Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Shogun’u ilgiyle izledim, güzeldi :+1:t3:

Diziyle ilgili güzel bir inceleme

9 Beğeni

Evet maalesef ki izliyorum ve evet sardı :smile: Basit senaryolu, anlamı olmayan bir dizi ama boş vakitte aktı gitti valla bitiriverdim. Eğlenceliydi.

4 Beğeni

“İnsanlığın, kendinden üstün bir yaşam formuyla yaşam mücadelesine girmesi” çerçevesinden çok heyecanla izlediğim, diğer tüm konulardaysa tırt bulduğum bir dizi oldu.

10 Beğeni

Yellow Stone nun yeni sezonunu bekliyorum onun haricinde enson Fallout izledim 2024 çok kötü bir sene film ve diziler açısından.Grev kaynaklı çok kötü bir sene.Shogun ve Fallout tan başka güzel iş beklemiyorum bu sene ROP çöpü ile sezonu kapatırım galiba.Düzgün bir drama yok uzun zamandır fantastik ve tarihi yapımlar hariç BCS ayarında bir şey gelsede izlesek.

2 Beğeni

Arkadaşlardan gelen baskılara dayanamayıp Gibi’ye başladım. İlk 3 sezonu seyrettim. Çaça ve Cosplay, Yamyam Erasmuslu, Bodyci Yalvaç gibi çok çok sağlam bölümler var ama bunlar bir elin parmağını geçmiyor. Öyle anlatıldığı gibi her bölümü birbirinden komik olan bir dizi de değilmiş.

13 Beğeni

Benim arkadaşlarım da çok övmüştü. Hatta Doğu dizisini rakip gösteriyorlar ama Gibi her türlü tokatlar demişlerdi.
Tam tersi oldu, ben Doğu dizisine başlayıp bitirene kadar izledim. Gibi dizisinde ilk 10 bölümü izledim sonra izlemeye şevkim kalmadı.

5 Beğeni
  1. bölümde bırakmıştım. Yeni sezonlarından bir bölüm izlemeye çalıştım yine sıktı. Bana çok sıkıcı geliyor.
3 Beğeni

The Boys 4. sezon ne kadar b.ktan olmuş.Kusura bakmayın kötü demeye dilim varmadı.Bugün oturup dört bölüm izledim hiç bir şey anlamadım dizi finale gidiyor ama her anlamda geriye gitmiş dizi.Ekibin geçmişiyle yüzleştiriliyoruz ama diziye bir şey katmıyor.Deep giderek aptallaşıyor,A Train ise bencilliğini bırakıyor,saçını yolan CEO ise tam bir aptal,dünyanın en zeki kadını sözde ama bir zeka belirtisi göremiyoruz bir incelik yok direk bull shit sıkıyor ,Hughie ise ailesiyle yüzleşiyor ama ne izliyoruz abi.Homelander yada Starlight in geçmişleri bir şekilde derinlik katıyor ama diğerleri ? Bizim fransızın gay shipini neden görüyoruz bu sezon ?Gay olduğu için karşı değilim ama en başta ver izleyelim asyalı kızla shipleyip dizi içinde lbgt karşıtı parodi eleştirilere kalkan olarak kullanıyorlar sanırım.Velhasıl izlediğim en kötü sezon bitişi olabilir.Bence diğer bölümlerde kurtaramayacaklar.Oyunculuk ve senaryo iyice kötüleşmiş .Oyuncular aşırı yaşlanmış .

Şimdi dizinin enbaşında bizim ekip supriz bir saldırı ekibiydi mevcut durumda iyice açığa çıkmış bir ekip ama kimse bunlara dur demiyor yada durduramıyorlar adamların elinde sınırsız kaynak var.Kısaca genel olarak bir kalitesizlik var bir dizinin ölüşünü gördük.

4 Beğeni

Hocam,kusura bakmayın geç oldu mesajınızı görmüştüm ama işlerim vardı dönemedim.Öyle bir zaman ayırıp izlemeye değmez atlaya atlaya izlenir 4. bölüm fena değildi ilk üçe göre büyük ihtimal bundan sonra ana olaylara girecekler .Marketlerdeki çikolatalar gibi olmuş ne eski tadı ne eski kalitesi kalmış.

Tamamdır hocam teşekkürler pek de izleyesim yoktu zaten

Rome

Aslında ilk sezonunu 2020 yılında izlemiştim ancak sonra elim değmemişti. Geçen ay tekrar başladım ve ilk sezonu baştan olmak üzere seriyi bitirdim.

