Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Ben ilk sezonu bitirdikten sonra ki izleyeli çok oldu kitaplarını da almıştım. Uzun süre fırsat bulamadım ama geçenlerde fırsat buldum ilk 2 kitabı bitirdim. Dizinin sezon finalinden sonrası ilk kitapta var. Hatta kitabın yarısı ilk sezonun finali diyebiliriz. Devamı gayet güzel.

Daha sonra 2.kitabı vardiya ismi onu bitirdim. Bu kitap 1.kitaptan önceki zamanları, yaşanan olayların geçmişini anlatıyor. Kitap için oldukça önemli. Silonun neden yapıldığına epey cevap alıyorsun.

3.kitaba geçenlerde biraz başladım. Bazı olayların geçmişini 2.kitapta gördükten sonra 1.kitabın direkt devamı 3 kitap. Ve bildiğim kadarıyla son kitap.

Şu ana kadar bu seriden memnunum. Dizisini de beğendiğim ve böyle distopya sevdiğim için zaten kitaplarını okumaya başladım. 2.sezonunu merak ediyorum. Bakalım olayları nasıl yansıtacaklar ?

6 Beğeni

Evet ben de ilk 2 kitabını severek okumuştum ama 3. kitabı yarım bırakmıştım yıllar önce. Dizinin gazıyla okurum umarım.

2 Beğeni

Burada görünce izleyip bitirdim bu diziyi. Gercekten güzel bir iş. Aslında tek sezonluk dizi olacakken 2.sezon onayı almış. Bitse daha iyi olurdu ama bir 2.sezona da hayır demem.

3 Beğeni

Prens.

Saçma saçma sapan bir türk dizisi diye izlemiyordum. Bluetv sürekli önüme çıkarıyordu. İzleyeyim bari dedim ve aşırı güldüm. 2 sezonu da bitirdim. Çok iyi iş olmuş. Önyargılı olmadan izleyin.

6 Beğeni

Ben dizi seyreden biri değilim. İzlediğim şeyin bir sonu olsun isterim. Don lastiği gibi uzayıp giden hikayeler beni sıkıyor. Ancak son zamanlardaki filmler o kadar kötü ki bir anlamda dizi izlemeye mecbur kaldım. Bazıları aşağıda

Silo - 2023 (İyi)
Black Bird - 2022
Fallout - 2024
Gece Yarısı Ayini - 2021 (Baya iyi)
The Fall of the House of Usher - 2023
Twisted Metal - 2023 (Eğlenceli)
Slow Horses - 2022_2024 (Uzun zamandır seyrettiğim en iyi Antikahraman ı barındırıyor. Gelecek sezonunu iple çektiğim tek dizi)

Not: Yorumlar benim şahsi fikirlerim. Bunlardan bir kısmı aile ile seyredilecek diziler değil. Ninenizle seyrederken birden “Aman Tanrım neler oluyor burada” dememeniz için baştan kontrol etmenizi öneririm.

7 Beğeni

Batman Caped Crusader’ı izledim. Valla arada kaldım beğenip beğenmemek konusunda. Pek spoilerlık bir şey yok ama belli de olmaz diye notumu düşeyim.

Dizi biraz what if şeklinde olmuş. Kadın Penguin, siyahi Gordon, Asyalı Harley Quinn bir ayağı iken bu şeklin diğer ayağı da olayların her seferinde çizgi romanlardakilerden farklı gerçekleşmesi. Harley Quinn hep böyleymiş mesela Joker’le ilgisi yokmuş bu hallerinin. Harvey Dent yüzündeki yarayı çok farklı bir şekilde almış aslında falan. Bunları beğenip beğenmemeniz tamamıyla size kalmış. Ben kadın Penguin’i severken Asyalı Harley’i sevmemiştim ama sevmememin sebebi Asyalı olması değildir sanırım. Alıştığımız hareketleri yapan Harley Quinn olmadığından sevmemiş olmam daha muhtemel.

Peki Batman’in performansı nasıl derseniz Batman olaylara hep sonradan dahil oluyor onda da dayak yiyor genelde ve birkaç defa Gordon vs. tarafından kurtarılıyor hatta. Alıştığımız bir Batman yok malesef. Yani Batman olmasaydı da bölümler böyle biterdi bence. Biraz insani yönüne odaklanmışlar galiba daha çok Bruce Wayne’i izledim. Cartoon Network’te çıkan Batman dizileri daha iyi.

Favori bölümüm Midnite’ın da yer aldığı 6. bölümdür.

