Bu kitabı birkaç ay önce okumuştum fakat dizisini henüz izlemediğim için sadece kitap hakkında yorum yapmak istiyorum. Kitabı tek bir cümle ile özetleyecek olursam; yazar bu kitabı okuru salt iğrendirmek ve rahatsız etmek için yazmış. Kısaca konusuna birkaç cümle ile değinelim: Patrick Sumner adlı İrlandalı bir doktor olan baş kahramanımız; balina avcılığı yapan bir gemiye tayfa olarak katılır ve geminin rezil rüsva pislik tayfasıyla birlikte uzun bir yolculuğa çıkar. Balinaları avlayıp yağını çıkaran bu geminin başına binbir türlü müsibet gelir ve Patrick Sumner da bu yolculuk boyunca arkasını kollamak zorunda kalır. Dediğim gibi dizisini henüz izlemedim ama muhtemelen kitapla tamamen paralel bir şekilde ilerliyordur. Hem kitabını hem de dizisinini ardı ardına izlemek insanı muhtemelen hayattan tiksindirir ve soğutur; o sebeple, kitabı okuyacaklar @eleutheiros’un yaptığı gibi iki eser arasına biraz süre koyabilir. Ayrıca bu kitabı Rahatsız Edici Kitaplar başlığı altında bulunan kitapların arasında sayabiliriz.
5 Beğeni