En iyi tarihi yapımlardan biri olarak görülmesinin yanı sıra, çok iyi bir dram ve entrika dizisi. Bizde olsa eminim ortalığı ayağı kaldırırlardı.

Ortalarda söylerim diye düşünüyordum ama başta söyleyeyim. Titus Pullo ve Lucius Vorenus arasındaki dostluk… battle shounen mangakalarına ders diye izletilmeli, “dostluk” kavramını yavan nakama power safsatarıyla değil, aynen böyle gösterirsiniz. Her hangi bir dizi film kitap vesairede gördüğüm en etkileyici dostluklardan biriydi. Keza iki karakter ve çevresindekiler de harika işlendi.

Mark Antony karakteri ise seyir zevki müthiş yüksekti. Sezar’dan daha çok beğendim.

Atia ise Hürrem Sultan’ın esin kaynağı olabilir, özellikle son bölümde Octavian’ın eşiyle atışırlarken sanki Hürrem Sultan’ı izliyormuş gibi oldum.

Dizinin bütçe sıkıntılarından dolayı erken bitirildiği herkesin malumu. Kimileri Game of Thrones’un gelişi sebebiyle böyle bir karar alındığını savunuyor.

Açıkçası savaş sahneleri off-screen(çoğunlukla)ve bazı yerlerde cidden parasızlık kendini belli etse de benim için hiç sorun olmadı. Dizi size antik Roma atmosferini öyle kuvvetli hissettiriyor ve onu müthiş bir entrika sarmalıyla harmanlıyor ki izlemek için yeterli geliyor.

Diziye puanım 93/100. Keşke birkaç sezon daha olsaydı.

Bonuslar

Kurtlar Vadisini tekrar izliyordum sene başında Karahanlı Era’nın sonuna kadar da izledim. Bence ilk 97 diye bir şey pek yok. Osman Sınav’dan sonra dizinin çehresi değişiyor(53) sonrası da gayet sarıyor ama eski tadını vermiyor. Tabii sonrasında Pala gibi bir fenomen geliyor, şu an sosyal medyada ortalığı kasıp kavuruyor malum.

Yine sene başında The Boys’u 3x2’ye kadar izlemiştim. O da gayet iyi ve keyifliydi. İnternette dönen klasik bir geyik var, “Homelander olmadan bu dizi olmaz.” tarzında. Ben ona pek katılmıyorum. Homelander çok seyir zevki yüksek bir karakter ama diğer karakterler de hiç boş değil. Deep bile mesela çok iyi yazılmış bir karakter. İzlerken karakterin tüm acınasılığını hissediyorsunuz -hele ki Homelander’ın buna köpek çektiği kısımlar- yani tamamen Homelander’a bağlanmamalı diye düşünüyorum.

Unutmadan, canım sıkıldıkça Two and a half man’i tekrar izliyorum. Arada birkaç bölüm atıyorum.

9 Beğeni

Sezar’ın Ptolemy’yi bağırarak susturmasını hiç unutamıyorum. Arada açıp sahnelerini izliyorum. Rome çok iyi dizi.

3 Beğeni
  1. sezonda da konu ilerlemedi bence. Soldier boy sayesinde iyiydi. 2020’de 2. sezonu çıktığında dizinin sezon 5’te final yapacağını söylemişlerdi. Dizi bitmesin diye ana hikaye gelişmiyor,2 sezondur ilerlemiyor konu.(Bize ne Hughie’nin annesinden veya fransızdan).Keşke tüm bölüm yayınlansaydı da unutup gitseydik çabucak. Acaba bir gelişme olur mu diye izliyorum. Rezil ettiler
1 Beğeni

Bu muzik Roma’ya cok yakisiyor.

Ben de Discworld uyarlamasi Going Postal’a basladim. Coupling, The Crown ve GoT oyuncuları basrollerde.

4 Beğeni

Dark Matter (2024) dizisinin ilk sezonu final yaptıktan sonra genel bir eleştiriyle beraber diziyi sizlere tavsiye etmeyi planlıyordum ama 8. bölümü izlemeye başlayıp “oha, noluyor” diyince daha fazla bekleyemedim.

Dizi konusu itibariyle halihazırda ilgi çekici: bir aile babası olan Jason’ın paralel evrenlerden birindeki kendisinin başka bir versiyonu tarafından kaçırılmasıyla başlıyor her şey. Kaçırılan Jason zaten bir üniversitede Fizik Profesörü ve kendisini kaçıran versiyonu ise bu alanda akademide çalışmak, aile kurmak yerine kariyeri tercih etmiş ve üstüne bir de paralel evrenlere seyahat etmesine olanak sağlayan süperpozisyon kübüyle mutlu aile tablosunu çalmak istemiş. Ana karakterlerin fizik alanında çalışıyor olmaları dizinin paralel evrenler temelindeki açıklamalarını ve seyahatleri daha bir keyifli yapıyor.