Dizi devam edecek gibi duruyor. Umarım daha aktif bir Batman görürüz yeni sezonda.

3 Beğeni

Bu dizideki Harley Quinn yorumunu beğendim Bruce Timm çok iyi bir karakter alt metni yazmış Harley Quinn karakterinin yaratıcısı olduğu için böyle yazmasını takdir ettim öteki türlü Joker’in arkasında kalmış sadece ona yardımcı olan birisiydi psikoloji diplomasının da hakkını vermiş şehrin en zengin insanlarını manipüle ederek tüm mal varlıklarını satmaya zorlanmasına bayıldım.

1 Beğeni

Evet öyle yorumlanması güzeldi ama biraz cıvıtsaydı çok daha güzel olurdu kostümünü giyince. Alıştığımız Harley’e göre tutuk kaldı biraz ondan arada kaldım bu bölümü beğenme konusunda.

1 Beğeni

Penguin dizisinin ilk bölümü yayınlanmış bayağı beğendim bu sene izlediğim en iyi iş olabilir.Şimdi sizde izliyorsunuz ve burda konuşuyoruz.Evet,izliyorsunuz NOKTA

6 Beğeni

Torrent’e düşmemişti, izleyeceğim ben de ilk fırsatta. Bazı görüntüler çok güzel duruyor.

2 Beğeni

Malumpal dan izledim her yere telif atmışlar ,Falout ile kapışır suç odaklı dizileri sevdiğim için bana göre daha önde tabi tüm bölümlerini görmek lazım.

Dizi ile ilgili sahnelerle ilgili yorum yapacağım ama ikinci bölümü ve insanların izlemesini ve forumda konuşmayı bekliyorum.

2 Beğeni

İlk bölümü izledim, cidden baya iyi bir dizi olmuş. Sağlam bir suç bir suç dizisi geliyor gibi.

Edit: Tek eleştirim var aslında, sidekicki göreve alırken layz writing olmuş biraz. Genel olarak iyi çerçevesinin yanında onu da görmezden geliyorum.

3 Beğeni

Prison Break’i sadece pilotunu izleyeyim diye açmıştım, koca ilk sezonu tekrar izledim. Tek unuttuğum detay, daha sonra The Purge ve Marvel serileriyle adını duyuracak Frank Grillo’nun varlığıydı.

Agatha pilot bölüm devamını seyretmemek için yeterli sebepti. Gayet yavan ve sıkıcı. 51 yaşındaki başrolümüzün akranı kütüphaneci ablada Buffy’nin cadısı Emma Caulfield’in yer alması ve hiç yaşlanmamış gibi durması hoş bir sürpriz olmuş.

Tulsa King bu sezona da keyifli başladı. Botoks cehenneminden çıkmış Dana Delany yerine keşke doğal yaşlanmış akranlarından (Lisa Emery, Lindsay Duncan) biri seçilseymiş (kendisini Tombstone’dan hatırlayanlar burada görmesinler). Yellowstone ekibinin kotardığı dizide yine orada da yer almış, eşimin deyişiyle “CGI ile çizilmiş gibi görünen” Neal McDonough ile yine yukarıda ismini andığım Frank Grillo bu sezonun yeni ağır topları olmuşlar.

The Penguin hemen açılışta renk paletiyle ciddiyetini ortaya koyup Pulp Fiction’a yaraşır bir kurşunla hikâyesini örmeye başlıyor. Karakterin paytak yürüyüşünden mor renk tercihine bildik detaylar ekrana taşınmışken, neden topalladığını da tüm “çıplaklığıyla” öğrenmiş oluyoruz. Maroni ve Falcone Aileleri zaten Gotham’ın tanıdık yüzleri (Sal’de Clancy Brown). Penguen kendi çocukluğunu anarken akla Vito ve Godfather Part 2 geliyor. Kendisine sempati katacak iki de karakter var: Kendisinden daha güçlü bir karakter olarak gösterilen annesi ve himayesine aldığı, muhtemelen yetim kalmış hırsız genç. Bunu da Tulsa King pilotla bağdaştırdım güncel bir klişe olarak, orada şoförlük yapan siyahîmizin yerini burada Palminteri’nin yazıp De Niro ile birlikte oynadığı A Bronx Tale’deki gibi daha genç bir sima alıyor ve muhtemelen biz de (seyirci) onunla birlikte bu dünyayı keşfe çıkıyoruz. Penguin’in titizlikle örmeye başladığı oyunda iki tarafı birbirine düşürme, savaş çıkarma planı da Yojimbo/A Fistful of Dollars/Last Man Standing filmlerini akla getiriyor. House of Cards’tan Michael Kelly’i de görmüşken, ilerleyen bölümlerde Mark Strong, Carmen Ejogo ve Luke Cage’den Theo Rossi’yi de seyretme şansına kavuşacağız.

