Kleo ve American Horror Stories şu an izlediklerim. İkisini de tavsiye ederim.
Kleo aksiyon, gizem ve komedi türünde.
American Horror Stories klasik American Horror Storys modern uyarlaması sanıyorum, izlemedim diğerini. Korku türünde.
Kleo ve American Horror Stories şu an izlediklerim. İkisini de tavsiye ederim.
Kleo aksiyon, gizem ve komedi türünde.
American Horror Stories klasik American Horror Storys modern uyarlaması sanıyorum, izlemedim diğerini. Korku türünde.
Deha’yı izliyorum. Şu ana kadar keyif aldım diyebilirim. İskender yüzsüzlükte bir numara. Bütün oyuncuların performansı bence çok iyi.
Penguin ne film çekmezse ödülleri yalar geçer.Bu yıl çıkan dizilere geçmiş olsun şansları yok.
Maalesef Penguen dizisi 2025 Emmy ödüllerine aday olacak bu senenin ödülleri çoktan dağıtıldı.
2023 Eylül - 2024 Eylül ayları baz alınıyor Emmy de bu yüzden 2024 Eylül ayından sonra çıktığı için önümüzdeki sene yarışacak.
Bu senenin kazananları.
Daha altın küresi,Baftası var yanılmıyorsam Shogun iyi kurtardı.
Cristin Milioti, Shogun’da Anna Sawai’yi one cikaran bolumdeki gibi, kendisine ayrilan 4. The Penguin bolumunde tour de force yapmis. Dizi en cok ona yarayacak.
Netflix’in yeni Tomb Raider animasyon dizisini seyrediyorum.
İşleniş olarak oyunlardan alışık olduğumuz “maceracı” Tomb Raider ağırlığı yok. Bunun yerine klişeleşmiş gerek aksiyon ortasındaki esprili laf sokmalar olsun, gerek yancıları ile girdiği iğnelemeli diyaloglar olsun, gerek fantastik süper güçleri olan antagonistler olsun, tam olarak bildiğimiz Spiderman gibi bir Hollywood süper kahramanı gibi işlenmiş. Çok çocukça dostluk, kardeşlik, ailenin önemi, kötü olaylar kaşısında güçlü durabilme gibi didaktik mesajlar da veriyor. Onun haricinde animasyonlar bildiğimiz Netflix animesi tarzında, ne çok iyi ne çok kötü.
Ben daha ağır bir yapım bekliyordum, tam aradığımı bulamadım.
Fromu yapan ekipte lost ekibinden insanlar var. Bir ara okumuştum ama kimler vardı hatırlamıyorum. O yüzden normal bir durum. 3.sezonu izliyorum. Merak unsuru çok fazla.
Battlestar galactica dizisine 5.ye filan başladım. 2-3 senede bir tekrar atarım. Bilimkurgu uzay din mitoloji hayatta kalma vs ne arasanız var. Tekrar unutup izleyenecek dizilerden.
Eğer buradan görüp izleyecek olan olursa dur şuna bir bakayım diye sezon 1 bölüm 1 açıp izlemeyin.
Öncesi var. Aynı isimli dizinin sonunda mini series yazacaksınız. 2 parttan 1.5 saatten 2 bölümü var. Daha sonra sezon 1 bölüm 1 olarak başlayacaksınız. Yoksa konuya ortadan girersiniz.
Benim nezdimde tüm zamanların en iyisi. Bitirdikten sonra tekrar başlamayı çok düşündüm ama aynı tadı alamam diye korkuyordum. Siz 5. ye başlıyorum dedikten sonra kararımi verdim. Sonuçta,
All of this has happened and will happen again.
Elbette hiçbir zaman ilk izlediğin gibi olmuyor. Sonuçta iyi kötü nerede ne olduğunu hatırlıyorsun. Lakin özellikle dizilerde ve filmlerde uzun bir ara geçtikten sonra bazı ufak tefek detayları, ölen kişileri filan unutunca iyi oluyor. Yani sadece bu dizi için değil çoğu dizi için aaa buna şu oluyordu buradan sonra buraya ne bağlanıyordu acaba diye düşünüyorum.
