Hazır 2. sezon yaklaşıyorken izledim 1. sezonu. Keyifliydi. Rebecca Ferguson’u izlemek ayrıca keyifliydi.
Ben ilk sezonu bitirdikten sonra ki izleyeli çok oldu kitaplarını da almıştım. Uzun süre fırsat bulamadım ama geçenlerde fırsat buldum ilk 2 kitabı bitirdim. Dizinin sezon finalinden sonrası ilk kitapta var. Hatta kitabın yarısı ilk sezonun finali diyebiliriz. Devamı gayet güzel.
Daha sonra 2.kitabı vardiya ismi onu bitirdim. Bu kitap 1.kitaptan önceki zamanları, yaşanan olayların geçmişini anlatıyor. Kitap için oldukça önemli. Silonun neden yapıldığına epey cevap alıyorsun.
3.kitaba geçenlerde biraz başladım. Bazı olayların geçmişini 2.kitapta gördükten sonra 1.kitabın direkt devamı 3 kitap. Ve bildiğim kadarıyla son kitap.
Şu ana kadar bu seriden memnunum. Dizisini de beğendiğim ve böyle distopya sevdiğim için zaten kitaplarını okumaya başladım. 2.sezonunu merak ediyorum. Bakalım olayları nasıl yansıtacaklar ?
Evet ben de ilk 2 kitabını severek okumuştum ama 3. kitabı yarım bırakmıştım yıllar önce. Dizinin gazıyla okurum umarım.
Burada görünce izleyip bitirdim bu diziyi. Gercekten güzel bir iş. Aslında tek sezonluk dizi olacakken 2.sezon onayı almış. Bitse daha iyi olurdu ama bir 2.sezona da hayır demem.
Prens.
Saçma saçma sapan bir türk dizisi diye izlemiyordum. Bluetv sürekli önüme çıkarıyordu. İzleyeyim bari dedim ve aşırı güldüm. 2 sezonu da bitirdim. Çok iyi iş olmuş. Önyargılı olmadan izleyin.
Ben dizi seyreden biri değilim. İzlediğim şeyin bir sonu olsun isterim. Don lastiği gibi uzayıp giden hikayeler beni sıkıyor. Ancak son zamanlardaki filmler o kadar kötü ki bir anlamda dizi izlemeye mecbur kaldım. Bazıları aşağıda
Silo - 2023 (İyi)
Black Bird - 2022
Fallout - 2024
Gece Yarısı Ayini - 2021 (Baya iyi)
The Fall of the House of Usher - 2023
Twisted Metal - 2023 (Eğlenceli)
Slow Horses - 2022_2024 (Uzun zamandır seyrettiğim en iyi Antikahraman ı barındırıyor. Gelecek sezonunu iple çektiğim tek dizi)
Not: Yorumlar benim şahsi fikirlerim. Bunlardan bir kısmı aile ile seyredilecek diziler değil. Ninenizle seyrederken birden “Aman Tanrım neler oluyor burada” dememeniz için baştan kontrol etmenizi öneririm.
Batman Caped Crusader’ı izledim. Valla arada kaldım beğenip beğenmemek konusunda. Pek spoilerlık bir şey yok ama belli de olmaz diye notumu düşeyim.
Dizi biraz what if şeklinde olmuş. Kadın Penguin, siyahi Gordon, Asyalı Harley Quinn bir ayağı iken bu şeklin diğer ayağı da olayların her seferinde çizgi romanlardakilerden farklı gerçekleşmesi. Harley Quinn hep böyleymiş mesela Joker’le ilgisi yokmuş bu hallerinin. Harvey Dent yüzündeki yarayı çok farklı bir şekilde almış aslında falan. Bunları beğenip beğenmemeniz tamamıyla size kalmış. Ben kadın Penguin’i severken Asyalı Harley’i sevmemiştim ama sevmememin sebebi Asyalı olması değildir sanırım. Alıştığımız hareketleri yapan Harley Quinn olmadığından sevmemiş olmam daha muhtemel.
Peki Batman’in performansı nasıl derseniz Batman olaylara hep sonradan dahil oluyor onda da dayak yiyor genelde ve birkaç defa Gordon vs. tarafından kurtarılıyor hatta. Alıştığımız bir Batman yok malesef. Yani Batman olmasaydı da bölümler böyle biterdi bence. Biraz insani yönüne odaklanmışlar galiba daha çok Bruce Wayne’i izledim. Cartoon Network’te çıkan Batman dizileri daha iyi.
Favori bölümüm Midnite’ın da yer aldığı 6. bölümdür.
Dizi devam edecek gibi duruyor. Umarım daha aktif bir Batman görürüz yeni sezonda.
Bu dizideki Harley Quinn yorumunu beğendim Bruce Timm çok iyi bir karakter alt metni yazmış Harley Quinn karakterinin yaratıcısı olduğu için böyle yazmasını takdir ettim öteki türlü Joker’in arkasında kalmış sadece ona yardımcı olan birisiydi psikoloji diplomasının da hakkını vermiş şehrin en zengin insanlarını manipüle ederek tüm mal varlıklarını satmaya zorlanmasına bayıldım.
Evet öyle yorumlanması güzeldi ama biraz cıvıtsaydı çok daha güzel olurdu kostümünü giyince. Alıştığımız Harley’e göre tutuk kaldı biraz ondan arada kaldım bu bölümü beğenme konusunda.