HBO’nun çizgi roman dünyasından ekrana taşıdığı en önemli yapım gibi dursa da, daha “comic” olacak ve yıllardır neden çekilmediğini sorguladığım “Lanterns” hem DC hem çizgi roman dünyası adına çok önemli bir hamle, toparlanma olabilir. Dünkü haberlere göre Kyle Chandler ile anlaşılmış bile. Kimi serilerinin Batman’den bile çok sattığı ve henüz beyaz perdede yüzünü eskitmediği, genel seyirciye tüm hikâyesi yabancı olduğu için, büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Ego the Living Planet ile (GG2) Marvel tarafında bir üyesini tanımış kadar olunması da avantaj (Star Trek serisinin beşincisinde de vardı sanırım). Yeşil, Sarı, Kırmızı, duygulara göre renk değiştiren yüzüklerin Inside Out serisiyle çocuklara da tanıdık geleceğini düşünüyorum, Superman’den (Kripton) LOTR’a, gücün bu farklı kullanımlarına âşinâlık diziye ısınmayı da hızlandıracaktır. HBO ciddiyetinde ortaya nasıl bir iş çıkacağını çok merak ediyorum. Umarım Alien ile beraber sci-fi özlemimizi dindirirler.

Mafya dizilerine dair de, Roaring Twenties dönemini Boardwalk Empire sonrası ele alan bir dizi göremedik. Godfather of Harlem var en yakın, o da 60’lara geldi. 4. sezonunu iple çekerken, Disney’e 3. sezonunu da gelmiş olduğunu hatırlatmak isterim. Halihazırda süren en iyi dizidir, hatrımda kalan aktif bir yapım yoksa. 5 dakika kadar seyrettiğimiz Unprisoned için yorum bırakmak istemiyorum, Delroy Lindo’yu göremedik bile.

Böyleyken böyle. Darısı Cobra Kai finalde Silver’i yeniden görmeye.

8 Beğeni

The Penguin 2. bölüm 29 eylül gözüküyordu yayın tarihi, korsana hayır gecelerinde kendisini göremedim. İzleyebilen var mı?

1 Beğeni

Yeni yeni malum yerlere düşmüş sabah yoktu,Blu Tv mevcut gözüküyor.

2 Beğeni

Penguin üzerine içerik tüketirken Colin abimizin bu işininde iyi olduğunu öğrendim ve izledim.Özellikle Noir,Dedektiflik,Sinema ve Holywood hikayelerini seviyorsanız bunuda seversiniz.Keyifli bir iş olmuş her akşam bir bölüm seyretmelik sakin kafayla.

4 Beğeni

IMG_9528

Uzun zamandır arka arkaya bir kaç bölüm birden izleyebileceğim bir diziye denk gelmemiştim. İlk sezonu bitirmek üzereyim bana Lost için teoriler ürettiğimiz zamanlardaki gibi bir heyecan yaşattı. Güzel bir gerilim / bilim kurgu (mu acaba takipteyim) dizisi olmuş.

The White Lotus, Hawai de bir tatil köyüne gelen bir grup tatilciyi ve orada çalışanları anlatıyor gibi görünüyor ama altından başka bir şeyler çıkacak gibi. Bu dizinin de ilk sezonundayım ve güzel gidiyor. Şu an için eğlencelik bir dizi gibi. Bu arada ikinci sezonu daha iyi diye okudum.

6 Beğeni

Penguin 3. bolumde pik yapmis. Doyacagi odullerden sonra hangi streaming satin alirsa ucar gider. Su ana kadar 3 > 1 > 2. Boyle gotururse cr karsiti lobileri ciktigi yere tikar.

2 Beğeni

Bu zamana kadar neden izlemedim dediğim tek dizi. 7. sezondayım ve şimdiden bitiyor olması canımı sıkıyor.

12 Beğeni

Erşan Kunerine baktım ama komik bulamadım diğer işler mizah anlamında gerisinde kalmış.Cem Yılmaz ın Fatih Altaylı ile olan röportajını izledim orada hak vermişttim hatta o programı diziden daha fazla keyif alarak izlemiştim.Sanırım artık mizahı günlük olarak platformlardan almam ve Cem in içinde bulunduğu sosyal sınıf bana uzak.

4 Beğeni