Yakuza: Like A Dragon:
Yeni bir Rings of Power, Cowboy Bebop ve Resident Evil vakasi. Adaptasyondan cok Meksika kartellerine para aklama calismasi gibi geldi bana. Uzak durun.
Yakuza: Like A Dragon:
Yeni bir Rings of Power, Cowboy Bebop ve Resident Evil vakasi. Adaptasyondan cok Meksika kartellerine para aklama calismasi gibi geldi bana. Uzak durun.
Özellikle ikinci sezonun finaline doğru sanki bir Stephen King romanından uyarlama izliyorum hissine yoğun bir şekilde kapıldım. Lost’un yapımcı ekibinden. Diziyi gizeme boğuyorlar ve sonu da Lost ile aynı olacak diye korkuyorum. Onun dışında iyi ve keyifli gidiyor.
Legend of Vox Machina izliyorum. Bitmesin diye az az izliyorum. 5. bölümdeki kapışma süperdi.
Ben böyle bir ekipte hangi rolde olurdum diye düşündüm ve güreşi de sevdiğimden Grog Strongjaw’da karar kıldım. Bir de baltası var. Diziyi izleyen arkadaşlar acaba siz hangi karakter olurdunuz? Bir Vox Machina ekibi çıkar mı forumdan acaba?
Ben Percy olurdum gibi. Gunslinger tarzı karakterlere bayılıyorum. Ayrıca öyle bir dünyada silahım olmadan kimseye tehdit oluşturamazdım ben. Silah şart.
From dizisini bayadır duyuyor ve okuyorum.Mystery Box tekniği kullanan diziler aslında ilgimi o kadar cezbetmiyor ve sıkıyor.From özelinde bu durum nasıl gizem içinde gizem boş twistler var mı ? Tavsiye eder misiniz ?
Tüm bölümler yayınlandığında izledim ve bayağı beğendim diziyi. Aslında diziden çok parçalara ayrılmış film diyebiliriz.
Teknik olarak zaten bu ekipten çok iyiden aşağısı beklenmezdi ve öyle de.
Senaryo da kusursuz olmasa da oldukça iyi işlenmiş. Hele son bölümde ufak bir etik ikilemle kişiyi ikilemde bırakması daha da takdirimi kazandı.
Sadece çekimlerin kalitesi ile bile 7,8 lik dizi olabilecekken imdb puanı tam bir saçmalık, onu da ayrı belirteyim.
Dijitale çıkan yerli işler arasında nedense(Pek çok kaliteli dizi olmasına karşın…) Gibi dışında öyle çok ayılıp bayıldığım bir yapım olmamıştı aslında. Ayak İşleri’ni ise uzun zaman önce biraz izleyip bırakmıştım. Neyse gel zaman git zaman boşluktan oturdum tekrar izlemeye başladım.
İnanılmaz sardı. Biraz Aziz Kedi&Feyyaz Yiğit&Ali Atay… o tayfanın mizahına, biraz da Selçuk Aydemir(En sevdiğim mizahçılardandır ülkedeki.)tarzını andırıyor. Bunların yanında kendine özgü bir stili de var. Çağlar Çorumlu zaten beğendiğim bir oyuncuydu, Vedat abi rolünde estirmiş kral. Güven Murat Akpınar ise Suskunlar dizinden çok severdim kendisini, burada da gayet güzel kotarmış Politik Doğrucu rolünü.
Araya böyle çok dramatik bölümler de atıyorlar o bazen tadımı kaçırabiliyor benden kaynaklanan sebeplerden dolayı. Misal 4x2 - Deli Gezdirme bölümünü tamamlayamadım kendimden kaynaklı sebeplerle.
86-87/100 gibi gibi.
Tekrar izlediğim bir diziden bahsedeyim.
Hellsing Ultimate’in en kaliteli versiyonu Netflix’de olduğu için geçen aylarda Netflix almıştım bir aylık. Anime bittikten sonra da yapacak bir şey bulamadığımdan Narcos’u tekrar izleyeyim dedim. Pablo Escobar kısımlarını bitirdim, Gentleman of Cali kısımlarındaydım, izliyordum ama Netflix üyeliğim bitti. Tekrar da almak istemedim ama bir ara alıp devam edeceğim.
