Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Yazdım mı hatırlayamadım ama Criminal Minds izliyorum. Her gün 1 bölüm izlediğim için 3. Sezona gelmem aylar aldı, o yüzden yazıp yazmadığıma emin olamadım. Mindhunter’a bayılmış biri sevdim tabi ki, ama yerini tutmasının imkanı yok. Klasik güvenli bir dizi. Ne beklediğinizi biliyosunuz, sonunda olayların bir şekilde çözüleceğini biliyorsunuz. Polisiye romanları, polisiye dizileri, bu yüzden severim. Güvenli. Eskiden de arkadaşım izlerken yandan bakıyordum. Dr.Reid’in hayranıydık tabi ki ergen kızlar olarak. Şimdi olayları falan çıkmış tam bilmiyorum da ‘cancel’lamışlar sanırım ondan dolayı Hotchner’a yürüyorum.

Evet yeni diziye göre 3. doktor ama aslında 11. doktor, ben çoğu kişi gibi 10. sezon bittikten sonra bıraktım. Bence en azından 5. sezonu da bir deneyin.

1 Beğeni

Tales of the Jedi’ı izledim.
Ahsoka ve Kont Dooku gibi bazı önemli karakterlerle ilgili önemli bazı olayları anlatan güzel bir animasyon dizisiydi.

The Time Traveler’s Wife’ı izledim. Tek sezonluk mini dizi diye izlemeye başladım ama 1. sezonun ardından iptal edilen bir diziymiş. Bence güzel ve başarılı bir diziydi, neden iptal edilmiş anlam veremedim.

3 Beğeni

Öneriniz üzerine dikkatimi çekti ve The North Water’a başladım. Daha ilk bölümden beni direkt içine aldı. Böyle dizileri seviyorum.

Özetle öneri için teşekkürler :smile:

1 Beğeni

Dün başladım, şu an 6. bölüme geldim. İlk 2 bölümü biraz durağandı ama 3. bölüm itibatiyle oldukça sardı. Pullman’ın yarattığı dünyayı çok beğendim ve orijinal buldum (Fantastik konusunda yetkin olmadığım için belki vardır benzerleri bilemedim :slight_smile: )

Kitaplarını da almayı düşünüyorum, kesin çok daha güzeldir.

3 Beğeni

Rica ederim ne demek. Ben de sevindim demek ki boşa yazmıyormuşum :slight_smile:

Dizi, bir kitap uyarlaması hatta Türkçe’ye de çevrilmiş. Yorumları da gayet iyi. Okuma listeme aldım ancak biraz unutmak istiyorum diziyi. Peşpeşe fazla olur.

3 Beğeni

Bu kitabı birkaç ay önce okumuştum fakat dizisini henüz izlemediğim için sadece kitap hakkında yorum yapmak istiyorum. Kitabı tek bir cümle ile özetleyecek olursam; yazar bu kitabı okuru salt iğrendirmek ve rahatsız etmek için yazmış. Kısaca konusuna birkaç cümle ile değinelim: Patrick Sumner adlı İrlandalı bir doktor olan baş kahramanımız; balina avcılığı yapan bir gemiye tayfa olarak katılır ve geminin rezil rüsva pislik tayfasıyla birlikte uzun bir yolculuğa çıkar. Balinaları avlayıp yağını çıkaran bu geminin başına binbir türlü müsibet gelir ve Patrick Sumner da bu yolculuk boyunca arkasını kollamak zorunda kalır. Dediğim gibi dizisini henüz izlemedim ama muhtemelen kitapla tamamen paralel bir şekilde ilerliyordur. Hem kitabını hem de dizisinini ardı ardına izlemek insanı muhtemelen hayattan tiksindirir ve soğutur; o sebeple, kitabı okuyacaklar @eleutheiros’un yaptığı gibi iki eser arasına biraz süre koyabilir. Ayrıca bu kitabı Rahatsız Edici Kitaplar başlığı altında bulunan kitapların arasında sayabiliriz.

5 Beğeni

Kuzey suları için bir yorum bırakmıştım diye hatırlıyorum, bulunca mesajı editleyeyim. Edit;

4 Beğeni

İkinci sezonu yeni bitirdim ve çok beğendim. Bu sezon işlediği başlıklara oldukça güzel değinilmiş ve evrenin zaman aralığını kaliteli bir şekilde doldurduğunu düşünüyorum. İlk sezonun finalindeki olayla beraber güzel bir tonda, bozmadan devam ettirmiş.

Sezon genel olarak cyberpunk gerilim havasında kasvetli ortam ve müziklerle geçiyor. Bu benim için çok iyi oldu. Klonların insan muamelesi dahi görmüyor olması, silah arkadaşlığı, tüm gücü elinde toplamış bir siyasi iradenin neler yapabileceği vs.

Kamino, klon ordusunun lağvedilmesi, Crosshair’in sistemi sorgulamaya başlaması, Tech. Ve tabii sondaki sürpriz.

5 Beğeni

Bayram tatilinde, yine bir Fringe özlemim tuttu. 73957193.kez izlemeye başladım. 2.sezondayım ve Meghan’ı gördükçe, ay bizim kız büyümüş de Harry’le mi evlenmiş demekten kendimi alamıyorum bir türlü :joy:
images (28)

8 Beğeni

Andor’u izledim.

