir.

En sevdigim seslendirme sanatçılarından biriydi:/ Çok güzel seyler kattı dublaj anlamında çogu esere.

14 Beğeni

Çok nadirdir televizyondan birisinin ölümüne üzüldüğüm. Hatta yok denecek kadar az. Ama Sungur Bey İçin üzüldüm. Çünkü çocukluğumda tvde izlediğim dizi filmlerde hep o ses olurdu. Kulağım hep o sesi arardı, ne bileyim içim burkuldu. Çok hoş bir ses tonu vardı. Mükemmele yakın.

5 Beğeni