Diziye dair olabildiğince spoiler vermekten kaçınarak dizide beni çeken noktaları belirtmek istiyorum:

• Paralel evrenlere seyahat etmelerini sağlayan kübün içindeyken süperpozisyon durumunu çok iyi yansıtmışlar. Öyle ki duygudurumlarındaki herhangi bir değişiklik, akıllarından geçen bir düşünce bile gidecekleri paralel evrende değişikliklere sebep oluyor. Tabi haliyle gitmeyi istedikleri evrene ulaşmaları zorlaşıyor hatta imkansızlaşıyor ama dizide bu denge güzel kurulmuş.

• Farklı paralel evrenlerdeki yaptıkları küçük değişiklikler, belli belirsiz ayrıntılar. Mesela sadece gelip geçerken duvarda gösterilen 3 kişilik aile portresine ekledikleri bir çocuk veya ana karakterin alyansı yerine parmağına doladığı kahverengi lastik yerine siyah lastik gibi gibi. Bu ayrıntıları yakalaması ayrı bir keyif veriyor.

• Karakterlerin alternatif versiyonları ve hayatlarını da keşfetmesi ayrıca zevkli. Zaten çoklu evren teorisini sevip bu alternatifleri izlemekten keyif almamak mümkün değil gibi.

Bunların yanısıra tabi diziye getirilebilecek negatif eleştiriler de vardır mutlaka ama benim için dizinin ilk bölümlerinin biraz ağır işlemesi dışında hiçbir problem yok doğrusu. Sizlere bir heyecanla tavsiye ettikten sonra 8. bölümü izlemeye kaldığım yerden devam ediyorum :smile: O sırada diziyi izleyeniniz varsa başka eleştiriler duymayı da çok isterim.
İlgi çekici bulup izlemeye başlayanlara iyi seyirler şimdiden :innocent:

Küçük bir güncelleme: Arkadaşlar neden Ahsen bunun kitabı var gidip okusana demiyorsunuz, aşk olsun dksşkdşdjd
Bende diyorum ki bu kadar iyi bir senaryoyu nasıl yazdılar… Meğer uyarlamaymış…
Tek kitap ve tek sezonluk diziymiş. Normalde arada açıp izlerim diye başladığım için araştırma gereği duymamıştım ama dizi radikal olarak muazzam bir ilerleme kaydedince şaşkınlıktan araştırdım. Neyse, okuması daha zevkli olur zaten diyerek sessizce köşeme çekiliyorum artık :sweat_smile:

13 Beğeni

Frenchie’nin hikayesini bozmuşlar gibi ama 2 bölüm izledim daha. Hiçbir build up olmadan bir anda “Biz başka dünyaların insanlarıyız.” fikrine vardılar kızla, anlamadım. Onun dışında da bir sönüklük var cidden. Sage karakterinin zeki değil de çok kitap okumuş biri olduğunu düşüneceğim böyle giderse. Milletin duruşundan çıkarımlar falan yapıyor, zeka ile pek bir alakası var mı emin değilim veya zeka öyle bir şey mi, bilemiyorum.

3 Beğeni

Bende izliyorum ama 7 de kaldım en son, dün 9. bölüm ile final gelmiş sanırım. Bu aralar hiç boşluğum yok ama bir boşlukta çift bölüm üst üste izleyip bitireceğim :smiley: .

Kitabının da baskısı bitmiş sanırım, dizi ile yeni baskı yaparlar belki dedim ama gelmedi.

3 Beğeni

Evet, dün 9. bölümle final verdi. Son 2 bölüm özellikle ilk bölümlerin ağır gidişatına kıyasla gerçekten çok iyiydi, umarım bir an önce izlersiniz.

Ben de dizi bitince araştırdım ama sahaflarda bile gözükmüyor maalesef. Belki bir gün bir tozlu sahaf rafında denk gelirim diye ümit ediyorum :sweat_smile::innocent:

3 Beğeni

Kore, ortaçağ, zombi. Sonuncusu dan gına gelmiş olsa da dizi kendini izlettirmeyi başarıyor. Beklentiyi doğru ayarlamak kaydıyla gayet izlenebilir bir dizi. Ancak yeni sezonun yapılmasına bence gerek yok. İkinci sezonda gayette bitebilirdi kanımca. İzlemeyen varsa tavsiye edilir.

5 Beğeni
5 Beğeni