Star Wars’ın isyancı kesimini anlatan güzel bir dizi. SW külliyatının diğer yapımlarına göre daha gerçekçi bir yapım olmuş, insan dışındaki ırkların gereksiz yer kaplamaması da hoş olmuş.

Dizinin ana karakteri Cassian Andor, Rogue One filminde oynuyormuş. Yeni filmleri izlemediğim için bilmiyordum, artık bu filmi izlemem şart oldu.

6 Beğeni

Diplomatı izledim bitirmek üzereyim. Dördüncü bölümden sonrası atlayarak izledim wattpad hikayesi gibi senaryosu var.Oyunculuklar ve çekimler iyi olduğu için izlettiriyor.Bir iki bölüm şans verip denebilir tamamen vakit öldürmelik bir dizi.Yine netflix sosundan beklediğiniz her şey var ama sosa bir şey eklemişler gender -bender anime izleyenler aşina olabilir buna dizideki neredeyse her karakter çapraz yapılmış
Büyük elçi çiftimiz
Danışman-CIA görevlisi
USA başkanı-özel kalemi
UK bakanı-kız kardeşi

Aslında dizi ve film izlemeyi sevenler için izledikçe bir şeyin farklı olduğunu hissediyorsunuz stereotiplerin cinsiyetlerinin değiştirildiğini.

3 Beğeni

David Cronenberg’in 88 yapımı filminin uyarlamasında Rachel Weisz efsane bir iş çıkarmış, bir aksilik çıkmazsa altın küre filan ne varsa bütün ödülleri toplar diye düşünüyorum. Diziyi izlemesi biraz zor özellikle ilk bölümdeki doğum sahneleri ürpertici. Amazon reklam işini pek beceremiyor, bu dizi Netflix’de yayınlansa kıyamet kopardı, prime video da yayınlanınca kimsenin haberi olmuyor.

7 Beğeni

Listeme aldım izleyeceğim öneri için teşekkürler.

1 Beğeni

Diziyi tavsiyeniz üzerine gördüm prime video da ana ekranda görünce yine çer çöp dizi hatta Türk dizisi sandım.Diziyi izledikten sonra filmi de izledim .Film daha çok hoşuma gitti diyebilirim kafa kafaya ama dizide tempo yavaşladığı ve gereksiz uzatıldığı için olduğunu eklemem gerek.Normalde uyarlamalarda cinsiyet değişimlerine sıcak bakmam ama konun doğası gereği her iki taraftan ele alınması hoş olmuş.Altını doldurmuşlar buradan filmini izlemeyen forumdaşlara tavsiye ediyorum .İşleniş ve senaryoda farklıklar mevcut yani izlerken sıkılmazsınız.Hem dizi hem filmdeki başrol oyuncuları çok başarılı ama Jeremy Irons fena oynamış o zaman ki çekim tekniklerine ve teknolojik şartları göz önüne alınca.

Aslında mobilden bir yorum yazmıştım yapım iyi olunca içime sinmedi.Bodyhorror ,gerilim ,bilim kurgu ucundan sevenlere tavsiye ederim.

Son olarak diziyi izledikten sonra incelemelerine bakayım dedim ve izlediğim videoda gördüm ki tempo yavaşlığının bir sebebi bölümlerin farklı yönetmenler tarafından yönetilmesi.1,2 ve 6 numaralı bölümler ile diğer bölümler arasında fark var izlerken hissedeceksiniz.İncelemesini izlediğim youtube linkini bırakıyorum inceleme senaryo üzerinden değil daha çok yapım ,günümüz holywood trendleri ,yönetmenlerin işleri vs şeklinde.Tavsiye ederim.

2 Beğeni

Scrubs izlemeye başladım. Bende eskiden kalan bir anısı vardı. Şimdi izlemeye başlayabildim. İkinci bölümde gerçekten çok güzel söylüyor Dr Cox; “Kimseyi kendinden kurtaramayız.”

3 Beğeni
1 Beğeni

Sen devam et David Tennant’ın son sezonu efsane.

2 Beğeni

Black Knight (2023)

Dördüncü bölümdeyim. Can sıkmayan düşük bütçeli Death Stranding/Mad Max gibi başladı, sonra X-Men’e döner gibi oldu, oradan Squid Game’e geçti, nerede biter fikrim yok. (Arada alternatifini sunamadan anti kapitalizm yapmaya da çalışmışlar ama neyse ki bunu Platform gibi cringe şekilde yapmıyor) O kadar fazla kendi kendine konuşma şeklinde verilen iç ses var ki Anime olacakken vazgeçip dizi yapmaya mı döndüler diye düşündürtmüyor değil.

Kore yapımı daha çok bilimkurgu gelsin, ona hiçbir itirazım olamaz gerçi.

4 Beğeni

Şuan güncel olarak Ted Losso izliyorum son sezon son iki bölümde toparladı. Açıkçası sezonun ortanca bölümleri çok zayıf ve sadece ödül avcılığı için konulmuş amaçsız bölümler olmuş. Sen istediğin zaman vermek istediğin mesajı güzel bir şekilde veriyorsun neyse niyet okumayalım yazacak bir şey bulamadı diyelim.

1 Beğeni