Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Ben de 4.bölüme geldim. İlk bölüm fena değildi aslında ama cıvıklık kısmına ben de katılıyorum. Lucy zaten en başından biraz dorky gözüken bir karakterdi belli ki o hikaye ilerledikçe değişecek ama Maximus’u da Avarel yapmışlar. Silahtarla Dumb & Dumber gibi takılıyorlar. Ghoula girmiyorum bile.

2 Beğeni

O sırada Fallout NV dlcsi Old World Blue dan bir kesit…

4 Beğeni

Kuvvetli Bir Alkış
Aslında yazmak için bütün diziyi tamamlamayı bekleyecektim fakat ikinci bölümün ardından yazmaya başlamış bulundum.

Pek öyle dizi falan izlemem, üstelik negatif beklentiyle başladım fakat hoş bir sürprizle karşılaştım. Artık gına getiren taşranın kılcal damarlarına kadar giren hareketli görüntü dünyamızda Berkun Oya şehire bakmayı gerçekten de bilen, şehrin dertlerinden, yaşantılarından, psikolojisinden anlayan bir hikâye anlatıcısı.

Dizinin içerdiği sürreel öğeler tam kararında, dahası, bunlara sürreel ya da absürd demenin tuhaf kaldığı bir kendine has halleri de var.

Sol çatala incelikle atılmış bir gol gibi.

6 Beğeni

Şöyle bir incelemesi de var hocam.

5 Beğeni
4 Beğeni

Biz de dedik bu dizi çok iyi diye kimse sallamadı aaa :smiley:

4 Beğeni

Shogun’un 9. bölümünü izledim. Her bölüme olduğu gibi puanım 10. Umarım final bölümü bekletinleri karışlar.

Mariko… :sob:

4 Beğeni

Lol dizisi deyip izlemeyi ertelediğim Arcane’den 3 bölüm izledim ve çok beğeni, özellikle 3.bölümü çok iyiydi.
Animasyon kalitesi muhtemelen şimdiye kadar yapılmış en iyi iş, herhangi bir mediumda.
Müzikler, sanat tasarımı(dishonored oyununa bayılan biri olarak neredeyse aynı tasarım) çok iyi.
Tabi devamı da önemli.

4 Beğeni

Devamı da çok şahane, iyi seyirler.

2 Beğeni

Shogun izliyorum, çok beğendim. Hangi yayınevi acaba uyanıklık yapıp almıştır, diye düşünüyorum. Umarım kısa sürede çevrilir bizim dilimize de.

3 Beğeni

Shogun ve James Clavell kitapları var mı acaba diye merak ederekten dün sabah bakmıştım ben ( finali izledikten sonra :smile: ) . Altın kitaplar zamanında Tohum ismi ile basmış. Sonra Şogun ismi ile tekrar baskı yapmış, bir daha el atan olmamış.

Nadir de birkaç tane var ama Altın kitaplar ve Suveren çevirisini görünce el çektim ben hemen :smile: . Dizinin popülaritesi artarsa günümüzde yeni bir baskı gelir mi, bilemedim.

5 Beğeni

Aman… Mehmet Harmancı ve Suveren çevirilerinden uzak durmak lazım, n’olur n’olmaz. :smile:

3 Beğeni

Shogun’da 5.bölümden sonra büyük hayal kıyıklığı yaşayan var mı benim gibi?

3 Beğeni

Final benim için büyük hayal kırıklığıydı…

5 Beğeni

Paldır küldür bitti…

5 Beğeni

Aynen. O kadar işlediler işlediler son bölüme kadar ve tam sizin söylediğiniz gibi paldır küldür bitti…

5 Beğeni

Benim beklediğim gibi bitti ama ben sezon başladıktan sonra bir ara eski diziyi izlemiş biri ile muhabbet etmiştim :smile: Büyük bir final savaşı ya da her şeyin çözülüp bir geleceğe bağlanmasını bekleyenleri biraz üzmüş olabilir.

Politika ve entrikaların nedenleri, yapılan hamlelerin ardındaki hedeflerin vs açıklanacağı bir final olacağını bildiğimden epey keyif aldım ben. Sonra kitaba da o yüzden bakındım hatta, baskısı olmadığını görünce İngilizce kaynaklara göz gezdirdim biraz. Kitap da Toranaga’nın uzun monologu ile finale bağlanıyor anladığım kadarı ile :sweat_smile: .

Bence top nokta 9.Bölümdü zaten :upside_down_face: 10 kafalardaki soru işaretlerini giderip anlaşılmayan ne varsa seyirciye açıklama gibi bir bölüm biraz da.

6 Beğeni

Sıkıntı ilk 3 bölümde bunu promise ediyor olması. Özellikle yükselen tansiyon ve sürekli savaş vaadi. 6-7. bölümlerden sonra tüm settingi çöpe atıp aynı karakterlerle yeni hikaye yazıyor. Zamanında asya mistisizmin ekmeğini yemiş olsa da 2024’de sınıfta kalan bir hikaye bence. Prodüksiyonu ve oyuncuları bu kadar iyi olmasa izler miydim bilmiyorum.

Son bölümde Toranaga’nın her şeyi aptala anlatır gibi anlatması güldürdü.

2 Beğeni

İlk 5 bölüm itibariyle çok çok iyi diye düşünüyorum. Beni çeken kısmı da karakterlerin derin felsefeleri, kültürel etkileşimler ve bunlara dair çok ilginç, komik farklılıklar. İngiliz karakter bir şeyleri nasıl anlamlandırıyor, Japonların bakış açıları ve yaşayışları nasıl farklılaşıyor çok çok iyi yansıtılmış. Yaşarsın ve ölürsün felsefesi nelere tekabül ediyor, yıkıldığı gibi kolay inşa edilebilen evlerden yaşıyor oluşları ile nasıl ilişkilendiriyorlar yaşam felsefelerini falan. Çok şahane. Bir insanın evi ile nasıl ilişkilendiği, nasıl ilişkilenmek durumunda kaldığı gibi meseleler hayat felsefelerimizle bile ilişkili bir şey diye düşünürdüm, dizide bunu çok iyi bağlamış olmaları sürpriz oldu bana. Umarım dediğiniz kadar hayal kırıklığı yaşamam devam bölümlerinde.

Edit: Bitirdim. Benim beklentilerimi sonuna kadar karşıladı ufak tefek hoşuma gitmeyen şeyler olsa da. Çok çok iyi bir diziydi bence, şahane.

5 Beğeni

Shogun’u ilgiyle izledim, güzeldi :+1:t3:

Diziyle ilgili güzel bir inceleme

9 Beğeni