Şuan BSG 1.sezon 11. Bölümdeyim. Konunun ilerleyişini ve önemli her olayı biliyorum ama aa bu da vardı bak şunu unutmuştum diye izliyorum. Lakin kaçıncı kere izlemiş olursam olayım hala nerede ne olduğunu bölüm gelince anlıyorum. Bu iyi oluyor. 10 bölüm önce evet şu olacak diye hemen anımsatan her detayı hatırlasam iyi olmazdı.
Ben 2010 ya da 2011 gibi ilk defa izlemiştim. İlk izledikten sonra uzun süre sizin gibi düşündüm. Sonra tekrar izledim. Ve daha sonra bir tekrar derken insan 5. Tekrara başlıyor. Herkese önerdiğim bir dizi değil. Özellikleri biraz eskilerden önerince ilk olarak lost izle, prison break gibi daha genel izleyiciye uygun yapımları söylüyorum. Lakin BSG karakterleri ile olsun bir yolculuk hikayesi ile olsun çok iyi iş.
Bu dizi bittikten sonra Komutan adamanın gençliğini anlatan çok kısa süresi olan bir dizi çıkmıştı. Lakin daha deneysel bir işti. Sonra diziyle aynı anda mı sonra mı çıktı hatırlamadığım pek sevmediğim Caprica dizisi de vardı. 1 sezon sonra mı ne iptal edilmişti. Yerini tutan bir iş gelmedi. Belki ileride yine bu evrende geçen öncesi veya sonrasını anlatan bir iş gelir.
So say we all.
Bu sene izlediğim en iyi dizi. Colin Farrell için diyebileceğim tek şey hayatının rolünü oynamış. Eskiden pek sevmezdim oyunculuğunu ama Banshees filmi sonrasında yine hayran bıraktı beni.
Aslında dizi bittikten sonra yazmayı planlıyordum ama konuda dizi ve son bölüm üzerinde bir konuya parmak basmak istiyorum.Son bolüm şuan en yüksek puan alan bölüm .Dizinin yaratıcısı kadın,bölümün başrolü kadın ,bölümün yönetmeni kadın,senaristlerin bir tanesi kadın(yaratıcı),konu olarak kadın karakterin hikayesi(spoiler olur diye detay yazmadım).Forumda dizi ve film işlerinde genelde SJW ve WOKE yorumunu ençok yazanlardan biriyimdir ama bu bölüm politik ajandaları uğruna iğrenç işler yapıp bunların arkasına sığınanlara Osmanlı tokadı olmuş.BCS final sezonundan beri soluksuz bir dizi ve bölüm izlemedim.İşleri hak edene vereceksin kimsenin sesi çıkmaz.Senaryo olarak zaten (4.bölüm) kadınlarla ilgili çok fazla alt metin var ve bunu şahane bir şekilde veriyor.Uzatmadan işini iyi yapan erkek veya kadın herkese RESPECT !
Undercover ın üç sezonuda izledim öncelikle suç temalı dizi seviyorsanız öneririm.İlk sezon dan sonra kalite düşüyor her sezon başka bir olay var yani ilk sezon yeterli.Bizim Türk dizilerine ders niyetine izlettirsinler.Büyük bütçe olmadan uluslar arası iyi iş nasıl yapılır öğrensinler.Özelikle Türk dizilerinde görmediğimiz günlük hayat nedir diziye nasıl yedirilir öğrensinler.Hayatın olağan akışı bence diziyi iyi hale getiren detay.Puanım 6.5 özellikle suç ve günlük hayat konuları hoşunuza gidiyorsa öneririm bir fırsat verin kafa açmıyor ,lüzümsüz twistler yada gerçek üstü karakterler yok.
