Allah rahmet eylesin. Çok severdim kendisini. Sesinin çok yakışıklı olmasının yanı sıra kendisi bu işi çok özenli ve üst seviyede yapardı. Yaptığı işten zevk aldığını söylerdi. Genelde böyle yaptığı işten zevk alan ve o işe kıymet verenlerde ortaya çok güzel işler çıkıyor.
Ankara içinde siteler kadar korkunç çok az yerde çalıştım. Gerçekten bu insanların hiçbir denetim olmaksınızın yıllardır çölden geleni böyle çalıştırabilmesi inanılmaz. Ve vereceği 2 kuruş için Türk işçisine dediklerine bak. Açlıktan ölmeyi hak ediyor. https://twitter.com/aykiricomtr/status/1555925010820235267?t=Ct5YFnrCwLRQr8_DscTq6A&s=19
Mekânı cennet olsun. Röportajı dublajla izlemiş hissine kapıldım.
Sesinden Yeşil Yol filminde Tom Hanks’i seslendirdiğini de öğrenmiş oldum.
Şikâyete konu dinleme listelerine verilen başlıklardan bazıları şöyle:
“Allah’ın telefon zil sesi”, “Hz. Muhammed’in devesiyle yanlarken dinledikleri”, “Allah’ın Hz. Adem’i cennetten kovarken dinlediği şarkılar”, “Hz. Muhammed görse Kuran’a ekler”, “Recep Tayyip Erdoğan’ın rakı içerken dinlediği şarkılar”, “Hz Ali’nin makas atarken dinlediği şarkılar”, “Hz. Muhammed’in miraca yükselirken dinlediği şarkılar”, “Allah yasaklı meyve anonsu yaptığı sırada Hz. Meryem bu listeyi dinlerken anonsu duymadı”, “Kerbela olayında Hz. Ali’yi gazlayan şarkılar”, “Hz. Ali’nin halifeliği kaybettiğinde dinlediği şarkılar.”
Haha
Açılan başlıklar aşırı derecede çocukça. Kim neye inanıyorsa ona saygı duyulmalı. Bu yapılanlar insanları daha fazla kutuplaştırmaktan başka bir şey yapmıyor. Hele bir de sanatın bu işe alet edilmesi üzücü. Haklı bir şikayet.
Evet öyle.
Kimse kimsenin inancına saygı duymak zorunda değil.
Burası da kısmen doğru. Ancak kutuplaştırmanın yanında, inanılan şeyin aslında o kadar da dokunulmaz olmadığını da kanıtlar nitelikte.
Sanat halihazırda çok farklı işlere alet edilen bir alan, bu konuya da alet edilmesi onun değerinden bir şey kaybettirmiyor.
Şikayet eden inandığı sürece her şikayet haklıdır.
Kimse benim değerlerime de saldırmak zorunda değil. O zaman herkes nefret kussun? Ben de bir müslüman olarak rastgeldiğim her ateiste, hristiyana, budiste vs. saldırayım o zaman. Her yer nefret dolu olsun. Güzel bir şey mi?
Kesinlikle yapıyor. Şarkılar ne için yapılmış, belki de neler anlatıyor ama kafadan sıkma başlıklarla çok başka yerlere çekiyor.
O sırada “nefret kusulmasın” diye spotify listesi sansürlemek suretiyle saygı talep edilen inancın tutumu. Just sayin.
Kusura bakmayın duramadım.
Eğer istediğiniz saygı buysa buyrun. Ben buna başka bir şey diyorum ama sorun sizinle alakalı değil ve kişisel algılamıyorum.
Farklı inançlardan saygı talep eden inancın farklı inançlara tutumunu göstermiştim. Kişisel bir konu yok hocam. Sadece durumun mantıksızlığına dikkat çekmek istedim.
İlk attığınızda link açılmıyordu. Reddiye ve mezhepler konusu çok derin. Yüzyıllar öncesinin tutumuyla şu anı kıyaslamak da bana mantıksız geldi. Tartışmak istediğim yer de forum değil.
Evet değil.
Kendi bilecekleri iş.
Sizin bileceğiniz iş.
Olsun.
Bazı açılardan evet, bazı açılardan hayır…
Bende müslümanım ama şu ülkedeki “endişeli muhafazakar” kafasını oldum olası anlamıyorum. Ramazanda içkili foto paylaşan gençlere yapılanlar gibi bu saçma spotify davasını da gereksiz buluyorum. Başkasının benim inancıma saygı duyması yada duymaması zerre umrumda da değil gerçekten rahatsızlık duymuyorum bu konuda.
Ayrıca bu ülkede inancına saygı bekleyip ortalığı ayağa kaldıran tipler nedense konu başka inanca yada inanmamaya saygı göstermeye gelince hiç oralı olmuyorlar.
Bu kadar hoşgörülü yaklaşmayın boşverin. Açık açık diyemiyorsunuz ama anlaşılıyor. Susuyorum, istediğiniz davulu çalın. Verdiğiniz şey yanıt da değil kusura bakmayın. İyi forumlar.
Karşıt görüşlere (özellikle aptalca olanlara) karşı asla hoşgörülü olmam.
Anlayabildiyseniz ne mutlu.
Burada benim davulum sizinkinden fazla ötmüyor. Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız vurun tokmağı.
Verilen yanıt herkes tarafından anlaşılacak diye bir kural yok.
Size de iyi forumlar.
İstediğiniz kadar sinirlenip agresif bir tutum gerçekleştirebilirsiniz. Bu da sizin dünya görüşünüz ama siz de bir ortamda istediğiniz neyse artık onu bekleyin. Biz bir toplumdayız dağın başında değiliz bunu da unutmayın olur mu? Konuyu tamamen kişisel hâle getirdiğiniz için de size diyebileceğim pek bir şey yok. İlla bu forumda din çatışması olmalı. Herkes birbirine mızrak saplamalı yoksa olmaz demi? Siz kolektif yargılarınıza devam ediniz.
Aslında pek derin bir konu yok hocam. Sınırımızdan biraz güneye/doğuya giderseniz de durumun güncelliğini göreceksiniz. Zaten bu cümledeki “sınırımızdan” ifadesi bu tip konularda -üzülerek eklemeliyim ki hala- kilit nokta.
Ama evet tartışmak istemeyebilirsiniz gayet. Ben de pek halka açık ortamda din tartışmaya sıcak bakmıyorum genelde. Ama savunulan durum çok mantıksız geldi ve dediğim gibi, duramadım.
İnsanların din anlayışı ve uygulaması beni ilgilendirmiyor. Özelikle geleneksel toplumlar. Bunlarla ilgili bir sürü araştırma ve sunulan şeylerde ben özellikle oryantalist anlayışlar görüyorum. Müslümanım diye şeriatı isteyen biri olmuyorum. Çünkü İslam ben değilim. Herkesin doğrusu da aynı değil. Saygı çerçevesi içinde tartışıyor olmak güzel. Anlayışınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar hocam; sizin inancınız sizedir. Derdim inanç tartışmak değil zaten. Artık inanç tartışmadığımıza göre noktamın üstüne gidebilirim:
Bu durumda “kim neye inanıyorsa inancına saygı duyulmalı” gibi ifadeler biraz fazla geniş kalmıyor mu sizce de hocam? Kişinin inancı kalan herkesi öldürmesini emrediyorsa bile saygı mı duymalıyız sizce? Saygı duymayan bir düşünce sistemine saygı duyulur mu?