Ben de başlamak için sabırsızlanıyorum. İlk fırsatta bakacağım. Japon tarihi, özellikle sengoku dönemi çok ilgimi çekiyor. Dizi hakkında olumlu yorumlar duymak güzel.
TWD Rick Grimes ilk bölüm geldi. Seyredebilen oldu mu?
İlk shogun dizisi beni çok etkilemişti…kitabı var mı bende bilemiyorum ancak sanki var gibi hissediyorum…neyse… bu dizi de mükemmel olacak gibi görünüyor. iyi bir roman iyi ki yeniden çektiler…umarım dizi boyunca yanılmayız.( Bir ara japoncaya sarmıştım…sonu gelmedi hep araya bişiler girdi. Meraklısına tavsiye ederim…Türkçe ye çok benzer yani gramer olarak…sadece 1250 kelime yeter basitçe konuşmak için…yazması zor ama o da yapılabilir…hangi dil kolay ki…azim yeter. ![]()
The Asian Saga 6 kitaplık bir seriymiş. Dizi yayınlaması vesilesiyle yeniden Türkçe baskısı gelebilir. Dizinin yapımcıları da 2. sezon için onay bekliyorlarmış. Her ne kadar mini dizi lanse edilse de sevilmesi ve iyi reytingler bu seriyi devam ettirir. Bekleyip göreceğiz. Dil konusunda size katılıyorum niyet ve azimle her şey halledilebilir.
Shogun a niyetliyim ama zaman bulamadım enfes duruyor.
çok güzel çekmişler…
Shogun fazla iyi diziden ziyade büyük bütçeli bir film gibi olmuş tavsiyem bölümlerin bitmesini bekleyin
Tokyo Vice ikinci sezon çıkmış , biraz niş biri dizi ikinci sezon ilk sezona göre oyunculuk ve yönetmenlik olarak ileriye gitmiş senaryo olarak ise hareketli olarak gözüksede hantal bir türlü dengesini bulamıyor.Yinede suç dizisi seviyorsanız şans verin.
Shogun ödül alamazsa yazıklar olsun BCS çekerler mi bilmiyorum ama Holywood Asya açılımı sürecindeydi büyük ihtimal çoğu ödülü alır.Başrol belki alamaz.
İlk sezonun son bölümleri kötüydü, güncel pek dizi yokken bakılabilir.
Bu sezon toparlanmış iyi bir iş olmuş hocamm
Shogun mükemmel gidiyor şu an için. Ama eski diziyi izleyenlere ya da kitabı okuyanlara bir sorum var. Bu dizi de o meşhur klişe beyaz adam egzotik ülkeye gelir, kültürü öğrenir hatta adetleri vs yerlilerden daha iyi uygular, en güzel yerli kızı kapar, en sonunda da yerlileri kendilerinden kurtarır formülünü izleyecek mi ? Yoksa daha orjinal bir hikayesi var mı? Her türlü güzel dizi olacak orası belli de bir de klişelerden kurtarabilirse kendini o zaman başka bir seviye olur.
Shogun gerçekten tüm övgüleri hak ediyor, çok sağlam ilerliyor.
The bear izliyorum.
İlk sezonu anlamsız geldiği için tarıda bırakıp, 2.sezonun aldığı övgüler sonrası devam ettim.
Kesinlikle usta işi bir dizi, hele 2x6 acayip.
Ben de dün Shogun’a başlayayım dedim 4 bölüm ne ara bitti anlamadım. Dizi çok iyi ama umarım @RolandDeschain arkadaşımızın dediği gibi bir klişeye kurban gitmez. Bu arada ben nedense bu korsan denilen kardeşimize pek ısınamadım. Oyunculuğu mu yoksa mimiklerimi yetersiz karar veremedim. ![]()
Aynı fikirdeyim. Biraz odun gibi arkadaş. ![]()
Onun haricinde dizi ile ilgili fark ettiğim bir şey SJW lerin esamesinin okunmaması. Ne bir siyahi ne bir eşcinsel. Japon olması gereken Japon. Beyaz olması gereken adam beyaz. Müthiş. Bu devirde böyle bir dizi bulmak gerçekten zor. Sevindiğim şeye bak ya ![]()
Senin seyir zevkin yetersiz. Anjin san iyi oyuncu. ![]()
Kendisinden istenen rol buysa fevkalade bir oyunculuk.
Yok bu değilse olmamış. Barbar barbar diye diye barbar olacak hali yok ya.
TWD Rick an Michonne u seyredeyim dedim 3. Bölümde bıraktım. Walkerslar bildiğin diziden ayrılmış. Kendi aleminde bir drama/aşk/entrika dizisine çevirmişler güzelim evreni.

Fallout’ı izliyorum. Ben bu kadar cıvık, bu kadar çocukça, bu kadar saçma bir hikaye işlenişi beklemiyordum. Herhangi bir Fallout oyunu şu diziden milyon kat daha ciddi, ağırbaşlı, tutarlı ve ayağı yere basar durumda. Dizinin genel itibariyle ergenler için yapılan bildiğimiz cıvık Disney filmlerinden hiçbir farkı yok. Sadece “2-3 kafa patlatıp ortalığa kan sıçratalımda yetişkinlere de hitap edelim” demişler. Ne diye bu kadar goygoyu yapıldı anlam veremedim.
Oyunla karşılaştırırsak gördüğüm kadarı ile çoğu öğeyi 4. oyundan almışlar. Waterchip bozuldu mevzusu gibi ilk oyuna birkaç gönderme var o kadar.