The Legend of Vox Machina dizisini izliyorum. Bölüm süreleri az biliyorum ama yine de kendi rekorumu kırarak 1 hafta içinde içinde güncel bölümlere yetiştim. Çok keyifli, aksiyon ve duygu dolu, karakterleri çok eğlenceli. Gördüğüm en havalı ejderha tasarımlarına sahip, seslendirmesi harika diye öve öve bitiremem. Yeni bölümleri merakla bekliyorum ve umarım bir süre devam eder bu dizi.
Ben ilk kez izliyorum. Son sezondayım. Cylon gizemi aralandıkça, daha çok cylon görmeye başladıkça dizi bende düşüşe geçti benim için. Mitoloji de aynı şekilde. Cylonlar’ı benim için güzel kılan şey gizemleriymiş, onu farkettim. Gemi içindeki insan hikayeleri çok daha ilgimi çekiyordu önceki sezonlardaki. Ha son sezonda da kayıp 5li üzerinden yine insanlığa ait bir şeyleri işliyorlar ama fantastik unsurlar aşırı hoşuma gitmedi ne yazık ki. Yine de tabii ki totalde izlediğim en sağlam dizilerden.
İlk izlediğim zaman ben de buna yakın minvalde düşünüyordum. Cylon gizemi azalınca biraz düşmüştüm. Lakin sonra severek bitmişti. Daha sonra tekrar tekrar izlediğim için cylon kısmı benim için gizemli değildi. Daha çok karakterlerin ilişkileri ve arayış kısmı keyif verdi. Hala bu keyfi alıyorum.
The Penguin 5. bolumde gecen Gigante, Godfather of Harlem’de de gecen Bes İtalyan Ailesi’nden birine ait. Basini Genoveselerin soforlugunden yukselen Chin Vincent Gigante temsil ediyor -ki onu da Kingpin Vincent D’Onofrio canlandiriyor. Kizinin adi Stella. Penguin’de Sofia’nin Falcone Ailesi’ne gelin giden annesinin adi Isabella. Bu bes ailenin yolu The Godfather yapim surecini isleyen The Offer ile de kesismisti. Ha, Harlem’in diger bir tarihsel figurunu de Breaking Bad’in Gus Fring’inin canlandirdigini soylemeden gecmeyeyim. Goodfellas ekibinden Paul Sorvino da iki sezon oynayip hakkin rahmetine kavustu. Son sezon eklenen patron da Once Upon a Time’in Peter Pan’i, Salvation’da Mads’in esine musallat olan, Negan’in kardesini canlandiran aktor.
P S. Negan ve Gus basta olmak uzere, aktorlerin isimleri bilerek verilmemis, Harlem dizisinin subliminal mesaji daha da one cikarilmistir.
Unutmadan, metro sahnesi Batman Returns nostaljisi yasatti.
Ayrica Disney’de 2020 yapimi Mickey animasyon serisi ve kisalari sahane. İlk kez revize edilen bir klasigin rezil degil vezir edildigini gordum. Slapstick komedi ekolune yakin, Mickey’de Spongebob’u, Goofy’de Cosmo Kramer’i gordum. Donald nerflenmis, Minnie ve Daisy donem geregi one cikmis. Benim gibi bu ekiple buyuyen ve animasyonu seven herkese tavsiyedir.
From dizisi izliyorum. Sanki Lost dizisini izlerken yaşadığım sarmalın içinde kayboldum.
Biliyorum Lost gibi sonu beni benden alacak ama gene de adamların giriş gelişme yaklaşımı müthiş sonları ise aynı derecede felaket ki bu dizide de öyle olur diye düşünüyor diğer taraftan küçük bir umut sonunu güzel bağlarlar şeklinde…
Ah o küçük umutlar yok mu, ahh ahhhh…
Bunun sonu da kabus çıkarsa aslında filme mantıklı bir son verilmiş olur.