Tarihsel gerçekleri(Gerçi çok çok yakın bir tarih.)bir kenara bıraktığında seyirlik olarak çok iyi bence. Çok sürükleyici ve müthiş bir atmosfer yaratmışlar dizide. Oyunculuklar şahane. Zamanında güncel izlemiş ve sevmiştim, rewatch attığımda da aynı oldu hislerim.
Erşan Kuneri 2.sezon’a başlamıştım bunların haricinde ama aylık üyeliğim bittiğinden devam edemedim. Bir ara alıp 2. sezonu izleyeceğim. 4.bölümde kalmıştım sanırsam. Yani kötü diyemeyeceğim ama ilk sezonun üstüne bir şey de koyamamış gibi hissettim.
Edit: Ne zamandır izlemeyi planladığım The Wire, True Detective… ve yeniden izlemek istediğim ise Breaking Bad var. Ama bir türlü elim değmiyor işten güçten…
Teşkilat dışında hiçbir dizi izlemiyorum.
Çok güzel propaganda dizisi izliyorsun Fahrettin bunu çok sevecek TRT de yayınlanan hiçbir diziyi izlemem bildiğin propaganda dizisi yapıyorlar.
Propagandan çok dizinin macera yönü hoşuma gidiyor.
High Potential’a başladım ama devam eder miyim bilmiyorum. Biraz klişe ama çerezlik gibi de düşündüm bir denedim. Kadın çok zeki ama temizlikçi olarak çalışıyor, bir gece polislerin yaptığı hataları düzeltince büro kendine yardımcı/danışman olarak alıyor. İlk bölümün ilk dakikaları bu. Polisiye seviyorsanız bakılabilir ama olaylar aşırı hızlı geçilmiş gibi geldiğinden adapte olamadım şahsen.
Şu an Silo’nun 2. sezonunun ilk bölümünü izliyorum. Çiçek çiçek.
Cobra Kai son sezon ikinci beşli bölümün dördünü bitirdik. En sevdiğim karakterin meydana çıkmasıyla, sulandırılmış ve iyice ergene sarmış son sezonlardan sonra, en azından (sözde) kötünün kazanma umuduyla seyir beklentisi yarattı.
Miyagi’nin arabalarıyla sermaye kuran Daniel’e ve gıcık çocuklarına gram sempati kurmadığım gibi, dizi sonunda, ilk sezon sonundaki gibi, kaybetmesini can-ı gönülden diliyorum. Eblek nerd’in karate grubunda ne aradığı da ayrı muamma, yazarları esefle kınıyor ve filmde tekrar Jackie Chan ile birlikte rol almayacak Will Smith’in oğluna kına yakmaya gidiyorum.
Teşekkürler. Yeni sezonun başladığını fark etmemişim.
Dune: Prophecy nin yayınlanan ilk bölümüne baktım. Benim hoşuma gitti. Sağlam duruyor. Hbo dizisi.
Biraz geç oldu ama Last Of Us’ı seyrettim.
Hem bütçesi yüksek olduğu için hem de oyunun orijinal hikayesi ve işlenişi halihazırda çok iyi olduğu için aslında zor olan dizi uyarlamasını batırmaktı ki batırmamışlar. Benim izlediğim en iyi oyun uyarlaması diziydi. Fallout gibi cıvıtmamışlar veya Witcher gibi işi bağlamından koparmamışlar. Özelllikle oyunun en kritik ve öne çıkan tüm sekanslarını olduğu gibi dizide kullanmaları çok hoşuma gitti. Yapmak zorunda oldukları LGBT propogandasını tek bir gays of us bölümünde en cıvık şekilde yapıp bitirdikleri, dizinin geneline yaymadıkları için benim izleme zevkimi baltalamadı. Anna Torv’u en son Fringe’de seyretmiştim. Şimdi görünce tanıyamadım, bayağı yaşlanmış